pavlusci pavlusci komentáře u knih

☰ menu

Nové sny Nové sny Lilly Lucas

Původně jsme si myslela, že to bude 5 hvězdiček. Začátek mě moc bavil, slow burn romantika byla úžasná a zamilovala (doslova) jsem si Noaha. Už se to neodehravalo celé v zimě jako předchozí díly, ale zas tolik mi to nevadilo. Možná mi tam trošku chyběli předchozí postavy. Bohužel musím strhnout jednu hvězdičku kvůli tomu konci.. Nějak mi tam neseděl.. Nevím. Každopádně tu knížku zbožňuju tak jak tak.

17.12.2022 4 z 5


Nové sliby Nové sliby Lilly Lucas

Pěkné čtení, dávám 5 hvězdiček i když byl první díl za mě o chloupek lepší. Izzy i Willa miluju už od Nových začátků, takže tenhle díl byl za mě super, ale snesl by možná víc rozepsat na konci. Jsem ráda, že tam pořád vystupovali Lenna a Ryan a my víme, jak se jejich příběh dal vyvíjí. Už se chystám na třetí díl, takhle na zimu úplně ideální.

08.12.2022 5 z 5


Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

Bavilo mě všechno, až na pomalejší začátek (200 stran cca). Musela jsem si zvyknout, že se děj odehrává v moderním světě a ne uprostřed lesa, jak tomu bylo v předchozích sériích. Po počátečních 200 stránkách, mě příběh začal hodně bavit a až do konce jsem neměla tušení, kdo to mohl udělat. O to víc mě to překvapilo. Bryce a Hunta jsem si oblíbila a těším se na další díl.

13.09.2022 4 z 5


Dívka pod hladinou Dívka pod hladinou Andrew Mayne

Začátek na mě byl moc zdlouhavý a přijde mi že se od vyšetřování vraždy S. dost upustilo... Vlastně se všechno odehrálo na konci a nebyla jsem tak napjatá jako v průběhu Šelmy (u vyšetřování). Za mě o odst slabší než předchozí série.

19.08.2022 3 z 5


Dvůr stříbrných plamenů Dvůr stříbrných plamenů Sarah J. Maas

Já kdybych mohla, tak dám i 6 hvězd. Tohle byl pro mě nejlepší díl ze série. Nejspíš to bude tím že jsem si Nestu oblíbila už v předchozích dílech a mám ji ze sester Archeronovych nejradši. Dvůr stříbrných plamenů se mi četl hrozně dobře, děj ubíhal rychle a neměla jsme pocit že by tam byla,, hluchá,, část. Možná jen na začátku, než se všechno rozběhlo.
A ten pokrok který udělala Nesta byl skvělej a dával smysl. Emerie a Gwyn jsem si oblíbila a do příběhu mi krásně padly. Jak říkám, za mě nejlepší díl.

12.08.2022 5 z 5


Polibek na Mykonu Polibek na Mykonu Catherine Rider

Předvídatelná letní romantika a milý příběh.

28.07.2022 4 z 5


Tohle léto říkám ano Tohle léto říkám ano Lindsey Roth Culli

Tohle jsem potřebovala. Hezká letní romantika, lehce předvídatelná, ale moc hezky napsaná. Sympatická mi byla jak Rachel, tak i vedlejší postavy. Moc hezká knížka.

25.07.2022 5 z 5


Malibu v plamenech Malibu v plamenech Taylor Jenkins Reid

Příběh sourozenci Rivovych a zároveň minulost jejich rodičů, se mi četl vcelku dobře. Začátek mi přišel lehce zdlouhavý, ale nic hrozného. Knížka celkově byla pěkná,ale vracet se k ní nebudu.

18.07.2022 4 z 5


Pád Argosanů Pád Argosanů Sebastien de Castell

Podle anotace jsem byla lehce skeptická. Přece jenom zombie není něco, co bych v tomhle světě čekala. Ale nakonec to bylo naprosto skvělé. Rychle se to četlo, pořád se něco dělo a zase to ve mě nechalo nějakou stopu. Zase vím něco víc o životě Ferius Parfax, poznala jsem Cestu trnů a růží a těším se, co bude dál.

14.07.2022 5 z 5


Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

Pěkný díl. Asi stejně dobrý jako Dvůr mlhy a hněvu. Dej se mi líbil, rychle se to četlo, i konec byl skvělý.

P. S. Miluju Rhyse.

14.07.2022 5 z 5


Zachraň nás Zachraň nás Mona Kasten

(SPOILER) Trilogie Zachraň mě je skvělá. Možná je o drobek slabší než série Začít znovu,ale i tak je úžasná. Trošku jsem se obávala o čem bude zbytek knížky, když se hlavní problémy vyřešil vesměs na začátku, ale neměla jsem důvod. Celý příběh mě hrozně bavil, krásně se četl a na poslední díl to bylo krásné zakončení.

Jsem ráda že jsem si tuhle sérii přečetla, lecos jsem si z ní odnesla, a vím že u Mony Kasten nikdy nesáhnu vedle.

18.06.2022 5 z 5


Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Tisíckrát lepší než první díl. Miluju Rhysanda, Cassiana, Azriela, Amren, Mor... Úplně všechny! Líbilo se mi, jak se nejen Feyre posunula od toho, kde byla na začátku tohohle dílu. No a ten konec byl...Překvapující a těším se na další díl!

30.04.2022 5 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Mám za sebou Skleněný trůn, takže mé nároky byly vysoké, ale bohužel se nenaplnily. Tamlinovi a Feyre to nějak nevěřím, Rhys i Lucien mě bavili. První polovina knížky byla nudná, ale pak se konečně začalo něco dít. Velké naděje vkládám do dalšího dílu. Všude čtu, že je mnohem lepší, tak uvidíme.

06.04.2022 3 z 5


Caraval Caraval Stephanie Garber

Na knížku jsme se moc těšila a možná proto jsem od ní čekala víc a tím padem jsem byla malinko zklamaná. I když příběh se mi líbil a postavy byly také milé, něco mi tam chybělo. Ale druhý díl si přečtu.

14.03.2022 4 z 5


Říkej tomu, jak chceš Říkej tomu, jak chceš Brigid Kemmerer

Dobrý příběh, který řeší zase jiné problémy než předchozí autorciny knihy. Maegan a Rob byli fajn hlavní postavy, stejně jako Sam nebo Owen. Chvilku mi trvalo se do toho začíst, ale nakonec dobrý. Děj utíkal celkem rychle, ale konec mi přišel dost uspěchanej. Říkej tomu jak chceš je dobrá kniha, ale moji srdcovkou jsou navždy Dopisy ztraceným. (3,5-4*)

01.03.2022 4 z 5


Nové začátky Nové začátky Lilly Lucas

Green Valley, zima, lyže hory a lesy. Nové začátky jsou skvělá knížka. Je pravda že o au-pair nebyla moc řeč, ale ta romantická linka mezi Lenou a Ryanem mi to mile vynahradila.
Lilly Lucas se stala mou druhou oblíbenou německou autorkou (Mona Kasten stále vede) a už se nemůžu dočkat dalšího dílu.

23.02.2022 5 z 5


Cesta Argosanů Cesta Argosanů Sebastien de Castell

Prequel k mé velmi oblíbené sérii, o mé nejoblíbenější postavě, jsem rozhodně nemohla vynechat. Cesta Argosanů se mi líbila i když jsem nečekala, že se příběh vezme úplně od Feriusiných začátků, ale na konec mi to vůbec nevadilo. Jen jsem čekala více učení, ale myslím si – a doufám– že nás to čeká v dalším díle. Jediné, co mi chybělo, byl pro Ferius typický humor a důvtip, ale ten už se pak také začal objevovat. Jsem ráda že tahle kniha vyšla a můžeme Ferius Parfax poznat ještě o kousek víc.

19.02.2022 4 z 5


Zachraň se Zachraň se Mona Kasten

Jsem ráda že tenhle díl navazuje hned tam kde skončila jednička. James udělal velký posun. Taky mě bavily pohledy jiných postav (Ember, Lydie). Zachraň se rozhodne není tak skvělý díl jako Zachraň mě, ale i tak se mi líbil a knížku jsem přečetla za 3 dny. Nemůžu se dočkat posledního dílu a jsem zvědavá co nám přinese.

02.02.2022 4 z 5


Království popela Království popela Sarah J. Maas

Zakončení skvělé série. Skleněný trůn se mi četl moc dobře a celou Erileu jsem si zamilovala (zvlášť Terrasen!). A mnohem víc mi přirostly k srdci postavy. Jak milé, že to vše začínalo ve 3 a končí ve 30. Miluju Jeřába, Aelin, Lysandru, Manon, Aediona,...všechny! A všichni si v mém knihomolském srdíčku našli místo. Dorian ušel velký kus cesty, stejně jako Aelin- ale u té se to dalo celkem čekat- a spousta dalších postav. A Dorianův táta mě taky celkem dostal. Vesměs na každé stránce jsem měla husinu a párkrát (2x) jsem si pobrečela (což je co říct)... ale jinak jsem moc spokojená jak to skončilo (a nechápu jak mi těch skoro 1000 stran tak rychle uteklo)...Království popela mě nezklamalo. Krásný a povedený konec ještě krásnější série.

29.01.2022 5 z 5


Věž úsvitu Věž úsvitu Sarah J. Maas

Na mě byla první polovina nudná, proto 4*. Ale druhá část, kde se to už rozjelo, fakt stála za to. Jsem ráda, že jsme poznali nové postavy a uvidíme, jaké role budou hrát v posledním díle.

29.12.2021 4 z 5