Ztracená naděje

Ztracená naděje https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/197039/bmid_bez-nadeje-ztracena-nadeje-eIh-197039.jpg 4 1488 286

Bez naděje série

< 2. díl

Colleen Hooverová okouzlila čtenáře románem Bez naděje, příběhem toho, co se stalo, když dívka jménem Sky potkala dávno ztraceného přítele z dětství, Deana Holdera. S Holderovou pomocí odhalila Sky šokující rodinná tajemství a vyrovnala se s city a vzpomínkami, které v ní zanechaly hluboké jizvy. Bez naděje byl Skyin příběh. A ve Ztrácení naděje se konečně dozvíme pravdu o Deanu Holderovi.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

Losing Hope , 2013


více info...

majanka
majanka
10.03.2024 4 z 5

Začiatok má rozčuľoval. Akoby som čítala druhýkrát tú istú knihu. Odporúčam čítať ďalej a potom pochopíte, čo chcela autorka dosiahnuť, keď napísala ten príbeh aj z pohľadu Holdera.

IrenaMikerová
IrenaMikerová
16.02.2024 3 z 5

Deanovo vyprávění mě bavilo a chápu proč autorka napsala celou knihu z jeho úhlu pohledu. Měl toho prostě hodně co říct.


zamilov.do.knih
zamilov.do.knih
08.02.2024 3 z 5

2,5/5

bez naděje je jedna z mých nej coho knížek. šokovala mě, otevřela mi oči a dokázala mi, že je možné najít to, po čem celý život toužíte, přestože to vypadá beznadějně. jen nesmíte přestat doufat.
za to ztracená naděje mě nebavila. nejenže mi hlavní hrdina, kterého jsem si v prvním díle zamilovala, nějak přestal být sympatický, ale byla to hrozná nuda. v bez naději totiž netušíte, jaká byla skyina minulost. tady to víte a prostě jenom čtete tu jejich lovestory bez žádnýho boom momentu. jediný, co mi přišlo zajímavý, byly věci o holderově sestře les, protože o ní moc řeč v prvním díle nebyla. ale jinak fakt nic. a bohužel tím, jak mě to nudilo, mi to ani nepřišlo tak čtivý a... nevím, co na to říct.
téhle colleen bych se asi radši vyhla. bez naděje předala message, kterou předat měla, ale ztracená naděje mi nic nového a zajímavého kromě les do příběhu nepřidala. mrzí mě, že mě holderův pohled nezaujal, protože vím, že dost lidí má opačný názor jako já. mrzí mě to, protože to mělo potenciál a chápu, proč autorka tento doplňkový díl napsala. jen bohužel jsme si nějak nesedli.

Gabriela_K
Gabriela_K
01.02.2024 5 z 5

Bála jsem se, že mě kniha nebude bavit, protože bude opakovat to co je v prvním díle, ale musím říct, že mě okamžitě vtáhla do děje. Dozvěděla jsem se odpovědi na otázky z prvního dílu a opět jsem měla slzy na krajíčku.
Můžu doporučit.

lotofhs
lotofhs
26.01.2024 2 z 5

No tak tohle bylo šílené čtení... za mě nejhorší kniha, co kdy Colleen napsala. Děj byl neskutečně nerealistický, dialogy to samé a chování některých postav, to se snad nedá ani komentovat. Nečetla jsem první díl a po tomhle to ani neplánuji. Nevím co mě vytáčelo víc, jestli Dean a jeho chování, nebo překombinovanost zvratů. Bylo toho prostě až moc a na člověka to působí opravdu zvláštně. Nelíbilo se mi ani, jak Daniel (nejlepší kamarád Deana) měl několikrát homofobní narážky a jde vidět, že kniha je psaná v roce 2013 a nyní by si to už autorka nemohla dovolit. Nevím, jestli to bylo myšleno ze srandy a jako část postavy, ale i tak mi to přišlo zbytečné.
Nejdivnější asi bylo Deanovo nulové respektování hranic a celkově mi nesedělo, jak se občas ke Sky choval... a být po uši zamilovaný v 5 letech a aby to člověkovi vydrželo do 18? No nevím... asi to není můj šálek čaje. Autorka snad neumí napsat knihu, kde by nepopisovala toxického hlavního mužského protagonistu.

