petramac petramac komentáře u knih

☰ menu

Výkupné za Eraka Výkupné za Eraka John Flanagan

Další pokračování výborné série pro děti. Čteme společně se synem, kterého to chytlo a zatím nepustilo... Styl psaní a příběh odpovídá věkové skupině...

28.02.2019


Hana Hana Alena Mornštajnová

Mně se líbila moc. Příběh je promyšlený, plyne svižně, žádné dlouhé popisy. Za mě můžu doporučit.

10.08.2018 5 z 5


Z nebe do ráje Z nebe do ráje Sophie Bérard (p)

Příjemná letní oddechovka. Zhltnuto během 2 dnů.

07.08.2018 3 z 5


Cesta na svět Cesta na svět Jana H. Hoffstädter

Je fajn, že takové knížky existují. Pro nás rodiče, kteří nemají takový dar vyprávění, ideální pomůcka pro představení a vysvětlení tématu sexu a všeho kolem. Díky .)

24.01.2018 5 z 5


Jirkův tajný klíč k vesmíru Jirkův tajný klíč k vesmíru Stephen William Hawking

Skvělá knížka pro malé i velké. Přečetla jsem já i můj syn (9). Poutavý příběh je doplněný spoustou informací o vesmíru, hlavně o našich nejblížších vesmírných sousedech. Určitě se chystáme na úpkračování.

24.01.2018 5 z 5


Dva proti Říši Dva proti Říši Jiří Šulc

Knížka se mi líbila moc. Fajn byl pohled jak ze strany parašutistů, tak ze strany německé. Musím říct, že napínavá byla až do konce, i když samozřejmě člověk ví, jak to dopadne. Je vidět, že za knihou je spousta autorovy práce a rešeršní činnosti.

24.01.2018 5 z 5


Gejša Gejša Arthur Golden

Knížka se mi moc dobře četla. Od začátku do konce. Nevím proč jsem si myslela, že je příběh pravdivý. Asi proto, že na mě tak opravdu působil :) Pravda je, že konec už byl trochu pohádkový. Ale i tak za mě palec nahoru.

18.12.2017 5 z 5


Kolo štěstěny Kolo štěstěny Ken Follett

Knížka se mi líbila. Předtím jsem četla Pilíře země a Trilogii století. Follet mě nepřekvapil. psáno opět velmi catchy stylem ;) Pravda je, že postavy byly černobílé... Není to náročné čtení, spíš oddechovka...

04.12.2017 4 z 5


Tchaj-pan Tchaj-pan James Clavell

Kniha je napsaná čtivě. Neubráním se ale porovnání s Šogunem, který mně přišel o kapínek lepší. Moc se mi líbil popis chování a nahlédnutí do povah Japonců, což v tchaj panovi do jisté míry taky je (jedná se o Číňany), ale pohybujeme se spíše ve sféře Angličanů. Některé věci mně přišly ne úplně jasné a pochopitelné (hlavně ty politické), ale to bude asi spíš můj problém:) Třeba si ji přečtu ještě jednou a porozumím lépe. Každopádně se chystám na další knihu z Clavellovy Asijské ságy.

01.11.2017 4 z 5


Marie Stuartovna Marie Stuartovna Stefan Zweig

Knížka mě hodně příjemně překvapila. Četla se téměř sama. Dokonalý psychologický obrázek Marie Stuartovny. Moje první knížka od Zweiga a určitě ne poslední.

05.09.2017 5 z 5


My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Od knížky jsem se nemohla odtrhnout. Poutavě napsaný příběh o tom, jak je lehké sklouznout k nejtvrdším drogám. Pro mě jako matku dvou malých dětí vyvolala knížka a způsob, jkakýám je psaná (obsahuje příběh Christianny i z pohledu její matky, jsou tam i komentáře od psychologů), spoustu otázek k zamyšlení. Myslím, že jsem ji nečetla naposledy.

13.07.2017 5 z 5


Kámen a bolest Kámen a bolest Karel Schulz

Knížku jsem nedočetla. Skončila jsem prvním dílem. Těch pár stránek jsem už nezvládla dočíst. Knížka mě moc nechytla. Asi mi úplně nesedl styl, kterým byla napsaná. I tak jsem se dozvěděla spoustu zajímavých informací, je vidět, že autor má obrovský přehled, klobouk dolů :)

10.07.2017 3 z 5


Varvara: kniha o velrybím putování Varvara: kniha o velrybím putování Marka Míková

Moc hezká knížka o světě velryb, ale i jiných živočichů, které Varvara potkává na každoročních cestách. Dozvěděli jsme se s dětmi spoustu zajímavých věcí, u některých pasáží se děti bály, ale zvládly to. Přroda je drsná ;) Moc pěkná ilustrace.

19.06.2017 5 z 5


Doppler Doppler Erlend Loe

Knížka se mi ze začátku moc líbila, posledních pár kapitol jsem tak nějak dočetla už ze setrvačnosti. Doppler sympaťák, místy vtipný, další pokračování ale asi oželím...

09.05.2017 4 z 5


Duel Duel Arnaldur Indriðason

Moje první knížka od tohoto autora. Ze začátku mi vůbec nesedl styl, kterým to bylo psané. Nicméně po pár kapitolách jsem si zvykla. Dočíst nebyl problém, ale další knihy asi vyhledávat nebudu :)

09.05.2017 3 z 5


Jakopes Jakopes Michaela Pavlátová

Příjemná knížka pro malé čtenáře. Moc pěkný nápad.

04.05.2017 5 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Odpočinková knížka. Hodně rychle se čte, v některých momentech mě přišla dost naivní, i když to k tomuto žánru asi patří...

10.04.2017 3 z 5


Šógun Šógun James Clavell

Výborná knížka. Přečetla jsem ji jedním dechem. Trochu rychlejší konec. Fakt zajímavé porovnání dvou kultur. Mám zase nad čím přemýšlet ;)

03.04.2017 5 z 5


Pajasan Pajasan Vratislav Brabenec

Moc se mi líbilo, jak je knížka ilustrovaná, proto jsem po ní v knihovně sáhla. Chtěla jsem ji půjčit domů dětem... Nicméně po přečtení jsem ji zase vrátila, protože jsem se v ní ztratila :/

03.01.2017


Skleněný pokoj Skleněný pokoj Simon Mawer

Mám k Brnu blízko. Zila jsem tam několik let, takže pro mně i to byl zážitek si přečíst něco z historie tohoto města. Navíc ještě o vile Tugendhat. Byla bych teda radši, kdyby příběh nebyl fiktivní, ale to asi není úplně reálné. Takže za mne dobrý :)

13.10.2016