RoseThrone RoseThrone komentáře u knih

☰ menu

Mléko a med Mléko a med Rupi Kaur

Rupi Kaur roztříštila mé srdce ještě více, než bylo a poté ho začala dávat dohromady, takovým způsobem kterého jsem před tím nebyla schopna.

08.05.2018 5 z 5


Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Tohle je bohužel jedna z těch knížek, které se nevyplácí číst před adaptací, dosti mi to ten seriál zkazilo. Když dám ale toto stranou, tak samotná kniha, leč předvídavá, byla naprosto geniální a pro mě důležitá.

07.05.2018 5 z 5


Já, Simon Já, Simon Becky Albertalli

Knížka, která mě doslova nadchla tolik, že jsem jí nepustila z ruky a slupla jsem jí během jedné noci. Možná díky těm nočním hodinám pro mě ta knížka měla ještě větší význam, ale prostě ve mě zanechala ten pocit, že je to přesně ta love story, kterou jsem si v tuhle chvíli měla přečíst, a že žádná lepší v tuhle hvězdnou noc nemůže být. Simon pro mě bude jedna z nejlepších knižních postav, kterou jsem měla čest poznat.

07.05.2018 5 z 5


Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Znáte takový ten pocit, kdy začnete číst knihu a po čase čtení jí odložíte, že půjdete dělat něco jiného, protože si od ní potřebujete odpočinout ale za 10 min se vrátíte zpět a otevíráte jí abyste mohli zjistit co bude dál? To přesně tahle kniha nabízí.
Děj je sice dobře napsaný, ale není zas tak okouzlující. Co Vás ale okouzlí jsou postavy a jejich neuvěřitelně propracování do hloubky, které vás donutí hned po přečtení běžet do knihkupectví a koupit si druhý díl, jako mne.

15.03.2018 4 z 5


Marťan Marťan Andy Weir

Tuhle knížku jsem dostala k vánocům a díky bohu za to, že se tak stalo. Není to typ knihy, kterou bych si sama vybrala a je to škoda, protože tahle vtipně napsaná kniha je jedna z těch nejlepších co jsem měla tu čest zatím číst.
Wattneymu budete fandit, smát se sním, cítit tu stejnou hrůzu co cítí on a hltat každý řádek, který tahle knížka nabízí.
Film dobrý, ale nikdy nemůže vystihnout to co vystihla psaná podoba.
P.S.: Pokud knihy čtete v angličtině pro zlepšení jazyka, či máte prostě radši originály, tak tuhle doporučuji přečíst v češtině. Kdybych předtím neviděla film, neměla bych v polovině věcí ani ponětí o co se jedná.

12.03.2018 5 z 5


Poslední píseň Poslední píseň Nicholas Sparks

Jestli jste viděli film a díky tomu nechcete číst knížku, protože si říkáte, že je zbytečné číst něco co jste viděli (a upřímně.. kvalita filmu spíš nic než moc.) - STOP. Odhoďte tuto myšlenku z hlavy a okamžitě běžte pro knihu! Najdete v ní všechno, kvůli čemu čteme a mnohem víc. Radost, smutek, zlobu, lásku, nespravedlnost a hlavně, samotný život.

23.10.2017 5 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Mám pocit, jako bych četla jinou knížku než všichni ostatní. Zdá se mi to, nebo autorka jako by nevěděla, kde má končit jedna věta a kde má začínat druhá, aby to uskupení dávalo smysl? A i přesto, že všechny postavy byli charakteristicky jiné, tak se četly všechny stejně. Většina z nich byla nesympatická a nejradši bych jim řekla "tak hele, už toho nech". No jo jenže takový je asi život, jen ten humor tam nehledejte, protože tam není. 2 Hvězdičky za dobrý nápad na děj a propletení příběhů, jen je to hrůzně napsané.

23.05.2017 2 z 5


Tíha vesmíru Tíha vesmíru Jennifer Niven

Ona tato knížka nespočívá ani tolik v té lásce mezi hlavními postavami, ale jde spíš o vývoj jejich charakteru, o změnu, o nalezení někoho, kdo je tak nějak pochroumaný jako vy a o tom pocitu, že zjistíte, že nejste sami, kdo se cítí neúplně. Libby a Jack mi vždycky budou sympatický a navždy si je budu pamatovat, ne tím co pro sebe navzájem znamenali, ale tím co znamenali na konci knížky sami pro sebe.

21.05.2017 4 z 5


Ztracená naděje Ztracená naděje Colleen Hoover

Jedna z knih, která Vám rozbije srdce a zase slepí dohromady. I když jeden malý kousíček mého srdce si tahle kniha vzala a já ji ho mile ráda přenechám, protože se za ním budu ráda vracet.

