Transcendence

Transcendence https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506875/bmid_transcendence-Yby-506875.png 4 197 49

Transcendence série

1. díl >

„V jiném životě byla moje navždy.“ Po nečekané tragédii se z profesora Nathaniela Hunta stane vdovec s miminkem. Najme si mladou, vzdělanou chůvu s nekomplikovaným životem, posedlostí divnými jmény a s klukem, s nímž se seznámila v supermarketu. Postupem času chůva zjistí, že o něm už leccos ví, avšak všechno se stalo ještě před jejím narozením. Ví o skryté jizvě na jeho hlavě, o jeho oblíbené pizze i o tom, že na střední podváděl při testu ze španělštiny. Zná fráze, které jsou mu povědomé, a prozradí mu vzpomínky, které ho vrátí o dvacet let do minulosti, kdy tragicky ztratil nejlepší kamarádku. „Bojím se, co se stane, až ti dojde, že nejsem ona.“ Transcendece je smyslná cesta, která odhaluje nové možnosti, zpochybňuje zažité názory a zkoumá odvěkou otázku: existuje život po smrti?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Transcend , 2018


více info...

Přidat komentář

broskev28
20.04.2024

Knihu jsem do knihovny pořídila díky komentářům svých oblíbených, ale už po pár kapitolách jsem svého rozhodnutí litovala. Griff a jeho zdravý životní styl je neuvěřitelný a hlavní hrdinka velmi sympatická, jenže já puritánka mám problém s tím otevřeným sexuálním pojetím (taky to není kniha pro mě, tak proč ji čtu?!?). Na spoustu věcí už jsem si celkem zvykla, ale ta dvě čtyřpísmenná „pánská“ slova na p, která se neustále objevovala v popisech i v dialozích, mě jednoduše deptala, tak jsem se aspoň utěšovala, že tam nenacházím dámské ekvivalenty na k . . .
Jinak mě ovšem nápad mile překvapil, proto zvažuju pokračování – koneckonců kdyby nic jiného, tak právě poslední stránky knihy mě doslova ohromily, takže nutně potřebuju vysvětlení!

„Chci, abys mi lhal, pokud by mě pravda moc ranila. Chci, abys mě miloval, i když mi nerozumíš. Je to sobecký a nezralý. Já jsem sobecká a nezralá. Ale taky jsem osamělá a vyděšená a procházím něčím, co mi vykolejilo život.“

Knižnípauza
20.04.2024 2 z 5

Anotace knihy mě velmi zaujala a já se do čtení hned pustila. Děj plyne a plyne, nese se na nějaké té stejné vlně a já si všímám, že se víc a víc nudím.
Ale jakože hodně.
V půlce knihy mi dojde, že téma z anotace je tu jen naťuknuté, nijak se nerozvíjí, nepousová a příběh se točí furt dokola.
Postava profesora si mě úplně nezískala a hlavní hrdinka(chůva) byla za mě dost zmatená, protiřečila si a na každé třetí straně opakovala fráze "miluji svého přítele,, . Dost otravné.
Zvrat přijde samozřejmě až v samotném závěru knihy a bylo to takové.. no.. úplně jsem tomu neveřila no.

Bohužel, pro mě byla tahle kniha spíše zklamání a do pokračování se nepustím.


nela3812
25.03.2024 3 z 5

Příběh mě velmi mile překvapil svou čtivostí a také zpracováním zajímavého tématu. Považovala jsem příběh za klasickou romantiku (možná nějaký milostný trojúhelník), ale dostala jsem naprosto nečekaný a skvěle promyšlený příběh. Našla jsem samozřejmě i několik "ale".

Děj je pomalejší, příliš negraduje a to ani v samotném závěru knihy. Ten je sice šokující, ale nese se na stejné vlně se zbytkem příběhu. Nejsem fanouškem nepodložených a zbytečně vyeskalovaných dramat, ale tady se vše až příliš snadno zametalo pod koberec, a obcházelo velkým obloukem. Nekonfliktnost je sice hezká vlastnost, ale ne když otevíráte důležitá témata a nedostáváte na ně odpovědi.

