Výkupné za Eraka

Výkupné za Eraka https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23253/bmid_vykupne-za-eraka-UDz-23253.jpg 5 1592 145

Skandijský oberjarl Erak podnikne nájezd na pobřeží pouštní země Aridy, přitom však padne do zajetí. Erakův zástupce Svengal se obrací o pomoc do Araluenu a Halt a Will se nabídnou, že vyplují se Svengalem do Aridy a přivezou za Eraka výkupné. Má-li však být jejich cesta úspěšná, potřebují s sebou mít osobu z královského rodu, a tak princezna Kassandra – nebo Evanlyn, jak ji zná Will – přemluví svého otce, aby jí dovolil odplout s nimi na jih. K výpravě se ještě připojí Horác a Gilan, aby byla dostatečně zajištěna princeznina ochrana. Ale dostane se naše šestice statečných přes poušť, kterou obývají znesvářené kmeny a kde jí na každém kroku hrozí neznámá nebezpečí, k Erakovi včas?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Erak , 2006


více info...

Lovehorses365
Lovehorses365
06.03.2024 5 z 5

Miluju jak se prostě Alyss s Kassandrou nemají moc rády...
Sice nevím proč ale prostě je to tak...

Lucif
Lucif
24.02.2024 5 z 5

Jako vždy napínavé, čtivé ;0). Tahle série knih mě vážně baví, i mého syna. Některé knihy přečteme jedním dechem, jiné nám chvilku trvají (jako třeba trojka), ale všechny stojí za přečtení. Jsou to zatím asi NEJLEPŠÍ FANTASY DOBRODRUŽSTVÍ, která jsem četla. Když byl syn menší byla fajn i Enid Blyton a Thomas Brezina, ale ty příběhy jsou potom hodně podobné. Ale Hraničářův učeň, to jsou mnohem vychytanější knihy, zajímavé, chytré, napínavé, někdy hodně překvapivé, domýšlené do detailu, navazující, krásně pospojované.. vždy se těšíme na další díl ;0)


knihomolka74
knihomolka74
12.02.2024 5 z 5

Stejně, jako předchozí díly, byl i tento díl plný akce a napětí, tentokrát v poušti. Podaří se Willovi vyhrát závod, aby dostal zpět svého koně Cuka a zachránit své přátele ze zajetí?

ctenarJanahsOY
ctenarJanahsOY
01.02.2024 5 z 5

Za mě nejlepší kniha série (a to jsem všechny hodnotila nejvyšší možnou známkou). Z každé scény autor vytřískal co jen to šlo. Když je Will, Halt Horác i Gilan v jedné knize, to už snad nemůže být nic špatně :)

Ronnie68
Ronnie68
10.11.2023 4 z 5

Pátý díl skvělé série... tentokrát bylo putování zasazeno do pouště... a dobrodružství samozřejmě nechybělo...

Ailee
Ailee
25.10.2023 5 z 5

Kdysi kdysi dááávno, když jsem jako cvrček s Hraničářovým učněm začínala, byl toto můj poslední díl. Vadilo mi, jak rychle Will, ale i ostatní roste. Nyní mi to již nevadí, také jsem za tu dobu vyrostla:-) Nyní bych hodnotila pouze 4 hvězdičkami, ale ponechám si původní hodnocení všech pěti, protože HU je bez ohledu na věk srdcovka.

vladka16
vladka16
08.10.2023 5 z 5

Chtěla jsem napsat komentář po dočtení všech dílů, které mám. Jenže to nevydržím, moc se mi to líbí a zatím neomrzelo. Je to vůbec možné ,v mém věku? Stále mám ráda dobrodružství, napětí. Pár dílů jsem četla už před více lety, ráda jsem si je všechny zopakovala. Teď vzhůru k těm, co ještě neznám ,těším se.

Atak
Atak
25.09.2023 4 z 5

Úžasně čitelné a závěr na stáhnutí do knihovny pro další díl

LunaL.
LunaL.
17.09.2023 4 z 5

Hranicare mam do 6.dilu precteneho snad 3x, ale tenhle jsem vzdy preskocila, stacil mi cist jednou. Vadila mi tloustka knihy, ale hlavne Skandijci (kterych jsem se v Bratrstvu presytila). Ted jsem si tenhle dil pustila jako audio- a byla jsem mile prekvapena! Zapomnela jsem, ze se v tomhle dile odehrala svatba, a hlavne na to, jak sei libilo vecne postuchovani mezi Haltem a Erakem. To nemelo chybu :) Dil se mi nakonec libil dost! :) priste se mu vyhybat uz nebudu

mareksevc
mareksevc
11.09.2023 4 z 5

je to take trochu naivné až je to zábavne

Barakoudel
Barakoudel
05.09.2023 5 z 5

Poslechnuto jako audiokniha.

