Nezkrotná říše

Nezkrotná říše
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520304/bmid_nezkrotna-rise-64ca7e801b0b9.jpg 4 470 470

Divoká říše série

< 2. díl >

Spalující přitažlivost v dystopické Budapešti. Druhý díl temné fantasy série. Brexley přežila strádání, mučení – a dokonce i Warwicka Farkase. Kvůli jeho zradě se stala zajatkyní Killiana, nádherného vládce budapešťských fae. Brzy však zjistí, že Killian není ten zlovolný vůdce, o němž slýchala. Čím víc času spolu tráví, tím víc se jejich vztah proměňuje. Když se ale ukáže starý známý, Brexley dostane šanci uniknout… a pak celý její svět exploduje. Mezi dobrem a zlem už není jasná hranice. Brexley musí rozplést smrtící síť lží a podvodů, než se stane další obětí nezkrotné vílí říše.... celý text

Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Wild Lands, 2021


více info...

Přidat komentář

M.Black
23.09.2024 4 z 5

Mám z tejto série zmiešané pocity. Dobre sa to číta, aj dej pekne plynie, dozvedáme sa nové veci a odhaľujú sa nám tajomstvá. Páči sa mi prepojenie mágie, rozdiely medzi ľuďmi a fae, že je to také uveriteľné a tiež tá surovosť celého sveta. Nepáči sa mi, že nevieme veľa o politike sveta, občas nám niečo autorka odkryla, ale ja som sa z toho veľa nedozvedela. Snáď v ďalšej časti budeme vedieť viac. Tiež mohla autorka tie únosy a zachráni trošku premyslieť, lebo 3x ju zachrániť takým istým spôsobom už si koledovalo o prevracanie oči:D Ale čo mi vadí asi najviac...že si neviem ani za boha nájsť cestu k hlavným hrdinom. Ja neviem čím to je, ale ako mi na začiatku bola Brexley sympatická, teraz si s ňou nerozumiem. Noa s Warwickom si vôbec neviem rady. Snáď sa to v ďalšej časti zmení lebo som naozaj zvedavá ako sa to bude ďalej vyvíjať a nechcem sa do čítania nútiť kvôli postavám...

Roux
15.09.2024 4 z 5

Trošku se to tady začíná rozjíždět. Brex a Warwick kolem sebe krouží čím dál blíž, nevíte kdo je přítel a kdo je nepřítel, kdo Vás zradí a ke komu se dostanete. Proplout tolik prostředí, kde Vás každý chce získat a vy nevíte komu věřit, z toho by mi asi solidně hrabalo. Mým pevným bodem by byl prostě Warwick, i když se chová jako blbec, vždycky pro ni přišel, vždycky ji pomohl. Trošku únavná mi přijde ta její přitažlivost, kde ji téměř každý tvrdí jak je to k ní táhne - doufám, že to bude alespoň nějak vysvětleno a nebude to tam jako random info ke každému mužskému hrdinovy. Caden.... Caden je pořád naprostý blbec, který se nezměnil (v jiném slova smyslu blbec, než Warwick).

Jinak se mi líbí jak autorka svět zakomponovala. Je to prostě postapokalyptický. Líbí se mi, že Warwick není typický hrdina, který se nachází v těchto knihách. Brex trošku zapadá do toho stereotypu, ale není to v podstatě žádné klišé. A dostává pořádně na zadek. A u srdíčka mě hřejí zmínky o Praze a České republice :)


anibeni
12.09.2024 5 z 5

O dost lepší než první díl, i když beru to tak, že každý příběh se musí nějak rozběhnout.. Ale tady už tak nějak všechno bylo "správně".. A je s podivem, kolik toho Brex za tak krátkou dobu stihla - Kiliánova říše, Caden, Warwick a Ash.. Všichni od ní něco chtějí, ale ona by jen chtěla vědět, kdo vlastně je..

KerliDepp
03.09.2024 3 z 5

Po prvním díle které mi připadalo napínavější a více mě vtahovalo do děje u druhého dílu tohle říct nemůžu. Co se týče hlavní hrdinky a jejího věčného "na*er si" se mi zdá, že když autorka nechá Brexley promluvit jsou to jenom věty tohohle typu. V prvním díle na začátku knihy jsem měla pocit, že ji naprosto rozumím a souzním s ní, postupem času se to někam vytratilo. "Sexuální" chvilky i v situacích kdy se to fakt nehodí mi docela lezly už na nervy. Několik let nikdo o ní nic nevěděl, nikdo nejevil zájem a najednou veškerá komunita ve světě si s ní pohazuje jako s horkým bramborem za doprovodu bitek, přestřelek a stěhování z místa na místo. Brexley se defacto neustále mlátí a následně léčí, už ani nevím kolikrát ji někdo zachraňoval nebo unášel no popřitom je její mysl věčně sexuálně frustrovaná k Wawrickovi a v pozadí se pomalu rozmotává děj.

