olma olma komentáře u knih

☰ menu

Pro tvoje dobro Pro tvoje dobro Ellen Marie Wiseman

Na mě byla tato kniha plná krutosti. K dětem , zvířatům. Napínavý děj od začátku až do konce, to ano. Autorka umí udržet pozornost. Další její romány mě ovšem nelákaji.

28.03.2024 3 z 5


Až na ten konec dobrý Až na ten konec dobrý Pavel Tomeš

Řekla bych: český stoletý stařík co vyskočil z okna. Vtip- někdy až moc vynucený. Zápletka -takova krkolomna. Sex-skoro moc. Ale otevírá témata o kterých se mluví málo. Přesto mě kniha bavila.

13.08.2023


Doktorka z domu Trubačů Doktorka z domu Trubačů Ilona Borská

Jednou větou. Vřele doporučuji.
Obdivuhodná osobnost, aniž by to sama o sobě věděla. Změnila za života několik životů a nyní i můj.

28.06.2023 5 z 5


Slavík Slavík Kristin Hannah

Kniha je ve mě ještě po měsíci. Snad denně si vzpomenu na některou část knihy. Mluvila jsem o ni tak moc, že si ji přečetl i můj muž a to je už co říct vzhledem k objemu (čte pouze knihy tenké a české) Dlouho jsme si o ni potom povidali. Mě osobně dala jiný rozměr pohledu na válku. Poprvé jsem se zamyslela nad tim jak válku prožívaly ženy, jak byly statečné ať chtěly nebo vlastně ani nechtěly a jen okolnosti je k tomu donutily. Vřele doporučuji.

25.11.2020 5 z 5


Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Aleš Palán

Zajímavé, nevěděla jsem, že jde i v české republice žít jako poustevník či samotář v přírodě.

29.06.2020 5 z 5


Myslet srdcem: Psychedelická cesta Latinskou Amerikou Myslet srdcem: Psychedelická cesta Latinskou Amerikou Jitka Juliet Navrátilová

Chceš vzít život a zdraví do vlastních rukou? Pak přečti tuto knihu. Dozvíš se jednu z možností jak na to. A nemusíš dělat své chyby, Tato slečna se jich nadělala dost než pochopila, ale také klobouk dolů co dokázala pro své zdraví, tělo a svůj život vyzkoušet a procestovat. Úžasné zkušenosti, znalosti a velké dík za sdílení. Fandím všem mladým lidem podobného typu, oni se učí žít v mládí, já začala až v padesáti, ale jsem vděčná za to že jsem začala, zbavila se bolesti a poznala souznění s přírodou byť pouze v české republice, naučila se vnímat intuici. Na této knize je krásná autorčina upřímnost. Ještě jednou děkuji za krásný zážitek s vámi.

29.06.2020 5 z 5


Psí poslání Psí poslání W. Bruce Cameron

Pejskaři pozor. Nenechte si ujít tuto knihu. Ano popláčete si, ale také o malinko více pochopíte svého psího kamaráda. A vy pejskaři co máte doma "pouze hlídacího psa", vám tuto knihu také vřele doporučím, najdete zde odpovědi, proč ten náš pes......

29.06.2020 5 z 5


Miss exitus Miss exitus Aleš Palán

Souhlasím, výjimečná kniha, téma těžké, ale pěkně uchopené, jednoduché ale výstižné. Určitě doporučuji přečíst.

29.06.2020 5 z 5


Postel, hospoda, kostel Postel, hospoda, kostel Zbigniew Czendlik

Hledala jsem odpověď na otázku proč věřící věří v boha. Pan Czendlik mi krásně odpověděl. Zamilovala jsem se do něj. A nevadí mi že je kněz. Je to krásný člověk. Poprvé jsem byla ochotna vzít křesťany na milost. Ale pouze ty, kteří věří stejně jako on. Já totiž hledala odpověď proč lidé stále věří a chodí do kostela, když ve jménu boha, byli vřažděni, zabíjeni lidé, kteří nechtěli přijmout cízí víru. Kteří měli svou víru, jako byli bylnkáři, bohyně aj. Kniha je pěkná. Člověk se něco naučí, něco dozví a přitom se příjemně pobaví. Vřele doporučuji i nevěřícím.

