nikola3345 nikola3345 komentáře u knih

☰ menu

Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Kniha byla opravdu dobře čtivá. Moc se mi líbily dvě dějové linky a dechberoucí závěr. Celý nápad s obrazem byl geniální. Opravdu zápletku oceňuji. Celou dobu jsem hlavním hrdinkám fandila. Závěr byl povedený. Mám ráda šťastné konce.

19.10.2022 4 z 5


Provazochodkyně Provazochodkyně Simon Mawer

Pokračování o Marian S. jsem uvítala. Kniha je jiná. Oproti I. dílu je děj mnohem pomalejší. Prostor dostávají další postavy z první knihy jako například Ned. Kniha je čtivá a napínavá. Určitě stojí za to. Nenechte se odradit špatným hodnocením.

15.08.2022 4 z 5


Dívka, která spadla z nebe Dívka, která spadla z nebe Simon Mawer

Velmi poutavé a dechberoucí čtení. Knihu jsem přečetla jedním dechem. Všechny postavy jsou velmi sympatické. Konec byl hodně utnutý. Neštěstí je druhý díl, který si můžu přečíst.

29.07.2022 4 z 5


Životice: Obraz (po)zapomenuté tragédie Životice: Obraz (po)zapomenuté tragédie Karin Lednická

Kniha je propracovaná do posledního detailu. Není to styl Šikmého kostela, ale to neubírá na kvalitě knihy ba naopak. Velmi oceňuji fotografie + odkaz na text v knize. Knihu určitě doporučuji. Pocházím z Karviné a jsem smutná, že se ve škole neučí regionální dějiny.

26.07.2022 5 z 5


Hora mezi námi Hora mezi námi Charles Martin

Začátek knihy byl na můj vkus kostrbatý. Druhá půlka naopak. Absolutně jsem byla pohlcena do ledové pustiny a touhy hlavních hrdinů přežít. Začalo to patřičně "odsejpat". Závěrem jsem byla šokovaná zejména dějovou linkou Bena. Určitě kouknu na film. Konec byl plný emocí a u jedné slzy jsem nezůstala. Rozhodně se nejedná o červenou knihovnu.

29.01.2022 4 z 5


Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

První díl byl výtečný, no druhý je ještě o něco lepší. Mnohem více čtivé, poutavé a svým způsobem velmi líbivé. Autorka dokáže bravurně vypravovat a naprosto brilantně propojovat historické události s dějem. Během čtení jsem mnohokrát doslova brečela, jelikož je kniha opravdu plná emoci. Konec knihy je dechberoucí a nepředvídatelný. Autorce moc děkuji za tak nádhernou knihu, která je skvostem. Nemůžu se dočkat pokračování!

15.08.2021 5 z 5


Velká samota Velká samota Kristin Hannah

Po knize jsem sáhla jen proto, že jsem se zamilovala do Slavíka. Neni to špatné čtení, ale ani nic moc extra.
Začátek byl hrozně nudný. Cora mi připadala strašně otravná a odporně sobecká. Od poloviny začala kniha "odsejpat" a potom bum. Plno emocí, které jsem nečekala. Konec je sladký, až to hezké není, ale já mám ráda občas neuvěřitelné pohádky. Budiš tedy.
Moc se mi líbil překlad knihy, který je vymazlený. Opravdu jsem velice zvědavá na film, jestli teda bude.

21.06.2021 3 z 5


Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Musím přiznat, že se mi knihu nechtělo moc číst, a kdyby ji nenapsala paní Mornštajnová, tak bych po ní asi nesáhla. A to by byla velká chyba. Kniha plná emocí, kterou jsem musela na tři dny odložit a vydýchat. Závěr knihy byl excelentní.

08.05.2021 5 z 5


Velitelovo děvče Velitelovo děvče Pam Jenoff

Kniha byla poutavá, ale místy trochu "přiřazena za vlasy". Nevěřím, že by židovská dívka šla jen tak okolo gettha atd. Každopádně napínavé lovestory, kdy rozum a čest nejdou vždy ruku v ruce, nýbrž chtíč přežít. Není to špatné čtení. Vůbec ne.