EjkaM
23.08.2024 5 z 5

(SPOILER) Z vězení u krále fae do LOS a hlavně napříč Divokou říší... Napínavé, čtivé, zajímavé typy postavy, Brex a Warwick kolem sebe hezky "tančí" a já se vrhám na třetí díl, ať vím, jestli se to posune, kam má :) Jak by řekla Mrňouska: Cvrk! cvrk! cvrk!

Majuš333
23.08.2024 5 z 5

Pri Ashovi, Opiovi a Mrňouske som doslova erdžala ako kobyla od smiechu, takže opäť plný počet bodov :) Zhúlená Mrňouska je tá naj :)

apq
21.08.2024 4 z 5

Druhý díl série je asi ještě lepší, než předchozí. Hlavní postava mě štvala již méně a Warwick, který mě stále přijde trochu odporný, mě již tolik nevytáčí do běla.

PetraKysova
12.08.2024 4 z 5

(SPOILER) Do druhého dielu som sa vrhla hneď po jednotke. A za mňa vynikajúca kniha. Mám novú obľúbenú postavu, lebo kráľ Kilian je skvelý, škoda, že s ním bola len tak chvíľu. Každopádne by ma ďalej zaujímal ten experiment na ľuďoch a vílach, dúfam že to tam bude viac rozpísané.
Brex sa vrátila "domov" a stalo sa presne to, čo som čakala. Nerozumiem, že si Brex myslela že všetko bude ako za stara. Ale no ták Ištván by nebol tam kde je keby to nebol hajzel. Trochu mi začínajú ale vadiť tie neustále únosy a návraty a ťahanice. Nehovorte mi, že celá revolúcia stojí na jednom dievčati.
Inak opäť raz vynikajúce vedľajšie postavy. Ash je skvelý a Opie s Mrňoskem, no podľa mňa ich buď milujete alebo ich neznášate. Ja som sa ešte nerozhodla do ktorého tímu patrím.
Skončilo to zase neuveriteľne a ja som sa samozrejme hneď pustila do tretieho dielu. Lebo tie knihy aj keď majú svoje muchy, sú napísané tak čtivo že ich nedokážem pustiť z rúk.

Adele02
12.08.2024 4 z 5

(SPOILER) Čtivý, akční, vtipný. A hot. Plný počet hvězd nedávám ze dvou důvodů - dlouhé kličkování kolem Brexley a Warwicka (v druhé půlce už to mezi nimi jelo pořádně, s vtipem i napětím, v první půlce to bylo jen věčné kroužení nad tím, co se s nimi sakra děje, ačkoli to šlo vyřešit - jak na to ostatně došlo v druhé půlce - v rámci dvou stran), a roztroušenější zápletka, která občas až moc ustupuje Brexley (což je fajn, ale na druhou stranu jsem měla občas problém uvěřit, jak jednoduše proplouvá mimo probíhající revoluce, co bují tady ze čtyř směrů - v tomhle ohledu je ale zase cítit, že to je ostatně série a že ne všechno se může vyřešit naráz).
Ale je to skvělý, miluju ten humor, že si Brex nenechá nic jen tak líbit a že se pořád něco děje. Warwick mě tu teda dlouho štval, ale v druhé půlce si to vylepšil. Tak snad se to tak udrží i v dalších dílech. (A doufám, že Ash jen tak nezmizí!)

Nale
05.08.2024 4 z 5

Za mě mnohem lepší než první díl. Brexley už není tak nesnesitelná, což je rozhodně plus a stránky ubíhaly rychle. Rozhodně je to čtivé. Styl psaní je úžasný a čte se to fakt dobře. Co se týče děje... ten není špatný. Ale myslím, že tohle bude jedna z těch natahovaných sérií, kde další 3 díly budou výplňkové, ale uvidíme. Samozřejmě i zde naleznete spoustu připitomělých věcí (postavy pořád myslej hlavně pohlavními orgány), ale dá se to přežít.:) Taková odpočinková četba, když si dáváte pauzu od Eriksona či jiných.

Kája_14
01.08.2024 4 z 5

Za mě úžasná kniha stejně jako první díl, který jsem taky nemohla odložit...
Brexley toho přežila opravdu hodně a postupně přichází k pravdě a neví komu má věřit, do hry se vrátí známý Warwick Farkas, kterému nikdy nechybí drzá poznámka nebo něco čím by Brex vytočil. Objeví se i nové postavy a věřte mi hned si je zamilujete, ale také staří známí se vrátí na scénu jako střelený Opie a Mrňouska a nebo můj oblíbenec Zander. Děj vás naprosto vtáhne a okamžitě chcete další díl, takže hurá do Mrtvé říše!!!!

Answera
16.07.2024 4 z 5

Jak jednička i tato nezkrotná říše mě velmi bavila. Možná o trošičku víc než první díl. Ve dvojce se porad něco dělo a tak mě nutilo se vrátit ke čtení co nejdřív. Tuto sérii jsem si vážně zamilovala.