29.06.2020 5 z 5


Quo vadis? Quo vadis? Henryk Sienkiewicz

Nevím jak to napsat. Křesťanství přisuzuji zánik pohanů, bylinkářů, bohyní, všech jejich zvyků a tradic. Zde je popsán záčátek křesťanství, krásné víry v lásku. Jsou zde popsaní čistí láskyplní křesťané. Ale bohužel i tato kniha mě nejen nepřivedla k víře v boha, ale ještě umocnila můj negativní postoj k náboženství. Jen manipulace s lidmi. Protože pak ve jménu boha a prý lásky vyvraždí ty kteří, mají jinou víru, vědomosti a znalosti. Kniha je napsána pěkně a čtivě, jen můj postoj k náboženství pokazil mé hodnocení.

29.06.2020 3 z 5


Růže pro Algernon Růže pro Algernon Daniel Keyes

Knihy běžně nekupuji, ale tato nesmí v mé knihovně chybět. Pomohla mi pochopit třeba moje děti, ale taky samu sebe. Dětem jsem řekla, že až mi nebudou rozumět a budou se divit co se děje s jejich maminkou, ať si přečtou právě tuto knihu a že jim to říkám dnes, dokud si pamatuji, proč je Růže pro Algernon v mojí knihovně. Krásná kniha, a myslím, že svým způsobem osloví každého.

29.06.2020


Růže pro Algernon Růže pro Algernon Daniel Keyes

Tato kniha bude mít v mé knihovně stále místo.. Podle mě osloví každého, v každém věku i když si ji užijeme každý z nás jinak. Každou chvíli jsem si zapisovala úryvky a po posledních 10 stranách přišlo AHA! ? TY JOO. !!

15.06.2020 5 z 5


Léčení - Zázrak v nás Léčení - Zázrak v nás Clemens Kuby

chceš li pro své zdraví něco sám udělat, hledáš cest jak si sám pomoct ke zdraví, tak to je ta správná kniha. Našla jsem v ní další možnost.

25.01.2020 5 z 5


Moc přítomného okamžiku - Kniha o duchovním osvícení Moc přítomného okamžiku - Kniha o duchovním osvícení Eckhart Tolle

Kdo hledá nechť přečte. Kdo čeká že se stane zázrak, ať dále čeká a tuto knihu číst nemusí.

25.01.2020 5 z 5


Kniha radosti Kniha radosti Douglas Carlton Abrams

Pět hvězdiček je málo. Je vám smutno? Jste zoufalí? Nikdo vás nemá rád? Nevíte si rady? Vemte do ruky knihu radosti. Není to kniha návodů, kázání .. nic podobného. Je to setkání a rozhovor dvou přátel, ale jako bych seděla s nimi, byla jsem s nimi milována, šťastná a najednou jsem našla cestu ze svých chmur, bolístek. Mám ji doma a už to je dar.

25.01.2020 5 z 5


Škola Malého stromu Škola Malého stromu Forrest Carter (p)

Děkuji za tuto krásnou knihu. Byla pro mne opravdovým zážitkem a prožila u ní všechny emoce. Děkuji

25.01.2020 5 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Když vydržíte ubrblaného muže, zažijete krasné chvíle s touto knihou. A vřele doporučuji vydržet.

25.01.2020 5 z 5


Babička pozdravuje a omlouvá se Babička pozdravuje a omlouvá se Fredrik Backman

Tuto knihu jsem přečetla jedním dechem na poprvé a po druhé hned vzápětí abych si ji vychutnala ještě jednou. Je to kniha, kterou ráda kupuji jako dárek.

25.01.2020 5 z 5


Cukr a sůl Cukr a sůl Táňa Keleová-Vasilková

Opět moc pěkná kniha.

25.01.2020 5 z 5


Mama Mama Táňa Keleová-Vasilková

Úžasná kniha. Po přečtení jsme ji chtěla koupit každému koho znám. On se v ní totiž najde opravdu každý. Máma, táta, dcera, syn, bratr, sestra zeď i snacha.

25.01.2020 5 z 5