Pikantní astrologie

Pikantní astrologie https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207262/bmid_pikantni-astrologie-Xm7-207262.jpg 5 16 16

Znamení zvěrokruhu s důvtipem oblíbené spisovatelky Daniely Fischerové Chcete víc poznat své přátele a pobavit se na účet svých nepřátel? Chcete se o nich dozvědět něco, co vám astrologičtí lichotníci nikdy neřeknou? Chcete se podívat na rubovou stránku všech dvanácti znamení? Pak jste na správné adrese. Daniela Fischerová využila čtyřiceti let své zkušenosti s astrologií a ještě delší zkušenosti spisovatelské a ukáže vám odvrácenou stranu hvězd. Skvěle se hodí jako dárek! Obdarovaní se buď zasmějí - pak jsou to ti praví lidé pro vás! - nebo se urazí a máte od nich pokoj až do konce života.... celý text

Přidat komentář

Elea
04.10.2020 5 z 5

Vtipné, zajímavé a poutavé, moc se mi to líbilo.

Mrshodan
17.07.2020 5 z 5

Jedním slovem: Skvostné!
Mě se dostala do rukou i audiokniha a načtení pikantní části od Ivana Trojana nemá jedinou chybičku. A pokud někoho útlá knížečka zaujala, vřele doporučuji vypátrat v knihovně knihu Hvězdy a osudy. Knihu napsala paní Fischerová napůl s Milanem Špůrkem. Tam se autorka rozepisuje o znameních více a krásně květnatě,


broskev28
28.05.2020 5 z 5

Málokdy souzním s knižní anotací, ale tahle je dokonalá. Chybí mi v ní snad jen objasnění, proč je tahle knížečka tak krásná a výpravná - kniha vyšla k 80.výročí založení nakladatelství Vyšehrad.
Líbí se mi vše - jakoby pastelové ilustrace Ireny Šafránkové, obrozenecká jména vládců jednotlivých znamení (pro Pluta/Háda prý obrozenci nic nevymysleli, takže Štíři jsou lehce ochuzeni), hlavní obranná a útočná strategie (tu jsem si vychutnala opravdu u každého znamení, skvělé). A naprosto se ztotožňuju s poslední větou anotace: jako dárek je tato krásná knížečka k nezaplacení!

"Co na tom, že takt není vaše silná stránka? Jste úderní a přímí. Žádné diplomatické servítky, intriky, podlejzačky, skrčky. Podíváte se do očí a řeknete to rovnou, i kdyby to druhé mělo porazit. Když se povedete, jste poctivost sama. Jste jako z jednoho kusu, nemáte v sobě tajné zásuvky ani nášlapné miny. Nevrazíte kudlu do zad, ale porvete se za svůj názor jako chlap."

P.S. Vzkaz pro IvonuK: berana s beranem najdete na s.87.

Rihatama
13.03.2020 5 z 5

Šmarjá, to je taaaaaak vtipné! Ne, nezbláznila jsem se. A kdybyste znali mé znamení, tak byste takovou možnost a priori sami vyloučili ;-). Zvídavý, leč zarytý a přemoudřelý realista s nohama hluboko vrostlýma do matičky země. Ale. Ano, našimi jistotami vždy v nějakou chvíli otřese nějako to ale. V mém případě to byl bratr mnoha zájmů, mj. i astrolog. Na všechny mé přísně logické dotazy a zvednuté obočí dokázal vždy pregnantně a s logickými vývody (jak jinak) reagovat. A tak mi nezbývalo, než "uvěřit". Už je to ale dávno, mezitím jsem "vyrostla" a má "víra" se jenom utvrdila.

Ne, nelze šmahem všechny berany strčit do jednoho beraního pytle. Ani žádné jiné znamení a není ani možné, aby se každý v oněch 12 škatulkách našel. Daniela Fischerová to moc dobře ví a sama to v samém úvodu naznačuje. Ale jenom lehce, asi aby čtenáře neodradila od další četby. Záleží na ascendentech, planetách v ascendentu a dalších vlivových planetách, někdo patří do dvou znamení atd. atd. Proto nečtu obecné "kdocochceslyšet" horoskopy na zadních stranách časopisů. Jsem přece realista, ne? Naštěstí u mě docela funguje i intuice. A tak jsem po knize sáhla. A tady to povětšinou fakt sedí! Alespoň zčásti. Mám příbuzné a přátele ve všech znameních a náramně jsem se bavila. I charakteristikou svého znamení jsem se bavila. Něco mezi psím čumákem a Matkou Terezou. No možná ne tak úplně ;-). Neustále se totiž vyvíjíme, že? Doufám. Můj komentář jde především na vrub první části. Vztahová část jde nutně hodně po povrchu. A navíc, jestli se do někoho zakoukáme, nehledíme většinou na to, jakého je znamení...

IvonaK
04.01.2019 4 z 5

Tak v této knížce si myslím že ty charakteristiky znamení nesedí. Já bych třeba váhu prohodila s beranem a ryba vůbec není tak něžná a citlivá jak autorka zde popisuje. Naopak znám rybu co má úplně odlišnou povahu. Ale i přesto knížka byla vtipná a až na konci mě naštěstí začla nudit protože jsem marně čekala jak by si sedli beran s beranem. Když tam byl třeba vodnář s vodnářem.

witiko
21.03.2017 5 z 5

Opravdu chytrá a výtvarně krásně pojatá knížka. Nikdy bych nevěřil, že může nadsázka být tak výstižná. U téhle knížky se budete smát nahlas a dokonce i sami sobě... A přitom je pod tím laskavá víra, že všichni máme v té naší pitoresknosti svůj jasný životní smysl a v tom jsme pro druhé potřební, zajímaví a krásní.

Romčuška
05.10.2016 5 z 5

Velice nás to pobavilo, dobrá kniha :D Hlavně to jak si skladuji staré účtenky v mikrovlnce :D Akorát jsem to měla hned přečtené všechno :D