Vor v zakone - hlava mafie

Vor v zakone - hlava mafie https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/298984/mid_vor-v-zakone-bAV-298984.jpg 4 88 35

V Praze se schyluje k válce mezi znepřátelenými skupinami ruskojazyčné mafie. Důstojník kapitán Karel Krol z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu přitom přijde o kolegu a dlouholetého kamaráda. Aby dosáhl odplaty, musí vzít spravedlnost do vlastních rukou a uchýlit se k nelegálním metodám. Nezbývá moc času, jelikož soudce propustil viníka, šéfa ruské mafie – „vora v zákoně“ – a ten se chystá utéct za hranice. Vír nelítostného vyřizování účtů mezi gangy může všechny ohrozit.... celý text

Přidat komentář

iceVS
01.10.2022 3 z 5

Výrazně sympatičtější děj než v knize 12.12. Zajímavější, uvěřitelnější.
V logice děje jsem nepobrala zápletku s auty z půjčovny, mimo to, že ji autor potřeboval, tam jiná logika nebyla. O ukvapeném závěru nemluvě.

Autorův boj s češtinou mě spíš děsí. Protěžovat, stát Conectitact, rány do hrudě, vcelku paskvily v hovorové řeči typu "vo co jde", prostitutka se představí slovy "jmenuji se Tamila", k tomu pár dalších hrubek a překlepů, prostě dojem, že si autor neváží čtenáře.

Maggot.87
21.02.2021 3 z 5

Chtít po detektivce čtenářský zážitek je jako dívat se na Šlágr a chtít ten hudební. Z tohoto pohledu asi knihu hodnotit nelze. Byly by z toho dvě *.

Atributy oddychové detektivky však kniha splnila na poctivé 3,5 *.


hanzmb
07.07.2020 4 z 5

(SPOILER) Moc mě lákal námět této knihy, protože na toto téma jsem zatím nic seriozního v naší literatuře nečetl. Navíc první polovina knihy mě opravdu navnadila na nejvyšší očekávání. Bohužel přišel šok ze závěru. Část hlavních hrdinů prožije happy end jak z amerických filmů, druhá polovina zase je je bez logické návaznosti udržena ve funkci, i když byla na zavření. Za tyhle nelogické závěry jen poplatné uzavření příběhu bych posílal autory na nucené práce.

haski
18.11.2019 5 z 5

Moc se mi do knihy nechtělo, nelákala mě obálka. Byla jsem mile překvapená, mám ráda krimi z českého prostředí, od českého autora a psané dobrou češtinou. Příběh byl čtivý, osoby věrohodné, nechybělo napětí. Jenom konec byl trochu přitažený za vlasy, zrychlený, ale budiž, dopadl podle mého očekávání. Líbilo se mi to. Doporučuji.

jehanys
15.09.2019 4 z 5

Dobře se to četlo. Vyzkouším od pana Jareše ještě něco.

ivulka15
24.06.2019 4 z 5

Velmi čtivé,docela děsivý pohled do zákulisí.

Reacher
10.05.2019 4 z 5

Velmi čtivá kniha, která bohužel doplácí na ne úplně podařený konec. Po celkem obsáhle vystavěném příběhu je tu najednou rychlý závěr, který dle mého obsahuje pár nelogičností plus nevěrohodné jednání některých postav. Ale i tak kniha stojí za přečtení.

šipek
24.10.2018 5 z 5

Má druhá kniha od tohoto autora a nedá se nic jiného dělat než udělit opět pět hvězdiček. Pohled do zákulisí ruské mafie a praktik čtenáře až vyděsí. Závěr knihy byl moc rychlý, kniha by snesla o pár stránek více. Moc dobře se kniha čte a rychle.

harena
13.07.2018 5 z 5

Moje první kniha od pana Jareše, kterou jsem si půjčila díky vysokému hodnocení čtenářů DK. Popravdě se mi do čtení moc nechtělo, odrazovala mě obálka knihy a říkala jsem si, že po Dominiku Dánovi a Adler Olsenovi kniha nemá moc šanci. Avšak velké překvapení. Je to napínavý, uvěřitelný, čtivý thriller o ruské mafii v Čechách, o tom, jak vorovský svět člověka pohltí a přetaví ve zrůdu, o boji mezi znepřátelenými skupinami ruské mafie a ÚOOZ proti nim. A nakonec jsem byla ráda, že to dopadlo tak, jak to dopadlo. Podívám se i na další knihy od pana Jareše.

francouz
04.06.2018 5 z 5

Musím říci, že mě svojí druhou knihou pan Jareš naprosto dostal. Byla to opravdová jízda, od knížky jsem se nedokázal odprostit a musel jsem ji prostě dočíst.
Kapitán Krol je opravdu hrdina bez bázně a hany. Ano jeho metody jsou velmi tvrdé, ale bohužel doba ve které žijeme a Ti, kteří diktují jak máme žít, prostě vidí všechno přes děngy. Ano to je hnací motor těch, kteří nekoukají doleva nebo doprava.
A pak je tady někdo, jako je kapitán Krol, kterému je jedno, že kulky také mohou lítat i na druhou stranu a jde prostě proti proudu.
Byla to opravdu jízda, která stojí za přečtení. Už teď se těším na další knížky od tohoto autora.