AryaQueen
07.07.2024 5 z 5

Já prostě tuhle sérii miluju, úplně jsem jí propadla. Je to přesně můj styl. Žádné nudné popisy, akce střídá akci, vtipné dialogy, miluju charaktery postav, celý příběh...prostě moje top ever!

annes
03.07.2024 4 z 5

Přibylo trochu více pozadí a pohledů na příběh, nicméně byl stále atraktivní a svižné tempo mě nutilo číst a číst a číst. Už jsem si trochu víc zvykla na ta jména a nepřijdou mi tak kostrbatá jako v jedničce. Doufám, že si autorka zachová čtivost i v dalších dílech.

Pain
19.06.2024 5 z 5

(SPOILER) Uf, to byla jízda! Akce střídá akci.
Brex je neustále osvobozována a putuje z místa na místo. Na krátkou chvíli se podívá do domů. Vyrojila se nám spousta nových postav, potkáme i staré známé. Líbil se mi Killian - škoda, že u něj nezůstala déle a skvělý byl Ash.
„Ty halucinuješ?“ uchechtl se Ash. „To já mám v obýváku skřítka transvestitu,
zfetovaného raracha, lidovou legendu v příliš těsných kalhotách a na jídelním stole nahou ženskou, která má být dávno po smrti.“

Opie s Mrňouskou jsou k popukání.
„Ó, jde se na to?“ Opie vystřelil zpoza sklenic, které zrovna urovnával, oděný do
spousty vaty a obvazů. „Měl bysem na to vzbudit Mrňousku. Potřebujete vysavač?“

Kapitola Caden uzavřena, i když počítám, že se s ním ještě potkáme.
Ištván vybarvuje na Hitlera.
Pouto mezi Brex a Warwickem se prohlubuje.
Jen doufám je únosy se nestanou tradicí.
Celkově jsem z knihy nadšená. Posledních pár stran bylo slabších, ale věřím, že se v dalším díle dozvíme více.
Směle na třetí díl.

Nikidree
18.06.2024 5 z 5

Druhý díl jsem vnímala jako první - naprostá pecka! Tento příběh mi prostě sedl jak prdel na hrnec. Hrozně mě baví popichování mezi postavami, drzé až sprosté hlášky, kousavé odpovědi, fakt že hl. hrdinka je sice silná ale schytá nejednu pořádnou ránu,.. Je toho spousta.
Ačkoliv první díl byl zajímavější, díky pobytu ve vězení, druhý díl mě překvapil novými postavami a taky konečně řádně nakousl zvláštnosti kolem Brex.
Sečteno podtrženo, díl jsem si užila a moc se těším, až se mi do rukou dostane další díl.

Kiwicatko
16.06.2024 5 z 5

Vice me to teda bavilo v Halalhazu. Tady uz to chvilkama pokulhavalo. A Farkas mi obcas lezl krkem. Jako chemii mezi sebou meli, ale je to zkratka hajzlik.
Killian - nevim co si o nem myslet.
Caden - to je zkratka zoufalec a tatinkova vlezprdelka. Jinak ho ani nazvat nemuzu.

andrejci
14.06.2024 5 z 5

Já se moc těšila a jsem ráda, že mě to nezklamalo. Děj mě hned vtáhl a já jsem nemohla knížku odložit.
Spojení mezi Brexley a Warwickem mě neuvěřitelně bavilo. Ti dva jsou prostě skvělé duo a chemie mezi nimi funguje skvěle. Myslela jsem si, že ty dva nic nepřekoná, ale opak je pravdou a když se na scéně objevila Mrňouska s Opiem tak měli najednou silného konkurenta. Ti dva jsou naprosto skvělám kombinace. Hlavně teda sjetá Mrňouska. Možná jsem čekala trošku víc Killiana, ale i tak to bylo skvělé.
No a po tom konci rozhodně vím,že další díl nutně potřebuji. To co se tam děje je naprosto šílené. Nejdřív malý šok a potom velký šok. Moc mě to baví a doufám, že si další díl udrží laťku.
Navíc musím ještě zmínit krásnoou obálku. Já se do ní prostě zamilovala.

Knihomolkapaja4
03.06.2024 5 z 5

Za mě neodložitelná kniha! Skvělé, poutavé čtení, neustálé akce. Moc mě to bavilo. Jen mi chvílemi přišlo, že si Brexley všichni předávají jak horký brambor. Miluju Mrňousku a Opie, jsou to skvělé postavy.

Anett003
31.05.2024 4 z 5

Druhý díl se opět četl jedna báseň, už jsem se vrhla i na třetí
Zase to krásně utíkalo, jen už mi občas vadilo, jak Brexley okamžitě k někomu cítí náklonnost, chtíč a to ho vidí poprvé. O něco slabší než jednička, ale stejně to byla rychlovka čtení