Epocha

Epocha https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517209/bmid_epocha-wOS-517209.jpg 4 68 18

Transcendence série

< 2. díl >

Epocha, druhý díl smyslné trilogie s duchovním naladěním, dějově přímo navazuje na první svazek Transcendence. Po strašlivé události Swayze uvízne mezi dvěma životy. Chce se lépe vyznat ve vzpomínkách na tragickou smrt osudové lásky profesora Hunta a zároveň začíná plánovat budoucnost s Griffinem, se kterým ji také možná spojuje více než jen náhoda. Děravé vzpomínky, které stále více zasahují do přítomnosti, a obavy o vlastní bezpečnost vyšlou Swayze na bolestnou cestu za odhalením pravdy. Obětuje vlastní sny, aby se pomstila a nalezla chybějící střípky událostí z jiného života? Nebo objeví jedinou pravdu, na které záleží? Epocha posouvá hranice toho, čemu věříme a co víme. Mění definici osudu a dokazuje, že tím jediným, co odděluje srdce a duši, je nekonečno. „Myslím, že část tebe budu milovat v každém životě.“... celý text

Literatura světová Romány Erotika
Vydáno: , Red
Originální název:

Epoch , 2018


více info...

Přidat komentář

ivetdos
08.02.2024 5 z 5

Celá tato série je pro mě jedno velké woow překvapení. Nebýt mých knižních kamarádek nejspíš bych se nepustila ani do prvního dílu Transcendence, která se pak umístila mezi mé nejlepší knihy za rok 2023. A přitom já a minulé životy nejdou dohromady, na nic takového nevěřím a ani po dočtení se to nezměnilo, ale tyto knihy?? To bylo něco.

Obě mě při čtení naprosto pohltily, byly tak čtivé, plné jiskření a chemie mezi hlavními hrdiny, zároveň chytré a bez zbytečných vycpávek. Prvek minulých životů mi tu vůbec nevadil, bylo to neskutečně dobře zpracované a druhý díl Epocha byl za mě ještě lepší než první.

Děj pro mě byl nepředvídatelný, což u tohoto žánru není obvyklé, a hlavně jak autorka knihu ukončila jsem upřímně nečekala. Celou dobu si hraje se čtenářovými emocemi, nenechá vás od čtení odejít, ale nakonec ji to stejně nejspíš odpustíte, ať už jste si to představovali jakkoliv. Miluju to a vám vřele doporučuju!

Budinskam
02.02.2024 5 z 5

Krásný , čtivý, originální příběh, který mě absolutně vtáhl.. Oproti prvnímu dílu pro mě teda čtivější, a podstatně náročnější. Vztahy mezi hlavními hrdiny napjaté. Swayze mě sice místy už doháněla k šílenství, když se pořád pídila po skutečnostech, ale v závěru jde vidět, jak se posunula a změnila své myšlení.
Griffin, ach bože, to je chlap snů a dynamika jejich vztahu no nádhera. Krásně napsáno, a ač by se dalo říct, že takový chlap snad neexistuje, autorka jejich vztah vyličuje natolik přízemním způsobem, že to nepůsobí nijak přitažené za vlasy a člověk se do něj opravdu zamiluje, a věří, že se jedná opravdu o reálnou bytost.
Hláška "Tak jak ses dneska měla Swayz?" "Můj kluk z krámu" Miluju! Bez slz se to neobešlo.


