Sudetenland přehled

Sudetenland
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518323/bmid_sudetenland-0Xp-518323.jpg 4 987 987

Sametová revoluce ve světě, kde neproběhl odsun Němců. Na Bruntálsku je zavražděn bývalý inspektor Gestapa a jeho smrt otevírá staré křivdy a dávná tajemství. Podmanivý příběh z alternativní reality napsal Leoš Kyša, známý pod pseudonymem František Kotleta. Vydejte se do Československa na počátku devadesátých let, které je jiné, než si pamatujete. Blíží se první svobodné volby v Československu po pádu komunistického režimu a v pohraničí to vře. Více než milion Němců, kteří zůstali v česko-polském pohraničí po zastaveném odsunu, se hlásí o svá politická práva. V Praze se obávají návratu komunismu a v Bratislavě začínají snít o silné autonomii. A nezapomeňte, že dojde k vraždě... Jak by vypadal příběh Československa po Sametové revoluci, kdyby neproběhl kompletní odsun sudetských Němců? V této knize najdete jedinečný pohled na historii, která se sice nestala, ale přesto před vámi ožívá. Příběh je inspirován skutečnými místy a osudy.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sudetenland. Přihlašte se a napište ho.

ivanaga
12.06.2025 2.5 z 5

Tentokrát jsem sáhla vedle. Čekala jsem asi cosi jiného. Nevyhovoval mi styl, těžko jsem se orientovala v ději, postavách, času, místě. Některé postřehy a detaily byly skvěle vystižené, ale celkově to bylo překombinované.

Yila
02.06.2025 3 z 5

Asi první kniha od autora, která mě nedokázala vtáhnout do děje a nenutila mě číst dál. Příběh není špatný a samotné rozuzlení a konec byl taky dobrý. Ale nějak jsem se nemohla pořádně začít a knihu jsem dočítala spíš z povinnosti. Asi mi úplně nevyhovoval způsob, jakým byla kniha napsaná.

jirka0283
31.05.2025 4.5 z 5

Pustil jsem si Eriku, koukal do mapy, koupil a snědl fidorku. Očividně mě kniha zaujala :-)

100 nejčtenějších knih roku 2024

27.12.2024

Žebříček nejprodávanějších knih (5. týden)

07.02.2024

Poslední žebříček, kterým uzavřeme rok 2023, je tady!

07.02.2024

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

"Nenávist nikdy nekončí. Nenávist je věčná. Přetrvá klidně za křivdy staré stovky let. Je jedno, že je dávno smyla krev, historie a prach. Podstatné je, že jsou v lidských hlavách. Tam křivdy neumírají. Nikdy. A vyvolávají nové křivdy."

Protože lidi vždycky zajímá to, co je rozděluje, ne spojuje. Vždycky hledají spíš nepřátele než přátele a staré křivdy pořád žijí. Je jednodušší bojovat ve starých válkách znovu a znovu, než budovat něco nového.

"Nenávist nikdy nekončí Kláro, Nenávist je věčná. Přetrvá klidně za křivdy staré stovky let. Je jedno, že je dávno smyla krev, historie a prach. podstatné je, že jsou v lidských hlavách. tam křivdy nidy neumírají. Nikdy. A vyvolávají nové křivdy."

Kniha Sudetenland v seznamech

v Přečtených1 239x
v Mé knihovně365x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)