Věř mi

Věř mi https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387996/bmid_ver-mi-dhv-387996.jpg 4 1068 352

Když člověk nosí masku moc dlouho, přiroste mu ke tváři… Temný psychologický thriller od autora loňského bestselleru Ta přede mnou! Mladá ctižádostivá herečka Claire zoufale potřebuje práci a peníze, proto se rozhodne přijmout nabídku stejně tak amorální jako nebezpečnou – má být jakousi volavkou právnické firmy specializující se na rozvodové pře. Jejím úkolem je svést ženatého muže, vše zdokumentovat a důkazy posléze předat „podvedené“ manželce, aby je mohla použít u soudu. Jenomže potom je žena jednoho z jejích cílů nalezena mrtvá a Claire se stává hlavní podezřelou. O pár měsíců později je však stejnými vyšetřovateli naopak požádána o pomoc. Policie chce, aby se vetřela do života manžela zavražděné – tedy jediného muže, jehož se jí svést nepodařilo. Se svou rolí se však sžije až příliš dokonale…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Thrillery

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Believe Me , 2018


více info...

Bustedka
Bustedka
11.01.2024 3 z 5

Taková motanice, kde podezření celou dobu přeskakuje z jedné strany na druhou. Překombinované až až.

tess.de.veles
tess.de.veles
03.01.2024 5 z 5

No tak takovouhle knihu jsem necetla snad nikdy.... Precteno behem 24 hodin....a jen tak ji asi zadna kniha netrumfne ani letos, ani jindy....
Jedine, co k tomu muzu rict a predem se omlouvam za svou nevymachanou pusu, je "No ty vole, uzasny!!!"


knihomolka27
knihomolka27
10.11.2023 5 z 5

Za mě naprosto výjimečná kniha, která si vás bud naprosto podmaní, nebo jí pravděpodobně ani nedočtete. Je to jedna ze zvláštních knih, které jako by promlouvaly ke svým čtenářům a pokud i vy zaslechnete její hlas, tak už vás nepustí. Na mě tahle kniha zapůsobila a fungovala...říkala jsem si - Teda to bych chtěla jako filmař natočit. To by byla naprostá pecka. Nejlepší knihy, které čtu si většinou přestavuju jako filmy a mám nutkání k tim napsat scénář, a u této knihy se mi to zase vrátilo.
Příběh jako takový je skvěle zpracovaný, děsivý, temný ale také vzrušující a mnohovrstevnatý zároven, což se mi na něm líbí nejvíc. Nebojí se otevřít téma zkažené lidské duše a zvrácenosti, jejíž větší či menší část vězí v každém z nás at už si to chceme připustit nebo ne. Propojení s květy zla tomu přidalo erotický náboj a tu pravou temnotu.

Mě ta kniha strašně bavila od první do poslední stránky. Objektivně musím přiznat, že posledních asi 50 stránek bylo zbytečně trochu uspěchaných a nějaké zajímavé věci tam vyšumely, ale když budu knihu hodnotit jako celek tak jsem z ní nadšená.

Rozhodně to není kniha pro každéjo...jak jsem řekla, tahle kniha si své čtenáře hledá. Ale pokud propadnete jejímu temnému kouzlu, tak si jí prostě budete chtít nechat v knihovničce a možná se k ní i vrátit.

Tématem mi to připomínalo také fantastický film Černá labut. Takže pokud máte tento film rádi, jistě nesáhnete vedle i s touto knihou. Mě to opravdu neskutečně sedlo, a i když je to u konce trošku bordel, tak to vyznění a propojení s hereckým světem celkově je naprostá bomba.

Naďa2411
Naďa2411
24.10.2023 4 z 5

Mně se kniha líbila. Škoda, že má málo příznivců. Hlavním tématem díla je, že mladá herečka shání peníze na podnájem a živobytí. Má velký potenciální svůdný talent, který využije u firmy, která hledá důkazy nevěry. Působí jako volavka a má muže svést. Když se najde jedna z manželek mrtvá, mění se v knize téma a my čtenáři jsme svědky dalšího hereckého výkonu Cleir. A odtud se nabízí jednoduchá věta: Věř mi, když je hlavním podezřelým manžel zavražděné. Kniha má nápaditý námět, jen v poslední třetině jsem se trochu zklamala, když autor "odběhl" od vyšetřování. Každopádně ten konec, to byla jízda, kde velmi naivní Cleir měla možná více štěstí nežli rozumu.

