Romčuška Romčuška komentáře u knih

☰ menu

Stoletý planetář Stoletý planetář Anna Nováková ze Lhoty

Narazila jsem na to náhodou, spousta věcí tam sedí a některé jsou spíše pro zasmání

06.12.2022 3 z 5


Kouzelná skříňka pro Gwendy Kouzelná skříňka pro Gwendy Stephen King

Trošku zklamala.. viděla bych to spíš jako povídku než samostatnou knihu.. Nebyl to úplně King.. Když srovnám podobný příběh ku příkladu Holčička, která měla ráda Toma Gordona, zde bylo mnohonásobně víc napětí a lepší vizuální fantazie, než u Gwendy...

17.11.2020 3 z 5


Přízraky domu Carrowů Přízraky domu Carrowů Darcy Coates

(SPOILER) Knihu jsme si koupila jako dárek k narozeninám ???? chtěla jsem konečně něco strašidelné a povedlo se to ???? až na ten konec..SPOILER jsem zvyklá u Kinga ale i tak u hororovek, na opačné konce, brutální.. tohle bylo spíš jako konec romantických románů..

13.08.2020 5 z 5


Bazar zlých snů Bazar zlých snů Stephen King

Moc fajn příběhy!! Za mě to určitě vyhrál příběh Pod psa... Ano byl trošku víc morbidní, ale dokáže někdo z vás říct, že vaše láska trvá až za hrob?? ....

02.07.2018 4 z 5


Závan klíčovou dírkou Závan klíčovou dírkou Stephen King

Moc krásný příběh... no vlastně takový bonbonek tři v jednom... líbí se mi že se v tom člověk neztratí, že se v tom dokáže zorientovat... prostě nejlpeší série všech dob.... bude mi smutno Rolande, hrdino můj!!

13.06.2018 5 z 5


Zpěv Susannah Zpěv Susannah Stephen King

Asi jeden z nejslabších dílů... Nemůžu si pomoct ale Čaroděj a sklo byla nejlepší... Asi protože se mi strašně moc líbí Roland, jeho postava i jeho chování a charakter.. a pokud umře tak pro mě celá Temná věž skončila, nebot to je On, na kterém hodně záleží.... i když i ty zvířata tam budou určitě hrát taktéž svou roli.... Co myslíte?!!

03.11.2017 4 z 5


Ostrov Duma Key Ostrov Duma Key Stephen King

Chvílemi jsem myslela, že ani nečtu Kinga... líbil se mi hlavně závěr v tom prvním Hnízdišti volavek to bylo hezky fantazijní... když maloval bylo to taky zajímavé... líp se mi četlo když byly bouřky bylo to víc strašidelné a tajuplné musela jsem si domýšlet, že jsem u moře... jinak bych to asi nedočetla. Takže si myslím, že to byl takový krásný, trošku smutný příběh, který je dobrý si vychutnat za letních bouřek u moříčka na pláži... možná pak nebudou psát lidi, že to bylo o ničem....

13.07.2017 4 z 5


Čaroděj a sklo Čaroděj a sklo Stephen King

Tak jsme si pobrečeli u Kinga, což je vlastně takové zvláštní... Moc krásný příběh, konečně jsme zbloudili do světa Rolandova mládí (konečně jsem se mnohé o něm dozvěděla, nebot v mé světě je to muj největší hrdina) . Ač se příběh odehrává v kterémkoliv světě, tak první láska vždy bude ta nejkrásnější... Děkuji pane King, protože to byl opravdu drsný pistolnický, ale zároveň moc citlivý příběh.

24.05.2017 5 z 5


Nejbohatší muž v Babylóně Nejbohatší muž v Babylóně George Samuel Clason

Pro člověka utrácivého je to velmi dobrá kniha (teda pokud si z ní něco vezme)... pro mě jakožto člověka spořivého je to jen připomenutí toho, že to dělám dobře... Ale tohle z Vás milionáře asi neudělá (ale možná bych ani nechtěla)... Ale budete mít aspon takovou jistotu kdyby se něco po*ralo... Ta první věta zase tak nic neznamená, protože získat je může každý (prácí, dobrý nápadem), ale udržet si je to je právě to oč tu běží!!

23.03.2017 4 z 5


Láska s chutí makronky Láska s chutí makronky Sarah Vaughan

Asi jsem z těchto románku vyrostla... Nebaví mě číst o kruté realitě pořád dokola nevěrných lidí (já myslím že je to na každým rohu a to je Země kulatá)... Na prvotinu to bylo ale výborné a spíš než ten děj mě zahrnula láska k pečení... Takže jsem to brala víc jak kuchařku než román o pěti a více osudech lidských... Rozhodla jsem zkusit první receptík našich soutěžících - řezy Battenberg a musím říct, že to zas tak jednoduché nebylo jak se mi zdálo.... (smíích) Budu se opět muset uchýlit ke své milované četbě fantazíí a hororů a číst jako blázen abych tu hrůznou a krutou realitu zahnala... (Ach..)

21.03.2017 3 z 5


Geraldova hra Geraldova hra Stephen King

Bylo to takové uchylnější, ale jo hezky napínavé.. i když nakonci jsem se nějak ztrácela v těch jejich hlasech... Určitě asi mezi oblíbené Kingovky nebude, ale na přečtení je to fajn... hlavně to rozuzlení bylo neobvyklé, to bych nečekala - možná ze všeho nejvíc se mi líbilo právě ten popis co vlastně je zač ten vesmírný kovboj..

