Černobylský deník - Zápisky stalkera

Černobylský deník - Zápisky stalkera https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513623/bmid_cernobylsky-denik-zapisky-stalkera-641e9ba01ea6e.jpg 5 55 20

Známý urbexer vystupující pod pseudonymem Unlimited Freedom – Ritchie podnikl v září 2021 nelegální cestu do oblasti černobylské jaderné elektrárny. Svůj příběh živě popisoval na sociálních sítích desítkám tisíc fanoušků, kteří tak měli možnost nahlédnout do zapovězené Černobylské zóny, kam se běžný smrtelník nedostane. Publikace zachycuje jeho autentické popisy z putování krajinou skrze ukrajinské lesy až do epicentra Zóny, jež doprovází na dvě stovky unikátních barevných fotografií, jejichž prostřednictvím tak čtenář může nahlédnout do zakázané zóny a zjistit, jaké to je šplhat na pověstné ruské kolo v legendárním městečku Pripjať, prozkoumávat opuštěné budovy nebo co dělat, když vstoupíte do radiací zamořené vody; a také jaké to je, když vás při tom všem zadrží černobylská policie, posilněná ukrajinskou tajnou službou poté, co policie zjistí, že jeden z urbexerů má v pasu ruské razítko, na Ukrajině tolik nepopulární...... celý text

Přidat komentář

AnnieXX Assane
15.12.2023 5 z 5

naprosto top! přečtená/zhltnutá za hodinu :D
fotografie dokumentující jeho výpravu jsou skvělé :)
jenom škoda, že nejsou popisky naprosto u všech fotek jak píše lapagerie

lapagerie
06.11.2023 4 z 5

Je to vlastně fotoreportáž a mnohé snímky jsou opravdu mrazivé. Docela mě mrzí, že jsem Ritchieho nesledovala při streamování. To mělo jistě úžasnou atmosféru. U knížky mi trochu vadilo, že popisky nejsou u všech fotek, hlavně u těch, kde se vyskytuje azbuka. Vlastně nevím, co na nich je.


Aleen
23.09.2023 4 z 5

Protože se mi urbex všeobecně moc líbí a zajímá mě, když jsem objevila tuto knihu, těšila jsem se na ni. A opravdu je velmi zajímavá. Nadchly mě originální záběry z místa, kam se podívá jen velmi málo lidí. Viděla jsem již hodně fotek z okolí elektrárny v Černobylu a tyto byly jedinečně pojaté. Jen máloco s člověkem pohne tak, jako připomínka, že zde žily obyčejní lidí a hlavně děti! Dobře zpracovaná kniha.

dpxcz
20.09.2023 3 z 5

Působivě zpracovaná kniha je hlavně o fotkách z čtyřdenního tripu do Černobylu. A z některých fotek i mrazí. Není to žádné extra spisovatelské dílo, ale fotky za kouknutí stojí.

LukBook
21.08.2023 5 z 5

Krásné fotografie, ale i dramatické vyprávění o cestě autora do Černobylu. Jasně, není to zrovna špičkové spisovatelské dílo, ale to asi nikdo nečekal ne? Pro Urbexery povinnost a pro všechny ostatní velice zajímavé dílo o dané lokalitě, kde leží historie.

Alena_S
19.07.2023 4 z 5

Přece jen dojem z knihy nakonec dobrý. Během čtení mě trápily stejné neduhy, co už zazněly od mira.l níže, ale vyvážily to některé z fotek a hlavně vyprávění o tom, jak se šli na závěr výpravy dát zatknout hlídkou, u toho jsem se fakt smála nahlas. "Richard, ty problém..." :D

Dandy1
01.07.2023 3 z 5

Fotky míst z kterých mrazí. Popisky taky stojí za to. Autor je sympaťák. Mrkla jsem i na jeho FB stránky, kde má krásné fotografie. Hodnotím průměrem, protože mě žádná fotka neoslovila něčím výjimečným. Ale možná je to tím, že fotek z Černobylu byla publikována už spousta.

Ronnie68
26.06.2023 4 z 5

Kniha zachycující 4 dny cesty do Zony ( respektive do města Pripjati) ... plus je plná zajímavých fotografií...

iceVS
10.06.2023 5 z 5

Úchvatný, fascinující a totální depka v jednom.
Byť nepřenosný zážitek, tak mám svíravý pocit a v hlavě ty obrázky uvidím ještě dlouho.

mira.l
03.06.2023 4 z 5

Já jsem tady s hodnocením a komentářem trochu na vážkách. Pořídil jsem si ji z čiré zvědavosti a na základě zdejších vesměs nadšených ovací. Ta knížka je sama o sobě velmi zajímavá, graficky krásně zpracovaná, fotky jsou perfektní, někdy až děsivé, občas může mít čtenář i dojem, že potenciální radioaktivita se z fotky může přenést i na něj.
Na druhou stranu si myslím, že autor tak trochu možná i hazarduje se svým zdravím, no ale to je koneckonců jeho věc. Jeho vzhled asi radši nebudu komentovat vůbec:). Neznám ho, nikterak jeho počínání nikde nesleduju, tak jsem si na něj za těch pár fotek, na kterých je vidět, nestačil zvyknout.
Přesto nedávám plné hodnocení. K tomu bych se uchýlil v případě, že by byly popisky u všech fotek, což nebyly, a také v případě, že by na těch fotkách, kde je v azbuce nějaký text, bylo aspoň přibližně napsáno, co v textu stojí, protože azbuce po roce výuky ruštiny v páté třídě už opravdu nevládnu.