Petulka2302
Petulka2302
16.10.2023 odpad!

Tohle byla asi nejneuvěřitelnější kniha, co jsem kdy četla. A nemyslím to jako poklonu. Hlavní postava mi nesedla od první stránky. Sebestředná ublížená holka, která si hraje... Která si hraje na svoje dokonalé já. Rádoby zvraty, které byly tak šílené, že člověk nevyšel z údivu. A konec? Drobné překvapení, které bylo zabito dalším šíleným zvratem.

ZuzanaZ83
ZuzanaZ83
08.10.2023 3 z 5

Z autorových knih, které jsem přečetla, za mě byla tahle nejslabší. Kniha jako taková je celkem čtivá. Nesedla mi hlavní postava, především ale zápletka i zakončení příběhu mi přišly tak strašně málo uvěřitelné, že nemůžu hodnotit víc jak třemi hvězdami.

Annkag
Annkag
11.09.2023 3 z 5

Trocha jsem se v té třetí části nudila ale šlo to. Bylo to prostě čtení které neurazí a i něco na oplátku dá.

Nuttelka
Nuttelka
25.08.2023 4 z 5

(Audiokniha)
Nebylo to úplně špatné, Veronika Khek Kubařová skvěle načetla, i proto jsem u knihy vydržela.. Byla to trošku horská dráha "bláznovství", nějak jsem celou dobu tušila, že to bude tak, jak to nakonec i skončilo :-) Tudíž se opět "wau" efekt na konci nekonal, ale zápletka to byla zajímavá, to se musí nechat..

SilvieSisinka
SilvieSisinka
04.08.2023 4 z 5

Mě se kniha četla celkem dobře.Sice to bylo celkem hodně překombinované,ale četla jsem horší nudné knihy.Mozna ten konec byl už moc přitažen za vlasy.

marwinmh
marwinmh
01.08.2023 4 z 5

Za mě palec nahoru, i když bych řekla, že děj je občas "přitažený za vlasy ", přesto mě čtení bavilo a do poslední chvíle jsem netušila kdo je vrah.

Veve11111
Veve11111
01.08.2023 5 z 5

Kniha ma zaujala a bavila este viac ako predošlá, ktorú som od autora čítala.

Megynka
Megynka
31.07.2023 3 z 5

Velice zajímavý a originální příběh. Tenhle typ mám strašně ráda ve štafetách - vždy mám toho spoustu co říct . A nebylo to jiné ani tady ...
.
Po celou dobu čtení jsem neměla ani tu nejmenší páru o tom, jak tohle může dopadnout a co se tam sakra vlastně děje. Claire byla v jednu chvíli úžasná mladá žena a v tu další psychicky nevyrovnaná osoba s nepředvídatelnými sklony. V druhé polovině knihy se přiznám, že už jsem vůbec nevěděla, co je realita a co není... Což mě u knihy drželo jak přibitou a přečetla jsem ji za jeden den.
.
O jednu hvězdičku méně dávám za poslední asi třetinu knihy, kdy už toho bylo myslím až dost. V některých chvílích už to působilo dost nereálně, což je obrovská škoda. Plus mi Claire lezla celkem na nervy svou nafoukaností... i když kdo ví, jaká vlastně byla?!
.
Btw Patrick se mi líbil po celou dobu. Věděla jsem (také po celou dobu), ale i tak jsem ho zbožňovala...

Kira747
Kira747
23.06.2023 4 z 5

Paradicka, precteno za 4 hodky. Cte se to samo, Claire je sympaticka blaznivka, nekdy teda az moc ale porad se mi libi. A mne se uprimne libi i Patrick. A nejvic se mi libi oni dva dohromady, patri k sobe.

