pajkahej pajkahej komentáře u knih

☰ menu

Osm Osm Radka Třeštíková

Moc nerozumím komentářům, které uvádějí, že je kniha složitá... Za mě jednoduché čtení, nic extra třída, ale taky nic k odložení. Jen škoda těch nepřeložených vět v cizích jazycích a nedotaženého konce...

07.06.2022 3 z 5


Chladnokrevně Chladnokrevně Truman Capote

Na mě teda kniha velmi zapůsobila. Nevidím v ní jen příběh podle skutečné události, ale neuvěřitelně precizně zpracované pohnutky chování různých lidí, včetně těch, co dokážou sebrat život.

Ke Clutterovým mám zvláštní pocit úcty a vede mě to k uvědomování si, že život je dar a my nevíme "dne ani hodiny", jak měla Bonnie Clutter napsáno na své záložce v Bibli.

Capotovi patří velký dík za zpracování tak emotivního příběhu.

07.06.2021 5 z 5


Velkolepá kniha o zvířatech Velkolepá kniha o zvířatech Tom Jackson

Kniha na úrovni. Informací není moc, jsou stručné, jasné, zajímavé a taky lehce zapamatovatelné i pro tříleté dítě. Ilustrace jsou nádherné.

10.03.2021 5 z 5


Ženy, co se nedaly Ženy, co se nedaly Ivana Peroutková

Líbilo se mi jak zpracování, tak samotný výběr žen. Zejména oceňuji ilustrace, překvapila mě velká písmena textu, ale to asi ta uměleckost díla. Chvílemi psáno kostrbatě, ale celkový dojem to nekazí. Jen ten text ke knize mě trochu rozčiluje, k čemu jsou holky na světě? Nechte Žáčka dýchat!

28.02.2021


Méně mít, více žít - Najděte si vlastní cestu k minimalismu Méně mít, více žít - Najděte si vlastní cestu k minimalismu Klára Haunerová

Asi jsem měla moc velká očekávání, u mně teda kniha totálně propadla.

Tváří se jako odborná kniha (to asi to nakladatelství?), ale stylistika, zoufalé citování, chyby v textu mě vyvedly z omylu.

Nehledě na to, že celá kniha je postavená na pár jiných knihách (třeba na knize až s nápadně podobným názvem, nebo metoda KonMari), z kterých v podstatě "opisuje".

Nejvíc mě zaráží celkové pojetí minimalismu - z hromadění věcí se zaměřuje na hromadění zážitků. Hm, zajímavé, opravdu minimalistické.

Pokud jste knihu ještě nečetli, raději se podívejte po jiné, možná trochu propracovanější.

20.02.2021 1 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Jedna z mála knih, kde mi snad není sympatická ani jedna postava - teda, aspoň první 3/4 knihy (neříkám, že je to špatně). Kdybych si měla vybrat, překvapivě mi je nejsympatičtější Svatopluk. Konec a vyvrcholení knihy - klobouk dolů. Bylo to famózní.

22.01.2021 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

To je symfonie slov.

15.01.2021 5 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

No teda, jsem překvapená, že se mi to líbilo! To prší moře byl brak jak vyšitý. Tohle mělo šťávu a nápad, ach, jen ten konec...

23.10.2020 3 z 5


Na hraně Na hraně Samuel Jan Hejzlar

No, četlo se to velmi těžko. Trochu těžkopádný styl psaní- škoda, téma velmi zajímavé.

12.10.2020 2 z 5


Najděte si svého marťana Najděte si svého marťana Marek Herman

Tuhle knihu by si měl přečíst každý rodič. Mrzí mě, že autor nepoužívá citace. Ač říká, že kolegové jsou jimi posedlí, a proto je nepíše, mě to přijde trochu jako lenost. Nelze si pak dohledat jednotlivé myšlenky od původních autorů a to je velká škoda.

24.07.2020 4 z 5


Po strništi bos Po strništi bos Zdeněk Svěrák

Nádhera!

03.04.2020 5 z 5


Černobílý svět Černobílý svět Kathryn Stockett

Úžasně strhující, výborně se to čte a není to blbost.

03.03.2020 5 z 5


Někdy je hezké, že mě miluješ Někdy je hezké, že mě miluješ Marie Vareille

Nenadchne, neurazí.

03.03.2020 2 z 5


Půvabná Půvabná Stasi Eldredge

Kniha psaná pro "náctileté", avšak myslím si, že stylem psaní (nebo překladu, to nemohu posoudit) se cílové skupině míjí. Obsahem tak napůl, oproti Úchvatné mi to přijde slabší odvar. Dost mi vadí, že informace, které zde předává, nemá nijak podložené, jen na základě vlastních pocitů.

08.02.2020 2 z 5


Konec světa, tak jak ho známe Konec světa, tak jak ho známe Erlend Loe

Skončila jsem na straně 80. To jsem prostě nedala. Existuje v současné době autor, který necpe do svých knížek sexuální témata?

22.05.2019


To prší moře To prší moře Radka Třeštíková

Knihu jsem si přečetla, protože jsem si chtěla přečíst něco od této autorky, která je v současné době tolik čtená. Musím ale říct, že moc nechápu proč.

První polovina knihy by tam ani být nemusela, konec zase vybízel k pokračování. První dějová linie byla v půlce nahrazena jinou a zcela nevysvětlena, prostě to "vyšumělo".

Nejvíc mě na knize rozčilovaly ty příměry nevedoucí nikam a nesouvisející s dějem, akorát zbytečně rušily při čtení.

Pozitivní je, že se to dá alespoň dočíst do konce.

22.05.2019 1 z 5


Co vyprávěla Noc Co vyprávěla Noc František Nepil

Nádherné ilustrace :-)

31.05.2018 4 z 5


Jan Wood, chlapec, který zasadil strom Jan Wood, chlapec, který zasadil strom Iva Vodrážková

Začátek se mi líbil, ale pak... Ježíš jako dřevěná soška vyzývající, aby se Jan klaněl stromům.. Potulující se skupinky, které vždy Jana přijmou... duhoví lidé?... vidění, ve kterém se zjevuje Eliáš, Jan Křtitel a Ježíš.. židé uctívající kamaráda Pavla jako mesiáše.. teroristický útok... indický hudebník léčící hudbou... Ne, děkuji.

30.05.2018 1 z 5


Mobilmánie v pohádkové říši Mobilmánie v pohádkové říši Lenka Rožnovská

Tak tohle teda byla divná kniha.

04.05.2018 1 z 5


Výkupné za Eraka Výkupné za Eraka John Flanagan

Dle mého názoru ze všech dílů je právě tento nejpovedenější :-)

17.04.2018 5 z 5