Holky se čtečkou

Holky se čtečkou https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499709/bmid_holky-se-cteckou-Fi4-499709.png 4 63 24

Katka se má skvěle – její dlouholetý přítel Pavel vlastní úspěšnou firmu, ona mu v ní na částečný úvazek pomáhá a jinak se věnuje domácnosti. Má všechno, na co si jen vzpomene… ovšem jen do chvíle, než Pavel oznámí, že čeká dítě s jinou. Katka zjišťuje, že postavit se na vlastní nohy není vůbec jednoduché, zvlášť když ji ze dne na den vystěhoval z domu. Nakonec nachází práci v agentuře, pro niž dělá noční inventury, a postupně se spřátelí s kolegyněmi, které si přezdívají Sovy. Každá z nich skrývá nějaké tajemství a každá má své problémy, ale ne nadarmo se tvrdí, že v jednotě je síla.... celý text

Přidat komentář

zdenaR
17.09.2023 5 z 5

Dobře napsaný příběh, děj pěkně plyne, velmi čtivé.

Emma27
01.09.2023 5 z 5

Kniha se mi líbila.


JezinkaJ
02.05.2023 3 z 5

Holky se čtečkou - já uzkoprsec jsem viděla sebe a pár dalších holek se čtečkami e-knih. :)

Po delší době hezký ženský román, který je mnohem víc život než červená knihovna. Skladba mi trochu připomínala mou oblíbenou Maeve Binchy, mám moc ráda romány s přiběhy a tady je jich také víc, než jen jeden, hlavní.
Knížka patří do kategorie knih, které nám dávají naději, že všechno blbé pomine a že snaha je základ k tomu, aby se tak stalo. Můžeme se sesypat, ale pak se zase musíme usebrat a postavit na vlastní nohy, abychom mohli vyrazit vstříct lepším zítřkům. Kdoví kde jsou, za prvním nebo za patnáctým rohem, někde být přece musí.
Oceňuji i fakt, že to naší hrdince nešlo samo a že vydržela.
Prostě, tahle kniha mi udělala radost i jako román pro ženy, které moc nečtu!

PetrováPavla
15.04.2023 5 z 5

V dnešním hektický vypjatém světě mi téma knihy velmi "pohladilo" duši. Kniha je totiž o naději. I pokud se dostanete až na dno, můžete bojovat a opět vykouknout nad hladinu.

stesti.s.knihou
12.04.2023 1 z 5

Holky se čtečkou se mi podle anotace jevily jako fajn oddechovka. Hlavní hrdinka Katka, čtyřicátnice po rozchodu z dlouholetého vztahu, je náhle postavena před realitu všedního dne a ve svých letech se nově učí postarat se sama o sebe. Doposud totiž žila ve zlaté kleci s mužem, se kterým vlastnili prosperující firmu. Nebyla nucena pracovat manuálně, peněz měli dostatek a Katce tak chybí jakékoli pracovní zkušenosti či kvalifikace pro jiné pracovní pozice. Jak už to tak ale bývá, vše se ze dne na den změní a Katka si musí najít práci, aby byla schopna platit nájem a uživit se.
Zajímalo mě, jak se s tím hrdinka popere. Čtečka v názvu neoznačuje elektronické zařízení na čtení knih, nýbrž čtečku na skenování čárových kódů při nočních inventurách v obchodních řetězcích. Říkala jsem si, že příběh bude o silné ženské hrdince, která se dokázala postavit na vlastní nohy a překonat těžkou situaci. To jsem sice dostala, ale zbytek
Kde začít. Naprosto černobíle vykreslené postavy, negativní postavy byly ale až tak moc na facku, že takové chování snad v reálném životě ani není možné. Celý příběh je jedno velké klišé, spousta věcí je tam nevysvětlených nebo nedávají smysl, hlavní hrdinka je naivní trubka, zřetelně jsem cítila, že je celý příběh napsán mužem a pohled na ženské chování a smýšlení byl dle mého názoru nereálný. Kapitoly měly podivnou délku - některé měly dvě strany a neřekly vůbec nic, některé byly naopak na více než deset stran, ale neřekly nic úplně stejně jako ty krátké :D
Jedinou pozitivní věcí pro mě byly popisy úzkostných stavů hlavní hrdinky, které měly aspoň nějakou vypovídající hodnotu. Díky tomu jsem knize dala alespoň 1/5.
Sečteno podtrženo, tohle vám fakt nedoporučuju a sama se divím, že jsem po téhle knize vůbec sáhla.

