Osm

Osm https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/331871/bmid_osm-Was-331871.jpeg 4 3069 777

Příběh o několika láskách s jednou detektivní zápletkou. Začíná nečekaně skoro koncem a končí začátkem. Hlavní hrdinka Míša je následkem střelného poranění v bezvědomí. Kdo jí chtěl ublížit a proč, když ji všichni měli rádi? A co se stane, až se Míša probudí a ze svého života si bude pamatovat jenom něco?

nikol4574
nikol4574
25.02.2024 3 z 5

Knihu jsem si vybrala díky nalákání na detektivní zápletku, kterou jsem však spatřovala málo kde (jen na začátku a na konci příběhu). Z tohoto hlediska mě to trochu zamrzelo, protože jsem od příběhu čekala velké rozuzlení, ale v podstatě na něj nebyl prostor i přes to, že má kniha necelých 400 stran. Čtenářům, kteří ocení romány, bych knihu doporučila všemi deseti, ale těm, kteří si potrpí na detektivní zápletku, již méně.

Pravdonoška
Pravdonoška
09.02.2024 4 z 5

Moje třetí kniha od autorky. První byly Bábovky k povinné četbě, ty byly fajn, ale nenadchly, neurazily. Pak Veselí, ta se mi líbila, a tuhle “Osmičku jsem sehnala náhodou v antikvariátu (tam si mě doslova našla sama - vypadla na mě z poličky). Docela mě překvapila, četlo se to dobře, děj mě zaujal, bavil, i když detektivkou jako takovou bych to nenazvala. Jediné, co mi tahalo oči, bylo vyšetřování. I to se ale dalo zvládnout, není to dokument, ale beletrie.


lulucinax
lulucinax
04.02.2024 5 z 5

Toto je má třetí kniha od autorky a je skvělá. Líbí se mi její styl psaní a humor. Velmi dobře se mi čte a příběhy v jejích knihách si užívám.
Míši mi bylo docela líto. Nejdřív jsem si říkala, že Míšu nemohl postřelit nikdo, ale postupem času to mohl udělat každý :-D

trudoš
trudoš
20.12.2023 2 z 5

Problém Osmičky spočívá v tom, že k ní nesmíte přistupovat jako k detektivce. Ačkoli přebal slibuje netradiční počtení, v konečném důsledku je to obyčejné psychologické drama o dvou manželských vztazích, které se ať už z těch, nebo oněch příčin rozpadají. Vyšetřování zločinu, které zde probíhá, je k smíchu a nakonec skončí u chlapáckého přesvědčení, jak to všechno bylo, zatímco ta chytřejší ženská polovička své dojmy raději zatají, aby se náhodou nezesměšnila. Přednější pro ni je, co co uvařit svému milému macho příteli. Jestli v tom byl nějaký feministický manifest, naneštěstí mi unikl. Každopádně stylistika, zápletka, postavy, to všechno jde v zaběhnutých kolejích, nijak nové, nijak objevné a rozhodně nijak zajímavé. A protože hrdinové Radky Třeštíkové jsou z valné většiny nenapravitelné fňukny, kterým se děje přesně to, z čeho mají největší strach, marně jsem doufal ve zvrat, nadstavbu či odlehčení. Což při tři sta osmdesáti stránkovém rozsahu, vážně nebyla žádná legrace dočíst.

natalie.carsen
natalie.carsen
15.12.2023 2 z 5

Asi nejlepší kniha od RT :) ikdyž její styl moc nemusím, tohle mi docela sedlo

pucii
pucii
02.12.2023 3 z 5

Takové pěkné oddechové čtení, na mne až moc propletené svým dějem, že nepůsobí reálně. Částečně působí jako detektivní příběh. Nicméně mi se kniha líbila. Člověk si říká, že má štěstí, že má alespoň nějakou nekompletní rodinu a ne jako tadyhle Míša, která dělá blbosti jen proto, aby už konečně někam patřila a byla řádným členem rodiny se vším všudy.

Fčelička
Fčelička
19.11.2023 4 z 5

Překvapivý vývoj a zápletka. Kniha má spád a zaujme. Lze doporučit.

mila2411
mila2411
03.11.2023 5 z 5

Opět hodně lidí, hodně příběhů a vše TAK nějak souvisí a krásně se to proplétá. Moc hezky se to četlo, nenudilo a bavilo. Radka umí a tahle kniha To jen a jen potvrzuje!

