Nezkrotná říše

Nezkrotná říše https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520304/bmid_nezkrotna-rise-64ca7e801b0b9.jpg 4 327 92

Divoká říše série

< 2. díl >

Spalující přitažlivost v dystopické Budapešti. Druhý díl temné fantasy série. Brexley přežila strádání, mučení – a dokonce i Warwicka Farkase. Kvůli jeho zradě se stala zajatkyní Killiana, nádherného vládce budapešťských fae. Brzy však zjistí, že Killian není ten zlovolný vůdce, o němž slýchala. Čím víc času spolu tráví, tím víc se jejich vztah proměňuje. Když se ale ukáže starý známý, Brexley dostane šanci uniknout… a pak celý její svět exploduje. Mezi dobrem a zlem už není jasná hranice. Brexley musí rozplést smrtící síť lží a podvodů, než se stane další obětí nezkrotné vílí říše.... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Wild Lands , 2021


více info...

Přidat komentář

Vjeerus
23.04.2024 3 z 5

Při čtení této knihy jsem si připadala jako strašně prudérní a úzkoprsý člověk, protože já tam prostě ten žhavý náboj, jako spousta jiných, nevidím. Naopak mě ty rádoby sexem nabité scény obtěžují a nevidím v nich valný smysl, spíš jen natahování příběhu.
Děj je sám o sobě vlastně hodně dobrý a promyšlený. Užívám si postupné odkrývání charakterů jednotlivých postav, obzvláště pak mezi lidmi, protože ti jsou od začátku představováni jako ti dobří, ale není zlato všechno, co se třpití, že? Většina víl pak vypadá jako naprosto průměrní jedinci, kteří nemají levotu za potřebí.
Trošku mě mrzí, do jakého postavení autorka dostala hlavní hrdinku. Protože v tomto díle z ní byla jen princezna, co musí být neustále někam eskortována. Jediná její síla de fakto plynula z přežití prvního dílu a to za mě k udržení sympatií nestačí.
Korunou na zklamání pro mě je prvek jakéhosi cestování časem, nebo jak to nazvat. Čekala jsem trošku víc od toho tajemného a magického pouta, ale vlastně mě docela zajímá, jak logicky tohle autorka vysvětlí, protože já bych do téhle problematiky rozhodně nešťourala. Na zájem o další díl má samozřejmě i fakt, kam se hrdinka právě přesouvá. Jen doufám, že se bude příběh míň točit kolem sexuálního nabití a víc kolem postav a jejich role v příběhu.

NessaLuna
30.03.2024 1 z 5

(SPOILER) Včera dočteno a musím říct, že tohle hodnocení se mi v hlavně formuje už tak od strany 50. Možná jsem měla velká očekávání kvůli prvnímu dílu, který se mi líbil moc, ale to se každopádně nenaplnilo, i když tam byl velký potenciál.
Kromě čtivého stylu psaní se mi nelíbilo snad nic. Hlavní hrdinka se projevila mnohem víc jako ta, co "není jako ostatní holky, je prostě jiná, nezapadá" (a má potřebu to zmiňovat na každé druhé straně), každá mužská postava se do ní během pár minut zamiluje a všichni v ní z nějakého důvodu vidí něco víc, ačkoliv ona sama něco víc absolutně neukáže. Pořád ji někdo zachraňuje, ona s ničím nepřijde, nikdy. Celý díl je jenom o tom, že ji stěhují z místa na místo, ona sama se sebou nechá mávat jak s hadrovým panákem a je jí to vlastně docela jedno, hlavně že je u toho Warwick.
Ano, hlavní alfasamec, to je další bizár. Dvě absolutně nesympatické postavy kolem sebe už druhý díl krouží a začínají k sobě mít blíž, nikdo neví proč ani jak. On se celou dobu chová jako arogantní idiot, není tam žádná světlá chvilka, kdy jsem si mohla říct "ale jo, není to jenom o těch svalech". Ale bylo. Autorka měla zřejmě pocit, že když do příběhu zasadí dvoumetrového chlapa s motorkou, bude to stačit. Pro mě celá ta "romantická" linka absolutně postrádala hloubku.
Nijak zvlášť mi vycpávkové díly nevadí, i kdyby se tam nemělo nic moc stát, jsem s tím v pohodě. Autorka se evidentně té vycpávky bála, tak se snažila pořád dělat nějaké změny, aby to působilo akčně, což na mě mělo opačný účinek. Pak se z toho stalo jenom opakování toho samého - bomby, únosy, Warwick, boj - a nesmíme zapomenout, že Brexley přežila nejhorší vězení v zemi, ale ono se na to zapomíná těžko, když to protagonistka zmiňuje, kdykoliv má příležitost.
Upřímně mi ani ta zápaletka ve finále nepřišla nijak zvlášť originální ani promyšlená, takže bohužel vůbec nemám chuť sérii dokončit. A fakt mě to mrzí, vzhledem k tomu, jak se mi líbil první díl.