Bryel
30.12.2023 5 z 5

„Nenašel jsem ji. Nenašla ani ona mě. Našli jsme jeden druhého. Stalo se to samo. Bylo to dokonalé. Pořád je to dokonalé. Je v tom to dobré. I to špatné. A mezi tím vším taky moře ošklivého, ale dokud jsme to my, bude to dokonalé vždycky.“

Epický romantický příběh s hloubkou a prostorem pro zamyšlení, který mě tolik dojímal.
Ten vnitřní boj hlavní hrdinky mezi dvěma životy (a dvěma muži) byl přímo srdcervoucí. Osud, duše, spřízněnost. Nádherné čisté emoce.
Začátek se mi zdál maličko utahaný, ale kniha vygradovala do fantastického závěru, s kterým jsem moc spokojená.
4,75/5

„Věříte v reinkarnaci?“
„Na tom, čemu věřím, nesejde. Není to nakonec nic než víra.“

MAU256
03.12.2023 5 z 5

Oči se mi naplní slzami. Musí to pochopit. Musí to říct. Musí tomu věřit: "Griffe..." šeptám mu do rtů. Oči má trochu zarudlé, když se podívám nahoru, zatímco rty mám pořád u jeho úst. Ztěžka polkne. "Moje..." Ze dvou slabik se stanou tři. "Jsi moje."

Konečně jsem se dočkala pokračování. Bylo to...., nemohla jsem přestat číst, potřebovala jsem prostě vědět, jak to celé dopadne. Neubránila jsem se, aby mi neukápla slzička. Určitě doporučuji přečtení.

Besa
26.11.2023 4 z 5

Knihu som ani nechcela čítať, pretože Transcendence sa mi až tak veľmi nepáčila ale bola zakončená takým cliffhangerom, že som vlastne ani inak nemohla. Epocha bola ale lepšia ako prvý diel Transcendence, tiež som jej aj udelila o jednu hviezdičku viac.

aknicul
26.11.2023 5 z 5

Wow! Za mě emoční jízda! Těším se na další díl!

Hatshepsut
21.11.2023 5 z 5

Krásné, má to úžasnou hloubku a originální zápletku. Moc se mi líbily oba díly. Tak nějak váhám o čem bude třetí část série, byl epilog něco jako spoiler pokračování? A postava Griffina, to bylo opravdu něco! Jak já to s ním prožívala! :-)

Usměje se. „Je to nevinná láska. Krásná. Myslím, že je dokonce i věčná. Ale ještě nevím. Možná to zjistíme v jiném životě. Zjistíme, jestli naše duše sdílejí něco, co dokáže překonat čas, nebo jestli nejsou nic víc než epocha.“
„Epické?“
„E-p-o-ch-a. Významná událost nebo časové období.“
„Epocha“ Usměju se. „Tohle je určitě epocha. Ale taky si myslím, že by to mohlo být transcendentní a to by bylo e-p-i-c-k-ý.“

VNI
05.11.2023 4 z 5

Mohu vřele doporučit Trancencence na ní navazující Epochu. Není to jen romantika a vztahy, ale taky určitý druh krimi s trochou toho duchovna. Téma rainkance je velice pěkně zakomponované do příběhu.

milito999
01.11.2023 5 z 5

Také jsem propadla Transcendenci a Epochu jsem už nemohla odložit. Zcela jsem si zamilovala postavu Griffina a jeho "Tak jak ses dneska měla, Swayze?"
Nádherně napsaná postava, milující, upřímná ... více takový postav.

Moc jsem Swayze a Griffinovi od začátku fandila a jejich linka se mi moc líbila. Nate mi nebyl sympatický, ale chápala jsem jeho bolest. Nějak teď ani nepotřebuji třetí díl, ale ze zvědavosti si ho přečtu. :)

sebemi
28.10.2023 5 z 5

Naprostá bomba! Už Transcendenci jsem propadla a Epocha mě dostala. Emocionální jízda,kde jsem se jako hlavní hrdinka zmítala mezi dvěma muži, nejde vybrat, nejde, chci oba :D Autorka umí skvěle psát a vyjadřovat pocity a emoce, vše jsem prožívala se Swayze.
Originální, nápadité, čtivé, romantické!
A ten závěr, O sto let později.... Už se nemůžu dočkat!

kristy.books
26.10.2023 4 z 5

Transcendence skončila v tom najhoršom možnom momente, preto som sa pokračovania už nemohla dočkať. Epocha bola jedna veľká emočná bomba, ktorá ma emočne úplne vyžmýkala, nezaobišlo sa to ani bez sĺz.