dlabikk
dlabikk
21.06.2023 2 z 5

(SPOILER) Toto byla katastrofa. Do půlky jsem se vyloženě nudila, pak se mi to celkem začalo líbit, ale trvalo to asi tak dvě tři kapitoly. Strašně překombinované - byla to ona, ne byl to on, byla to ona, ne byl to on .... stále dokola, až mi to vlastně bylo jedno, kdo to byl. Klidně by jí mohl v Paříži požádat o ruku a mohlo to mít rychlý konec .... Herecké prostředí mě nudilo a jediný, kdo mi byl trochu sympatický, byl Patrick. Nevím, zda dám ještě autorovi šanci, přece jen "červených knih" mám v TBR spoustu. Za mne 2.5* za ten střed.

m_martina
m_martina
05.05.2023 3 z 5

Že já jsem si nedala pokoj! Kniha se mi moc nelíbila, do čtení jsem se musela nutit, proto dávám na závěr tři hvězdy a i ty jsou skoro až moc. Jiné knihy od tohoto spisovatele byly o dost lepší.

beruska
beruska
04.05.2023 1 z 5

Jejda, tak toto se mi vůbec nelíbilo.... Bohužel :( .....

Aneleh
Aneleh
22.04.2023 3 z 5

Tak trochu jsem rozpačitá z tohoto díla. Hlavní roli tu hrají Baudelairovy básně, něco jsem si o tomto prokletém básníkovi tedy přečetla, abych byla v obraze. To bylo na knize zajímavé, že vycházela z této skutečnosti, jinak ale samotný příběh mi přišel trochu přitažený za vlasy a až moc překombinovaný. Sice až do konce nevíme, kdo bude vrah, ale je to za cenu až moc různých variací. Nakonec jsem už vůbec nevěděla, která Claire je momentálně na scéně: zda ta, co se jen vžila do své role nebo ta opravdová. Hlavně že už tedy byl nějaký závěr. Nejsympatičtější mi byl Frank a pak také byly zajímavé různé postřehy z herecké práce.

Johana
Johana
11.04.2023

Máme tu odpočinkovou dobrodružnou knihu pro ženy, která se čte jako víno - ale zároveň je to podle mne dokonalá pitomost, zdaleka nad rámec žánru. Proč? Vývoj ústřední postavy zřejmě Delaney vždy zaměňuje za vyměňování té postavy. Zdánlivě si pohrává s metodou nedůvěryhodného vypravěče - aby ve skutečnosti zastřel svou neochotu vymýšlet silný a svěží příběh, když přeci může průběžně měnit charakter - či podstatu - svých hrdinů. A tím udržet čtenáře ve zvědavosti... Jenomže nemůže. Vyleze mu z toho leda, jak jsem už troufale řekla - dokonalá pitomost.
Stejnou metodu použil Delaney i v knize Ta přede mnou, kde jsem to považovala za náhodný nepodarek. Ale ne. Je to jeho styl. Již nikdy víc.

Knize nedám hvězdičky, protože by to bylo: pět za čtivost a nula za příběh.

snimcibdim
snimcibdim
09.04.2023 1 z 5

Většina thrillerů pro ženy je nevynalézavě o tom, že někdo je psychopat a tak je tomu i zde. Aby čtenář měl na vybranou víc variant, přidal autor ještě podezřelé vyšetřovací duo a cvokárnu. Zamíchal to řádně a čtenářovu pozornost odvádí různými směry, takže občas už ani pořádně nevíte oč jde, jestli o hledání sériového vraha, variaci na 50 odstínů šedi nebo sledování výplodů pomatené mysli. Nakonec je čtenář rád, že už to nějak dopadlo a je vlastně jedno jak. K čemuž přispívá bohužel i fakt, že Claire není zrovna sympatická a její vyvolený je jak vypůjčený z nějaké hodně červené knihovny. A tak ať se komukoliv dělo cokoliv, bylo mi to vlastně vcelku jedno a nejspíš na toto dílko hodně rychle nenávratně zapomenu.

Mikanadeta
Mikanadeta
05.04.2023 4 z 5

(SPOILER) Kniha se četla sama, plná zvratů. Vyhovovaly mi krátké kapitoly. A i když z ní napětí jen sršelo, nepřipadala mi tak dobrá jako Ta přede mnou. Z tohoto důvodu 4 hvězdy.
Spoiler: nevím sama proč, ale celou dobu jsem hrozně fandila Patrickovi a Claire, aby byli spolu. Nějak jsem jim vztah přála, hrozně mi k sobě seděli.