*-*Kleny*-*
26.03.2024 1 z 5

Vždyť se tam nic nedělo!? A abych po 350 stranách zjistila, že hlavní postava asi není člověk, ale neví se, co teda je, nebo někdo to ví, ale neřekne to, nebo netuším a že se víly léčí s*x*m!? Pardon, ale asi jsem si spletla poličku, tohle má být pro náctky!? Neustálé sexuální popisy a fantasy svět takřka nula?? Neříkám, že je to špatně, jen mi to teda moc nesedí k tomu, komu je kniha určena. Nesedí mi postavy, to jak je hrdinka nejlepší a všechno zvládne. Nesedí mi to, že i když někoho rozčtvrtí na deset kusů nevadí, stejně obživneš:* Nesedí mi styl psaní, přijde mi to hrozně povrchní až absurdní, a ten konec, to už jsem se musela jen zoufale smát.
No možná ještě, čistě z recese, zkusím třetí díl.

ValiPages
17.03.2024 4 z 5

Upřímně, když jsem tuhle knížku začínala číst, vůbec jsem nečekala, že k ní budu psát nějakou takovou podobnou recenzi jako teď. Jednička mě vůbec nebavila. Přišla mi nudná, nezajímavá a prostě mi vůbec nesedla. Takže jsem neměla v plánu si přečíst další díl, ale potom, co jsem zjistila, že už za chvíli vyjde třetí a znovu si prohlídla ty úchvatné obálky, tak jsem si řekla, že tomu dám druhou šanci. Jsem hrozně ráda, že jsem to udělala! Druhý díl mě bavil od první stránky do poslední. Stránky mi klouzaly mezi prstama a za pár dní jsem ji měla přečtenou.
Dvojka byla mnohem akčnější a tajemnější. Zároveň tam bylo hodně překvapení. Hrozně se mi líbilo, jak tam nebyla skoro žádná postava zbytečná, co se týče jedničky. :) Hrozně bych si přála už zjistit ve třetím dílu, co je Brexley zač. A ten konec?! Upřímně, na trojku se už hodně těším! :)
P.S. Co ten Warwick s tou motorkou pořád má?!
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mou recenzi, klikněte prosím na like, ne z důvodu, že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mou recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji. :)

Pettato
07.03.2024 5 z 5

I další díl mě držel celou dobu v napětí. Příběh v magickém světě opět končí překvapivou situací a já mohu tuto sérii jen doporučit.

KajinaH722
28.02.2024 5 z 5

Opět jako první dílu a od začátku až do konce knihy jsem měla nutkani číst dál. Četlo se samo, je to opět napínavé, akční, originální, vzrušující, překvapující a samá záhada. V tomto díle se toho více dozvíme, co se v minulosti stalo, ale se spousta otazníky. Nicméně sérii jsem si zamilovala a těším se na další díl.

Nelly
19.02.2024 5 z 5

Stále stejně dobré jako první díl - nové podněty, reálie a postavy. Uvidíme, co přinesou další díly, snad autorce nedojde dech. P.S. Hlavní záhada stále zcela nevyjasněna - jsem na rozuzlení zvědavá.

ivetdos
17.02.2024 5 z 5

Druhý díl této boží fantasy je stejně skvělý než první. Máme tu více akce a erotiky (i když jak se to vezme), odhalujeme více ze světa a přibývají postavy. Je tu opět několik woow twisterů, které by mě absolutně nenapadly, stále si kniha udržuje svižné tempo a napětí, jiskření, uvěřitelný vývoj postav a mnoho tajemství, které okořeňují zážitek ze čtení. Tento díl jsem přečetla snad ještě rychleji než předchozí a na konci jsem opět nedýchala. U některých situací čekáte, že se NĚCO stane, ale nikdy neodhadnete úplně co, a to mě na knize neskutečně baví.

Není nic, co bych knize vytkla. Autorka je výborná vypravěčka a já se nemůžu dočkat, až vyjde další díl v češtině. Obrovské doporučení!

Per-quiee
13.02.2024 4 z 5

Bohužel série s přibývajícími díly trochu ztrácí na kvalitě (mám za sebou už 4 díly v angličtině), ale druhý díl je ještě super a děj se hezky rozplétá. Je to spíše YA, hrdinové nejsou bůhvíjak dobře popsáni a celkově literárně bych sérii až tak dobře nehodnotila.

25veronika3
08.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Knihu jsem zhltla asi za dva dny, za mě asi lepší než první díl, bylo to napínavé a bavilo mě to. Ale! Musím říct, že mě hrozně vytáčí ten trend dát mezi hlavní postavy takové napětí ale dvě knihy je nenechat si dát ani pusu, přijde mi to dost nereálné. Mnohdy až příliš nucené.

Papimami
04.02.2024 2 z 5

Za mě je prostě mínus to, že knihy v sérii vychází poměrně daleko od sebe.
Dvojka mě nebavila tolik jako jednička, bylo to takové kroužení děje kolem a kolem a nic jsme se nedozvěděli.

Belisima
02.02.2024 5 z 5

Kdyby to slo, dam 10*. Moc povedene. Nutne potrebuju dalsi dil.

