Nudlesmakem Nudlesmakem komentáře u knih

☰ menu

Příšerní nezbedníci Příšerní nezbedníci Martina Drijverová

Pořád byli Chlapečci super, ale asi už toho bylo moc. Už to děti ve školce tolik nebavilo jako první díl.

03.03.2024 4 z 5


Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Prohnilé město je oproti Vranám daleko dynamičtější, spousta nečekaných zvratů, vždy máte pocit, že už víte a najednou je všechno zase jinak. A nezbývá než obdivovat Kazovu genialitu, potažmo autorčinu.
Za mě skvělá kniha od které se nešlo odlepit.

03.03.2024 5 z 5


Čekání na kocoura Čekání na kocoura Michaela Klevisová

Rychlá knížka, která nijak hluboce nezasáhne, ale neurazí. Asi mám osobní problém s autorkou. Připadá mi její styl psaní takový, že v člověku zanechává určitou zoufalost nad životem. Četla jsem více jejích knih, ale touto zřejmě končím.

12.02.2024 3 z 5


Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Celkem mi trvalo, než jsem se začetla, ale postavy byly skvěle vykreslené, vlastně nezbývalo, než si je zamilovat. A samosebou potřebuji další knihu.

11.02.2024 5 z 5


Nezbedníci Nezbedníci Martina Drijverová

Čteno dětem ve školce. Poslouchaly se zatajeným dechem. Krátké, milé, poučné. Něco mezi paní Láryfáry a A pak se to stalo.
Hezké ilustrace.

09.02.2024 5 z 5


Knihonoš Knihonoš Carsten Henn

Laskavá, dojemná knížka, kterou shltnete za jedno, dvě odpoledne.

27.01.2024 5 z 5


Chaloupka na vršku Chaloupka na vršku Šárka Váchová

Čteno dětem ve školce. Pohádky krásné, kapitoly delší. Sposta slov k vysvětlování a hlavně večerníček je top.

27.01.2024 5 z 5


Královna rebelů Královna rebelů Lynette Noni

Zajímavé prostředí, které bylo vykreslené tak, že se v člověku opravdu všechno svíralo, přitom nic strašidelného.
Děj napínavý, ne, že by se kniha musela přečíst úplně jedním dechem, ale těšila jsem se, jak se příběh vyvine a říkala si...mám si přečíst další díl, nemám si přečíst další díl a pak....poslední 2 strany rozhodly.MUSÍM SI PŘEČÍST DALŠÍ DÍL!

23.01.2024 4 z 5


Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

Prvních 200 stran jsem si říkala kdy už se tam začne něco dít, potom se začalo, ale spousta věcí je dost absurdních. Zaujal mě skvěle vystavěný fantasy svět a chvíli mi zabralo, než jsem se v něm zorientovala, nádherné a v podstatě bezchybné hlavní hrdiny nelze si neoblíbit, protože útočí na to, co milujeme-superschopnosti, pošramocená minulost, přemožení svých vlastních démonů, dokonalá těla a špetka anarchie. Pustila jsem se do dalšího dílu, ale myslím, že knihy v mé domácí knihovně nezůstanou.

26.12.2023 3 z 5


Zelená míle Zelená míle Stephen King

Příběh znám díky filmu, ale je to poprvé, co jsem četla něco od Kinga.
Poměrně špatně se mi četl jeho způsob psaní.

26.12.2023 5 z 5


Désirée Désirée Annemarie Selinko

Miluji ji už od dospívání. Vrátila jsem se k ní asi po 100 letech, abych se ujistila, že to opravdu byla skvělá kniha a nezklamala.

26.12.2023 5 z 5


Modrý Poťouch Modrý Poťouch Miloš Kratochvíl

Mám ráda knihy Miloše Kratochvíla. A myšlenka, že za ošklivé chování můžou rozkmotřidla určitě každé dítě potěší. Teď už jen se rozkmotřidel umět zbavit.:-) 6-leťákovi se pohádka moc líbila. Hned si musel dojít do knihovny pro pokračování.

14.02.2023 5 z 5


Pekingský rozparovač Pekingský rozparovač Peter May

Tento díl byl asi z celé série nejlepší.

14.02.2023 5 z 5


Sál smrti Sál smrti Peter May

Já tedy nevím. Roztomilá Sin Sin, otravná Margaret, rozpolcený nebo přitroublý Li-Jen...vážně mě to nebavilo. Vztah Liho a Margaret uz je porad dokola tri knihy ode zdi ke zdi a zločinům chybí napnelismus. Za mě mizerné.

10.02.2023 2 z 5


Pravidla skutečných ninjů Pravidla skutečných ninjů Petra Štarková

Velice mě nadchlo téma složité situace chlapce Ivoše i jeho spolužáků. Myslím, že knih s různými sociálními tématy pro děti není nikdy dost. Navíc moc hezky vysvětlené, jak se můžeme bránit a nebýt agresory. Mě se moc líbila kniha a synovcovi málem vypadly oči z důlků samým dobrodružstvím.

05.02.2023 5 z 5


Čtvrtá oběť Čtvrtá oběť Peter May

O chlup lepší než první díl. O Margaret si pořád myslím, že je na pár facek. Ale je zajímavé, co se tam člověk dozví o Číně. Doufám, že se kvalita knih s každým dalším dílem bude zvyšovat.

29.01.2023 3 z 5


Porucha pozornosti bez hyperaktivity Porucha pozornosti bez hyperaktivity Emanuelle Pelletier

Hlavní pozitivum knihy je, že v ní jsou shrnuty a rozebrány všechny rysy ADD. Navím ji prolíná komentář dívky Luny, ktetá se ze své pozice dítěte s ADD k jednotlivým bodům vyjadřuje.

27.01.2023 4 z 5


Petr Pan Petr Pan James Matthew Barrie

Kniha byla jazykově poněkud náročná pro předškolní dítě, příběh se mi velice líbil, byl velmi dobrodružný a plný milých drobností. A měl překrásné ilustrace.
Synovec 6 let z toho byl nadšený. Vždy, když u kapitoly usnul, byl ráno načuřený a musela jsem mu to, co zaspal, vyprávět.:-)

27.01.2023 4 z 5


Nadělení: Příběhy kluka ze zámku Nadělení: Příběhy kluka ze zámku Daniel Krejčík

Literárně žádný zázrak, ale dobře se to čte a hlavně si pan Krejčík získal mé sympatie svou otevřeností, citlivostí a smyslem pro humor.

18.01.2023 3 z 5


Pán ohně Pán ohně Peter May

Připadalo mi to spíš jako love story s prvky absurdního detektivního románu. Ale je to série, tak co se dá dělat.Jdu do dalšího dílu. Snad mi to začne dávat větší smysl.

15.01.2023 3 z 5