pazdy15 Online pazdy15 komentáře u knih

Obálka knihy Pod bledou oblohou Pod bledou oblohou Philip Fracassi

Úplnou náhodou se na mě tato knížka usmála ve výprodejové slevě a byla to pecka! Docela dost mile mě tento - pro mě neznámý autor - překvapil, jelikož píše velmi plynule a srozumitelně. Jednotlivé příběhy byly, vcelku vzato, všechny dosti kvalitní. Více Vám prozradit nemůžu, ať si taky sami zkusíte přijít na své ;)

01.02.2026

Obálka knihy Strašidla Strašidla Chuck Palahniuk

Tak abych to shrnul a zbytečně neremcal okolo. Některé povídky byly fakt povedené a nutily k zamyšlení, nebo vyvolaly znechucení a tak dále - což byl zamýšlený a žádoucí efekt :) V některých jsem se naopak ztrácel, a také někteří představitelé mi přišli velmi nesympatičtí a celkově i příběh nesourodý. Nevím tedy jak hodnotit objektivněji... Za mě prostě 3 hvězdy, takový průměr.

28.01.2026

Obálka knihy Šerá hlídka Šerá hlídka Sergej Lukjaněnko

Tenhle díl za mě zatím nejlepší, odsejpalo to, zajímavé zvraty, napětí a akce. Jestli to takhle půjde dál, stane se Ljukaněnko mým novým oblíbeným autorem. Stejně oblíbeným, jako celá tato série :)

16.12.2025

Obálka knihy Není co závidět: Obyčejné životy v Severní Koreji Není co závidět: Obyčejné životy v Severní Koreji Barbara Demick

Celkově povedený a hlubší vhled do života těch "obyčejnějších" v KLDR. Ale trošku mi vadila absence přímé řeči a vůbec trošku živějšího vyprávění - neustále se mi tam jisté scény opakovaly a kniha pro mne ztratila takový ten drive. Uznávám ale kvalitu zpracování a míru práce, co si autorka s knihou dala.

27.11.2025

Obálka knihy Denní hlídka Denní hlídka Sergej Lukjaněnko

Tak se nám zápletka opět prohlubuje. Velmi sympatický příběh, kde navštívíme i Prahu... Za mě na dnešní poměry docela povedený závěr, vše vysvětleno, vše do sebe zapadá ;)

15.11.2025

Obálka knihy A odkud bych asi tak byl?: Rusko očima zahraničního reportéra A odkud bych asi tak byl?: Rusko očima zahraničního reportéra Miroslav Karas

Moc hezky zpracovaná kniha. Pan Karas je velmi sympatický jak na obrazovce, tak v knize jako vypravěč. Krásy východní přírody se tlučou s politickým hnusem, je zde mnoho kontrastů a vše je barvitě popisováno, zajímavé čtení ;)

28.10.2025

Obálka knihy Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Co více dodat k tomuto velkolepému dílu než to, co již zde bylo mnohokrát napsáno. Je to prostě a jednoduše vynikající literatura od neskutečně nadaného autora ;)

21.10.2025

Obálka knihy Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

Naprosto krásný a celkově velmi pečlivě poskládaný příběh, který svým originálním způsobem potěší jak malé, tak ale i dospělé a náročnější čtenáře. Celkově se dostávám ke knižní podobě této ságy poprvé - a ačkoli filmovou znám jak své boty, tak je mi docela líto, že jsem se "rozhoupal" až nyní. Každá mince má, jak víme, dvě strany, a já se tudíž můžu těšit na nepoznané ze světa Středozemě, který je ještě celý přede mnou.

14.09.2025

Obálka knihy Zalknutí Zalknutí Chuck Palahniuk

Souhlasím, že to teda byla sranda :) Nechutné, zarážející, ale i místy silně k zamyšlení... Prostě svérázná kniha jak sám autor. Hvězdu ubírám za to, že jsem přečetl kousek knihy - a dál už příběh nic moc nového nepřinesl.

