pavlina9305 pavlina9305 komentáře u knih

☰ menu

Ostrý řez Ostrý řez Jeffery Deaver

Deavera jsem považovala za jednoho z nejlepších autorů detektivek - po skvělých knihách jako Sběratel kostí, Iluze, Hodinář, Hořící drát atd.. přichází tohle? Podobné pocity jsem měla už u Ocelového polibku, a Pokoje smrti ale dočetla jsem to s chutí. Ostrý řez jsem měla co dělat, abych to od druhé třetiny knihy vůbec dočetla. Fajn, že už konečně vynechává ty zatracený tabulky, ze kterých jsem vždycky věděla beztak ho....by. :D téma diamantů super, to mě na tom bavilo, jinak překombinované, a tááák průhledné, po tu dobu, co Deavera čtu mi přijde, že je čím dál tím víc čitelnější - myslím teď to, jakým způsobem vraha odhalí, a kdy Rhyme najednou vyčmuchá stopu k vrahovi, podle nudle z nosu, a samozřejmě na to přijde vždycky těsně předtím, než vrah zabije další oběť (někdy i z jeho týmu, of course ). Dojem - rozpolcený :) Jdu si spravit chuť s Carterem, pak si hodím Björka, Jussiho a taky de la Motteho ať si spravím chuť ke četní. Možná že tentokrát jsou ty tři hvězdy až až. Ale budiž Jeffery... klidně si na další tvojí knihu počkám rok, dva, mám co číst , ale hoď na papír zase něco geniálního... tohle už mi nedělej.

31.07.2019 3 z 5


Zloba Zloba Chris Carter

....nevím co víc k tomu napsat, rozhodně stojí za přečtení,

27.07.2019 5 z 5


Já jsem smrt Já jsem smrt Chris Carter

Opět skvělé... doporučuji.

27.07.2019 5 z 5


Hovor se smrtí Hovor se smrtí Chris Carter

Cartrovina... jedním dechem, jako vždy.

27.07.2019 5 z 5


Galerie mrtvých Galerie mrtvých Chris Carter

Dobrý, na Cartera dobrý.. jak už někdo zmiňuje níže, -- motiv - nechápu , ale jinak čtivé od první stránky, a to je pro mě zásadní při volbě knížek.. něco mi sem tam přišlo nesmyslné, nechci spoilovat - a přitažené za vlasy, ale jinak dobrý - ovšem závěř? Lucien? ? Nooo... pěkný, jen to čekání na další knihu je dlouhé. Miluju, jak zakončuje kapitoly.

23.07.2019 5 z 5


Útěk do divočiny Útěk do divočiny Jon Krakauer

Raději než lásku, než peníze, než víru, než slávu, než poctivost.. dejte mi pravdu.
Thoreau

12.05.2018 5 z 5


Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

Už jsem si na Carterův styl zvykla, ještě sem tam se mi zvedne žaludek, ale jinak můžu jen doporučit. Opravdu čtivé, napínavé od začátku až do konce.

28.04.2018 5 z 5


Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

Noo.. dávám 4 hvězdy.
První polovina se mi nečetla tak lehce a sama jako předešlé Carterovi knihy. Je to morbidní, napínavé, místy vážně nechutné..téma pomsty omleté na všechny možné způsoby, ale Carterovo pomsta zas tak bravurní nebyla. Sem tam něco prostě nesedělo, i když se vše na konci objasní, ale třeba "mechanik" ?? jako vážně??.. a ten překlad?? začínám mít díky Pancnerové alergii na určitá slovní spojení, přeloženo tak, že mám občas pocit, že mám písek mezi zuby! Ale jdu s chutí a bez předsudků na další díl. :-)

30.03.2018 4 z 5


Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Opět skvělý Carter , jeho styl je jedinečný. Čtu severské spisovatele, taky Deavera, kterého považuju za géniuse, atd. ale Carter, to je teda něco. Přečetla jsem už Dvojitý kříž i Popravčího, mám ráda knihy pěkně popořadě když jsou v sérii, a musím říct, že je to čím dál lepší. A jak je zmíněno už v předešlých komentářích, je to brutální, čtivé, napínavé, dechberoucí. Vůbec jsem netušila do odhalení, kdo je vrahem, což mě nutilo přemýšlet. Když jsem se blížila čím dál víc ke konci, už jsem si říkala, že to ani není možné, aby na něco nepřišli.. Mám ráda Garciu i Huntera a kapitánku jsem si také oblíbila. Slovo "anžto", jak tu bylo zmíněno několikrát , narušuje styl, nesedí mi do překladu. Stejně tak mi nesedí, když použije v překladu " božínku, Ježíši kriste".. tam má být ku*va prostě ku*va! a a do hajzlu, apod .. Tohle nečtou malé děti sakra! :D Tak už se těším na další.

