sebemi sebemi komentáře u knih

☰ menu

Dopisy od Sisi – Dosud nezveřejněná korespondence císařovny Dopisy od Sisi – Dosud nezveřejněná korespondence císařovny Alžběta Bavorská

Krásná kniha! Ani se mi nějak slov nedostává, Sisi a Habsburky miluji od mládí. Jde vidět, že paní autorka je odbornice na dané téma a umí vše popsat velmi poutavě. Jdu si sehnat další její knihy. Opravdu skvělé čtivo!

25.04.2024 5 z 5


Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

S vypětím všech sil (čti dvě děti) jsem konečně dočetla. Draky miluju od dob Eragona a ani tady nezklamali. Myslím, že hodně dělá čtivost a hlavní hrdinka, která konečně není žádná fňukna jako v jiných fantasy (tady si rýpnu do Ranhojičky haha) a využívá svou chytrost,aby přežila a samozřejmě Xaden, no anooo, hlavní mužská postava jak má být. Nejvíce mě ale uchvátily rozmluvy s draky, to je top! No a posledních sto stran to fičelo perfektně s wau efektem na konci, no chválím a těším se na další díl.

12.04.2024 5 z 5


Paříž pro jednoho a jiné povídky Paříž pro jednoho a jiné povídky Jojo Moyes

Krásné, romantické, odpočinkové čtení. Něco mě zasáhlo více, něco méně, i jsem se zasmála. Jojo mám načtenou a mám ji ráda, nezklamala. Konečně jsem se k ní dostala, můj vánoční dárek, s dvěma dětma je to fakt kumšt něco přečíst, takže povídky mi skvěle vyhovují.

02.04.2024 5 z 5


Nezkrotná říše Nezkrotná říše Stacey Marie Brown

Přidávám jednu hvězdu oproti prvnímu dílu, protože mě to při nočních šichtách s dvouměsíčním synem udrželo vzhůru :D

Je to hrozně čtivé, ale některé pasáže mi přišly nedodělané nebo jak to říct, např. Kilián, tam byl velký potenciál si myslím to rozvést. No hlavní hrdinové, furt po sobě slintají a prd z toho, navíc se mi nelíbí chování Warwicka k ní, deb...l :D

Ale jooo , bavila jsem se.

08.11.2023 4 z 5


Epocha Epocha Jewel E. Ann

Naprostá bomba! Už Transcendenci jsem propadla a Epocha mě dostala. Emocionální jízda,kde jsem se jako hlavní hrdinka zmítala mezi dvěma muži, nejde vybrat, nejde, chci oba :D Autorka umí skvěle psát a vyjadřovat pocity a emoce, vše jsem prožívala se Swayze.
Originální, nápadité, čtivé, romantické!
A ten závěr, O sto let později.... Už se nemůžu dočkat!

28.10.2023 5 z 5


Vinice ve Francii Vinice ve Francii Julie Caplin

Moje první přečtená kniha od porodu, se dvěma dětma to vážně trvá dlouho,ale stalo to za to. Já to té Caplin prostě žeru, úžasné prostředí Francie a vinic, sympatičtí hrdinové, romantika a pořádání svateb (mé vysněné zaměstnání haha). Nemám co vytknout, čtení jsem si užila a aspoň trochu se odreagovala. Ke čtení sklenku vína, to není doporučení,ale nutnost :D

24.10.2023 5 z 5


Beznadějný osud Beznadějný osud Susanna Kearsley

Knihu mám v knihovničce už přes rok a pořád jsem kolem ní chodila a nebyl čas, tak konečně jsem ji popadla a doslova jí propadla. Jsem trochu ovlivněna i tím, že miluju Skotsko a Skoty, takže linka s Mary mě bavila o fous více. Oceňuji doslov autorky o reálných postavách, je za tím vidět spousta její práce.

Ach, kéž bych taky našla takový deník!

30.07.2023 4 z 5


Sparrow Sparrow L. J. Shen

Musím si to přiznat, stárnu :D
Mě to nenadchlo, mafiáni mě neberou, příběh úplně mimo realitu, hl.hrdinka se ho bojí, nenávidí ho,ale do postele s ním hupsne raz dva.

Plus mi přišlo trochu úchylné,jak dospělé ženě všichni říkají ptáčátko, jakože cože brrr :D

Takže verdikt: jsem stará na tento typ knih a už to asi nebudu ani zkoušet ať si ušetřím utrpení :D

20.07.2023 3 z 5


Útěk na venkov Útěk na venkov Julie Caplin

Super čtení na léto a jako pejskaře mě to nadchlo, dost jsem se posmála :D
Od Caplin něco načteno mám a tuto její knihu řadím k těm lepším. Čte se to jedna báseň, až tak, že bych se tam hned stěhovala.

