Cesta na svět

Cesta na svět https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/310485/bmid_cesta-na-svet-xXT-310485.jpg 4 12 5

Také vás pokaždé přivádí do rozpaků zvědavé dotazy dětí, jak vlastně přišly na svět? Tato publikace nabízí citlivě podané a pravdivé odpovědi, navíc v zábavné a srozumitelné formě. Cílem autorek je nabídnout rodičům a dětem knížku ke společnému čtení, aby mohli snadněji mluvit o věcech, o kterých možná není vždy snadné vyprávět. Příběhem čtenáře provází malý předškolák, který zjišťuje, jak přišel na svět on a jakým způsobem se brzy narodí i jeho očekávaný sourozenec. Chce vědět, co dělají miminka v bříšku, jak se tam vlastně dostala a proč jsou tam tak dlouho, kdy vylezou ven a proč i tatínkové nemohou mít děti a proč a jak to a ono… a máma s tátou trpělivě vysvětlují a kreslí… a malý Eda vypráví dětem, co už ví… Výsledkem je jedinečná publikace, která otevřeně, ale zároveň laskavě odpovídá na zvědavé otázky. Čtivě napsaná a bohatě ilustrovaná kniha, na jejímž obsahu se jako odborní garanti podílela také psycholožka a gynekoložka, je určena pro malé školáky i předškoláky. Zkrátka pro všechny děti, které se začnou ptát, jak přišly na svět.... celý text

Přidat komentář

AmeQ
29.06.2022 5 z 5

je to dobrá knížka pro děti i pro dospělé to se mi na ní líbí

Mothermoth
12.10.2021 5 z 5

Čteno s desetiletou, velmi citlivé a srozumitelné, krásné ilustrace.


muchomurka
25.04.2021 4 z 5

Jedna z nejlepších knížek pro děti o tom, jak se děti dostanou do a z bříška. Příběh byl laskavý a obešel se bez příšerných označení těla. I ilustrace byly pěkné. A moc se mi zamlouvá přístup, jaký kniha pojala např. k tomu, že se mají rádi dva lidé stejného pohlaví. Máme v knihovničce a až na ni přijde řada, určitě hojně využijeme.

lushi
22.01.2019 5 z 5

Perfektní. Opravdu vkusně a srozumitelně popsané téma sexu, pohlaví a těhotenství. Kromě toho se kniha lehce zabývá i otázkou rodiny, vztahů, adopce, zneužívání dětí atd. Předkládá moderní, zdravý a střízlivý pohled na věc.

petramac
24.01.2018 5 z 5

Je fajn, že takové knížky existují. Pro nás rodiče, kteří nemají takový dar vyprávění, ideální pomůcka pro představení a vysvětlení tématu sexu a všeho kolem. Díky .)

Štítky knihy

sex děti ponaučení

Autorovy další knížky

Jana H. Hoffstädter
slovenská, 1980
2016  88%Cesta na svět
2020  0%To sme my
2021  %Teporingo

Kniha Cesta na svět je v

Přečtených15x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce3x
Chystám se číst12x
Chci si koupit4x
dalších seznamech3x