02.09.2025

Obálka knihy Famfrpál v průběhu věků Famfrpál v průběhu věků Joanne Rowling

Krásná doplňující a rozšiřující četba. Vtipná :)

26.08.2025

Obálka knihy Noční hlídka Noční hlídka Sergej Lukjaněnko

Docela zajímavě ztvárněný Svět šera, protipóly Světla a Tmy... Hezky decentně vykreslená magie a celkově sympatické postavy. Tahle série ještě má co nabídnout - po prvním díle se moc těším na další :)

24.08.2025

Obálka knihy Modlitba za Černobyl: Kronika budoucnosti Modlitba za Černobyl: Kronika budoucnosti Světlana Alexijevič (p)

UKRUTNÁ síla přírody.
UKRUTNÁ hanebnost režimu
UKRUTNÁ síla člověka
UKRUTNÁ bolest vzpomínek

Ukrutně povedená kniha!!!

11.08.2025

Obálka knihy Rozpojené státy: Amerika nejen televizní kamerou Rozpojené státy: Amerika nejen televizní kamerou Martin Řezníček

Namotivovaný Tomášem Etzlerem a jeho čínskými deníky jsem čekal podobnou smršť a akci... Nedostavila se - toto je trošku uhlazenější a formální dílo, kde se řeší primárně politika a geopolitické směřování USA. Neříkám, že to nebylo zajímavé, navíc dosti poučné, ale já pořád vyhlížel nějakou divokou akci, kompromitující info a honbu zběsilého novináře za zlatým grálem informace.

27.07.2025

Obálka knihy Zinkoví chlapci Zinkoví chlapci Světlana Alexijevič (p)

Jsem moc rád, že jsem na tuto autorku narazil. Velmi těžké čtení, poučné a zároveň vyvolávající spoustu otázek... A historie se opravdu opakuje, jako by to všechno byla zase předzvěst.

16.07.2025

Obálka knihy Novinářem v Číně 2: Nezešílet! Novinářem v Číně 2: Nezešílet! Tomáš Etzler

Pana Etzlera si moc vážím a obdivuji ho za to, co dokázal a jaký je. Velmi zajímavý člověk s neuvěřitelnou kariérou. Kniha je čtivá a povedená.

09.07.2025

Obálka knihy Mlha Mlha Stephen King

Napínavé, čtivé, mám radši tyhle Mistrovy "retro kousky" které mě vženou zpět do minulého století :)

15.06.2025

Obálka knihy Puls Puls Stephen King

Měl jsem to jako kratší oddechovku a přesně to splnilo očekávání, pěkné postapo srandy se špetkou deprivace ale i naděje a zamyšlení.

14.05.2025

Obálka knihy Čím temnější, tím lepší Čím temnější, tím lepší Stephen King

Tak tohle se Mistrovi opět povedlo. Skvělé a originální nápady, velmi promyšlené příběhy (hlavně ty delší) a leckdy sympatické a obyčejné hlavní postavy z běžného života - tak to přesně umí čtenáři dávkovat! Velmi se mi to líbilo - jen pište Mistře dál, dokud Vás to baví!!!

27.04.2025

Obálka knihy Vlaštovky z Černobylu Vlaštovky z Černobylu Morgan Audic

Vždy mě fascinoval opuštěný svět Zóny. Tohle splnilo má očekávání co se týče popisu života v opuštěných lokalitách a celkově té ponuré atmosféry tam. Navíc to je suprový a napínavý detektivní děj se skvělou zápletkou, co víc si přát. Pro mě zatím objev roku.

15.04.2025

Obálka knihy Srovnáno se zemí Srovnáno se zemí Richard Bachman (p)

Taková oddechovka, ale vcelku slušná! Pěkně rozebraná osobnost hlavního hrdiny - docela jsem ho v lecčem chápal a litoval... Povedené :)

31.03.2025

Zavřít