Misshell1
Misshell1
28.12.2023 5 z 5

"Vic už jsi dělat nemohla. Někdy prostě ani vsechna láska mámy a bráchy nedokáže člověka vytáhnout z noční můry."...když jsem knihu začala číst, věděla jsem, že bude o stejném příběhu ze strany Holdera. Ano je pravda, že je to jako byste si pustili stejný film znovu, ale taky spoustu věcí do sebe západne jako puzzle, hlouběji pochopite celý příběh a na konci malém steče lza. Příběh, který doporučuji.

florentinas
florentinas
16.11.2023 4 z 5

Knížky od C. Hoover mě nikdy nezklamou, i tato se mě líbila i když třeba o trošku méně než ostatní

natalie-p6706
natalie-p6706
15.09.2023 3 z 5

Udělala jsem tu chybu, že jsem četla tento druhý díl hned po prvním, bylo to jako bych si pustila stejný film hned po sobě jen nejdřív s dabingem a poté v originále s titulkami...Jako pomohlo to doplnit mezery z prvního dílu, ale ty mezery byly úplně milimetrové takže nebyly ani třeba zaplňovat ...no první díl je určitě lepší

asam
asam
31.08.2023 5 z 5

První díl jsem nečetla, ale vůbec to nevadí. Dokonce si myslím, že to bylo dobře, protože jsem netušila, co bylo před tím. Přečteno za dva dny. Děj má spád. Doporučuji

P3_tis
P3_tis
26.07.2023 5 z 5

Mezi prvním a druhým dílem jsem si nechala pauzu a určitě to bylo dobře. Přestože člověk již zná děj a ví, co ho čeká, tak do sebe všechno krásně zapadne i co se týká Holdera a jeho sestry Les.

Vivetkav
Vivetkav
11.07.2023 3 z 5

Když jsem se pustila do čtení, tak jsem měla furt pocit, že to už jsem četla nebo že by jsem viděla film? ... pořád mi to vrtalo hlavou, tak jsem odložila knihu a zjistila, že je to psáno z pohledu jiné osoby.. nu tak to mě trochu zklamalo, protože to nemělo žádné velké wau..ale dočetla jsem ..přeci jsem jsem nevěděla zda tam něco nebude jinak. Dopisy byly ...

Šárka88
Šárka88
26.06.2023 4 z 5

Tentokrát jsem si přečetla děj z pohledu Deana a kromě začátku a konce zde nebylo velké překvapení a v podstatě jsem četla úplně to samé jako předtím z pohledu Hope/Sky, ale i tak tohle bylo fajn čtení. Přečteno jedním dechem a nejvíce mě překvapil ten konec a dopis od Les, a také se mi líbilo, když Holder ji psal dopisy a vše do sebe zapadá. Pořád si myslím, že knížky od Colleen jsou čím dál víc lepší a témata v nich trefně napsané. Těším se další knížky k přečtení.

KatyM.
KatyM.
09.06.2023 5 z 5

Další krásná kniha od C.H. vyprávěná Deanem. Přečteno za dva večery.

knizni.taurus
knizni.taurus
22.05.2023 5 z 5

Kniha vypráví stejný příběh jako Bez naděje, jen z pohledu Holdera. Určitě neříkám, že je tato kniha zbytečná (to fakt ne!), ale mám k ni určitá ALE. Protože už jsem příběh znala, tak ačkoliv je sám o sobě hodně silný, už na mě tak nezapůsobil jako když jsem jej četla poprvé. Veškeré emoce jsem prožila hlavně při čtení Bez naděje, a tak jsem tady brečela jen jedinkrát (což je u Colleen co říct) a kniha už ve mě nezpůsobila takový citový mišmaš.

