Nevěsta
kniha od: Julie Garwood
KoupitKoupit eknihu
11.-12. stol. Skotsko, Wales a Irsko.... Podle králova rozhodnutí si ovdovělý skotský zeman Alec Kincaid musí přivést nevěstu z Anglie. Vybral si tam krásnou Jamii, nejmladší dceru barona Jamisona. Té se však barbar z Vysočiny ani trochu nezalíbil. Slyšela podivné řeči o smrti první ženy svého nastávajícího a také o tom, že pro Skoty znamená manželka méně než jejich kůň. Přesto jí nezbývá nic jiného, než vydat se s Alecem Kincaidem na dalekou cestu do Skotska. Tváří v tvář nebezpečí, které na oba číhá během jejich putování po nehostinném kraji, ale i na zemanově skotském panství však jejich vztah začíná dostávat jinou podobu. ISBN 80-86508-80-3 (chybné)...celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/3110/big_nevesta-DOL-3110.jpg 4.6390Snoubenky zemanů 1.
Žánr:
Literatura světová, Romány, Pro ženy
Vydáno: 2007, Oldag
The bride, 1989
Komentáře (64)
Kniha Nevěsta

Příjemná oddechovka, která se dobře čte. Začátek byl poněkud nudný, ale vzhledem k tomu že mám ráda skotskou Vysočinu, tak dávám čtyři hvězdičky. V rámci tohoto žánru je kniha dobrá a určitě si přečtu i další.

Nevim jak bych shrnula tuto knihu. Neoslni ani neurazi, nicmene jednou a stacilo.

Moje mamka má od téhle spisovatelky strašně moc knih a tak jsem si řekla, že jednu taky musím zkusit. Našla jsem tu nejlépe hodnocenou, což má být Nevěsta a začala číst. Námět super, hlavní postavy si umím živě představit, přírodu a místa také, ale za mě má kniha nedostatky a prvky, co mě neustále vyrušují a nudí. Neustálé dialogy o tom, jak Jamie Aleca neposlouchá, odporuje mu a hádá se s ním a jeho to buď vzrušuje nebo zadržuje smích, už jsem v první třetině knihy začala pomalu přeskakovat. Na velmi detailně popsané milostné scény si zrovna nepotrpím, v 17 bych z toho ale měla divoký sny . Za mě oddychovka, kterou čtu, když mi usne miminko, než padnu vyčerpáním za vlast - rozkošné, miloučké, neurazí, ale ani nenadchne.

Tohle se nemohlo nikdy stát, ale to mě nezastaví od toho, abych o tom nesnila. Romantický příběh, který je čtivě napsaný. Narozdíl od jiných mě u tohohle chvílemi mrazilo hrůzou. Ale musím říct, že to byla osvěžující změna.

Začátek byl sice malinko zdlouhavý ale i tak vtipný. Krásná romance se skotskou tématikou.
Aleca jsem si velmi oblíbila , na venek tvrdý jako kámen ale uvnitř trpělivý chlap.

Chtěla jsem nějakou odpočinkovou četbu.A tohle bylo svěží,vtipné,moc jsem se bavila.

Skotský zeman Alec je ničen vybrat si anglickou manželku a proto se vydává na cestu do Anglie. Když dorazí nám místo potká krásnou dívku, která se stane jeho manželkou. To jeďte netušil, že ho manželka nebude poslouchat na slovo s také to, že mu nastanou časy kdy. Se mu život obrátí vzhůru nohama

Ach ano, Julie to opravdu umí a tato kniha patří k těm jejím nejlepším. Plná humoru, kolikrát jsem se musela smát... kniha se čte velmi hezky, děj je svižný, postavy vás chytnou u srdce. Naprosto živě jsem viděla tu malou holčičku, jak se ptá, jestli si ji vezme za ženu...
Štítky
historické romance romance 11. století 12. století
Autor a jeho další knihy
2017 | ![]() |
2007 | ![]() |