Sál smrti

Sál smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/278145/bmid_sal-smrti-XmV-278145.jpg 4 541 106

Čínské thrillery série

< 3. díl >

Margaret Campbellová a Li Jen ve třetím díle čínských thrillerů. V hromadném hrobě v Šanghaji je nalezeno osmnáct znetvořených a rozřezaných ženských těl. Li je na místo činu vyslán, protože objevené mrtvoly mohou souviset se starou nevyřešenou vraždou v Pekingu. Čeká ho pohled na hrůzný zločin, jaký v Číně dosud nemá obdoby. Margaret mezitím musí čelit pochybnostem ohledně složitého vztahu s Lim. Když se po pohřbu svého otce vrátí ze Spojených států, zjistí, že jejich společný život, milostný i pracovní, může být nyní v ohrožení. Mej-Ling, zástupkyně velitele kriminálního oddělení v Šanghaji, s Lim úzce spolupracuje a podle všeho nechce zůstat pouze u toho. Jak může Margaret, „cizí ďábel“, soupeřit se ženou, která je Limu po všech stránkách blíž? Když vyšetřovatelé při pitvách odhalí strašlivé okolnosti šanghajských vražd, s hrůzou si uvědomí, že mají co do činění s nelidským monstrem. Čím déle jsou chladnokrevnému zabijákovi na stopě, tím je jistější, že se budou muset postavit nejen jemu, ale i vlastním nočním můrám.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Host
Originální název:

The Killing Room , 2000


více info...

Přidat komentář

Čmeláček
04.11.2023 5 z 5

Tenhleten třetí díl se mi už líbil o dost víc, než ty předcházející. Konečně jsem se dočkal a kniha se mi četla hodně dobře. Případ byl taky ucházející :), takže dnes dám pět stars :).

mystery103
13.08.2023 5 z 5

Mně se to líbilo. Sice bych pár věcí vynechala (detailní popisy mrtvých těl) a obešla bych se i bez informace, na rohu kterých ulic stál stánek s jídlem. Ale chápu, že když už si autor něco nastudoval, cítí potřebu dát to vědět všem. Přečtu si další autorovy knihy.


Luigi1
23.05.2023 4 z 5

Tato kniha byla o něco slabší nelibila se mi tam ta vulgarnost

Arwen777
20.04.2023 4 z 5

Těžko se mi rozhoduje mezi 3 a 4 *. Pořád mě tato série baví a téma tohoto dílu bylo velmi závažné. Od první knihy se mě hodně dotýkají poměry v Číně líčené v knize, jako např. politika jednoho dítěte, vztahy mezi lidmi, moc vlády nad životem jednotlivce a mnoho dalších. Z tohoto hlediska jsou knihy pro mě přínosným zdrojem informací a atmosféry. Detektivní linky mě také baví a nemám k nim výtky.
Nicméně tento díl byl zároveň i iritující. Vztah Liho a Margaret byl komplikovaný a neustálé hádky unavující. A závěrečné zamotání Sin-Sin do případů mi také moc nesedlo.
Ale nijak na sérii nezanevřu, jako audiokniha je to pro mě ideální relaxační zážitek.

Petass
16.02.2023 3 z 5

Čínská série má spoustu "ale". Ať už je to obhajování čínské politiky, ne úplně uvěřitelná policejní praxe, šablonovitost, no a pak ta milostná linka, která je jak kolovrátek... V nechutnostech se Peter tentokrát vyloženě rochnil. Už jsem si u něj zvykla na minimálně jednu detailní pitvu na každou knihu, ale tohle si mohl odpustit. I tak mě to celkem bavilo a další díl si přečtu. Snad už přijde autor v dalším díle s něčím novým.

Nudlesmakem
10.02.2023 2 z 5

Já tedy nevím. Roztomilá Sin Sin, otravná Margaret, rozpolcený nebo přitroublý Li-Jen...vážně mě to nebavilo. Vztah Liho a Margaret uz je porad dokola tri knihy ode zdi ke zdi a zločinům chybí napnelismus. Za mě mizerné.

