vlkodlaq profil

☰ menu
vlkodlaq

vlkodlaq Zubatý

1984 · muž · Moravskoslezský kraj · statistiky

Aktivní: 18.03.2024 14:19 (poprvé 24.04.2014)
Body:1 880
Palce za komentáře: 1 757 · 220 ostatním
Hodnocení v bazaru: 5/0

Nové knihy v seznamech

Staň se mistrem vyjednávání
Staň se mistrem vyjednávání
Alexandra Carter
Dalajlamova kočka
Dalajlamova kočka
David Michie
Vinnetou
Vinnetou
Karel May
Legendy & latéčka
Legendy & latéčka
Travis Baldree

Kdo jsem

Z prostorových důvodů (společně s manželkou máme přes 800 knih) přecházím čím dál více na čtení eknih, které čtu převážně na Kindlu. Dostanu se tak ale i ke knihám, které už nejdou sehnat, popřípadě jsou velmi drahé (například Kulhánek).

Jsem prepper a survivalista. Jaký je mezitím tím rozdíl? Prepper se snaží připravit a vybavit se na vše, kdežto survivalista se učí, jak si poradit, když vše ostatní selže.
Ideální není jedno ani druhé, ale navzájem se doplňují.

Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, zatímco inteligentní lidé jsou plní pochybností.
- Bertrand Russell


Všem bez rozdílu pohlaví, věku a vyznání doporučuji knihu Boží blud, Richard Dawkins a vynikající film Umění lhát.



Jsem milovníkem přírody, příznivcem knih a vzdělanosti a zastáncem sekularizace společnosti.



Ke knihám.
Došel jsem do životní fáze, kdy často sáhnu spíše po už jednou či vícekrát čtené, ale zaručeně dobré knize, než po těch nových. Samozřejmě čtu i ty nové, jen mám někdy náladu na něco opravdu dobrého, popřípadě specifický žánr nebo styl, to pak sahám po osvědčených kouscích. Rozhodně se neženu za počtem přečtených knih. Dobře si rozmýšlím, co si přečtu a to pak vychutnávám, jsem proto o to víc zklamán, když nová kniha není taková, jak jsem doufal. Některé z těch nejlepších knih jako Rolfa zálesáka nebo Robinsona jsem četl od dětských let i desetkrát, například Ready player one jsem četl šestkrát za pět let. Momentálně je poměr nových a znovu čtených knih cca půl na půl.
.
Nově čtu knihy na New Kindle 2020, hlavně proto, že mám spoustu knih v PC, které se nedají už jinak sehnat, nebo jsou velmi drahé (např. Kulhánek).
.
Preferuji knihy plné fantazie a dobrodružství. Obyčejné příběhy obyčejných lidí mě k smrti nudí. Život žiju, v knihách chci létat, cestovat vesmírem, bojovat s příšerami nebo třeba kouzlem stvořit celý nový svět od těch největších levitujících hor přes chrochtopardály až po ty nejmenší žraločí vážky.
.
.
Mnou uctívaní a doporučovaní autoři: Cline, Moers, Kulhánek, Žamboch, Kotleta, Paoliny, Stackpole, Francová, Eddings, Wyndham, Gaiman, Brooks, Pratchett..

Speciální poděkování patří za jejich práci těmto pánům: Rogl, Vosátka, Elstner a Seton.