Pri ,,ľúbostnom trojuholníku", ktorý sa nám tu v jednotke vyformoval, mi bolo jasné, že minimálne pre jedného z našej trojice to nedopadne ,,dobre". Obľúbila som si Griffina i Natea a priznám sa, že miestami som sa nevedela rozhodnúť, koho chcem, aby si Swayze nakoniec vybrala. Celá situácia bola poriadne komplikovaná a zamotaná, takže sa nemožno čudovať, že moje emócie dostali poriadne zabrať.

Griffin bol v prvej časti skvelý frajer a ja som si ho absolútne zamilovala. Musím sa však priznať, že teraz ma miestami hneval, najmä v prvej polovici. Rozumiem, že toto všetko bolo aj preňho náročné a že Swayze ľúbil a snažil sa ju chrániť, no mala som pocit, že jej ešte viac nakladá, než by bol pre ňu oporou a pochopením, ktoré tak veľmi potrebovala. Našťastie, neskôr si to u mňa vyžehlil a pripomenul mi, prečo som ho mala tak rada.

Nate bol tiež muž, ktorý miloval celým srdcom. Aj jeho celá situácia dosť zmohla, a keď k tomu ešte prirátame to, čo sa mu v minulosti stalo... i preňho mi pukalo srdce. Obdivujem ho za to, čo urobil v druhej polovici príbehu, sama neviem, ako by som sa k tomu všetkému postavila. Som rada, že sa mu postupne podarilo nájsť cestu k jeho dcérke a stal sa z neho milujúci otec, ktorý by pre svoje dieťa urobil prvé i posledné.

Veľmi sa mi páčila zápletka ohľadom Daisy, ktorá príbehu dodala úplne iný nádych a urobila ho svojím spôsobom výnimočným. Bola som nesmierne zvedavá, ako autorka všetko vyrieši, čo ma nútilo otáčať jednu stránku za druhou. Bohužiaľ, keď prišlo ,, veľké finále ", zostala som trochu sklamaná. Mám pocit, akoby niektoré veci ani neboli vyriešené, proste mi tu niečo chýbalo, aby sa pre mňa vec s Daisy uzatvorila.

Celý čas to bolo pre mňa na plný počet bodov, ale toto mi trochu skazilo celkový dojem, takže som nakoniec nejaký ten bod musela strhnúť. Bola to moja najväčšia výhrada k príbehu, inak som si čítanie užila a môžem vám Transcendence aj Epochu odporučiť. Som zvedavá, čo si pre nás autorka prichystala v poslednej časti.

jeny-v
26.10.2023 5 z 5

Je spousta knih, ve kterých jsou zaznamenány krásné myšlenky i poetické spojení slov do vět, jejž shrnují veškeré city, obsah i osud: „Milovali mě dva muži, ale ani jeden nevěřil, že si mě zaslouží, ačkoli pravda je taková, že to já si nezasloužím takovou lásku, kterou nabízeli.“ Pokračování sugestivního osudu milostného trojúhelníku i románového vyprávění o duchovním podvědomí Swayze s Morgan Daisy Gallagherovou se uzavírá. Nebo snad ne..... „O sto let později v baru kdesi v Milwankee“

Matri
15.10.2023 5 z 5

"Neberte si nic z minulosti a nepůjčujte si nic z budoucnosti. Žijte přítomností. Jen to znamená skutečně žít.“

Tento príbeh je podľa mňa tak originálny! Ako som v prvom diely bola totálne na vážkach, pre ktorého sa rozhodnúť, Epocha ma jednoznačne nasmerovala a úplne uspokojila!
Musím mať ale výčitku ku každému jednému z hlavných hrdinov, lebo v určitom okamihu mi každý z nich liezol na nervy a jeho/jej rozhodnutia som absolútne nechápala. Posledná tretina knihy ale bola úplná bomba, a ja som hltala každé slovo.
Krásne epické romantické ukončenie knihy. Niekto našiel, čo v živote hľadal, a niekto to ešte len musí objaviť!
Napriek trošku ťažšiemu (nudnejšiemu) začiatku knihy, si ma tento príbeh na plnej čiare získal. A hoci bol pre mňa o kvapku slabší ako prvý diel, stále krásne 4,5 hviezdičky.
Sériu len a len odporúčam!
Teším sa na posledný kúsok do mozaiky, nech je všetko ako ma byť ;-)