Mája777
22.01.2023 5 z 5

Margaret a Li, co to proboha vyvádíte? To nemůžete mít klidný, nekomplikovaný vztah a cele se věnovat vyšetřování? Ale i tak se mi to moc líbilo a četlo se moc dobře. Toto téma už bylo mockrát zpracované a tak je nesnadné ho napsat atraktivně. No, panu Mayovi se to podařilo. A malá Sin-Sin je zlatíčko.
(22. 1. 23 - 2 252 - 6)

IHT
23.04.2022 4 z 5

Musim priznat, ze se mi to libilo. Sice to nebylo nijak prijemne (cist o neustalem napeti mezi hlavnimi postavami je docela vopruz), ale melo to spad a ve finale to nebylo sablonovite, jak jsem se bal. (Nemyslim finale pribehu - to bylo predvidatelne - myslim jeho prubeh a osobni peripetie protagonistu.)
Diky tomu Mayovi odpustim i takove prohresky, jako ze na jednu stranu Margaret musi letet na otocku do Pekingu pitvat jedno telo a odpoledne se vraci (a vezme si jen aktovku :)) a na druhou stranu maji detektivove spoustu casu chodit na bankety, vecere do restauraci, davat si rande v osm v hotelu (pricemz si stezuji, ze na sebe nemaji cas). Kdyz to srovnam s jinymi detektivkami (anglickymi), zda se mit az neuveritelne, kolik volna maji v Cine detektivove behem vysetrovani :)

A taky mu odpustim, ze CInani maji vsechny pokrocile technologie (psano v roce 2000), jako elektronovou mikroskopii, analyzy DNA vsech fragmentu vsech tel (behem par dni) a pritom nikdo nema mobil a museji praskat sluchatkem do vidlice a nechavat si vzkazy na recepci. Cekal bych, ze zrovna v Cine budou mobily v roce 2000 beznejsi.

Luci19346
14.04.2022 5 z 5

(SPOILER) Pro mě také zatím nejlepší díl. Kniha má pěkný spád. Nebyla jsem si dlouho jistá, jak to dopadne. Konec mě zklamal. Nevím proč v každé detektivce musí unést někoho blízkého detektivovi...

janina66
13.04.2022 4 z 5

Tak tento díl byl pro mě, narozdíl od ostatních, slabší. Vinou jsou asi dost brutální vraždy, sokyně v lásce. Vše napravila výborně načtená audiokniha.

Kerberos
16.02.2022 5 z 5

Zatím nejlepší díl, opět audio. Brutální vraždy mladých žen v Šanghaji ,smíšený vyšetřovací tým společně s Margaret, plno popisů pitev a motiv jim dlouho uniká.

85098211
04.02.2022 5 z 5

Konečně jsem se dočkala a tento třetí případ Margaret Campbellové a Li Jena se mi líbil v podstatě bez výhrad! :-) Kniha mne zaujala hned od prvních stránek, kdy dochází na jednom staveništi v Šanghaji k nálezu rozřezaných lidských těl. Margaret v té době právě zemřel otec, proto se do Číny vrací, až když Li začne tento případ vyšetřovat spolu se svou kolegyní Mej-Ling. Kromě toho se Li stále ještě stará o svoji malou neteř, kterou její matka opustila poté, co se jí narodil vytoužený syn. Pokud jde o případ jako takový, je opět hodně komplikovaný a jeho kořeny sahají mnohem dál, než by se na první pohled mohlo zdát. Pachatelů je ve finále více a motiv pro jejich činy opravdu nečekaný. Autor dost detailně popisuje, jak se všechno ohledně vražd odehrálo, a za sebe musím přiznat, že se mi místy dělalo celkem špatně, i když jsem si na brutalitu v knihách už docela zvykla. Každopádně se mi tento případ i přesto moc líbil, proto dávám plný počet a na další setkání s Margaret a Li Jenem se budu časem zase těšit ;-).

