Výkupné za Eraka přehled

John Flanagan

Hraničářův učeň série

Skandijský oberjarl Erak podnikne nájezd na pobřeží pouštní země Aridy, přitom však padne do zajetí. Erakův zástupce Svengal se obrací o pomoc do Araluenu a Halt a Will se nabídnou, že vyplují se Svengalem do Aridy a přivezou za Eraka výkupné. Má-li však být jejich cesta úspěšná, potřebují s sebou mít osobu z královského rodu, a tak princezna Kassandra – nebo Evanlyn, jak ji zná Will – přemluví svého otce, aby jí dovolil odplout s nimi na jih. K výpravě se ještě připojí Horác a Gilan, aby byla dostatečně zajištěna princeznina ochrana. Ale dostane se naše šestice statečných přes poušť, kterou obývají znesvářené kmeny a kde jí na každém kroku hrozí neznámá nebezpečí, k Erakovi včas?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2009 , Alicanto (Egmont ČR)
Originální název: Erak, 2006

Co říkají o knize uživatelé?

Tato kniha opět zaujme čtenáře svým napínavým dějem a silnými postavami. Příběh se odehrává v exotickém prostředí, což přináší nové výzvy a dobrodružství. Hlavní hrdinové se vyvíjejí a čelí různým dilematům, což je činí realistickými. I když někteří čtenáři postrádají větší pokrok v charakterech, celkově je kniha považována za zábavnou a poutavou pro všechny věkové kategorie. Kniha je ideální pro ty, kteří hledají kombinaci napětí a přátelství v příběhu. Více v komentářích.

Komu by se kniha Výkupné za Eraka mohla líbit?

• Fanoušci dobrodružné literatury
  • Čtenáři hledající napínavé příběhy
  • Milovníci fantasy a epických příběhů
  • Rodiny s dětmi, které chtějí číst společně

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Výkupné za Eraka. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Palorizek85
05.02.2026

Skvělé a napínavé až do konce. Je pozoruhodné, že s přibývajícími díly neklesá úroveň příběhu a vývoj postav.

všech 163 komentářů

Související novinky - Výkupné za Eraka (0)

Být připraven na všechno je stejné jako nebýt připraven na nic.

Být připraven na všechno je stejné jako nebýt připraven na nic.“

všech 3 citátů najdete u autora

Kniha Výkupné za Eraka v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených3 014x
v Mé knihovně539x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi