Sashetka Sashetka komentáře u knih

☰ menu

Mizera Mizera L. J. Shen

Byla jsem zvědavá jestli se Kill roztopí zničeho nic jako máslo na rozpálené pánvi, jelikož se to děje bohužel až moc často v tomhle žánru.
Ale kupodivu “tál “ pomaleji ale jistě, jako ty ledovce do kterých vrtal na Antarktidě :)
Jedna z nej knih autorky, takže doporučuju!

28.03.2024 4 z 5


99 dní s tebou 99 dní s tebou Catherine Miller

Už samotná anotace toho říká o knize hodně ale na její konec, i když je očekávaný,stejně jako v životě, vás nic nepřipraví. A její poselství žít. Každý den. Hodinu za hodinou je hodně osvobozující.

17.06.2021 5 z 5


Katarze Katarze Yrsa Sigurðardóttir

V knihovně jsem jí všimla pod "štítkem" knihy které nemají dobré konce, a těch zase tak moc není, takže jsem byla dosti zvědavá. O to víc, že šlo o moje první čtení od Yrsy. Akorát začínat třetím dílem série je asi blbost, zvlášť když už to hlavní postavy maji mezi sebou pěkně "rozjeté" :). Jednoduchý a zároveň osobitý styl psaní prošpikovaný napětím a očekáváním až do konce a na hodně silné a citlivé téma. Je až neuvěřitelné, co dokáží blbé a zlé děcka (nejen) na Islandu.Trochu doufám, že až se vrhnu na zbytek dílů ( tentokrát teda pěkně od začátku ), zvyknu si i na ty zvláštní vztahy policajtů a psychloložky a zase se dozvím až na poslední chvíli, kdo všechny oběti zamordoval.

19.05.2021 4 z 5


Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

(SPOILER) Jenom doufám, že si Petra nevzala příklad z G.R.R. Martina a zbylé dva díly nám naservíruje dříve něž za další čtyři roky. Zase tak tlusté ty její knihy přece nejsou.Prežít by se to samozřejmě dalo, ale bylo by to víc krutější k čtenářům, než k hlavním postavám. První kapitoly byly trochu zklamání. Nuda v podzemí,navzdory tomu, že se mi dostalo pár vysvětlení a s nimi zase ještě víc otazníků. Malá brusička, která už zase tak úplně malá není, z toho chudák taky není zrovna moudrá ale děda ze sklenitového dolu jí to naštěstí pomůže rozsťípnout. Kapitán byl v tomhle díle trochu mimo mísu, což mi nijak moc nevadilo (nemám ho ráda), takže je fajn změna když se ke slovu dostane zase pár dalších z pětadvacítky. Celkově ale než jsem se dostala k závěru, byly některé pasáže trochu zbytečné a zdlouhavé, jen občas okořeněné nějakou akcičkou nebo vysvětlením. Jenže ten závěr zase stojí za to, takže pokud někomu vadilo že je banda dospělých chlapů nevědomky "hotová" z malé holky, bude mít asi zase problém, protože teď si vlastně vědomě skoro "káknou do kalhot" :-)

03.05.2021 4 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Nikdy by mě nenapadlo, že pro mě bažina bude představovat malý koutek ráje na zemi, ale paní Owensová svým vytříbeným vkusem pro jazyk slova a poezii, probudila moji fantazii naplno. Občas jsem měla pocit že ta romance, napětí, drama, tragédie atd. jsou jen na pozadí téhle krásné scenérie Severní Karolíny. Příběh sám o sobě je taky dost zajímavý, postavy dobře vykleslené, leckteré,včetně hlavní hrdinky, jsem si dost oblíbila (prostě amíci jak je známe:-).) I když je vyprávěný retrospektivně, nikde se v ději neztratíte. A nakonec není nic tak, jak by si čtenář vlastně myslel. Za mě, na jeden zátah přečtená, skvělá oddechovka, která pohladí na srdci a potěší myslím ještě hodně čtenářů.

02.04.2021 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Hana je úžasná ve všech směrech! Skvěle vystavěná na příbězích tří žen v jedné rodině, v době, kterou by navdory té dnešní covidové nechtěl zažít snad nikdo z nás. S lehkostí napsaná a tak se i četla,i přesto, že vám u toho běhá mráz po zádech a stíráte si jednu slzu z oka za druhou. Moc se těším na další knihu od AM!!!