katerina6763
04.03.2023 4 z 5

Zajímavý příběh a situace, do které se může lehce dostat každý člověk... i když nevím, jestli bych byla v takovém stavu natolik "hloupá", že bych nepřemýšlela o budoucnosti a o tom, co by se stalo, kdyby nám to nevyšlo. Ale jinak mě kniha zaujala, popisuje cestu od naprosté finanční nezávislosti (i když pouze zdánlivé) k propadu až téměř na samé dno.

intelektuálka
26.01.2023 4 z 5

To je zajímavě podaný rozchod po dlouhodobém vztahu ....

Trochu jsem Katku nechápala - nezajistila si svoji budoucnost a zůstala na vše sama ....

Naštěstí nalezla útočiště u nočních sov - takové sbírce zbloudilých duší, které ale nic nevzdávají ....

Autor dobře rozepsal jednotlivé postavy - občas i s vtipem ....

A já si cením toho, že se v konci přiklonil k těm, které sice mnohé ztratily, ale také něco nového našly ....

Určitě stojí za přečtení - doporučím....

cori
07.12.2022 3 z 5

Katce po pohřbu matky partner, s nímž prožila dvacet let, oznámí, že s milenkou čeká dítě, aby vypadla z jeho domu a firmy. Zhroutí se jí svět a na živobytí si začne vydělávat při nočních inventurách, kde pozná ženy různých osudů a povah a bossingujícího šéfa. Pozitivně laděná kniha přináší poselství všem životem zkroušeným ženám, že se nemají vzdávat naděje a vše zlé je k něčemu dobré. Škoda, že se nedozvíme, jak se seznámila s mužem, který se objevuje v prologu.

fruitbueno
11.11.2022 2 z 5

Největším problémem této knihy je v mých očích hlavní hrdinka. Je jen těžko uvěřitelné, aby dospělá, vzdělaná a svéprávná osoba žila v tak naivní víře. Mluvím hlavně o hrdince před zkušeností s manuální prací. Potěšily mě ale osudy dalších "holek", ta šíře osudů se autorovi povedla. Jinak ale vesměs průměrný příběh, kterému podráží nohy ta naivita.

Pepina19
25.10.2022 3 z 5

Čtivá knížka je, ale podle mne v dnešní době trochu neuvěřitelná, co se týká té šikany na pracovišti. Neříkám, že se podobné věci nedějí, ale přece jen, nechat si to vše líbit.....

Mychaela
23.10.2022 3 z 5

Kniha byla čtivá, o tom žádná, jinak pro mě ale bylo popravdě dost těžké jí "uvěřit". Takové scifi trochu. Jakože fakt existuje ženská, která by si od chlapa nechala až takhle moc *rát na hlavu? Nechala si vyčítat, že se starala o umírající mámu, takže chlapovi vlastně nezbylo nic jiného, než se pelešit s jinou a je to tím pádem vlastně její vina? Fakt mám věřit tomu, že bystrá a údajně hezká ženská jako ona nesehnala v Praze (!!!) žádné jiné místo než na noční inventuře? Že byla tak blbá, že čekala celej půl rok až do posledního dne předplaceného podnájmu, než si začala hledat něco jinýho a levnějšího? Možná je to dané mou výchovou, že mi to přišlo tak přitažené za vlasy, nevím...
Je ale fakt, že na druhou stranu mě to čtení tak nějak svým způsobem uklidňovalo. Nevím, možná fakt, že nejen já, ale i druzí jsou někdy marní, neschopní, blbí a dělají chyby. A že já na tom možná vlastně až tak blbě nejsem...
Ale jo, byla to taková příjemná, trochu naivní oddechovka.
Ty noční inventury mě vrátily o pár let zpět do časů mých brigád - jj, býval to slušný opruz :D

hzd
16.10.2022 5 z 5

Knížka se mi moc líbila. Jak rychle může člověk přijít o všechno. Příběh ze života.

mini.denisa
16.10.2022 odpad!