Endy17
22.12.2017 5 z 5

Závěr mě malinko zklamal a tak jsem nad pátou hvězdou váhal. Ale při skutečnosti, že mi dělalo problém se od knížky odtrhnout, by to nebylo fér. Pan Jareš prostě umí!

Klára90
12.12.2017 5 z 5

Teď si připadám trochu trapně, ale když jsem knihu četla v tramvaji a poté z tramvaje vystoupila, chvilku jsem "viděla" za každým rohem a v každém podniku ruského mafiána :D tím chci říct, že mě kniha neuvěřitelně vtáhla do děje, četla se mi naprosto skvěle a jsem ráda, že jsem po knize v knihovně šáhla. Velmi mile mě překvapila. Jediné co mi snad malilinko nesedělo byl ten konec, přišel mi až moc neuvěřitelný, na druhou stranu aspoň opravdu překvapil, já totiž čekala úplně jiný závěr. Jsem spokojená, ráda si přečtu ještě nějakou knihu od autora.

Modrina
31.10.2017 4 z 5

Knihy o válce, špionáži nebo mafii nemám zrovna moc ráda, po téhle jsem sáhla jen kvůli autorovi. Kniha se četla skvěle, měla spád, žádné zdržovací plky - jen ten závěr byl trochu moc "happy". Půlka hvězdičky dolů za tohle, půlka za nějaké gramatické chyby (např. "tip" a "typ" jsou dvě různé věci nebo že čeština přivlastňuje podmětu zájmenem "svůj"). Každopádně velmi doporučuji k přečtení.

čef
17.10.2017 5 z 5

Asi jsem nebyl jediný, komu poslal autor loni ukázky ze svých knih. Jsem rád, že po přečtení kompletní jedné z nich, nemusím nic na svém tehdejším kladném hodnocení měnit. Příběh je jistě zajímavý a je zde docela dost originálních prvků. Nejvíc autor připomíná Františka Niedla s jeho chrabrým hrdinou, ale je zde větší propojení s dnešní, pro většinu nepříliš uspokojivou, realitou v naší zemi. Jistě si rád přečtu i další romány tohoto autora.

Miruš
14.10.2017 5 z 5

Opět skvělá kniha

Boby17
15.09.2017 4 z 5

Knížka se mi docela líbila, ale konec se mi zdál takový nějaký urychlený a hodně nepravděpodobný. Vzhledem k tomu, že členové ruské mafie byli celou knihu líčeni jako drsní a otrlí tvrďáci s obrovským finančním kapitálem pro řešení problémů s justicí a policií, tak se na posledních stránkách knihy po zatčení nečekaně sesypali jak domeček z karet. Ten závěr se fakt nepovedl, repektive je jak z červené knihovny.

Aileena
16.08.2017 4 z 5

Poslední dobou se začínám považovat za náročného čtenáře. Ostatně vždy je co zlepšovat, ale čtyři hvězdy a možná ještě půl této knize určitě patří. Pan Jareš ušel od Intrikánů kus cesty a vypsal se na jedničku. Poctivá rešerše, kterou tématu věnoval je hodně znát a vyplatila se. Děj má spád, styl je srozumitelný, bez složitých souvětí a slovních spojení, celkově se velmi dobře čte. Gratuluji! P.S. Pravdou je, že obálku by si kniha určitě zasloužila lepší.

lucie.8
28.07.2017 5 z 5

Všeobecně čtu dost málo knihy ze současnosti, detektivky a české autory. A o to víc mě tato kniha nadchla. Popis světa ruské mafie a jejích členů byl neuvěřitelně věrohodný a kniha se četla úplně sama (přečteno za 5 dní). Takže doporučuji i lidem, kteří na detektivky normálně moc nejsou :)

Haňula_
12.07.2017 4 z 5

Velmi čtivá a dějově promyšlená detektivka. Až na ten závratný konec, kdy se všechno tak nějak podařilo.

BlackWidow
08.05.2017 5 z 5

Výborná a velice napínavá kniha,která se četla úplně sama. Já osobně moc české detektivky nečtu,ale tahle mě fakt dostala.Ten postup při volbě hlavy ruské mafie,bezmoc policie,zkorumpovaná justice,prostě opravdu výborné čtení. Kapitánu Krolovi a jeho týmu jsem fandila,naopak Hnaníčka bych nejraději zabila osobně... :) I v 12.12. mi byl nesympatický. Opravdu výborná kniha,velice doporučuji a těším se na další.

Štítky knihy

mafie české krimi organizovaný zločin české detektivky

Autorovy další knížky

Vítězslav Jareš
česká, 1969
2016  84%12. 12.
2016  88%Vor v zakone - hlava mafie
2012  84%Zloději času
2019  78%Zavěšená pizza
2022  80%Holky se čtečkou