evismaior
10.12.2021 4 z 5

(SPOILER) 85% - tenhle díl svým námětem docela překvapil, takže pozor, trochu spoiler! - asi každý už slyšel o tom, že se v Číně jako dárci orgánů využívají popravení vězňové a samozřejmě jsme nejednou uvažovali o tom, kolikrát bylo pravým důvodem takových poprav to, že ta či ona vlivná nebo bohatá osoba potřebovala nutně nějaký nový orgán a konkrétní vězeň byl zrovna bohužel kompatibilní. Jenže, když se vrátím k románu, kdo by kvůli orgánům vraždil mladé ženy (a pouze ženy)? Při čtení jsem si vzpomněla na jinou detektivku, kterou jsem kdysi četla (jak se to jenom jmenovalo?), kdy laboratoř analyzující krevní odběry, která působila po celém světě, si takto vytvořila rozsáhlou databázi, z níž pak na objednávku stačilo jen vybrat vhodného dárce. Dodnes mi to připadá jako dost děsivá představa... Sál smrti se mi líbil i proto, že se tentokrát z Pekingu přesunul do Šanghaje, takže jsme měli příležitost poznat zase úplně jiný kousek Číny. A také jiný kousek Margaret a Li Jena, kteří si k sobě pořád obtížně hledají cestu a do toho se jim tentokrát plete ještě šikovná šanghajská vyšetřovatelka.

zdendula31
06.12.2021 5 z 5

Moje první kniha od autora a jsem nadšená.Napínavá,bezvadně napsaná..super postavy..prostě bomba.

VendulaB
29.11.2021 5 z 5

Zatím asi nejlepší díl série - opět výborná atmosféra celé knihy, prostředí atraktivní Šanghaje, tentokrát i dostatečně napínavá detektivní zápletka. Vztah mezi hlavními hrdiny je komplikovaný a uvěřitelný. Příjemné počtení.

xxiixxi
11.11.2021 4 z 5

Audiokniha:
Mám tyhle čínské romány ráda hlavně pro jejich popis čínské společnosti, zvyků a reálií. Zločiny mi vždycky zavání trochu konspiracemi a spiknutím celého širého světa atd, ale dobrá, prostě to k těmto knihám patří. Líbí se mi vyšetřování zločinů a lékařské prostředí. Hlavní hrdinové jsou na facku, jako v předchozích dílech, a stále mi přijde Margaret jako rozmazlené děcko. Naštěstí audioknižní interpreti a zvukové kulisy jsou perfektní. Největší plus je tedy ta Čína, jinak si s autorem bohužel nerozumíme, škoda.

tinka1974
07.07.2021 4 z 5

Troufnu si říct, že díl od dílu lepší. Opět audio. Už jsem si zvykla na hlas paní Plodkové a pana Myšičky. Zase tu dovídáme hodně o životě Číňanů. Je to nezvyklé a tak rozdílné oproti Evropě

eliska8413
10.06.2021 2 z 5

Protože mobilní verze databáze knih určila Sál smrti jako 2. díl série, měla jsem na začátku dost velký zmatek v ději. I když už mám přečtenou správnou dvojku, tak jsem stejně stále zmatená, jak ty naše hlavní postavy spolu koexistují a proč spolu vlastně jsou.
Zdá se mi, že pan May se rád zbaví vedlejších postav zasahujících do života naší milostné dvojice poměrně brutálním způsobem. Zatím co kniha, to úmrtí narušitele. Obchodování s orgány v Číně je často propírané mediální téma. Jestli se zachází až do takovýchto extrémů nevím, ale tam si dokážu představit snad všechny druhy násilí.
Zdá se mi, že v těchto "starých" detektivkách spatřuji spoustu hluchých míst, možná je to tím, že Kriminálka Las Vegas potom nastavila opravdu vysokou laťku co se týká metod, procesů, detailů a postupů, ale tady se aspoň Margaret dobře vyřádila v lékařských termínech, takže mi to vyšetřování přišlo víc uvěřitelné než předchozí díl.

š.m.i.k
08.06.2021 4 z 5

Toto téma není nic pro mě, jsem "cíťa". Jinak to bylo napínavé, mělo to spád, ze série asi zatím nejlepší díl, ale ten konec se mi vůbec nelíbil. Stačilo by mi ke spokojenosti odstranit posledních 5 vět :) ...připadalo mi to už zase moc "americké". Takže solidní 4*

jaroiva
04.06.2021 5 z 5

Nejhorší z těch tří dílů, které jsem zatím četla. Vůbec mi to nedělalo dobře. Asi si dám před dalším pokračováním oddech a budu číst jen samé pohádky.
Jsem z této knihy slušně vystresovaná. Musím dát plný počet *, přestože, nebo možná právě proto, že je mi dočista fyzicky špatně.