Zavěšená pizza

Zavěšená pizza https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/392723/bmid_zavesena-pizza-ALX-392723.jpg 4 70 29

Představte si, že dostanete darem zavěšenou pizzu. Zjistíte, že na vás někdo myslí, ačkoli vůbec netušíte, kdo ji mohl objednat. Co všechno se díky takové pizze může stát? Petr pracuje v rádiu. Přetrpěl rozchod a sní o vlastní kapele. Manžel hostinské Ály zase často utíká na půdu. Nikdo netuší, co se děje a proč netráví více času se svou rodinou. Markéta, Kamila a Irena založily klub Sněhurek. Už dlouho totiž čekají na spásný polibek toho pravého. Markéta, řešící rozchod rodičů, se díky vztahovým peripetiím nedopatřením stává promiskuitní. Irena alias Zelňačka, skáče ze vztahu do vztahu a je nešťastná. Není divu, když jí komplimenty skládají hlavně ženatí muži - prstýnkáři. Kamila okolí neustále podstrkuje svou kreativní kuchyni, ačkoli vůbec neumí vařit a získává nabídku na post moderátorky televizních novin. Jenže – nic není zadarmo! Lidské osudy provází láska, nenávist, přátelství, tolerance i smutek a ať chceme nebo ne, mnohdy se navzájem dotýkají. Kniha s vtipným nadhledem vypráví příběhy, které píše sám život. A kdo ví, třeba jedna taková zavěšená pizza obrátí život naruby i vám… Ukázka z knihy je na: https://spisovateljares.wixsite.com/pizza/ukazka-z-knihy-speed-dating... celý text

Přidat komentář

Klára90
05.10.2023 4 z 5

Takové milé, příjemné, místy dojemné, místy nudnější, ale vlastně stále fajn čtení. Pro mě to bylo takové pohlazení po duši, četlo se mi to opravdu dobře. A sem tam nějaká věta krásně sedla, bylo v ní tolik životní pravdy a důvod trochu se zamyslet. Velký palec nahoru za rýmy na začátku každé kapitoly. Ty se mi líbily moc!

sebemi
08.07.2023 4 z 5

Autora jsem neznala, je to takové úsměvné, odpočinkové čtení ze života.


ivca84
02.12.2022 4 z 5

kniha je ctiva a pěkne spracované osudy

Nildon2022
16.08.2022 4 z 5

Hned v úvodu se musím zmínit o velkém zklamání nad překlepy a hrubkami. U českého autora mě to mrzí o to víc. Shoda podmětu s přísudkem ... No, nečekala jsem to...
Je to má první kniha od tohoto spisovatele a rozhodně se pustím do nějaké další. Na krimi v jeho podání jsem velmi zvědavá (četla jsem recenze a těším se).
Co se týká Zavěšené pizzy, souhlasím s komentáři, kde se zmiňuje podobnost s filmem Láska nebeská - několik lidských příběhů obyčejných lidí se společným znakem, skončí to dobře:) až na jeden smutnější moment, ale z jiného úhlu pohledu to pro dotyčného končí také příjemným pocitem. Jak název napovídá, v knize se objeví i zajímavý nápad s pizzou. Nenáročné čtení na letní pobyt na chatě - své čtenáře si kniha jistě najde. Příště jen (prosím) bez tolika chyb ;).

zoew
01.02.2022 5 z 5

Moc milé čtení. Knížka se mi líbila podstatně víc než knížky Patrika Hartla, který je (pro mě z nepochopitelného důvodu) velmi IN. Inu někomu holt stačí párkrát se přiblble zasmát a plácnout pár hloupostí před kamerou a je z něj hvězda.

Nymfadora.T.
23.01.2022 4 z 5

Moc pěkné , čtivé. Protože občas vybírám knihy i podle obálky, jsem ráda, že tahle nezklamala...ano, trochu styl mého oblíbeného filmu Láska nebeská...byla to první od VJ, chci vyzkoušet ještě další.

Nelička
24.09.2021 5 z 5

Čtení o běžných lidech s běžnými problémy v běžném životě. Kniha přesně podle mého gusta. Jen bych teda (dle názvu a obalu) očekávala, že to bude víc o té pizze. Ale neva, i tak mě příběhy moc bavily...

terka95
18.09.2021 3 z 5

Ze začátku fajn knížka, ale postupně mě bavila čím dál méně a méně.. rádoby mladistvé vyjadřování, které bych spíše začlenila někam do devadesátek než do aktuální doby (opravdu to bylo celé mimo).. a s korekturami si také hlavu příliš nikdo nedělal. Slabé 3*.

tami1
08.09.2020 4 z 5

Kaleidoskop krátkých historek, které propojují osudy několika osamělých duší. Spojovacím prvkem je nová pizzerie a její projekt darované pizzy. Vtipné, bavila jsem se.