13.02.2017 3 z 5


Když projížděl Chruščov naší vesnicí Když projížděl Chruščov naší vesnicí Ylljet Aliçka

Do Albánie ráda jezdím, albánský lid patří k naší rodině a proto jsem si řekla, že chci něco přečíst od jejich autora. Musím říct, že je to velmi povedená kniha a když jsem ji četla tak, jelikož vím jaké jsou povahy tak to plně vystihuje... Je to originální národ, který má svou vlastní povahu a navíc na kterou jsou strašně pyšní... Opravdu jsem nevěděla, že to tam bylo tak kruté, to mi je docela líto, přitom ta dovolená u toho moře ve Vloře je stokrát lepší tam než v nějaký Itálii nebo Chorvatsku... Mají krásné moře, krásné hory a jejich povaha je dobrosrdečná ale na druhou stranu se tam najdou dosti horkokrevní lidé jak psal autor ale prostě je to jejich povaha a tečka... Moc mě pobavil Odborník a Těžký rok, a moc hezké bylo o těch starých manželech, jinak jejich svatby jsou fakt na dlouho a dosti honosné... Za mě palec nahoru!

10.02.2017 5 z 5


Osvícení Osvícení Stephen King

Byla fajn, ale podle těch varování jsem čekala něco víc strašidelného... Osobně pro mě je víc strašidelný Salem Lot ale i tak to nebylo špatné ale výborné a Kingovské (i když na začátku opakování se stejného příběhu pořád a pořád dokola což mě hodně nudilo ale konec byl taková skvělá tečka).. Osobně nejvíc se mi stejně líbila scénka s dámou ze dvěstěsedmnáctky (ta byla nejstrašidelnější)

10.01.2017 4 z 5


Pustiny Pustiny Stephen King

Skvělé a zase skvělé!! Uplně jsem tomu příběhu podlehla. Putování čtyř poutníku a jednoho brumláka je fakt pusobivé a těším se na další. Hlavně je skvělé že i když se to špatně vyhrotí vždycky je to napínavé... zvlášt mě zaujala to povídání o ka-tet, ka a khef....

19.12.2016 5 z 5


Zlaté slunce, bílý den Zlaté slunce, bílý den Josef Václav Sládek

Nejlepší je ta o Oříškovi... Pod ním je obrázek uplně stejného pejska co jsme měli... Moc ráda na básen a i něho vzpomínám.... ;)

07.12.2016 5 z 5


Tři vyvolení Tři vyvolení Stephen King

Myslela jsem si, že pistolník je skvělý ale tohle je ještě lepší a jelikož už mám rozečtený třetí díl tak se to stupnuje a pokud to tak bude i nadále tak asi pro mě reálný svět přestal existovat :D Božské! Nikdy jsem o tom příběhu neslyšela, ale vždycky jsem tajně doufala, že když otevřu dveře bude tam něco jiného než koupelna či chodba :)

30.11.2016 5 z 5


Dlouhý pochod Dlouhý pochod Richard Bachman (p)

Když to zhodnotím myslím, že je daleko hrůznější pocit opravdové, nefalšované smrti než nějakých bytostí, co neexistují příklad upíři... Myslela jsem si, že Salem byl strašidelný ale daleko horší pocit byl pro mě pocit smrti, která čeká na každého a nikdo neví, jaká je pro to ten konec... Opravdu ta smrt tam dýchá na každé stránce, v každém slově a na každém písmenku a ještě ted slyším jak jejich chodidla pleskají o asfalt a cítím smrad z pušek... brrrr.... Tak umí King krásně vtáhnout do děje!

26.10.2016 5 z 5


Mutace Mutace Robin Cook

Neříkám že nebyla špatná, Jsem ráda že Cook ukázal, že hrát si na Boha není moc dobré.. a to myslím i v té realitě... to co dělají v centrech pro IVF zatím nedošlo do takových extrému jak tady, ale bojím se že do budoucna se může cokoliv podařit to nikdo neví... Nicméně ždímárna na prachy je to docela velká a slušná! Děkuji Robine Cooku za tenhle příběh!

24.10.2016 4 z 5


Pikantní astrologie Pikantní astrologie Daniela Fischerová

Velice nás to pobavilo, dobrá kniha :D Hlavně to jak si skladuji staré účtenky v mikrovlnce :D Akorát jsem to měla hned přečtené všechno :D

05.10.2016 5 z 5


Knihovna duší Knihovna duší Ransom Riggs

Zpočátku kdy jsem si tuhle knihu vybrala jsem netušila jak moc na konci bude populární. Jsem ráda, že mám tak dobrý čuch na knihy, protože tohle byla velmi povedená trilogie, kterou si vzal na paškál muj nejoblíbenější režisér Tim Burton. Ač mám jeho filmy ráda, myslím si, že knížka bude stejně vždycky Top!! :) Podle mě nejlepší díl byl druhý a třetí jenže u třetího dílu ten konec byl hodně nakombinovaný a už nebyl tak dobrý ale zase moc se mi líbilo Panopticon. Palec nahoru tomuto vzkvétajícímu spisovateli. Doufám, že bude pokračovat ve svých fantazií i na dále.

26.09.2016 5 z 5