P.S. Líbíš se mi

P.S. Líbíš se mi https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/395844/bmid_p-s-libis-se-mi-kMe-395844.jpg 4 877 209

Podepsáno, zapečetěno, doručeno! Další romantická kniha od oblíbené Kasie Westové. Lily při jedné obzvláště nudné hodině chemie nedává pozor a čmárá si na lavici slova oblíbené písničky. Druhý den zjistí, že někdo rozepsanou sloku dokončil, a ještě přidal vzkaz pro ni. Zajímavé! Brzy už si se svým anonymním přítelem vyměňují dlouhé dopisy, doporučují si vzájemně kapely a sdílí ta nejsoukromější tajemství. A to je teprve začátek dopisového přátelství, které se postupně promění v něco víc. Promluví si s tajuplným neznámým někdy naživo?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

P.S. I Like You , 2016


více info...

Přidat komentář

simca9342
16.03.2024 5 z 5

Přečteno před lety.

Ya román o hudbě a lásce.
Story hudbou celá prolezlá! Lily Abottová bydlí s mámou a bratry, o kterých si mysli, že aspoň někdy by se mohli chovat normálně. Chodí do školy, kde se někdy ztrácí v textech svých oblíbených písní. Baví jí si vymýšlet skladby, poslouchat hudbu. Když přijde další ráno do třídy s mizernou náladou , uvidí dopis. Od koho? Kluk, holka? Neví. Na scénu vejdou obyčejné věci i tužka a papír, bez kterých by se komunikace těch dvou asi neobešla.

Karin94
16.08.2023 4 z 5

Všetky slová sú tu ukryté v knihách. Keď som bola malá, predstavovala som si, že v knižnici musia byť ľudia ticho, aby im knihy vyslovené slová neukradli. Myslela som si, že knihy potrebujú slová, aby mohli prežiť.

Nečakala som to, ale znova som podľahla ďalšej knihe od Kasie. Aaaa, opäť nesklamala. Aj ked nebudem klamať keď poviem, že od autorky u mňa zatiaľ aj naďalej vyhráva kniha Zabuchnutá v knižnici, no bavia ma úplne všetky.

Milujem, keď sa opäť prenesiem do školských čias, kde sú témy ako školské lásky, šikana, predmety, priateľstvo, nepriateľstvo a všetko čo sa toho týka.

Ani tu to nebolo inak. Príbeh je o hlavnej hrdinke Lilly, ktorá si kráti čas tým, že píše na lavicu slová piesni. Na druhý deň zistí, že v tom ktosi nielen že pokračoval, ale dokonca jej na lavicu napísal odkaz. Keď nakoniec zistí, kto to je, bude to jedno veľké prekvapenie.

Opäť perfektné postavy, ktoré boli sympatické, iné zas nesympatické, ale predovšetkým to bolo tak reálne vykreslené, akoby ste sa ocitli s nimi v škole. Dokonca ani dej sa mi tentokrát nezdal až tak predvídateľný, keďže tých chalanov tam bolo spomenutých viac, čiže bod pre autorku.

Kniha sa čítala ľahko a svižne a ani nebudete vedieť ako a stránky vám budú miznúť pod rukami.

Knihu odporúčam všetkým, ale hlavne dospievajúcim dievčatám.


milovnice_knih_
28.06.2023 4 z 5

Má první přečtená knížka od autorky a musím říct, že jsem si na seznámení s autorkou nemohla vybrat lepší knížku.
Příběh má velmi povedený děj a stránky vám mizí pod rukama. Hlavní hrdiny i ty vedlejší jsem si velmi rychle oblíbila, teda až na jednu zápornou hrdinku. Líbily se mi dopisy co si hlavní hrdinové posílali nebo spíš nechávali pod lavicí v učebně chemie a tím si hodiny chemie velmi zpříjemňovaly. Jak už to tak u takových knížek bývá, tak s kým si hlavní hrdinka dopisuje jsem poznala velmi brzy, ale i tak jsem si čtení užívala.
Byla jsem velmi zvědavá jak autorka píše a musím říct, že nejsme vůbec zklamaná. Autorka píše velmi čtivě, stránky mizí pod rukama a i délka kapitol je ideální. Autorku bych přirovnala k Jenny Han nebo Nofreeusernames, tak pokud máte rádi tyto dvě autorky, tak doporučuji i Kasie West.
Knížce musím odebrat 1 hvězdičku z toho důvodu, že ač se mi děj velmi líbil, tak v jeden moment byl trochu nudnější a taky z důvodu, že mě mrzí, že postava Lucase dostala, tak málo prostoru, protože jsem si jej oblíbila.
Knížku můžu určitě doporučit.

klarka41711
26.02.2023 4 z 5

Rozhodně tato kniha byla jedno velké překvapení. Od autorky vyšlo několik knížek, takže jsem si řekla, proč se nepustit do nějaké z nich. Zvolila jsem si knihu P.S. Líbíš se mi, což je dost oblíbená kniha od autorky. Chvilku mi to přišlo takové dost pomalé a přišlo mi, že se tam moc neděje. Ale potom to bylo lepší a lepší. Cade byl strašně skvělý. Lily mi přišla taková průměrná hlavní hrdinka. S nejlepší kamarádky Lily jsem měla trochu problémy. Ze začátku jsem ji moc nemusela, ale potom jsem si ji oblíbila, takže asi tak. Konec byl moc milý a krásný. Takže vydržte těch pár nudných stránek, protože tohle rozhodně stojí za to!

