Myslet srdcem: Psychedelická cesta Latinskou Amerikou

Myslet srdcem: Psychedelická cesta Latinskou Amerikou https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415479/bmid_myslet-srdcem-psychedelicka-cesta-l-Mdm-415479.jpg 4 83 23

Když Jitka onemocní vážnou autoimunitní nemocí, řeší to neortodoxně. Místo lékařů poslechne hlas svého srdce, který ji nabádá ukončit dlouholetý partnerský vztah, opustit domov a odjet sama do Latinské Ameriky vyléčit se s pomocí místní prastaré medicíny. Její příběh je o dvou cestách. Dobrodružné cestě, která ji vede amazonským pralesem, horami, pouští a pobřežím po celém latinskoamerickém kontinentu. A pak je tu další, ne méně dobrodružná cesta do jejího nitra a za hranice běžného vědomí, přes které ji přenese psychedelická rostlinná medicína ayahuasky a San Pedra. Tento nevšední, ale poutavý cestopis tak vypraví o důvěře, odhodlání a snaze porozumět nemoci a tím i sobě.... celý text

Přidat komentář

Jarda72
02.01.2024 5 z 5

Někdy na jaře jsem viděl Duši K s touto autorkou. Následně mě moje žena koupila knihu v létě k narozeninám. Začal jsem ji číst 11.12. a symbolicky jsem ji dočetl na Štědrý den. Příběh je úžasný, psaný poutavou formou a mnohdy jsem se od toho nedokázal odtrhnout. Velmi mě bavilo propojení cestopisu a vlastní cesta seberozvoje autorky. Dovedu si představit, číst tuto knihu několikrát a vždy si tam najít to "své".

Tave
10.11.2022 5 z 5

Tahle kniha léčí a po dočtení vám zůstane jemný úsměv na tváři. Doporučuji.


michal0791
28.08.2022 5 z 5

Velmi ma pribeh ponoril do seba, krasne sa to cita a odporucam kazdemu k sebazamysleniu

Mi-šu-le
19.07.2022 4 z 5

Zajímavá kniha, občas jsem se nudila, na druhou stranu závidím Jitce, kdybych měla jednou odvahu se sbalit a odjet sama do Latinské Ameriky...

ZUZANA-123
29.01.2022 5 z 5

Dĕkuji Jitce Juliet Navrátilové,že se s námi podĕlila o své zážitky na duchovní cestĕ po Latinské Americe.

hu_87
17.10.2021 3 z 5

(SPOILER) *SPOILER ALERT A VAROVÁNÍ PRO TY, KTEŘÍ SI OD KNIHY SLIBUJÍ MNOHO Z OBLASTI PSYCHEDELICKÉ TERAPIE*
Název je poměrně zavádějící, protože ohledně psychedelických zážitků - je jim věnováno pouze několik stran, vzhledem k celkovému rozsahu knížky jsem čekala, že těch psychedelických zkušeností prostě bude víc, ne že zmíní asi dvakrát svojí zkušenost s ayahuascou a s tím jedním kaktusem tuším (? ale nejsem si jistá) (ale zase se musí uznat, že tyhle části byly sepsané hezky, autenticky, aka ne každá zkušenost s ayahuascou musí být procházka růžovým sadem).
Psychedelická terapie jakoby propojuje, donutí uvědomit si a vidět věci holisticky a je jen na nás, jak s tím naložíme. Může pomoci, ale spíš nám ukáže cestu a je naše volba, jak to přijmeme.

Co oceňuji je fakt, že ta hlavní myšlenka - někdy je fakt lepší myslet tím srdcem - je tu znát, sama autorka má diagnostikovanou autoimunitní nemoc a je zde pěkně znát vztah stresu, přepracovanosti a následného relapsu onemocnění.

Celkově se jedná spíš o cestopis (upozornění pro ty, kteří si od knihy slibují to, co nemůže jako celek nabídnout), protože autorka hodně cestovala a navštívila poměrně hodně států a knížku ocení spíš studenti zeměpisných oborů, než nadšenci pro psychedelickou terapii, které zde opravdu není příliš...
Zato o různých státech se tu dozvíte až až. Je to mix deníku, několika málo zkušeností s psychedeliky

managalante
26.08.2021 5 z 5

Milé počteníčko na léto. Vtažení do atmosféry Latinské Ameriky, při kterém pracuje fantazie na plné obrátky. Zároveň i takové píchnutí do zadku, abychom probudili naše srdce. I přes to všechno, co si Juliet zažila a prožila, tak jasně naznačuje, že cesta k Bohu nemusí nutně vést skrze psychedelické rituály, ale máme ji každý mnohem blíž, než si myslíme. A také máme možnost kdykoliv otevřít láskyplné srdce tomuto světu. :))

Aaron Lewis
18.08.2021 5 z 5

Náhodně koupená knížka, protože jsem čekala na kamarádku:). První, co mi padla do oka, ale řekla jsem si, že těhle knih mám hodně, no nakonec jsem si ji stejně koupila, když mi ji doporučil i prodavač:).