Swayze je zajímavá hlavní hrdinka s rozpolcenou osobností a opravdu jedinečným darem, který osvěžil celý příběh. Nepochopila jsem, proč nás autorka seznamovala s kolečkem doktorů a škol, které dívka musela v dětství absolvovat, když pak příběh plyne úplně jiným směrem. Buď se měla ponořit více do hloubky nebo se takto vzdálené minulosti vyhnout. Zbytečně si tím ubrala prostor pro skutečný charakterový růst nebo hlubší poznání dospělé Swayze. Btw.: Pokud si vybavím Swayze, okamžitě si vzpomenu na její obsesi s umýváním rukou, když se sahá na miminko. Chápu to tak, že autorka je nejspíš maminkou a chtěla na něco upozornit? V knize to ale až příliš bije do očí, když tím začíná každá třetí kapitola.

Potenciál Transcendence je obrovský, námět je autorky zatím nevyčerpaný a já se proto ptám, proč jej autorky nevyužila naplno? Často se točíme v kruhu a pokud z něj náhodou vypadneme, válíme se v posteli se Swayze a týpkem ze sámošky. Je to sympaťák se sklony k výbuchům, určitě zaujme nejednu romantickou duši....ale potřeboval tolik prostoru? Na postelových scénách si autorka dala velmi záležet. Bohužel se tím až příliš odchylovala od originálního námětu, který zpočátku měla.

Četlo se to hezky, ale v sérii už pokračovat nebudu. Nebaví mě směr, jakým se autorka ubírá.

Hodnocení: 3,5/5

Barcasss
11.03.2024 3 z 5

Kniha je čtivě napsaná - stránky mizí jedna za druhou, ani si člověk nevšimne že už se blíží konec. Téma je zajímavé. Určitě se pustím i do dalšího dílu. Za mě příjemné odpočinkové poctění. Jen mě trochu deptalo to neustálé zdůrazňování mytí rukou

kacenka6144
28.02.2024 3 z 5

Zatím dávám tři *, ale uvidím u dalšího dílu. Tyhle knížky zas až tak moc nemusím. Ale i když to není úplně můj šálek kávy, rozhodně příběh nechci zatratit a odepsat. Ještě se ke svému hodnoceni určitě vrátím.

JanistaN
05.01.2024 5 z 5

Od prvních stránek jsem knihu doslova hltala. Vzbudila ve mě nemálo emocí, těším se na další díl. Nutně potřebuji vědět, jak děj pokračuje. <3

mi-nul-o
05.01.2024 3 z 5

Dávám hvězdičku navíc za Griffina

Besa
26.11.2023 3 z 5

(SPOILER) Zaujal ma námet a vcelku originálna zápletka, preto som sa na túto knihu veľmi tešila. Asi som mala príliš vysoké očakávania, bola som sklamaná. Dej sa motal stále dokola, stále sa riešilo to isté, už som chcela knihu aj odložiť ale dočítala som ju dokonca. Čo som možno nemala robiť, lebo po tom otvorenom konci som musela chtiac nechtiac siahnuť po druhom diely.

jeny-v
20.10.2023 5 z 5

Ještě že se mi podařilo s touto knihou posečkat, protože se jedná (snad) o třídílnou sérii s otevřeným koncem, a tak se vrhám hned na Epochu.
Originální zpracování komplikované osobnosti mladé chůvy Swayze, která tápe ve svém duševním vztahu a povědomí k profesoru Huntovi, lásce ke Griffinovi - klukovi z krámu i náklonosti a citech k malé Morgan. „Nejvíc mě ale děsí, že to dělám kvůli sobě, protože Nate drží celou moji mysl ve víru čehosi nevysvětlitelného.“ Lehce fantaskní román, ale co může obyčejný člověk vědět o „překročení běžných hranic“ života. Výjimečný námět, kurážné milostné scény, svižný děj, tajemná minulost a nepředvídatelné situace jsou atributy, které dávají tomuto prvnímu dílu čtenářský šmrnc.

VNI
11.10.2023 5 z 5

Již v začátku čtení mne kniha zaujala a to se mi poslední dobou nestávalo. Musela jsem u jiných knih přečíst alespoň 60 stran abych ji chtěla vůbec číst. Což není příjemné. velice zajímavá kniha, přišla mi dobrá pro dospělé publikum. I ženy i muže. Závěr byl náhlý, přímý. A překvapil v dobrém. Kniha se dá přečíst zachvilku. Nenajdete zde zbytečné popisování. Romantika, sex a vztahy. Také záhady i tajemno visí ve vzduchu. Teším se na pokračování. I když je pravdou, že se kniha více mohla zaměřit na vztah z Natanielem. Více se zaměřuje na vztah současného přítele.

milito999
26.09.2023 5 z 5

Nečekala jsem, že by se mi taková kniha mohla líbit, ale stalo se. Od první kapitoly jsem se začetla a nemohla přestat. Stránky vás nutí pokračovat dál a hltala jsem každé slovo, abych věděla, jak to dopadne.
Těším se na další díl :)

tatjana1737
07.09.2023 3 z 5

(SPOILER) !!! POZOR SPOILERY !!!