Pafča88
25.09.2022 5 z 5

Po čtení knih o těžkých životních situací jsem měla chuť na něco odlehčeného. Tak jsem sáhla po této knize. A neudělala jsem vůbec špatně. I když je to takové dívčí čtení, četlo se mi to dobře, samo. Kniha je milá, líbivá.

Knihomolka506
09.09.2022 5 z 5

(SPOILER) Kniha pro potěchu duše jako dělaná!
Lily žije s mámou, tátou a bratry, o kterých má někdy pocit, že jsou z jiné planety a chodí, do školy, kde podle slov učitele není duchem přítomná. Ráda totiž poslouchá hudbu a zapisuje jejich sloky do zápisníku nebo na lavici častější než by se měla věnovat učivu. Když přijde druhý den do školy s pochmurnou náladou ze všeho kolem školy ji zlepší nejen dokončená sloka, ale taky osobní vzkaz od Pana neznámého! Pomocí prupisky a papíru si dopisují. Setkají se někdy face to face? Kromě toho Lily zkusí štěstí a zapíše se do hudební soutěže...

veronikaverunka
12.08.2022 5 z 5

Roztomilé dívčí čtení, přečtené za dva večery. Jedna z těch lepších "Westovek".

KajkaMicinka
11.08.2022 5 z 5

Tento typ knih se moc nevyskytují v mé knihovně, ale na léto je toto ideální.

Butterfly340
20.07.2022 3 z 5

(SPOILER) O téhle autorce, která produkuje knihy jak na běžícím páse, jsem toho hodně slyšela. A tak jsem si řekla, že bych si od ní měla také něco přečíst.

P. S. Líbíš se mi se zdálo skvělou volbou. Písničky, dopisy, romantika... A krásných 86% na Databázi. Co víc si přát?

Než začnu kritizovat, tak ano, kniha se četla dobře. Takové rychlé čtení na slunný víkend. Ale čekala jsem prostě víc. Když to srovnám například s Dopisy ztraceným... Ty dvě knihy se snad ani srovnávat nedají... Nebe a dudy.

Hlavní hrdinka Lily mě zvládla štvát už od prvních stránek knihy. Její postoj k chemii... Místo toho, co by se tomu předmětu snažila dát šanci, tak ne, hned od prvních hodin učitele vytrvale ignoruje, přestože on se zjevně snaží. Lily je taková ta typická "k čemu mi to jako bude?!" osoba a autorka tento postoj (ne) úmyslně glorifikuje.
Taky nechápu, proč něco z tý chemie nezmínila. Pořád se mluví o chemii, ale ze samotný chemie tam nic nezazní. Celkově se prostě klouže po povrchu a celá kniha je postavena na dialozích, přičemž postavy se dělí na ty sarkastický a na ty, které sarkasmu absolutně nerozumí. Nic mezitím. Výsledek je, že všichni mluví podobně.

Další věc, se kterou jsem měla problém, byla "divnost", na kterou se permanentně upozorňovalo. Hlavní hrdinka je divná. Její rodina je divná. Ale proč sakra? Nic divného ani ujetého na Lily ani její rodině nebylo. Přesto se to pořád řešilo.
Nevím, jestli za mladých časů autorky bylo divné, když holka nosila i oblečení ze sekáče a měla vlastní názory, ale hej, dneska je to úplně normální.
Taky ty dopisy byly jakože... Když se někdo pokouší mluvit jako teenager, ale prostě mu to nejde...

SPOILER

Konec byl předvídatelný. Lily mě štvala pořád stejně, nicméně Cade byl zlato. Docela jsem ho chápala a bylo mi ho líto.
Co se týče Lucase, nevím, proč dostal jen epizodní roličku. Moc to nedávalo smysl. Mohli jsme se o něm dozvědět víc.

KONEC SPOILERU

O nedostatcích knihy by se dala napsat slohovka. Někde to totálně nedává smysl a vy se jenom díváte, co to ty postavy vlastně dělají...

Nicméně, hodlám dát autorce ještě jednu šanci.