07.03.2018 5 z 5


V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Tak tohle mě hodně bavilo.. Napětí rostlo a konec skvělej. Už se těším na Sovu.. doporučuji

01.03.2018 5 z 5


Po strništi bos Po strništi bos Zdeněk Svěrák

Milé, krásné, něžné, smutné, nadějeplné čtení.. Kniha mě bavila, užila jsem si ji. Vůbec mi nevadí, že byla kratší.

26.02.2018 5 z 5


Konec léta Konec léta Anders de la Motte

.. začetla jsem se, pak nuda, pak znovu začtená...po několika stranách znovu nuda.. tak jsem se prokousávala asi 3/4 knihy.. neříkám, že to bylo špatné, ale bylo to Dobré a nebylo to strhující. Konec knihy byl mnohem lepší. Váhám mezi 3 a 4 hvězdami... :( Konec léta je u mě jak váhy.. nevím na jakou stranu se přiklonit. Možná si ji s odstupem času přečtu ještě jednou a názor se změní, ale nyní dávám tedy jen 3 hvězdy. Využívám alespoň do čtenářské výzvy.

26.02.2018 3 z 5


Popravčí Popravčí Chris Carter

Druhá přečtená kniha od Cartera, pěkně popořadě.. Skvělé čtení, napínavé, strhující. Líbí se mi, že se knihou neprolínají jiné dějové linky, žádné kecy okolo, pěkně se jde na věc, skvělá práce. Některé popisy vražd mi stahovali hrdlo. Carter umí zatáhnout čtenáře tam, kde ho chce mít.

20.02.2018 5 z 5


Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Tak tohle bylo dost dobrý! ....

17.02.2018 5 z 5


Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Skvěle dávkované napětí, mrazilo mě, ani na jedné stránce jsem se nenudila, a začalo to pěkně od prvních stran, tak to mám ráda... Výborné čtení. Doporučuji.

14.02.2018 5 z 5


Pokoj smrti Pokoj smrti Jeffery Deaver

Přesto, že jsem před začátkem čtení věděla, že půjde o politiku a okruh, který nemusím, potřebuji mít přečteno abych si to mohla objektivně posoudit sama... Nechci tím odrazovat potencionální čtenáře této knihy, je to prostě pořád Deaver, někdo z toho bude nadšený a někomu to prostě nesedne...... nesedlo mi to....

08.02.2018 3 z 5


Prázdné křeslo Prázdné křeslo Jeffery Deaver

Když je Vám ze začátku někdo strašně nesympatickej, nedejte na první dojem... A když je Vám někdo moc sympatickej...může se z něj vyklubat hajzl.. A to je přesně prázdné křeslo a další skvělá kniha Jefferyho..
Tohle prostředí mě hooodne bavilo...

04.02.2018 5 z 5


Tanečník Tanečník Jeffery Deaver

Musím říct, že jsem přečetla už hodně Deaverovo knih a Tanečníka jsem právě po velmi dlouhé době dočetla po druhé. Deaver je génius o tom žádná. Tanečník mi byl celkem i 'sympatickej' (což se o vrahovi nedá tak snadno říct, že jo) ale byl mi sympatickej jen do určité fáze knihy, do posledního policejního domu. Nechci ale spoilovat. Tam mě to trochu naštvalo, ale to se mi u Deavera stává. Člověk míní, Deaver mění.
Tentokrát se mi fakt líbilo, že se Deaver držel dějové linie a netahal do knihy žádný med okolo. Naštval mě ale tím zásadním zvratem! To teda joo! Ale budiž mu odpuštěno. Protože tohle je jedna z mých nejoblíbenějších od něj.
Miluju slovní výměny Linka a Thoma! Link má skvelej smysl pro sarkasmus

31.01.2018 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

No ty brdo!!... Uff...

27.01.2018 5 z 5


Syn Syn Jo Nesbø

Bavila mě moc!
Sonny mi byl moc sympatický!
Marta mi byla moc sympatická!
Byl mi sympatický i Lars.. a taky Markus a žlutý dům..
super čtení, za dva dny zhltáno..! Pět hvězd!

25.01.2018 5 z 5