Hodně toho tady bylo řečeno níže, takže nebudu opakovat. Ke knize jsem se dostala přes doporučení ve čtenářské skupině na Modrém koníkovi a přes čtvrt roku čekala, až se ke mně v rámci rezervací dostane. Nějak jsem nezaznamenala, že jde o první díl série, takže jsem pořád četla a četla a čekala, kdy přijde konflikt a rozuzlení, abych se nedočkala. Téma bylo zajímavé a správně tajemné, autorka v podstatě nechala na čtenáři, jaké stanovisko k myšlence přenosu (částí) duší zaujme, ale ze zpracování jsem úplně nadšená nebyla. Jewel E. Ann si mohla mnohem víc pohrát a mnohem víc věci rozpracovat - kupř. už jen podivné vzpomínky Swayze a vyšetření, která jako dítě musela absolvovat. Toho se autorka jen dotkla, uvedla nezbytné minimum, aby byl čtenář v obraze, a pak se zaměřila na zevrubné popisy fyzických aktů mezi hrdinkou a jejím přítelem Griffinem. (Ačkoli Swayze neustále opakovala, jak ho miluje, a jak si spolu rozumí, ty časté sexuální scény hloubku jejich vztahu poněkud rozmělnily.) Hned v úvodu mi vadily detaily typu přilepené vložky nebo opisy cizího prstu v nose, to si mohla odpustit. Ošizená jsem se cítila i stran (znovu)poznávání Natea a Swayze/Daisy, přišlo mi, že profesor tu myšlenku přijal velmi rychle a velice rychle se k sobě začali chovat s žoviální důvěrností, včetně různých vtípků a narážek. V knize sice několikrát zaznělo zdůraznění hrdinčina věku, nejsem si ale jistá, zda český čtenář hranici 21 let (a věkový rozdíl mezi chůvou a tatínkem) vnímá tolik jako čtenář z USA. Ke svému čtenářskému zklamání jsem uhodla i to, co zlý soused udělal, takže konec pro mě tolik šokující nebyl. A vyloženě mě obtěžovalo neustálé zdůrazňování toho, jak si všichni šli mýt ruce, než sahali na miminko :-). Suma sumárum: Přečetla jsem za dva dny a fakt jsem byla zvědavá na vývoj. Milostný trojúhelník je zatím podaný tak, že opravdu není jasné, koho si Swayze vybere, a přiznám se, že já fandím oběma. Pokud přijmeme teorii rozverné profesorky Zvonilky, pardon Hazel, můžeme se do dalšího dílu jen dohadovat, čí část duše zvítězí - Morgan Daisy nebo Swayze?

"Lidé kolem nás dávají našemu životu energii. Když milujeme, necháváme část svého srdce - část své duše - žít uvnitř toho druhého. Radujeme se, když jsou šťastní. Cítíme jejich bolest. A když zemřou... něco z nás také zemře."

nina3905
13.08.2023 5 z 5

Kniha prináša príbeh, ktorý je pre mňa lákavý, originálny, nevšedný a uveriteľný. Takýto príbeh som ešte nečítala. Celý čas ste v napätí - stretnutie hlavných hrdinov v ordinácii psychológa, spomienky na detstvo, vzájomné citové prepojenie.... Už, aby bolo vydané pokračovanie. Knihu určite odporúčam na prečítanie.

capar
02.07.2023 3 z 5

Nebýt posledních tří stran, tak dám asi horší hodnocení...čekala jsem k tématu víc, než popis "sexy těla kluka z krámu" a "proč mám v hlavě profesora"...ale za konec tedy tři hvězdy

ivetdos
19.06.2023 5 z 5

Nikdy by mě nenapadlo, že mě takové téma bude bavit, ale je to tak, neskutečně mě chytla a okamžite potřebuji další díl :-) Nenechte se odradit tématem, kniha je díky tomu neskutečně originální, nepředvídatelná, čtivá a plná hmatatelného jiskření mezi hrdiny. Hodnotím 4,5* a ubírám jen za to, že kniha mohla být o něco málo kratší, a to o některé zbytečné situace. Jinak boží!