Fortuna7
27.01.2024 3 z 5

Za mě teda ukázkový případ vycpávkového dílu. Nebýt toho, že autorčin styl psaní je velmi čtivý a nenáročný, tak bych knihu asi odložila... Hlavní postavy mě začínají štvát, protože se vůbec neposouvají a všechny zvraty jsem vlastně předvídala. Příběh mi nepřišel nijak originální oproti 1. dílu a já začínám mít pochyby, jestli vůbec v této sérii chci pokračovat... Velmi slabý průměr.

Zuzi_cte
26.01.2024

Mno, tak na to jak jsem se na tuhle serii tesila tak koncim druhym dilem. Vim, ze jdu nazorem proti vetsine ale me to proste nejak nechytlo. Je to hodne tim, ze typ muze jak je Jason Momoa neni nic pro me. Ja tyhle osvaleny zamraceny chlapy moc nemusim. Prostredi nebylo spatny. Jen jsem se nemohla "sladit" s hlavni hrdinkou. A to se pak cte spatne. Prvni dil se mi libil mnohem vic - prostredi veznice bylo pecka. Ale v dalsich dilech pokracovat nebudu. Ovsem obalky jsou uzasny!

okeey
25.01.2024 5 z 5

Kdyby to jen trochu šlo, tak bych knihu přečetla na jeden zátah, tak moc poutavá je! Napětí mezi Warwickem a Brexley by se dalo krájet a dost mě jejich postavy baví. Jen těžce jsem se vždy od knihy odtrhávala. První díl byl strhující, rozhodně jsem nečekala, že ho druhý díl překročí.
Ale co musím sérii vytknout je, že ještě nevyšel další díl (legrace), protože ho opravdu nutně potřebuji! Otevřený konec a přesun z Maďarska do Prahy, jsem zvědavá, jak se bude příběh vyvíjet dál. Autorce se tento svět velmi povedl. Děkuji za tuto sérii, je fantastická!

TaLu
22.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Podobně jako u prvního dílu popis vytvořeného světa je silnou stránkou příběhu. Erotické chvilky mezi hrdinkou příběhu a jejími "nápadníky" jsou naopak, alespoň pro mne slabou částí. Přijde mi, že při rozhovorech a chvílích, kdy jde o život, by hlavní postavy neřešili vzájemnou přitažlivost a raději si zachránili krk. Hvězdu navíc si vysloužila poslední třetina knihy, hlavně popis bitvy, kdy se strhla opona mezi lidským a magickým světem. Takže si budu muset přečíst i další díl, abych zjistila, co bylo dál.

Libris_Na_Ex
18.01.2024 2 z 5

Ehm, NE?
Jednička mě i celkem bavila. Nebyla to kniha roku, ale jako něco na vypnutí to bylo fajn. Ale tohle prosím fakt ne.
Hlavní hrdinka je tak úžasná, že jí chtějí ne dva, ale pro jistotu tři chlapi! Kromě Warwicka se nám tu vrací jeden chlap z předchozí knihy a přichází jeden nový, samotný vládce fae Kilián, úhlavní nepřítel hlavní hrdinky. Což jí ale nezabrání se s ním po 50 stránkách líbat, aniž by nám autorka ukázala budování jejich vztahu. Ne, díky.
Navíc když se hlavní hrdinka líbá s Kiliánem, začne na ní telepaticky mluvit Warwick. What?
Warwick rozhodně není můj ty. Ani jeho motorka, která se tam objevovala až moc často v přestřelených akčních scénách.
Prostředí Budapeště je fajn. A obálka je naprosto úchvatná. Ale to mě bohužel nepřesvědčí v sérii pokračovat.

Hanousa
17.01.2024 5 z 5

Přidávám se ke všem čtenářům, kteří knihu opěvují. Ze všech knih, které jsem přečetla jsou Divoká říše a Nezkrotná říše jednoznačně na vrcholu mého seznamu. Od začátku do konce knihy oči přilepené na stránky, nevnímaje okolí. Četlo se samo a já se už nemůžu dočkat dalšiho dílu. Napínavé, akční, originální, překvapující, bombastické...mohla bych pokračovat. Takže jednoznačně stojí za přečtení!

bárbra13
16.01.2024 5 z 5

Boží! To napětí z knihy úplně srší. A čeká nás Praha.. nemůžu se dočkat.

BellaBernasconi
07.01.2024 5 z 5

Po prvním dílu jsem chtěla aspoň týden počkat na ten druhý. No, úplně to nevyšlo. Mnohem lepší než první díl, trochu se až bojím jaký bude ten další.

Štítky knihy

antiutopie, dystopie, kakotopie pro dívky

Autorovy další knížky

2022  84%Divoká říše
2023  88%Nezkrotná říše
2024  100%Mrtvá říše

Kniha Nezkrotná říše je v

Právě čtených9x
Přečtených391x
Čtenářské výzvě32x
Doporučených23x
Knihotéce209x
Chystám se číst133x
Chci si koupit67x
dalších seznamech3x