Někdy jsem jí záviděla, tu odvahu, že cestuje přes celý svět a tak, a pak si zase říkám, že každý máme svojí cetu a já bych jí prožila úplně jinak. Bůhví, jestli bych si z toho něco odvezla. Mám takový pocit, že na mě nic nefunguje a že by mi maximálně bylo blbě a spala bych:P.

Taky mě překvapilo, že jí to tak dlouho trvalo, respektivě to nikdy neskončilo… pořád si tak nějak myslím, že dojdeš osvícení a pak už máš pokoj, ale vypadá to, že to není pravda. Vždycky něco pochopíš, prozříš a pak na to zase zapomeneš, protože jedeš v koloběhu života, to jako já, když jsem sama doma a najednou vylezu si nakoupit, jsem jak mimozemšťan a jít do práce, tak to je úplně masaker.

Takže moc děkuju za krásnou knihu, všechny věci mi byly povědomé a asi všechno už vím, jenom si to ještě pořád sedá a čeká, kdy své vědomosti a moudrost začnu konečně používat v praxi. A taky ty rituály a vděčnost a tak, ne jak já hr na věc… a Záměr… to mám taky všude, jaký je tvůj záměr… jednoduchý, být šťastná:) sama se sebou:).

Kvítek84
30.07.2021 4 z 5

Když se vám dostane do ruky kniha od autorky, která jde podobnou cestou z podobné nemoci, je podobného věku a dokonce pochází ze stejného města jako vy (ať žije Přerov!) tak to prostě nemá kam uhnout! Nejednou jsem si musela s úsměvem říct "bože, tahle knížka je o mně" :-) Když vás k tomu autorka povozí po všech možných i nemožných koutech Latinské Ameriky, vaše srdce geografa zaplesá. A když je váš manžel fanda psychedelických látek, všichni si příjdou na své a je z toho krásné společné večerní předčítání.

ivetka859
26.06.2021 4 z 5

V té knížce bylo od všeho trochu. Trochu psychologie, trochu šamanismu, trochu cestopisu. Autorka na mě i přes téma zapůsobila jako pragmatická ženská, takže si myslím, že je to věc čitelná pro širokou škálu čtenářů.
Ano, chvílemi to je monotónní, zážitky a vyjadřování se opakuje.
Ale jako oddechovka moc fajn, člověk si z toho vezme, co zrovna potřebuje. Hezky se mi některé pasáže propojily s podcastem Uvolněte se od Psychologie.cz, který jsem zrovna objevila, takže mě to i bavilo a trochu mi to pomohlo.
I přes nějaké mouchy jsem ráda, že taková knížka existuje, jsem ráda, že jsem jí přečetla, a i jsem jí pár lidem doporučila.

Any26
14.06.2021 5 z 5

Nádhera. Kdo by po přečtení nechtěl navštívit Amazonii, Latinskou Ameriku..., užít (okusit) posvátnou medicínu, někde dokonce místní kulturní dědictví, která lidem odpradávna pomáhá očistit se a v podstatě pozřít nový svět - neprobádaný svět ve své mysli (vědomí, podvědomí a nevědomí) respektive ve svém srdci. Ony dveře, které jsou nám zavřené. Poznat sebe. Žít v harmonii a komunikovat se sebou. PSYCHEDELIE, no není to dokonalé slovo? – pro vyjádření této cesty a knihy... ?
"Věřit znamená myslet mozkem. Důvěřovat znamená myslet srdcem (️❤️)."

