pazdy15
Úplnou náhodou se na mě tato knížka usmála ve výprodejové slevě a byla to pecka! Docela dost mile mě tento - pro mě neznámý autor - překvapil, jelikož píše velmi plynule a srozumitelně. Jednotlivé příběhy byly, vcelku vzato, všechny dosti kvalitní. Více Vám prozradit nemůžu, ať si taky sami zkusíte přijít na své ;)
Tak abych to shrnul a zbytečně neremcal okolo. Některé povídky byly fakt povedené a nutily k zamyšlení, nebo vyvolaly znechucení a tak dále - což byl zamýšlený a žádoucí efekt :) V některých jsem se naopak ztrácel, a také někteří představitelé mi přišli velmi nesympatičtí a celkově i příběh nesourodý. Nevím tedy jak hodnotit objektivněji... Za mě prostě 3 hvězdy, takový průměr.
Tenhle díl za mě zatím nejlepší, odsejpalo to, zajímavé zvraty, napětí a akce. Jestli to takhle půjde dál, stane se Ljukaněnko mým novým oblíbeným autorem. Stejně oblíbeným, jako celá tato série :)
Celkově povedený a hlubší vhled do života těch "obyčejnějších" v KLDR. Ale trošku mi vadila absence přímé řeči a vůbec trošku živějšího vyprávění - neustále se mi tam jisté scény opakovaly a kniha pro mne ztratila takový ten drive. Uznávám ale kvalitu zpracování a míru práce, co si autorka s knihou dala.
Tak se nám zápletka opět prohlubuje. Velmi sympatický příběh, kde navštívíme i Prahu... Za mě na dnešní poměry docela povedený závěr, vše vysvětleno, vše do sebe zapadá ;)
Moc hezky zpracovaná kniha. Pan Karas je velmi sympatický jak na obrazovce, tak v knize jako vypravěč. Krásy východní přírody se tlučou s politickým hnusem, je zde mnoho kontrastů a vše je barvitě popisováno, zajímavé čtení ;)
Co více dodat k tomuto velkolepému dílu než to, co již zde bylo mnohokrát napsáno. Je to prostě a jednoduše vynikající literatura od neskutečně nadaného autora ;)
Naprosto krásný a celkově velmi pečlivě poskládaný příběh, který svým originálním způsobem potěší jak malé, tak ale i dospělé a náročnější čtenáře. Celkově se dostávám ke knižní podobě této ságy poprvé - a ačkoli filmovou znám jak své boty, tak je mi docela líto, že jsem se "rozhoupal" až nyní. Každá mince má, jak víme, dvě strany, a já se tudíž můžu těšit na nepoznané ze světa Středozemě, který je ještě celý přede mnou.
Souhlasím, že to teda byla sranda :) Nechutné, zarážející, ale i místy silně k zamyšlení... Prostě svérázná kniha jak sám autor. Hvězdu ubírám za to, že jsem přečetl kousek knihy - a dál už příběh nic moc nového nepřinesl.
Krásná doplňující a rozšiřující četba. Vtipná :)
Docela zajímavě ztvárněný Svět šera, protipóly Světla a Tmy... Hezky decentně vykreslená magie a celkově sympatické postavy. Tahle série ještě má co nabídnout - po prvním díle se moc těším na další :)
UKRUTNÁ síla přírody.
UKRUTNÁ hanebnost režimu
UKRUTNÁ síla člověka
UKRUTNÁ bolest vzpomínek
Ukrutně povedená kniha!!!
Namotivovaný Tomášem Etzlerem a jeho čínskými deníky jsem čekal podobnou smršť a akci... Nedostavila se - toto je trošku uhlazenější a formální dílo, kde se řeší primárně politika a geopolitické směřování USA. Neříkám, že to nebylo zajímavé, navíc dosti poučné, ale já pořád vyhlížel nějakou divokou akci, kompromitující info a honbu zběsilého novináře za zlatým grálem informace.
Jsem moc rád, že jsem na tuto autorku narazil. Velmi těžké čtení, poučné a zároveň vyvolávající spoustu otázek... A historie se opravdu opakuje, jako by to všechno byla zase předzvěst.
Pana Etzlera si moc vážím a obdivuji ho za to, co dokázal a jaký je. Velmi zajímavý člověk s neuvěřitelnou kariérou. Kniha je čtivá a povedená.
Napínavé, čtivé, mám radši tyhle Mistrovy "retro kousky" které mě vženou zpět do minulého století :)
Měl jsem to jako kratší oddechovku a přesně to splnilo očekávání, pěkné postapo srandy se špetkou deprivace ale i naděje a zamyšlení.
Tak tohle se Mistrovi opět povedlo. Skvělé a originální nápady, velmi promyšlené příběhy (hlavně ty delší) a leckdy sympatické a obyčejné hlavní postavy z běžného života - tak to přesně umí čtenáři dávkovat! Velmi se mi to líbilo - jen pište Mistře dál, dokud Vás to baví!!!
Vždy mě fascinoval opuštěný svět Zóny. Tohle splnilo má očekávání co se týče popisu života v opuštěných lokalitách a celkově té ponuré atmosféry tam. Navíc to je suprový a napínavý detektivní děj se skvělou zápletkou, co víc si přát. Pro mě zatím objev roku.
Taková oddechovka, ale vcelku slušná! Pěkně rozebraná osobnost hlavního hrdiny - docela jsem ho v lecčem chápal a litoval... Povedené :)
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK: