Popravčí přehled

Popravčí
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400416/bmid_popravci-iXV-400416.jpg 5 3519 3519

Robert Hunter série

Ví, co tě na smrt vyděsí… V losangeleském kostele leží na oltářních stupních zkrvavené, bezhlavé tělo kněze. Je pečlivě naaranžované, nohy natažené, paže křížené na hrudi, ale nejhrůznější ze všeho je, že hlavu kněze někdo vyměnil za hlavu psí. Ze začátku je detektiv Robert Hunter přesvědčený, že jde o rituální vraždu. Jenže když se objeví další mrtvoly, je nucen situaci přehodnotit. Všechny oběti zemřely způsobem, kterého se bály ze všeho nejvíc. Jejich nejstrašnější sny se staly skutkem. Ale jak o nich mohl vrah vědět? A co spojuje tyto zdánlivě nahodilé oběti? Hunter se ocitá na stopě přízračného a sadistického vraha – někoho, kdo má zřejmě schopnost číst myšlenky svých obětí. Někoho, kdo dokáže vycítit, co oběť nejvíc vyděsí. Někoho, kdo se nezastaví před ničím, aby dosáhl svého zvráceného cíle.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , BB art

The Executioner, 2010

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Popravčí. Přihlašte se a napište ho.

YuuMitsuko
předevčírem 3 z 5

Napínavý, svižný román, který rozhodně nepostrádá řadu různých zápletek a zvratů. Nicméně v kontextu jiných krimi thrillerů nijak zvlášť nevyčnívá.

VeFab
09.06.2025 5 z 5

Povedené a napínavé jako vždy.

kniha_je_laska
07.06.2025 5 z 5

Robert s Garciou tu řeší vraždu, která působí jako nějaký rituál a do toho jim jejich šéf odchází na penzi. Nyní se jejich šéfem stává žena, se kterou se seznamují a navzájem se oťukávají. Ale odbývají to za pochodu, protože musí řešit případ a bohužel než mají šanci přijít na to, o co tu jde, tak se objevuje další oběť a jim začíná být jasné, že nemají, co dočinění s nějakým obyčejným sériovým vrahem…

Příběhy od Cartera nejsou úplně pro slabé povahy, protože se nebojí detailnějších popisů, které dokážou vzbudit hrůzostrašné představy, ale i tak jsem se od čtení nedokázala odtrhnout. Kraťoučké kapitoly přímo pobízejí k dalšímu čtení a já otáčela jednu stranu za druhou.

Bylo děsivé sledovat, jak je vrah vynalézavý, jak má vše promyšlené do nejmenších detailů. Je fascinující, jak tohle všechno autor dokázal vymyslet. Tenhle díl jsem hltala o něco víc než Dvojitý kříž.

Tenhle případ budu mít v hlavě ještě nějakou chvíli a než se vhrnu na další díl, tak to musím proložit nějakou tou romantikou, abych si to dávkovala, ALE už po dvou dílech jsem si autora stačila oblíbit a vím, že si musím přečíst celou sérii s Hunterem.

Kniha Popravčí v seznamech

v Přečtených4 852x
v Mé knihovně1 150x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)