Bohuzel, tato kniha mi nesedla. Nelibilo se mi, jak se celou knihou neslo tema penez. Ve smyslu toho, ze dostatek penez odpovida stesti, a nedostatek nespokojenemu zivotu. Doufala jsem ve vtipnou knihu, bohuzel jsem se pri popisu zivota hlavni hrdinky neuvolnila, ale jen jsem ji litovala. Jsem vdecna, ze narozdil o toho, jak je to popsane v teto knize, clovek ma v realne zivote vzdy volbu.

babystar
12.10.2022 4 z 5

Knížka o tom, že život není procházka růžovým sadem. Člověk nesmí být naivní a musí se umět postarat sám o sebe, protože nikdo to za něho neudělá. Příběh mi připomínal anglický román Jediná cesta vede nahoru (Matthews). Anglická hrdinka se při pádu ze "zlaté klece" do chudoby zachytila ve štědré sociální síti. Naše hrdinka si musela nějak poradit sama. S pomocí přítelkyň, které opravdu nebyly společenskou elitou, vše zvládla a dočkala se i potvrzení toho, že "boží mlýny melou pomalu, ale jistě".

bookcase
06.10.2022 4 z 5

Čtení o těžších situacích, které vás v životě mohou potkat, napsané lehce, svižně a vtipně.

majík1
25.09.2022 5 z 5

Takové bezva čtení pro střední věk.Konec super.Karma je zdarma.A dobré hlášky.Zároveň to je kniha ze života a dobře vystihuje dnešní dobu.

Jaruš7
14.09.2022 5 z 5

Trable nemající skoro konce, až je z toho zle.

Vzpomínky na dobu nedávno minulou s jistotami, které šly do háje se vrací.
Jo, svoboda je krásná iluze, ale daně ti nezaplatí.
Čtivé a působivě poučné, jak je lepší se obezřetně vyhnout propadlišti, než se z něj horkotěžko škrábat.

Závěry autor umí na 1*.
Zatím vše fajn, jen "Intrikáni" jsou jistotou v záloze na dny chudé na knižní napětí.

Danago
14.09.2022 5 z 5

Moje první kniha od pana Jareše. A jsem velmi mile překvapená.
Zajímavý , čtivý příběh ze života. Nic příliš náročného, ale fajn napsané. Trochu bych mohla přirovnat tuto knihu ke knížkám Dagmar Digmy Čechové, kterou mám moc ráda. Čtení pro ženy, které ač napsal muž stejně ukazuje, že žena je ta silnější a že karma je zdarma a boží mlýny melou. Muže tento příběh neukazuje úplně v nejlepším světle, ale je to velmi věrohodné. Přečteno za několik hodin. Určitě se moc ráda podívám po další tvorbě autora.

Ivuska.09
12.09.2022 3 z 5

Pokud vás baví příběhy ze života, nenechte si tuto knihu ujít. I mně se líbila. Souhlasím s tím, že autor dokázal vytvořit mnoho zajímavých postav. To mě bavilo. Nemohla jsem se odtrhnout od příběhu hlavní hrdinky, které se ze dne na den zcela změnil život. V některých chvílích by se nejspíš mnoho žen zachovalo jinak, ale třeba taky ne... Rozhodně je kniha velmi čtivá.

Danova
03.09.2022 5 z 5

V žánru román pro ženy splnilo mé očekávání. Zajímavě postavy. Dobře napsané a bavila jsem se. Sice žádný neočekávaný zvrat se nestal, ale přesto jsem moc spokojená. Závěr v dnešní nelehké době potěšil.