ALE co na téhle knize bylo naprosto dokonalé, byly myšlenky Holdera vůči jeho sestře Les. Veškeré chybějící dílečky z prvního dílu tady byly vysvětleny a tak obě knihy tvoří ucelený příběh. V knize pořád je co nového objevovat, jen to hlavní už víte předem.

Postavy Sky a Holdera, které Colleen napsala jsou skvělé, neskutečně sympatické a ačkoliv je jim okolo 17-18 let, tak se chovají přesně tak, jak ten příběh potřeboval.

Hodnocení čtivosti úplně přehlédnu, protože je to Colleen a ta píše skvěle.

Na závěr bych asi doporučila si knihu přečíst až po nějakém čase co dočtete Bez naděje. Já knihu četla půl roku poté a ten děj tak nebyl úplně okoukaný a hodně mě bavil.

adida
adida
18.05.2023 5 z 5

Kniha plná srdceryvných emocí, zvratů, lásky... Doporučuji

Markéta.
Markéta.
14.05.2023 5 z 5

Zatím jsem nenarazila na knížku od Colleen, která by se mi nelíbila. Opět skvěle čtivě napsané a romantika spojená s dobrým nepovrchním tématem.

Luccinda
Luccinda
15.04.2023 4 z 5

Tahle kniha vypráví stejný příběh jako Bez naděje, ale tentokrát z pohledu Holdera. Jsem ráda, že jsem se do Ztracené naděje pustila až s větším odstupem po přečtení první knihy, protože jsem si pamatovala jen hlavní zápletku a mohla jsem tak příběh Sky a Holdera prožívat znovu, skoro jako bych ho četla poprvé.

V průběhu čtení se mi postupně vybavovaly detaily a konkrétní scény, i tak mě ale vyprávění z pohledu Holdera bavilo. I když přece jen musím přiznat, že jsem těch nových informací čekala trošku víc, hlavně těch týkajících se Holderovy sestry, která spáchala sebevraždu. Přesto mě osudy postav opět zasáhly. Bylo to silné a dojemné, zkrátka přesně takové, jak to umí jen Colleen.

Lidska_ctecka
Lidska_ctecka
04.04.2023 5 z 5

Mezi prvním a (tímto) druhým dílem jsem si dala jen pauzu na knihu z povinné četby a nelituju. Možná bych snesla i delší rozestup, ale Bez naděje jsem nečetla pro děj. Někomu může vadit, že některé části obou dílů jsou stejné. Mě naopak bavilo sledovat stejné rozhovory i z druhé strany. Mám opravdu ráda, když je příběh vyprávěný z více úhlů pohledů. Zde mi to pomohlo pochopit jednání Holdera a doplnilo informace z jeho života. (Zápisky byli super - to mě rozbrečelo). Příběh byt stručnější a kniha mi rychleji utíkala než v předcházející knize.
Bez naděje se dá číst asi i samostatně, ale opravdu doporučuju začít Ztracenou nadějí.
P. S. Někdy mě mrzí, že se v překladu ztrácí skryté významy názvů a jmen.

FejKýý
FejKýý
08.03.2023 4 z 5

Opět to bylo krásné. Prostě Colleen. Samozřejmě Bez naděje se mi líbilo víc a člověk by tou knihou opravdu měl začít. Tady to bylo rychlejší a stručně řečeno, což chápu, prostě z pohledu kluka. Ale jsem ráda, že jsem viděla teď i do jeho myšlenek a jak se popral on sám, se vším, co se mu v životě stalo. A už i víme proč se mu říkalo příjmením, konečně to bylo vysvětleno.

Janaves
Janaves
26.02.2023 5 z 5

Přečteno za dva dny. Hezké, dojemné.