Books_by_Dee
08.06.2023 5 z 5

IG: books_by_dee
#spolupraceknihydobrovsky

Tohle bylo WAU.

Jak už to u knížek většinou mám, hned od samého začátku shippuju hlavní dvojici , což tady měl být zřejmě profesor Nate a jeho nová chůva Swayze. Ale nesmíme tady opomenout ten fakt, že Swayze má přítele Griffina - potetovaného sexy motorkáře , který ji miluje a vždy vyslechne. Já teda i po přečtení nejsem rozhodnutá, s kým chci aby nakonec zůstala.

Swayze potkává Nata v ordinaci svého psychologa a má nějaký zvláštní pocit, že ho zná. Náhoda nebo osud, ale přihlásí se na pozici chůvy jeho novorozené dcery.

Nate měl ve svém životě dvě lásky -Morgan, lásku z dětství, která zemřela příliš mladá a Jennu - manželku, která zemřela při porodu jejich dcery. Nyní u něj začíná Swayze pracovat jako chůva a společně vzpomínají na jeho dětství a je sakra zvláštní, že i přesto že je Swayze o 15 let mladší než on pamatuje si, co zažil jako dítě.
Nate si začíná pohrává s myšlenkou na reinkarnaci a domnívá se, že Swayze je Morgan.

Tuhle krásku jsem zvládla za 2 dny přečíst a to z jednoho jediného důvodu - ten příběh je tak originální, že váš to nutí číst dál a dál, abyste se dozvěděli jak je tedy možné, že Swayze má vzpomínky jeho první lásky. Do toho tu je ten úžasný milostný trojúhelník, že když čtěte scény mezi Natem a Swayze cítíte tu chemii, ale zase když je Swayze s Griffem, tak fandite jim. Swayze si několikrát v knížce musí vybrat, zda pomůže Natovi nebo se bude věnovat svému příteli.

Já vám tuhle knížku 100 % doporučuji , protože se domnívám že jde o originální inteligentní erotický román, který vás určitě nezklame.

SleepyAllDay
30.05.2023 5 z 5

Nutně potřebuji druhý díl!

Kami97
30.05.2023 5 z 5

Po knize jsem pokukovala už od jejího vydání, akorát jsem si myslela že je to stand alone. V půlce knihy jsem zjistila, že je to první díl trilogie, kterou teď nutně potřebuju. Nádherný příběh, ve kterém zatím fandím Griffinovi. Ale chápu rozpolcenost Swayze, je to mezi ním a Natem velmi těsné. Strašně mě zajímá jak celý příběh dopadne a co se vlastně stalo Morgan Daisy

lucia0482
26.05.2023 4 z 5

Pravdu povediac, neviem,či by som po takejto knihe siahla, pokiaľ by som ju nedostala. Musím však povedať, že sa číta veľmi ľahko a jednotlivé postavy sa mi páčia. Koniec bol pre mňa prekvapením a napriek tomu,že takéto knihy veľmi nečítam,sa už teším na pokračovanie.

Jita160
14.05.2023 5 z 5

NEVÁHEJTE SI TUTO KNÍŽKU PŘEČÍST!!!! dočkáte se něčeho originálního, nečekaného,divného ... neuvěřitelného.
Tento příběh je jiný v hodně směrech je o osudu,přátelství,lásce, ztrátě,vyšší moci,ale i o velkém štěstí,reinkarnaci milostném trojúhelníku ve, kterém je rozhodně favoritem Griffin...i když co my víme jak to paní autorka ještě zamotá.
NEDOPORUČUJI číst pokud nebudete mít po ruce další díl ...protože konec je achjodoprčictosnad neeeee!!!!

Štítky knihy

reinkarnace romantika

Autorovy další knížky

Jewel E. Ann
americká
2023  86%Transcendence
2023  87%Epocha
2024  %Štěstí

Kniha Transcendence je v

Právě čtených12x
Přečtených238x
Čtenářské výzvě26x
Doporučených13x
Knihotéce268x
Chystám se číst201x
Chci si koupit21x
dalších seznamech9x