Tři vyvolení
O knize Tři vyvolení
Jak už napovídá název, v tomto svazku plní Roland příkazy orákula z dílu prvního, vybírá si tři osoby, bez nichž by svůj úkol nikdy nesplnil. Při výběru se propadne do naší současnosti, dveřmi na mořském břehu vkročí do USA osmdesátých let a „prožívá“ jej očima feťáka Eddieho. Jake z Pistolníka, kterého si Roland zabitím teprve teď transformuje do svého světa, patří k tajemství knihy. Tři vyvolení jsou po Pistolníku druhou knihou z celkem sedmi knih, které tvoří dlouhý příběh nazvaný Temná věž. Děj celé série se odehrává v neobyčejném světě, zaplněném ohromujícími vizuálními obrazy a nezapomenutelnými postavami. Temná věž se nepodobá ničemu, co jste zatím četli. Do rukou se vám dostává vizionářský příběh Stephena Kinga, magická směs fantasie a hororu, který může být i jeho vrcholným dílem. Připojte se proto k výpravě za nedostižnou Temnou věží… Zdá se, že toto dílo je mou vlastní Věží. Víte, ti lidé mi nedají pokoj, hlavně Roland. Vím opravdu, co je ta Věž zač a co tam Rolanda očekává (pokud k ní dojde, a vy se musíte připravit na velmi reálnou možnost, že to nebude on, komu se to podaří)? Ano… a ne. Vím jenom to, že ten příběh mě volá zas a celých sedmnáct let. Tento delší druhý díl stále zanechává spoustu otázek bez odpovědi a vyvrcholení příběhu zůstává daleko v budoucnosti, ale já cítím, že tento díl je mnohem úplnější než ten první. A Věž je blíž.... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Druhé pokračování série Temná věž, nazvané Tři vyvolení, překvapilo mnohé čtenáře. Mnozí z nich považují toto dílo za lepší než první knihu. Tempo vyprávění je svižnější a příběh se stává přístupnějším. King opět prokázal svou schopnost vytvářet komplexní postavy a napínavé situace. Čtenáři oceňují, jak autor kombinuje hororové prvky s psychologií a humorem. Nové postavy, jako Eddie a Detta, přinášejí do příběhu čerstvý vítr a zábavné momenty. Zároveň se však stále objevují otázky, které zůstávají bez odpovědi, což čtenáře motivuje k dalšímu pokračování v sérii. Více v komentářích.
Komu by se kniha Tři vyvolení mohla líbit?
- Fanoušci fantasy a hororu
- Čtenáři, kteří mají rádi komplexní postavy
- Milovníci napínavých a akčních příběhů
- Ti, kteří ocení psychologické prvky v literatuře
Kniha Tři vyvolení v seznamech uživatelů
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 20x |
| v Přečtených | 2 352x |
| ve Čtenářské výzvě | 78x |
| v Doporučených | 150x |
| v Mé knihovně | 889x |
| v Chystám se číst | 204x |
| v Chci si koupit | 68x |
| v dalších seznamech | 14x |
„"Dokonalý schizofrenik - keby taký človek existoval - by bol muž alebo žena, ktorí si nielenže neuvedomujú vlastnú osobnosť, ale ani to, že v ich živote niečo nieje v poriadku."“
„"...ale chcem tým povedať, že rozpráva ako klišé. Vieš, čo to slovo znamená? To, čo vždy hovoria alebo čomu veria ľudia, ktorí rozmýšľajú iba málo, alebo nerozmýšľajú vôbec."“
Související novinka - Tři vyvolení
Knižní novinky (5. týden)
26.01.2020
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Stephen King také napsal(a)
| 1994 | Řbitov zviřátek |
| 1993 | Osvícení |