22.03.2021 5 z 5


P.S. Líbíš se mi P.S. Líbíš se mi Kasie West

Pomalejší rozjezd a pak už jen nezastavitelná jízda az k poslední stránce s úsměvem na rtech. Naivní ale pořád hrozně milý příběh o tom, že co se škádlivá, rádo se mívá.

01.02.2021 5 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Tak Petra podle mě napsala něco, co by se s klidem mohlo stát světovým bestsellerem. Luxusně promyšlená a krásně napsaná scifi-fantasy oddechovka!!

29.01.2021 5 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Tohle je přesně ta jedna z mnoha knih, které když přečtu,tak je zároveň i jednou z těch mála, na které jen tak nezapomenu.

10.11.2020 5 z 5


Oběť 2117 Oběť 2117 Jussi Adler-Olsen

(SPOILER) Asadova minulost mě bohužel zklamala, jelikož pro mě je zkrátka až moc neuvěřitelná,vzhledem k tomu jak působil v předchozích dílech. Pokud je to člověk, tedy biopsychosociální bytost a né robot, tak už měl mít za sebou pokus spáchat sebevraždu nebo přinejmenším být na práškách, terapii nebo tak něco ne???? Teda jsem v životě optimistická ale tohle asi normální člověk jen tak nerozdýchá. A to celé kvůli ambicioznímu blbečkovi který pátrá na vlastní pěst, který byl nakonec až do své smrti jeden z jeho nejlepších přátel. No prostě blbost, nebo je ten Asad snad asi světec! Ale i tak, musím uznat že je to blbost která je zase velmi čtivá a návyková. A ten Alexander-Logan-Toširó tomu všemu dodal během čtení šťávu. Vyrovnal skóre, takže nakonec jen jedna hvězda dolů. Moje napínavé dovolenkové čtení.Díky Jussi

02.09.2020 4 z 5


Tajuplný ostrov Tajuplný ostrov Jules Verne

Na tuhle budu vzpomínat navždycky. Moje vůbec první Verneovka. Mohlo mi být deset a i když to je docela tlustá "bichle", po prvních stránkách se nešlo odtrhnout a četla jsem snad v kuse.

17.08.2020 5 z 5


Umění být zdráv Umění být zdráv Věra Keilová

Pro mě neskutečně inspirativní.I když už pár let zjištuji informace ze zdrojů které se dost liší od těch mainstreamových, byla jsem celkem překvapená kolik mi tahle kniha dala. To že člověk není jen z masa kostí si snad uvědomuje většina z nás. Ale málokdo to skutečně chápe a podle toho i žije svůj život. V jednotlivých kapitolách bylo probráno snad vše co se týká dnešního života a je pro nás důležité i toxické. Co jsem si z celé knihy odnesla je, že naše chování je vlastně dennodenně opravdu z velké části zautomatizované, naučené a pokud chceme jít cestou zdravého a spokojeného života,musíme zapojit naši vědomou mysl. Kapitoly proč potřebujeme lajky, nebo svět mužů a žen a mikrobiom -náš zapomenutý orgán,se mi líbily nejvíce. Po tomhle jsem zkrátka fanouškem Funkční medicíny :-)

06.07.2020 5 z 5


Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Knihy od Colleen mi vždy po přečtení ještě nějaký čas zůstanou v hlavě a pak se usadí nejen v knihovně ale i v srdci. Tuhle kdybych nedočetla ještě ten den, tak asi neusnu :-D Tak moc chcete vědět jaký bude konec,protože veškeré vaše teorie během čtení selhávají. Ale jestli je to nakonec Pravda nebo lež...to ví stejně jenom Verity!!

18.06.2020 5 z 5


Démonologové Démonologové Gerald Brittle

Dovolím si hodnotit I když jsem to nedočetla do konce a to proto, že jsem se s každou další stránkou bála víc a víc. Celé je to zkrátka jen o tom zda tomu věříte nebo ne.Už chápu, proč to Vera Farmiga mohla číst jen v letadle...

04.05.2020 5 z 5


Macbeth Macbeth Jo Nesbø

Navzdory slabšímu hodnocení mě se knížka moc líbila. Působilo to na mě jako "scifi v žánru krimi" ????, ale právě asi proto že to bylo tak "jiné"?? Né vždy musí být všechno realné.

04.05.2020 4 z 5


Stříbrná zátoka Stříbrná zátoka Jojo Moyes

Vím že asi nikdy nenavštívím Australské prostředí a na vlastní oči neuvidím keporkaky, ale s touhle knížkou jako bych tam byla.Moc jsem si oblíbila postavu Kathleen.

31.01.2020 3 z 5