"Přestože jsem byla holka, která nevěřila v osud ani ve hvězdy, po jednom polibku jsem věděla, že už nikdy nebudu chtít políbit nikoho jiného."

evineckY
14.10.2023 5 z 5

Jééééjda, to zase bylo slz...
Nádherný, procítěný a neskutečný příběh.
Je to moje zamilovaná série a potřebuji rychle pokračování !

Jo, loučení je nanic.
Nechala jsem odejít Griffina a výčitky mě zničily. Teď nechávám odejít
Natea a vlastní srdce mě nenávidí. Nerozumí tomu.
Nemá to v popisu práce. Takže ho nechám jen cítit.
Tu bolest.
Smutek.
Lásku.

Paja1709
11.10.2023 5 z 5

První díl se mi líbil ale tento druhý to bylo něco. Uz se tesim na třetí díl s Natem.

PetraN17
11.10.2023 5 z 5

Opravdu jsem zvědavá na třetí díl, zdá se mi už příběh ukončený, tak uvidíme kam nás ještě paní spisovatelka zavede. Moc povedená a neotřelá série :)))

Kami97
01.10.2023 5 z 5

Neskutečný! První díl jsem hltala stránku za stránkou a vlastně si nedokázala vybrat, jestli víc fandím Nateovi nebo Griffinovi. Oba mi přišli úžasní. Druhý díl jsem přečetla na jeden zátah, nedalo se jinak. Nate měl moje sympatie a obdivovala jsem Griffina a jeho lásku k Swayze. Srdce mi s každou jejich další zápletkou bušilo čím dál víc.
S koncem jsem spokojená, takhle by mi to stačilo. Ale poslední díl si také ráda přečtu. Po delší době musím uznat, že autorka vytvořila dvě hodně silné mužské postavy, kterým rozhodně nejde odolat. Jsem ráda, že jsme se dozvěděli celý příběh Morgan Daisy, ač to bylo bolestivé.
Přeji si jednou být milována tak, jako je Swayze milovaná Griffinem a Daisy Natem. Najít svýho „skutečnýho kluka“.

katasokolov
01.10.2023 5 z 5

4,5/5*


Kniha, která vás rozbije na malinkaté kousíčky a vy si prostě celou dobu budete říkat - kam až to ta autorka chce dohnat, a jak tohle sakra plánuje ukončit.

Milostný trojúhelník byl tak strašně zapeklitý a já už hrozně moc chtěla čistý řez, protože tohle se zdálo neúnosné a absolutně nebylo možné odhadnout, kam se to všechno mělo vyvíjet dál, a zda tahle situace vůbec mohla mít nějaký šťastný konec pro všechny zúčastněné.

Je možné zjednat spravedlnost k 22 let staré události ? A co ta duševní rozpolcenost zapojených osob ?! Lze uzavřít minulost a soustředit se jen a pouze na přítomnost?

Sledujeme osud a nalezení spřízněné duše skrze čas v přímém přenosu. Jsem moc nadšená z konce! A budu vyhlížet i poslední závěrečnou část, přestože v tomto díle se některé cesty uzavřou.

PS: postava Griffina je neskutečná a tak zatraceně báječná!!!!

Autorovy další knížky

Jewel E. Ann
americká
2023  86%Transcendence
2023  87%Epocha
2024  %Štěstí

Kniha Epocha je v

Právě čtených1x
Přečtených85x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených4x
Knihotéce145x
Chystám se číst79x
Chci si koupit27x
dalších seznamech4x