tonysojka
29.05.2023 5 z 5

Působivé fotografie dokumentující důsledky zkázy jaderné elektrárny, jejíž příčinou byla technická závada způsobená lidskou pýchou vyplývající z přesvědčení, že přírodní síly lze spoutat, ovládnout a využít.
Doprovodný text taktéž zajímavý,jako celek nádherná kniha s poněkud chmurnými obrázky.

KájaRosomák
26.04.2023 5 z 5

Nelituju jediný koruny utracený za tuhle knihu. Přečíst se dá za chviličku, ale ve fotkách může člověk ležet celej den a přemejšlet o všem, co se tam dělo. Schoval jsem ji její přečtení právě na dnešek - 26.4. jako symbolický uctění památky všech mrtvých a poškozených. Mým snem je se jednou podívat do zóny, bohužel mi do toho Putin hodil vidle a tak se tam dostnu kdoví kdy, jestli vůbec někdy... Takhle mám aspoň autentickej zážitek v knize.

zuzana2638
18.04.2023 5 z 5

Že bude tahle kniha velká paráda, jsem věděla už před jejím vydáním, protože jsem spoustu příběhů vyslechla už dřív přímo od Ritchieho a jeho fotky ze zóny jsem si prohlížela už mnohokrát. O to větší překvapení pro mě bylo, že jsem se od knihy fakt nemohla odtrhnout! Kniha je upřímně autentická: Ritchieho zápisky, Ritchieho fotky, jeho osobnost obtisknutá v každé stránce, perfektní grafické zpracování, luxusní provedení - držím v ruce kvalitu, na které se nikde nešetřilo, od struktury obálky přes báječnou grafickou práci až po všitou záložku (to miluju, haha). Velký formát knihy dává vyniknout kráse fotografií... Jestli ještě nevíte, co je urbex, tahle kniha je nejlepší brána k poznání, jaká krása se urban explorerům na jejich výpravách nabízí a s jakou pokorou je třeba k té kráse přistupovat. Tohle poznání a uvědomění Ritchie dlouhodobě předává všem, co se chtějí umět dívat na svět jinak.

uzivatel09262
18.04.2023 5 z 5

Ritchie člověk s srdcem na místě kde má být, dle toho vypadá i jeho tvorba i projekty neb jsou dělané srdcem a o to si jej vážím více. Jeho tvorbu sleduji už předlouhou dobu kdy musím smeknout, mnoho lidí se jej snažilo zlomit ale to se jim nikdy nepovede jsme HPO nezlomní hraničáři. Na vydání deníku sem se těšil od chvíle kdy byl od Ritchiho prvotní náznak že by jej mohl vydat. Kdy jsem a věřím že nejen já čekal na jeho vydání. Kdy se mi včera večer splnil sen a já si deník mohl v knihkupectví vyzvednout a v práci se při předlouhé noční se doň vnořit a prožít stalkerské putování po zóně jak kdysi za mlada. Richarde ještě jednou převelký dík za tvou tvorbu a za to co děláš.
Ps: knihu - deník se nebojím nadšencům U.R.B.E.X.u a nejen jim vřele doporučit, poutavý příběh putování zónou od človíčka s velkým srdcem které stojí i za jeho za srdce i dech beroucí tvorbou.

Tuco aliaz Krysák

Andelskadivka
16.04.2023 5 z 5

Autentický, čtivý příběh, úžasné fotografie. Prvotina autora, o kterém ještě mnohé další uslyšíme. Poutavé příběhy z navštívených opuštěných míst publikuje na svém fb profilu Unlimited Freedom Ritchie.

Gyw
16.04.2023 5 z 5

Kniha se opravdu povedla. A to jak vyhotovením, tak obsahem. Jen tak dál.

Jorix
16.04.2023 5 z 5

Úžasně autentická kniha s krásnými fotkami :-)

Katka1980
16.04.2023 5 z 5

Skvěle napsáno, úžasné fotografie. Celou cestu jsem sledovala na FB, s koupí jsem neváhala,mám z předprodeje s mapou a podpisem. Jen tak dál

barbora2619
16.04.2023 5 z 5

diky za skvelou knihu, ikdyz jsem tvou cestu sledovala na fb, stejne me fotky a cteni pohltilo a precetla jsem jednim dechem...jen tak dal

pazdy15
11.04.2023 5 z 5

To byla jízda, dechberoucí fotky a celkově ta atmosféra , miluju toto téma :O V předprodeji i s podpisem a mapou :)

Autorovy knížky

2023  91%Černobylský deník - Zápisky stalkera

Kniha Černobylský deník - Zápisky stalkera je v

Právě čtených3x
Přečtených65x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených6x
Knihotéce19x
Chystám se číst50x
Chci si koupit25x
dalších seznamech2x