petulik330 petulik330 komentáře u knih

Nevěsta Nevěsta Julie Garwood

Skotský zeman Alec je ničen vybrat si anglickou manželku a proto se vydává na cestu do Anglie. Když dorazí nám místo potká krásnou dívku, která se stane jeho manželkou. To jeďte netušil, že ho manželka nebude poslouchat na slovo s také to, že mu nastanou časy kdy. Se mu život obrátí vzhůru nohama

03.02.2021 5 z 5

Bludiště Bludiště Catherine Coulter

Tato kniha nebyla špatná, ale určitě bych si k nepřečetla znovu. Mám ráda knihy o FBI, ale tato kniha mě docela zklamala.
Autorka má i lepší knihy, které můžu doporučit. Ale tato to rozhodně není.

03.02.2021 2 z 5

Jantarová komnata Jantarová komnata Steve Berry

Další dobrá kniha od tohoto autora. Byla velice čtivá s nenechala mě ji odložit až před koncem. Za co jsem byla ráda bylo to, že byl hlavním hrdinou někdo jiný než Coton Malone.

03.02.2021

Vzpoura andělů Vzpoura andělů Brigitte Melzer

Kniha byla docela dobře napsaná, ale s touto tématikou jsem četla i lepší. Dala se číst, ale že bych si po jejím přečtením řekla wow to ne.

02.02.2021 2 z 5

Rambo II (Rozkaz) Rambo II (Rozkaz) David Morrell

John Rambo je propuštěn s vězení, aby se ujal mise ve Vietnamu, kde se má pokusit získat důkazy, že jsou tam ještě držení váleční zajatci.
Mise nezačala od samého počátku dobře. Při Rambově výsadku Stratil větší část vybavení a proto se musel spokojit jen s lukem a šípy. Aby toho nebylo málo, měl se vrátit do zajateckého tábora, kde byl sám šest měsíců držen a muset jako zajatec a odkud se mu nakonec podařilo utéci.
V tomto díle o bývalém válečném hrdinovi a členu speciální jednotky nám autor ukáže, jak to je pro hlavního hrdinu těžké přizpůsobit se životu v civilu a také vysvětlí důvody co Ramba vedly k chování co ho v prvním díle dostalo do vězení.

31.01.2021 3 z 5

Drakula Drakula Bram Stoker

Kniha mě vtáhla do děje tak, že jsem někdy měla pocit, že vidím před očima to, co autor popisoval.
Co se mi má knize líbilo bylo to, že byly pasáže napsané jako deníky hlavních postav. Doktor Wan Helsing byla svérázná postava, která vzala od začátku svého působení v knize vedení dalších činů.

30.01.2021 4 z 5

Lovec Lovec Jeffery Deaver

Napínavé čtení s hodně zvraty, což se i tohoto autora dalo čekat. Byla jsem překvapená rozuzlením případu, proč byl lovec najat a také tím, kdo byla v minulosti detektivova manželka.
Kniha je plná překvapení a docela dobrá, ale lepší je podle mě s Lincolnem.

21.01.2021 3 z 5

Andělé a démoni Andělé a démoni Dan Brown

Knihu jsem četla až po přečtení šifry mistra Leonarda a trochu mě zklamala. Podle mě byla šifra o trochu lepší než andělé a démoni.
Opět bylo hlavním tématem tajné společenství plno záhad jak jsme u tohoto autora zvyklí.
Profesor Langdon je zavoláme do Vatikánu aby pomohl najít ukrytou bombu, která by mohla vybuchnou. Mezitím se má konat konkláve na volbu nového papeže, alrvto se zkomplikuje, protože dochází k vraždám.
Jak jsme u toho autora zvyklí, v knize se objevují tajemné symboly, společenství a celé je to propletené s vraždami. Děj opět docela rychle ubíhal, byl napínavý, ale něco mi tam chybělo. Šifra mi sedla lépe. Rozdodně je podle mě tato kniha lepší než další autorova díla.

20.01.2021 4 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Zajímavá kniha, ze zajímavým dějem. Nebyla špatná, ale mě moc neoslovila. Nápad byl dobrý: děda vypráví vnukovi příběhy o podivném sirotčinci s podivnými dětmi na dobrou noc. Když děda umře, vnuk se vydává na místo kde měl sirodčinec stát a tam se dozví, že dedovy příběhy byly pravdivé.

20.01.2021 2 z 5

Nevhodný návrh Nevhodný návrh Julia Quinn

Pro mě naprosto dokonalé. Jít potají na bál, kde se setkáte s krásným prince který vás učaruje a vy jej. Jako z pohádky.

19.01.2021

Zimní naděje Zimní naděje Lisa Kleypas

Moje nejoblíbenější kniha s této série. Mladá a stydlivá dívka je nucena se provdat za hejska jen proto, aby jo rodina neprovdala proti její vůli za odporného a hrabiveho bratrance který jde jen po jejím jmění.
Postupem času se manželé sbližují a zjišťují že jim na sobě začíná záležet. Jako vždy nás čeká šťastný konec.

