Po strništi bos přehled
Není to kronika mého dětství ani naší rodiny, chtěl jsem, aby to byla krásná literatura. Autoři takové literatury nejen vzpomínají na to, co viděli a slyšeli, ale také si vymýšlejí a fantazírují, aby jejich příběh stál za řeč. V knížce vyprávím o tom, jak byl malý kluk přesazen z města na venkov a co to udělalo s jeho duší. Jsem to já a nejsem to já. Je to mozaika, v níž jsou některé kamínky pravé a jiné přidané. Ale vy byste neměli poznat, který je který.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Po strništi bos. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 294 komentářůSouvisející novinky - Po strništi bos (2)
10 nejprodávanějších audioknih (září)
20.10.2017
Knižní novinky (13. - 20. 10.)
12.10.2013
Ocenění knihy (3)
2014 -
Magnesia Litera
(Kosmas cena čtenářů)
2013 -
Český bestseller
(Česká beletrie pro dospělé - ČESKÝ BESTSELLER (hlavní kategorie))
2013 -
Cena Miloslava Švandrlíka
Kniha Po strništi bos v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 10x |
| v Přečtených | 1 626x |
| ve Čtenářské výzvě | 498x |
| v Doporučených | 84x |
| v Mé knihovně | 305x |
| v Chystám se číst | 221x |
| v Chci si koupit | 31x |
| v dalších seznamech | 10x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
druhá světová válka (1939–1945) přátelství, kamarádství zfilmováno česká literatura vzpomínky rodina dětství kluci autobiografie Magnesia Litera Zdeněk Svěrák, 1936–Zdeněk Svěrák také napsal(a)
| 2013 | Po strništi bos |

87 %
59 %
73 %
Po strništi bos
Velmi poetický, laskavý, někde lehce úsměvný, jinde zase malinko smutný příběh dětství nazíraný pohledem malého kluka Edy, který se přestěhoval s rodiči z města na venkov. Eda se snaží v novém prostředí postupně aklimatizovat (někdy s menšími, někdy s většími obtížemi), "zapadnout" mezi místní kluky a prožívá celou řadu typických chlapeckých dobrodružství. Viděl jsem i velmi zdařilé filmové zpracování (dokonce několikrát). Celkově je to typický Svěrák (jak ho dobře známe) s jeho specifickým stylem vyprávění, hezké a milé čtení.