04.12.2016 4 z 5


Dcera kostí a dýmu Dcera kostí a dýmu Laini Taylor

Knížka, která se čte sama a dlouho Vás bude držet.

04.12.2016 5 z 5


Dopisy na konec světa Dopisy na konec světa Ava Dellaira

Kniha je krásná, usměvavá, smutná a když tohle vše dáte dohromady, vznikne Vám příběh, který stojí za to si přečíst.... Ale! I když tohle vše je pravda, něco tam chybí. Nevím jak to popsat. Řekla bych, že kniha byla velmi podobná příběhově knize "Ten kdo stojí v koutě", ale Chobskyho příběh a Charlie má právě to něco co Laurel a Avě chybí.

04.12.2016 4 z 5


Šprndy a košťata Šprndy a košťata Sarah Mlynowski

Moje nejoblíbenější knížka mládí. Vlastně celá série mě očarovala. Nikdy na to nezapomenu a to mi nikdo nevezme. :)

27.09.2016 5 z 5


Hrdinkou snadno a rychle Hrdinkou snadno a rychle Meg Cabot

Už je to pěkných pár let co jsem tu knihu četla a asi kdybych si jí přečetla znovu tak bych změnila názor, ale na tuto knihu ráda vzpomínám. Vím, že s hlavní hrdinkou jsem si připadala, že mám všechno společné (jako každé děvče v to věku :D ) a Davidovi jsem fandila za každou cenu. Ach jak já se u téhle knížky nasmála.

27.09.2016 4 z 5


Ztracený symbol Ztracený symbol Dan Brown

Ve Washingtonu jsem měla tu čest už být, ale tento román mi ukázal, že spoustu krásných a zajímavých míst jsem očividně vynechala. Román se místy těžce četl, ale za to to dokázal vynahradit svojí nepředvídatelností (Zachary?!) a působivým spojením neotiky a starými nauky. Chvála autorovi za dobré čtení a za úžasné vykreslení postav.

27.09.2016 5 z 5


Ostře sledované vlaky Ostře sledované vlaky Bohumil Hrabal

Jak jinak, než povinná četba k maturitě. :) Knížka i film sou velice svižně a vtipně napsané. Knížka je velice tenounká, takže byla přečtena během jednoho deštivého odpoledne. :)

04.09.2016 4 z 5


Učiněná katastrofa Učiněná katastrofa Jamie McGuire

První jsem četla z pohledu ABBY. Takže trochu zklamání. V podstatě opsaná první kniha jen s málo novými prvky. Ale přesto čtivé.

04.09.2016 3 z 5


Krásná katastrofa Krásná katastrofa Jamie McGuire

Dosti čtivé. Přečteno během dvou dnů, i když jsem dost často nadávala jak na Abby tak na Travise.

04.09.2016 4 z 5


Prozřetelnost Prozřetelnost Jamie McGuire

Nevěděla jsem co si o téhle knize myslet. V jednu chvíli jsem ji hltala očima a za pár stránek jsem ji chtěla odložit. Po dočtení jsem měla furt stejný pocit?

I po druhém přečtení se můj názor nemění a nejspíš se do dalších dílů pouštět nebudu, i když nerada nechávám něco rozečtené.

04.09.2016 3 z 5


Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Ach sladké Stmívání. :-) Jedna z knih, která dokazuje že knižní předloha je tisíckrát lepší než film. Neberte mě špatně, i na film se dalo koukat, ale 1. knižní díl této série je naprosto dokonalé dílo. Bylo čtivé, vtipné, něžné a člověk zatajoval dech. Edward byl přesně ten typ prince na bílém koni. (V jeho případě upíra ve stříbrném Volvu.) A Jacob je prostě ten realističtější pohled na lásku v reálném životě. Od první stránky jsem se začetla a nemohla jsem se odtrhnout od tohoto skvostu. Čtvrt hvězdičky dolů, za třpytící se těla na slunci. Jsou to predátoři a ne Barbie a Ken se špičáky. Škoda toho. Ale i tak je to jedna z mých zakázaných slastí, ke které se ráda vracím.

04.09.2016 5 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

No reknete kolik knih Vas dokazou rozesmat a zaroven Vam zlomit srdce a to ve stejnou chvili?
Nejlepsi na tom je, ze ona neni kralovna krasy, ktere se stala hrozna vec a on neni nejhezci muzsky zastupce fotbaloveho tymu, ktery se objevi s kvetinkou a s dolickovitym usmevem na tvari a vse je i pres to hrozne, tak vsechno uzasne. Ne, nasi hrdinove jsou naprosto normalni lidi, kterym se proste deje zivot. Pravdivy zivot, ktery proste ne vzdy je krasny. Ale sakra o tom to je. Protoze "svet neni tovarna na splnena prani" Okay? Okay.

03.09.2016 5 z 5