RiverSong RiverSong komentáře u knih

☰ menu

Severská mytologie Severská mytologie Neil Gaiman

Pěkné čtení, které Vás nijak neohromí, ale působí velice příjemně. Z hlediska mytologického jsem byla mile překvapená, nalezla jsem zde mnoho příběhů, které mi byly do této doby cizí.

10.02.2018 4 z 5


Kouř Kouř Dan Vyleta

Ačkoliv na mnoho lidí působí kniha sporně, já osobně jsem z ní byla nadšená. V poslední době mě dosti unavují překotné příběhy zaměřené především na děj, a proto jsem velice uvítala spíše filozofickou stránku příběhu, jeho hloubku a plastičnost. Je pravda, že děj je možné vylíčit několika větami, což ovšem naprosto neubírá na skvělém prostředí, použití barvitého jazyka a (podle někoho zdlouhavých, pro mě však perfektních) popisů z více pohledů, které umožňují příběh vnímat z mnoha úhlů a přístupů. Také hlubší zaměření na pocity postav je pro mě ohromné plus.
Zřejmě bych se zde dlouho rozepisovala, jelikož se pro mne kniha stala favoritem, ale ve shrnutí si myslím toto: je to kniha jiného rázu, než jsme zvyklí, není pro každého a především ne pro ty, kteří vyhledávají nabitý děj. Přesto pro ty, kteří ji budou číst pozorně, má mnoho co nabídnout.

10.02.2018 5 z 5


Osamělý střelec Osamělý střelec John Grisham

Fenomenální! Kniha, která ukáže skutečné fungování právnického oboru s drzým a sarkastickým hlavním hrdinou, kterého si prostě zamilujete. Přečteno jedním dechem.

26.10.2017 5 z 5


Kvantová noc Kvantová noc Robert J. Sawyer

Naprosto fenomenální kniha. Úžasný nápad, který byl zpracovaný mistrnou rukou. Mě upřímně nepřipadala tolik ani jako thriller nebo horor, ale na úžasnosti jí to neubírá.

03.09.2017 5 z 5


Sedm divů Sedm divů Ben Mezrich

Upřímně jsem od této knihy čekala více. Děj mi přišel vcelku nijaký, strhující příběh, který se zde měl nacházet, mě zřejmě jaksi minul. Je to kniha, ve které nesmíte hledat logiku, na což jsem zvyklá a rozhodně mi to nevadí, ale přesto, i bez logiky mi připadala svým způsobem nedotažená. Nevyhledávám střílení ani neustálé utíkání, vystačím si s málem, nicméně i to málo mi tady chybělo. Škoda, nápad je dobrý.

16.08.2017 2 z 5


Modrá je barva vraždy Modrá je barva vraždy Joanne Harris

Úžasné! Zmatenost knihy v některých částech mi vůbec nevadila, zvraty byly zasazeny přesně do správných okamžiků. Opravdu jedinečná knížka s nápadem a neuvěřitelným koncem. Zřejmě to není kniha pro každého, ale já za sebe ji mohu určitě doporučit.

21.07.2017 5 z 5


Bellman & Black Bellman & Black Diane Setterfield

Příběh o smrti a havranech. Tohle byla skutečně úžasná kniha co do děje a především do tématu. Možná postrádá akci a tajemno, ale myslím, že k tomuto námětu by se to prostě vůbec nehodilo a je skvělá tak, jak je. Ale není to čtení pro každého. Já si nesmírně užila její absolutní jedinečnost a neotřelost. Skutečně dobře napsané.

09.06.2017 5 z 5


Satan a smrt Satan a smrt Frank Schätzing

Velice dobře napsaná kniha, poutavá a zároveň plná historických faktů. Autor ví velice dobře, o čem mluví. Jednoznačně plný počet

27.05.2017 5 z 5


Hra s ohněm Hra s ohněm Tess Gerritsen

Velice pěkná kniha, která hned na začátku vtáhne do děje. Nejedná se přitom o žádný thriller plný konspirací, nad kterými vrtíte hlavou, ale jde o příběh, který se klidně mohl stát. Rozhodně doporučuji

15.02.2017 5 z 5


Doctor Who: Město smrti Doctor Who: Město smrti Douglas Adams

Skvělá kniha, stejně jako Shada. Musím říct, že Shada a Město smrti jsou mnohem lepší než současně vycházejí díly s jedenáctým nebo dvanáctým Doktorem. Obě mají větší švih, jsou velmi dobře propracované a člověk se u nich musí smát, ať chce nebo ne. Za mě plný počet.

07.02.2017 5 z 5


Čarodějova země Čarodějova země Lev Grossman

Tenhle díl se mi líbil z celé série úplně nejvíc. V prvním jsem měla pocit, že se toho tolik neděje, v druhém už to bylo o dost lepší, ale třetí mě naprosto pohltil. Skvělá práce. Můžu jen doporučit

02.01.2017 5 z 5


Antarktida - Zmrtvýchvstání Antarktida - Zmrtvýchvstání Jeremy Robinson

Na knížku jsem se těšila, už jsem jednu od tohoto autora četla a moc se mi líbila. Bohužel jsem ale byla zklamaná. Kniha mě už na začátku nedokázala zaujmout, příliš věcí mi přišlo vylíčených jen mávnutím ruky a celkově jsem měla pocit nedokončenosti a nepropracovanosti. Nemám ve zvyku odkládat nedočtené knihy, ale tuhle jsem po 60 stránkách s lítostí odložila.

26.12.2016 2 z 5


Kniha života Kniha života Deborah Harkness

Nádherný konec. Celá série se mi vážně moc líbila, atmosféra působila velmi realisticky (autorčina specializace na historii se v mnoha ohledech nezapřela, což bylo jedině dobře). Je to asi jedna z nejlepších fantasy sérií co jsem četla, krásný nápad s plně využitým potenciálem. Můžu jedině doporučit

09.12.2016 5 z 5


Stín noci Stín noci Deborah Harkness

Stejně dobré jako první díl. Cestování časem mi původně přišlo dost nepropracované a naivní, ale autorka se s tím nakonec vypořádala nad očekávání dobře. Určitě doporučuji a jdu na poslední díl.

13.11.2016 5 z 5


Mečem a krví Mečem a krví Pip Vaughan Hughes

Tenhle díl už se mi nelíbil tolik jako předchozí tři, ale přesto určitě nelituji, že jsem si ho přečetla. Krásná série.

12.11.2016 4 z 5


Malováno krví Malováno krví Pip Vaughan Hughes

Mám tyhle knihy opravdu moc ráda. Člověk se dozví spoustu nových věcí a přitom ho to baví. Stejně jako předchozí dvě knihy výborné.

12.11.2016 5 z 5


Kostnice Kostnice Pip Vaughan Hughes

Stejně dobré jako první díl. Vypadá to na vážně povedenou sérii.

12.11.2016 5 z 5


Krvavá relikvie Krvavá relikvie Pip Vaughan Hughes

Hezký a čtivý historický román. Jsem ráda, že jsem si ho v knihkupectví všimla.

12.11.2016 5 z 5


Sherlock Sherlock Guy Adams

Krásně zpracované postřehy. Pro fanoušky Sherlocka rozhodně doporučuji.

23.10.2016 5 z 5


Marťan Marťan Andy Weir

Vážně skvělá kniha. Některé hlášky (vlastně skoro všechny) jsou naprosto bezkonkurenční. Moc se těším, až mrknu i na film.

23.10.2016 5 z 5