10.07.2023 4 z 5


Zavěšená pizza Zavěšená pizza Vítězslav Jareš

Autora jsem neznala, je to takové úsměvné, odpočinkové čtení ze života.

08.07.2023 4 z 5


Zrádci krve Zrádci krve Lynette Noni

Koukám jak puk tady na to vysoké hodnocení. Já dočetla na sílu, nešlo prostě a je to hlavní hrdinkou. Větší fňuknu jsem snad v životě neviděla, pořád se jen litovala, samé utrpení,tento díl byl snad nejhorší s jejími myšlenkami. Zase ale musím vyzdvihnout ostatní postavy, které to táhly, Caldona a Crestu, bez nich bych asi nedočetla.

Závěr byl našlapaný, ale možná to bylo i tím, že jsem se těšila na konec :D Nerada nechávám série nedočtené.

27.06.2023 3 z 5


Zemři Zemři Karen Rose

Čteno v rámci štafety a za mě super. Příběh dobře zamotaný, vrah totální psychopat, hlavní dvojice sympatická a románek mezi nimi se mi líbil. Čte se to lehce a má to spád. Doporučuji.

24.06.2023 4 z 5


Korunní princezny Korunní princezny Catherine Doyle

Okolo princezen je takový povyk, že jsem je musela přečíst taky. Nazvala bych to takovou pěknou pohádkou. Hezky se to čte, je tam trocha romantiky a dobře vymyšlený fantasy svět. Na tu pátou hvězdu tomu u mě něco chybí, nijak extra jsem to neprožívala.

06.06.2023 4 z 5


Jane Austenová: Slova a cit Jane Austenová: Slova a cit Catherine Bell

Krásné, jemné čtení o mé milované Jane a proložené úryvky z jejích knih. Já byla u čtení nadšená, moc pěkně autorka přiblížila, jak Jane tvořila,jak k ní postavy knih promlouvají,tak nějak si to představuji. Moje čtenářské srdce zaplesalo, možná mi stačí málo, ale Jane je moje srdcovka.

03.06.2023 5 z 5


Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Matthew Perry

Knihu jsem četla s přestávkami, abych to trochu vydýchala. Je to syrové, srdcervoucí čtení a náhled do jedné smutné a utrápené duše. Místy jsem byla šokovaná, že to vůbec přežil, ani sláva a peníze tě nevyléčí,jak píše on sám.

Na Přátelé už se nebudu nikdy dívat stejně (absolutně nechápu,jak podával takové výkony při 55 vicodinech denně), ale kniha za přečtení stála. Moc mu fandím a doufám, že to zvládne a najde po čem touží.

29.05.2023 4 z 5


Vzpomínky na něj Vzpomínky na něj Colleen Hoover

Tak mě zas Colleen chytla hned na začátku, emocionálně mě vyždímala a vyplivla brečící na konci. Jdu se vzpamatovat a hlavně kapesníky dokoupit.

19.05.2023 5 z 5


Válka dvou královen Válka dvou královen Jennifer L. Armentrout

To už ani nemá cenu komentovat, jako vždy TOP! Trochu jsem se bála, předchozí díl se mi tak nelíbil, ale tady to autorka zase rozjela, posledních 100 stran famózních. Super propojení s prequlem Ve stínu popela (nutno mít přečteno!). Těším se na další díl.

Spoiler: Trojici C+P+K jsem čekala už od minulého dílu a mile mě překvapilo,jak to autorka zakomponovala do příběhu, přišlo mi to jakoby přirozené, i když jo sprosťárna to byla :))

18.05.2023 5 z 5


Transcendence Transcendence Jewel E. Ann

Tak toto jsem nečekala. Úžasná kniha a skvěle napsaná. Musím to vstřebat a ten závěr top, jsem zvědavá,jak to dopadne.

13.05.2023 5 z 5


Opačno Opačno Hannah Mathewson

Kniha se mi líbila, hodně to stojí na hl.hrdince,ta to celé táhne a bavila mě. Chválím dobře vystavěný svět a super nápad s Londýnem. Ze začátku jsem měla zmatky v tom rozdělení města,bodla by mapa, ale pak už to frčelo. Konec skvělý a musím připsat, že mi vůbec,ale vůbec nevadí absence sexuálních scén, kterých je dnešní YA plná. Příjemné překvapení.

07.05.2023 4 z 5


Kdekoliv Kdekoliv Sarah Sprinz

Moc krásně napsané, emotivní, romantické, sympatičtí hlavní hrdinové a Skotsko. Takové Bradavice pro teenagery, ale i já 30+ jsem si čtení moc užila a měla jsem chuť vrátit se do svých školských let.

Spoiler: Je tam Snape alias pan Ward, totální Snape a první jeho věta: "Vypadáte jako váš otec." Šla jsem do kolen.

19.04.2023 4 z 5