I tento díl mě moc bavil, nadchl mě a byl příjemným zpestřením malby. Hned několikrát jsem trnula strachy o postavy, které mám ráda. Ať už v poušti o Willa, Cuka, tak o jeho přátele v závěru knížky v pouštní vesničce. Musím ocenit práci autora (ale i překladatele). To, jak dokáže vykreslit podivuhodně vybroušené schopnosti hraničářů (a hraničářských koní) mě nepřestává udivovat ani v páté knížce této série.

Pasadenka
Pasadenka
30.08.2023 4 z 5

Volně pokračujeme s Vikingy, teda Skandjci, pardon. :D Ale nyní se vrhneme do pouště. Potěšilo mě, že tentokrát se autor nebál a dopsal celé dobrodružství v jedné knížce. A že těch dobrodružství bylo. :) Jak to tak v arabském světě bývá, koníci zde mají nepopiratelné místo. Jen tak dál. :)

vlkodlaq
vlkodlaq
04.08.2023 5 z 5

Tak i pátá kniha je skvělá, napínavá jak trenky xs, děj dává smysl, plynule navazuje na předchozí knihy. Jak se jen mohlo stát, že mi hraničářův učeň tak dlouho unikal?

vlkodlaq
vlkodlaq
26.07.2023 5 z 5

Problémem vícedílných sérií bývá děj. O čem psát ve druhém, třetím a dalším díle? Často se tak můžete setkávat s recyklováním nápadů a úpadkem dějové linie. Jedu pátý díl hraničářova učně zatím můžu jen říct, že tato série patří k nemnoha výjimkám. Děj není úplně předvídatelný ani recyklovaný a spád dokonce mírně vzrůstá společně s čtivostí.
Z těch několika vzácných výjimek knižních sérií o čtyřech a více dílech, mě napadá snad jen maska válečníka, která si podobně jako HU udržuje smysluplný děj a čtivost po celou sérii.

Petronelka123
Petronelka123
01.07.2023 5 z 5

...pořád baví..:))

JAnD
JAnD
12.05.2023 5 z 5

Tento díl byl připsán až dodatečně, po obléhání Macindawu, takže na rozdíl od jiných na něj nejsou v následujících dvou dílech žádné odkazy.
U této knihy mi až tak nevadí, že se neodehrává v Araluenu, Cukův závod a vysvobozování zajatců jsou pasáže, které to vynahrazují. K tomu Erak a pár dalších Skandijců a Selej el Tín je další dobrou postavou do sbírky.

pepa4081
pepa4081
23.04.2023 5 z 5

Opět skvělé. Tentokrát v poušti a zase noví přátelé i nepřátelé.
Nanejvýš uspokojivé.

Elulilinka1
Elulilinka1
30.12.2022 5 z 5

Další skvělý díl, určitě jsem se s Willem, Haltem a ostatními nesetkala naposledy!

eva-lupen
eva-lupen
20.11.2022 5 z 5

Opět poslechnuto jako audiokniha a opět skvělé. Tenhle díl se mi zatím líbil nejvíc. Asi, že byl hodně o koních. :-)

Rozari
Rozari
16.10.2022 5 z 5

“Pokud člověk bude čekat, až bude připravený, bude čekat celý život.”

Dočítám v půl 2 ráno, protože posledních cca 80 stran se nedalo odložit :-D
Fakt dost dobré, má to spád, až člověku někdy přijde, že už je to moc, co dalšího je zas potká, ale všechno do sebe tak hezky zapadá; a i když je vlastně jasné, že to dopadne dobře, člověk musí číst dál a dál, aby se ten konec dozvěděl.
U popisu, jak Evanlyn trefuje prakem tualežské protivníky, jsem se od srdce zasmála.

Jen nové příjmení Willa Dohoda mi úplně nesedí, v angličtině Will Treaty nezní tak zvláštně, čeština je v tomto poněkud zrádná. Těším se na další díl!