18.01.2021 4 z 5

Označená Označená Kristin Cast

Knihu jsem poprvé četla cca před šesti lety a znovu jsem se k ní a celé sérii vrátila asi před půl rokem.
Kniha i celá série se mi líbila, protože je na upíry nahlíženo úplně jinak než v jiných knihách co jsem zatím četla. Čerstvé označena mláďata mají svou školu, kde studují jkao normální děti a dospívající. Zoe je sympatická od samého začátku. I když to neměla doma snadné, byla vždy hodná. Hlavně se mi líbil její vztah s babičkou, která ji učila jejich tradicím. Pro dočtení jsem se těšila na to, jak bude Zoin osud ve škole noci pokračovat.

18.01.2021 5 z 5

Alchymistovo tajemství Alchymistovo tajemství Scott Mariani

Ben Hope bývalý příslušník speciální jednotky SAS, který se specializuje na hledání a záchranu unesených dětí je požádán, jestli by nenašel dávno strávený alchymistický rukopis který může zachránit život vážně nemocné holčičce Ruth.
Za honbou za rukopisem se setkává s mladou vědkyní, která mu zachrání život. Ta je také vtažena do hry na, při které jim jde oběma o život.
Kniha je plná napětí, detektivní zápletky a také trochu romantiky. Ben je prostě kladný hrdina každým coulem. Musíte ho mít rádi od samého začátku. To samé i mladá vědkyně.

18.01.2021 5 z 5

Tanečník Tanečník Jeffery Deaver

Další případ geniálního detektiva Lincolna a krásné Amelie.
Jak je u pana Deaver a zvykem příběh byl komplikovaný a zamotaný od samého začátku. Tentokrát to bylo i trochu osobní, protože Lincoln se s tanečník již jednou setkal a toto setkání nedopadlo dobře pro jednoho s jeho lidí.
Měla jsem pocit, že jsem v samém dějí knihy a můžu děj sledoval jako v televizi. Tak byla kniha dobře napsaná podle mého názoru.
Jak je zvykem byl pachatel velmi překvapivý a rozhodně jsem to nečekala. Můžu doporučit.

17.01.2021 5 z 5

Bratrstvo růže Bratrstvo růže David Morrell

Toto byla první kniha od toho autora a doslova mě dostala.
Tajni agenti, které vychovávali doslova od školních let, aby byli výkonní stroje na zabíjení.
Líbilo se mi, jak byla kniha propojena: současnost a minulost. Současnost jak autor popisoval vzach dvou hlavních hrdinů i to proč měl jeden druhého najít.

17.01.2021

Rambo I (První krev) Rambo I (První krev) David Morrell

Kniha nebyla špatná, ale chvílemi se mi táhla. Nedokázala jsem se do ní dostat.
Co se mi na této knize líbilo bylo to, že nakonec šerif se Rambovi nechtěl pomstít, ale zadržet ho a postavit před soud.
Chvílemi jsem měla problém s Traumanem. Nemohla jsem se rozhodnout jestli je tam aby Rambovi pomohl nebo naopak.
Konec byl překvapení.

17.01.2021 3 z 5

Faraonova šifra Faraonova šifra Lincoln Child

Začátek knihy mě moc nezaujal, ale po pár stránkách se to obrátilo.
Tento druh knih se mi velice líbí a jsem ráda za její doporučení. Na této knize se mi líbilo jak byl popisován život hlavních hrdinů u domorodého kmene a jak u nich používali moderní vědomosti.
Co mě však překvapilo bylo to, kolik stihl jeden hlavní hrdina stihnout za dva měsíce co mu zbývají.

16.01.2021

Mrazivá pouta Mrazivá pouta Kay Hooper

Nemůžu jinak než tito knihu doporučit. Od první stránky vás autorka napíná a jak dej pokračuje napětí neopadavá. Právě naopak.
U této knihy se mi líbilo to, že navazuje na předchozí dva díly a přesto byla úplně jiná. Další plus pro mě bylo, že jsem e setkala s mými oblíbenými hrdiny předchozích knih, jako je Diana, Miranda s Vishobem nebo Quentin.

16.01.2021 5 z 5

Mrazivé hříchy Mrazivé hříchy Kay Hooper

Podle mě je tento díl lepší než ten předcházející. Kniha obsahovala pro mě akorát dost napětí i kriminální zápletky.
S každou další stranou jsem čekala na to, jak se bude děj dále vyvíjet.

15.01.2021 5 z 5

Krkonošská pohádka Krkonošská pohádka Božena Šimková

Naprostá česká klasika. Kdo by tento večerníček neznal.
Knihu jsem četla cca před 17 lety a nedávno jsem se k k ní vrátila s mými dětmi. Kniha se mi líbila stejně jako tenkrát. Možná proto, že zlo vždy prohrálo s dobrém. Šaty konkrétně s Krakonošem.

12.01.2021