1alena1
04.08.2020 3 z 5

Několik různě propletených milostných historek - někdy romantických, jindy pošetilých. Chaos, kdy se jednotlivé postavy různě setkávají - mísí, přesně jako ve filmu Láska nebeská, "ukraden" nápad, pouze přeneseno do českých poměrů.

brabofka
08.05.2020 5 z 5

Zajímavá myšlenka. Poslat někomu anonymně pizzu, jen tak pro radost. Možná, že mimo velká města přeci jen sounáležitost a vzájemná pomoc funguje. Bohužel ve velkých městech to anonymita zcela pohltila. Možná proto, tuto myšlenku a vlastně celý příběh pochopí spíš ten, kdo bydlí v paneláku a prakticky nezná své sousedy. Za mě milý, místy zábavný příběh. Příběh lidí, jedné čtvrti, jednoho města, jejichž osudy se potkají, spojí a třeba zůstanou navždy. Příjemné, oddychové čtení. V dnešní uspěchané době, době kdy bysme opravdu neměli myslet hen na sebe.

majáček
14.03.2020 5 z 5

Magnesia Litera
Kosmas - cena čtenářů: Vítězslav Jareš - Zavěšená pizza

Dimas
29.01.2020 3 z 5

Milá knížka, ukazující, že být dobrým, ohleduplným člověkem je rozhodně lepší než sprostým hulvátem...
Jedna hvězda dolů za korektury :-(

kob
02.01.2020 4 z 5

Milá knížka, taková pohádkově pozitivní. Škoda, že také v reálu nepomůže kdejakému tragédovi šťastná náhoda ????

piliticek
08.10.2019 1 z 5

Mě teda kniha nenadchla. Situace byly dle mého názoru až příliš vypjaté, absurdní. Napadlo mě, že možná se tak žije v Praze...no nevím.
Myšlenka "zavěšené pizzy" dobrá, o tom žádná. Ale jinak slabé.

denisa7430
26.09.2019 2 z 5

Znáte princip "zavěšenýho kafe" neboli coffeeshare? Zakoupíte kávu v kavárně a podělíte se o ni s těmi, kdo si ji nemohou dovolit koupit kvůli své tíživé finanční situaci. Tak přesně tímto projektem, který se dostává čím dál více do povědomí i českým "kávařům", se nechal inspirovat autor knihy Zavěšená pizza. Jen namísto kávy uděláte někomu jinému radost zakoupením pizzy. Skvělý nápad, který by se mohl ujmout i v reálu!

Kačudovič
08.09.2019 5 z 5

Přiznám se, že samotným obsahem by mě knížka normálně asi ničím nezaujala. Rozhodl jsem se pro ní jen na základě toho, že jsem četl většinu autorových knih a vždy jsem s nimi byl spokojen.
K samotnému ději...v rámci kontextu opět není co vytknout. Příběh hezky odsýpá, postav je v příběhu přesně tak akorát, aby člověk nemusel zpětně listovat a jejich dějové linky jsou zajímavé.
Jak už jsem ale zmínil, od autora jsem toho přečetl víc a tématicky mi jsou mnohem bližší jeho předchozí díla z prostředí Policie a tajných služeb. Tím ale určitě nechci snižovat kvalitu knihy, jen prostě každý preferujeme něco jiného :-)

Anitta36
14.08.2019 4 z 5

Na začátku knihy jsem si říkala, že to nebude úplně mé gusto, ale příběhy mi dále přišly zajímavé a takové "ze života", takže jsem ráda, že jsem knihu neodložila. Líbilo se mi propojení lidských osudů :).Vytkla bych občasné nesrovnalosti v textu, ale jinak knihu hodnotím pozitivně.

ještěrka38
29.07.2019 5 z 5

Přečteno jedním dechem...moc fajn čtení na dovolené. :-)

bookcase
12.07.2019 5 z 5

Milý, hřejivý příběh s propojenými osudy hrdinů. Nápad se zavěšenou pizzou super, i trocha tajemna a náhod. Z toho by byl hezký film na Vánoce. Jen redaktor a korektor by měli dostat za uši, tak lajdácky odbyté korektury, to je u jinak výborného nakladatelství hanba a kazí to výsledný dojem z knihy, která je jinak opravdu fajn a na pohodu.

Štítky knihy

humor pizza

Autorovy další knížky

Vítězslav Jareš
česká, 1969
2016  84%12. 12.
2016  87%Vor v zakone - hlava mafie
2012  83%Zloději času
2019  78%Zavěšená pizza
2022  80%Holky se čtečkou

Kniha Zavěšená pizza je v

Přečtených79x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených4x
Knihotéce59x
Chystám se číst51x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x