Víťa89
13.05.2021 4 z 5

Ač na "esoteriku" moc nejsem, tak mě kniha moc bavila. Je to pěkně napsaný cestopis s určitým přesahem do krajiny duševního rozvoje.

helkol
18.04.2021 5 z 5

Kniha je plná skvělých myšlenek, doplněné o poutavé dobrodružství, které zažívala autorka při své cestě za uzdravením se. Název knihy se mnou rezonuje a i když mi ležela kniha na nočním stole delší dobu, až v tu pravou chvíli jsem si uvědomila důležitost jejího názvu a myšlenky a to: myslet srdcem.

wayhui
25.01.2021 5 z 5

Knihu som mala dlho doma.
Po prečítaní putuje ďalej a rozhodne ju doporučujem.
Krásne popísané dobrodružstvá..

florinka
08.01.2021 5 z 5

Výborná inspirativní kniha. Doporučuji

Eva88
09.09.2020 4 z 5

Kdyby se Siddharta nechal inspirovat touto knihou, tak by osvícení dosáhl zvracením a sexem. Musela jsem. :-) Ale vážně. Kniha teda nebyla úplně to ONO, co jsem čekala. Paní Juliet se dobře poslouchá, je to vzdělaná a vtipná žena. Ale kniha jaksi zaostávala. První půlku jsem nějak přelouskala, jakoby autorka nevěděla, jak poselství uchopit. Za to ale druhá část knihy se četla sama. Perfektně vylíčené cestování po Jižní Americe. A nějaké to moudro k tomu. :-) Takže nakonec velmi dobré čtení.

Varvara
05.09.2020 5 z 5

Davam pet, ac by se nejake mouchy daly najit ve formalni strance. Tedy ano, dnes hodnotim emocne, protoze je to kniha srdce, plna inspiraci a moudrosti. Zajimavy pribeh o velmi zajimave zene. Knihu davam na roven Zpravam z nitra ci Musela jsem zemrit. Doporucim vsem ne-mocnym, i kdyby je nezajimaly psychoaktivni rostliny a houby. O nich to totiz neni. Nebo je, ale to podstatne je v necem jinem, tedy v individualni ceste (k sobe, teda i k lepsimu zdravi). A Jitka-Juliet tu svou nikomu nevnucuje. A pokud neradi ctete o zvraceni, nebojte, neni na kazde druhe strance. Ani na kazde páté. A jestli nekdo psal, ze mu vadilo, jak autorka zduraznuje svou krasu/stihlost/oci, cetl asi jinou knizku nez ja. Ona se tim nijak nechlubi. V jihoamerickych zemich byl jeji vzhled proste mnohdy exoticky. Nechavam v knihovnicce, protoze se k ni rada vratim.

Jelitovna
31.08.2020 1 z 5

Knížku jsem nikdy neměla v plánu číst, jenže kdosi mi ji donesl se slovy: "Ty přečteš všechno a mně se to líbilo." Takže se za hodnocení předem omlouvám...
Třistadvacet otravných stran. Rozsahem, obsahem a stylem "všechno to na vás vybleju".

olma
29.06.2020 5 z 5

Chceš vzít život a zdraví do vlastních rukou? Pak přečti tuto knihu. Dozvíš se jednu z možností jak na to. A nemusíš dělat své chyby, Tato slečna se jich nadělala dost než pochopila, ale také klobouk dolů co dokázala pro své zdraví, tělo a svůj život vyzkoušet a procestovat. Úžasné zkušenosti, znalosti a velké dík za sdílení. Fandím všem mladým lidem podobného typu, oni se učí žít v mládí, já začala až v padesáti, ale jsem vděčná za to že jsem začala, zbavila se bolesti a poznala souznění s přírodou byť pouze v české republice, naučila se vnímat intuici. Na této knize je krásná autorčina upřímnost. Ještě jednou děkuji za krásný zážitek s vámi.

YenMaja
28.01.2020 4 z 5

Vzrušující vyprávění z cest za ozdravnými ceremoniemi. Velká část je o zvracení, ale to je přece samozřejmé, nejedná se o pití čaje o páté. ;) Možná bych vytkla jen to, jak se v knize autorka prezentovala. Navenek působí velice sympaticky a skromně, v knize ve mě zanechala dojem ženy, která si myslí, že je každý unesený z její "vysoké, štíhlé postavy a krasných očí".

Štítky knihy

Latinská Amerika

Autorovy knížky

2019  81%Myslet srdcem: Psychedelická cesta Latinskou Amerikou

Kniha Myslet srdcem: Psychedelická cesta Latinskou Amerikou je v

Právě čtených7x
Přečtených120x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených6x
Knihotéce44x
Chystám se číst103x
Chci si koupit31x
dalších seznamech3x