25.04.2021 4 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Byla jsem knihou naprosto uchvácena. Absolutně změnila můj pohled na místo, kde jsem od narození. Procházím se městem a nadšeně se rozplývám nad každým koutem. Děkuji za tuto knihu, která snad alespoň trochu změní pohled na Karvinou. Zážitek byl jistě o to silnější, protože jsem místní. Moc obdivuji autorku, jak dokázala do nejmenších detailů vykreslit zaniklé město a velice přesně popisuje historické události, o kterých mnoho lidí ani netuší. Těším se na pokračování.

24.04.2021 5 z 5


Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Knihu jsem si znovu přečetla s odstupem dvanácti let. Příjemná milá oddechovka, která mě nostalgicky vtáhla zpět do upíří rodiny. Čte se velice dobře, i když text mohl být lépe členěný.
Není to žádné přelomové dílo, ale i tak má čestné místo v mé knihovně.
Zítra půjdu koupit Půlnoční slunce. Jsem velice zvědavá na pohled mého Mr. E.

07.04.2021 4 z 5


Slavík Slavík Kristin Hannah

Nádhera!!!! Nejlepší kniha, kterou jsem z tohoto období četla. Konec jsem kompletně probrečela.

04.03.2021 5 z 5


Žert Žert Milan Kundera

Celá kniha je taková ponurá a krutá. Jako ta doba. Doufala jsem, že se do děje ponořím, ale měla jsem problém, se začíst. Dle mého názoru je to celé kostrbaté a ploché. Trochu jsem se i ztrácela v postavách. Celou dobu jsem se snažila s postavami sžít, ale nešlo to. Kniha nebyla můj šálek, i když momentálně jako čtenářka tento typ příběhů vyhledávám. Od autora je to II. kniha po které jsem sáhla, no tento krát to nebyla nejlepší volba.

21.02.2021 2 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Moc se mi líbí, jaký způsobem autorka psala. Cely nápad je výborný a propracovaný. Kniha je poměrně krátká,mohla být klidně obsáhlejší. Čte se velmi dobře.

14.09.2020 4 z 5


Nesnesitelná lehkost bytí Nesnesitelná lehkost bytí Milan Kundera

Krása. Musela jsem asi dozrát. Takové to melancholické počteníčko, které následně pitváte nad sklenkou vína. Krásná kniha. O lásce a různých podobách lásky. O lidech. Něco to ve vás zanechá. Pocit.

20.08.2020 4 z 5


Psanci Psanci Martina Cole

Je to o lásce, která vás dovede až do hrobu a pak ještě dál. Ona miluje on ji až tak ne. Ona se horko těžko postaví na vlastní nohy, ale pak si je nechá dobrovolně opět podrazit. On jde cestou nejmenšího odporu. Chce peníze a nechce se moc nadřít...... A pak je tam plno jiných co přihlížející a trpí se sebezapřením.
Kniha se velmi dobře čte. Postavy jsou tak nějak sexy přitažlivé.

16.05.2020 5 z 5


Jediný muž Jediný muž Andrew Gross

Není to reálné..... A ano jde to poznat. Ale je to sakra dobře psané. Taková špionážní "oddechovka" ve stylu 007 situována do prostředí Osvětimi. Kniha se mi líbila. Byla plná napětí a taky zvratů. Četla se jedním dechem.

16.05.2020 4 z 5


Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Krásná oddechovka. Já A. M. zbožňuji. Bylo to takové milé odlehčené čtení na nedělní odpoledne. Kniha přečtena zase jedním dechem. Autorka píše bravurně. Každopádně není to to nejlepší co je na trhu.

16.05.2020 4 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Knížka se mi moc líbila a hltala jsem ji do poslední stránky. Je úplně jina než předešlé knihy od této autorky. A zase tak výborná, i když je to už malinko těžší čtení. Jede člověk a dva životy. Je to takové okno do duše. Zklamání, prozření a mnoho dalšího.

16.05.2020 5 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Moje II. kniha od této autorky. Opět lehkost a nadhled. Je tu poměrně hodně postav, no každá bravurně zasahuje do děje a má své opodstatněné místo v dějí. Já osobně mám nejraději Anežku. Je to taková ustrašená (ne)hrdinka. Kniha se četla jedním dechem a opět mi dala krásné emoce. Je to o přijetí osudu, o bojovnosti a odhodlanosti žít lepší a šťastnější život. Nádherná kniha, ke které se ne jednou vrátím. Má své čestné místo v mé knihovně.

16.05.2020 5 z 5