_Brunetka_
20.07.2022 5 z 5

Přiznávám,že tyhle typy knížek mě obvykle moc nedostávají,odpočinu si u nich, jsou fajn,ale tohle? To bylo naprosto BOŽÍ. Bylo to hrozně moc čtivé,k čemuž přispívala ich-forma,spousta přímé řeči a žádné dlouhé popisy. Stránky mi doslova mizely pod rukama, až tak návykové to bylo. Pokud máte problém si to představit,přirovnala bych to asi k tomu,když si otevřete čokoládu a pořád saháte pro další kousek,až nakonec nahmatáte prázdný obal. A navíc po mých přečtených knihách za poslední dobu jsem tohle vážně potřebovala. Nechyběl tu však ani šmrnc a humor, celou dobu jsem se u čtení téhle knížky buď chechtela a nebo beznadějně culila. A hlavní postavy? Lily byla tak moc skvělá a mně přirostla k srdci. Líbila se mi její oraženo-sarkastičnost,její styl,její přístup k rodině,všechno prostě! A její dopisovatel? Samozřejmě neprozradím jméno (které jsem nečekaně uhodla,což mi ani za mák nevadilo),ale řeknu,že od první chvíle,co se tam ta postava objevila,jsem doufala,že to bude on! V téhle knížce taky nechybělo moje oblíbené prostředí střední školy. Navíc tohle nepostrádá ani originální námět. Moc se mi líbil i nápad skládání písničky,jejíž text jsem si zamilovala. A asi tomu nikdo nebude věřit,ale já vážně u téhle knížky brečela. Blahem,štěstím nebo smutkem nad tím,když jsem se blížila ke konci? Sama nevím. Konec byl samozřejmě BOŽÍ jako zbytek knížky. A já po přečtení chci jen dvě věci. Svého vlastního dopisovacího kamaráda na hodinách fyziky/chemie a pořídit si tuhle knížku domů!

kimChristopher
19.05.2022 5 z 5

Knížka se četla jedním dechem. Autorka uměla děj nádherně vysvětlit a zpestřit. Splnila mé očekávání a stává se jedna z mých oblíbených. Vřele doporučuji :)

E.T.007
16.05.2022 4 z 5

Roztomilá oddychovka. Občas sa to človeku zažiada - nechať sa unášať dejom a nič neriešiť - a práve Kasie West má na také príbehy talent. Práve preto dávam štyri hviezdičky - lebo splnila svoj účel a spríjemnila mi deň.

Termaap
26.04.2022 4 z 5

Já takovéhle knížky potřebuju; oddechovku, u které nemusím moc přemýšlet, u které můžu vypnout a odpočinout si tak od náročnější literatury a vlastně všeobecně tak nějak od všeho:).

Měla jsem teď s tímto žánrem trochu ponorku, nebavila mě ta předvídatelnost a stále se opakující scénář, ale zřejmě to bylo spíše stylem psaní, protože u “P.S.LÍBÍŠ SE MI” jsem se s tím setkala také a přesto jsem knížku nemohla odložit a vážně si jí užila.

Veber
20.04.2022 3 z 5

Příjemná jednohubka, která však nezůstane dlouho v paměti.

Erika017
26.03.2022 5 z 5

Moc milý příběh, který se dobře a rychle četl. Je to jedna z mých oblíbenějších knih od autorky. Dobře se četla. A co teprve to dopisování! Bylo to skvělé! Rozhodně doporučuji.
Obzvlášť musím pochválit tu obálku, ta se povedla:)

brunettlibrary
18.02.2022 3 z 5

Romantika, která je určena pro to, aby vám rozehřála srdce milým dějem, příjemnými hlavními postavami, ale na druhou stranu cukrovku z toho nedostanete. Jako plus bych ještě uvedla, že jsem do půlky knihy neodhadla konec, což je pro mě velmi neobvyklé. Doporučuji nenáročný čtenářům.

Mikanadeta
09.02.2022 5 z 5

Zvolila jsem tuhle knihu kvůli Čtenářské výzvě 2021, stihla jsem ji přečist až teď a byla dobrá. Lehká oddechovka, bavila mne.

Dizzy3
11.01.2022 3 z 5

Moje druhá westovka..nebylo to špatné, ale takové neurazí, nenadchne. Pro mne určitě slabší než Po tvém boku.. Minimálně do poloviny se tam nic moc nedělo a ani mě to moc nebavilo, bylo to kehce zdlouhavé, asi i vzhledem k tomu, že pisatele dopisů odhalíte dřív než hlavni hrdinka a taky pro to, že mi byl dost nesympatický (zlepšilo se to až ke konci) a odmitala jsem skutečnost, že by mohli být spolu. Asi by mě to víc bavilo, kdyby to byl Lucas…ale to je můj problém..ale cením napád s dopisy, tohle bych klidně chtěla zažít taky :)

Lenka2533
01.01.2022 5 z 5

Tohle byla moje první knížka od Kasie West a byla jsem velmi spokojená. Knížka se mi strašně líbila, takže rozhodně doporučuji.

Niu
25.12.2021 3 z 5

Taková romantická jednohubka ze střední školy. Čtivě napsáno, rychle děj ubíhal. Nehledejte větší hloubku.

Štítky knihy

dopisy láska hudba pro dospívající mládež (young adult) anonymní dopisy

Autorovy další knížky

Kasie West
americká, 1976
2017  84%Po tvém boku
2019  86%P.S. Líbíš se mi
2020  84%Kluk odvedle
2017  83%Náhradní kluk
2018  79%Láska a jiné úkoly

Kniha P.S. Líbíš se mi je v

Právě čtených13x
Přečtených1 151x
Čtenářské výzvě213x
Doporučených119x
Knihotéce387x
Chystám se číst340x
Chci si koupit96x
dalších seznamech11x