Christo
Christo
23.10.2023 4 z 5

Takový ženský Viewegh- pobaví a nevím proč, ale působí lacině. Nízká hodnocení, přesto hodně hodnotilů a recenzí. Pro mě podstatné, že ačkoli nejsem žena na mateřské kolem třiceti, ale single muž po čtyřicítce, tak mě to bavilo.

vikaa
vikaa
21.09.2023 4 z 5

Po neslaných nemastných Bábovkách opět pecka. Tentokrát jsem se bavila od začátku do konce. Nechybělo napětí, láska, nenávist, přátelství i nepřátelství. Hlavní hrdinka Míša tak moc touží po rodině, kterou nikdy nepoznala, až se její chování stává posedlostí...

Kacheenk
Kacheenk
11.09.2023 4 z 5

Velmi čtivá kniha, doslova jsem hltala, jak to dopadne. Byť romány nejsou mým hlavním žánrem, tento se mi velmi líbil. Poutavý příběh se sympatickymi postavami, dokonale vykreslene pocity vás se všemi sblíží. Jenom ten konec mi přišel trochu odflaknuty. 4,5/5

KaLiBi
KaLiBi
16.08.2023 5 z 5

Tleskám! Líbilo se mi to. Dokonce moc se mi to líbilo. Napínavé, zajímavě propletené, na postavy nenáročné, zábavné a skvěle napsané. A po dlouhé době kniha bez gramatických chyb. Díky paní Třeštíková, za mě super!
Osmička? No, ležatá. Takže nekonečno? Mám ji vytetovat ležatou? Ne, to ne, chci aby byla naležato, až když si lehnu.

Daenerys
Daenerys
15.08.2023 5 z 5

Po druhém čtení (po letech) opět skvělé. Škoda, že člověk nemůže taky podruhé obodovat, hned bych s chutí loupla 5*

simca9342
simca9342
13.06.2023 5 z 5

(SPOILER) Čtená před rokem.

"všichni ji měli rádi, a přitom se ji někdo pokusil zabít."
Jako bych četla Slyšet jeleny zpívat (komentář dole). Akorát tady začíná děj obráceně. K samotnému řešení zločinu dochází v průběhu, ke konci knihy.
Míša skončí postřelená v nemocnici Upadne do kómatu. Během její návštěvy se od okolí čtenáři jako neviditelní diváci dozví, že až tak oblíbená není jak si mysli policisté na komisariátu, kde se odvíjí závěrečná část příběhu.

Aligi
Aligi
01.06.2023 2 z 5

Druhá a poslední kniha od autorky. Příběh dobrý, ale konec typu dopiš doma. Autorka píše dlouhé souvětí přes celou stranu, někdy jsem se musela vracet. Používá to v celé knize a je to dost otravné.

Laaaney
Laaaney
13.05.2023 3 z 5

Pohodové fajn čtení na víkend!

mauglie
mauglie
14.04.2023 5 z 5

(SPOILER) Má první kniha od autorky a musím říct, že jsem byla velice mile překvapená! Moc se mi líbil originální styl psaní, je to něco svěžího a překvapujícího. Sice se člověk nemůže ztotožnit s žádnou s postav, ale stejně se jedná o příjemné čtení. To, že se děj odehrává v Praze na známých místech tomu ještě dodává pocit blízkosti.
A konec se mi naopak líbil, dozvídáme se, že je Míša v letadle do Švédska a pravděpodobně pátrání po své "lásce" nikdy nevzdá.

Christeene
Christeene
02.04.2023 3 z 5

(SPOILER) Musim priznat, ze to nebylo vubec spatne. Rozhodne me to mile prekvapilo. Na druhou stranu, ma ocekavani nebyla vysoka. Byly tam nejake veci, co mi vadily-proc se musely nektere pasaze opakovat doslovne? bylo nutne se jedine zene u policie tak okate vysmivat? A na zaver se ukazalo, ze je tam nejak moc psychopatu Zpetne me napada, zda tam byl vubec nekdo tak nejak stastny

simona8022
simona8022
03.03.2023 3 z 5

Moje první kniha od autorky, chvíli mi trvalo zvyknout si na styl psaní, nicméně 2 dny nemoci mi to pěkně zkrátilo. Neskončit ale většina osudů pozitivně, chytnu z nich depku ;)

Lenulinka2510
Lenulinka2510
28.01.2023 3 z 5

Kniha byla čtivá,taková oddechovka, ale konec mohl být trošku dotaženější. Veselí se mi líbilo víc.