Nik.. Nik.. komentáře u knih

☰ menu

Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

Knížka se mi líbila, bavila mě. O to víc jsem byla zklamaná koncem. Byl takový, nedodělaný. Já obecně nemám ráda otevřené konce, které dávají více možností. Ale u téhle knížky mi takový konec vyloženě vadil. Tohle byl příběh, který mohl být krásně uzavřený, už jen díky tomu, kam nakonec autorka na konci čtenáře zavedla. V knize byly skvěle vylíčeny postavy, mělo to nápad, bylo to tajemné, mělo to všechno, co to mělo mít, až na jedno. Knížka byla fajn, ale toho konce je hodně velká škoda.

24.01.2024 3 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Tohle bylo něco tak krásnýho, čistýho, uklidňujícího a zároveň hrozně hlubokýho. Už dlouho se mi nestalo, abych dočítala knihu se slzami v očích. Se slzami dojetí.

Příběh o mladé ženě, Noře, která je natolik nespokojená se svým životem, že dojde do fáze, že se jí už nechce žít. Díky tomu se ocitne v knihovně, ve které jí je umožněno navštěvovat své životy, ve kterých udělala jiná rozhodnutí, než v tom původním.

Překrásně napsaná knížka.

18.01.2024 5 z 5


Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Tuhle knihu jsem poslouchala jako audioknihu. Vzala jsem si ji hned po kavárně v Kodani a musím říct, že takhle měla pro mě daleko pomalejší rozjezd. neměla takový ten drive, který mě upoutá. Ale postupně to opadlo a i tahle kniha, se mi strašně líbila. Miluji na těchto knihách, jak se z neznámých lidí stávají skvělí přátelé, a ani této knize to nechybělo. Pokud by někdo stál o poslech audioknihy, tak vřele doporučuji zde: https://www.audiolibrix.com/cs/Directory/Book/12868/Audiokniha-Cukrarna-v-Parizi-Julie-Caplinova?afid=2295

18.01.2024 4 z 5


Nikdy se nepřestala usmívat Nikdy se nepřestala usmívat Martin Štefko

Tuhle knihu jsem poslouchala jako audioknihu. Vlastně ani nevím, jaké mám pocity. To je tak smutná knížka, která Vás o to víc dorazí svým koncem. Dlouho ve mně tento příběh zůstane. Ale byla to skvělá audioknížka. Jiná, ale skvělá. Všem vřele doporučiji. Jo a je to první audiokniha, u které se klaním před hudbou. já ji většinou nepotřebuji, ale tady tomu sedla. Jak hudba, tak i interpreti tomu dodali ten pravý drive. Kdyby měl někdo zájem, tak audiokniha zde: https://www.audiolibrix.com/cs/Directory/Book/8399/Audiokniha-Nikdy-se-neprestala-usmivat-Martin-Stefko?afid=2295 . Skvělé a zároveň mrazivé.

18.01.2024


Fotografka Fotografka Mary Dixie Carter

Samotné čtení:
V první řadě, tahle kniha je označována jako “thriller, ale s tím tedy rozhodně nesouhlasím. Připsala bych to k psychologický románům, ale thriller určitě ne. Jo a zase, spíš pro dámské publikum. Knížka je jinak čtivá, poutavá, ale místy zbytečně zdlouhavá. A tahle kniha byla celkem dost předvídatelná od začátku do konce.

Zápletka:
Mladá žena, která se živí nejen fotografováním. Její druhý koníček je vžívání se do rodin které fotí, pomocí svých fotografií. Tohle mi přišlo celou dobu hodně psycho. Mladá kočka, která je vlastně zklamaná svým životem, a potřebuje si vytvářet představy spokojené rodiny.
Samozřejmě si ji najme rodina, do které se na první setkání “zamiluje a začíná dělat všechno pro to, aby se do této rodiny dostala a i nadále si tam držela svoje místo. Bohužel, je zákon schválnosti, že jednoho krásného dne každý musí doplatit na své lži. Já vám ani nevím proč, a jak, ale chvílemi s touhle fotografkou snad i sympatizujete a přejete jí nějaký happyend.

Závěr:
Na oddech dobrý, ale nevím jestli bych po ní sáhla podruhé.

16.01.2024 3 z 5


Loutkové divadlo Loutkové divadlo M.W. Craven

No, abych řekla pravdu, první čtvrtinu knížky jsem četla s pauzama a říkala si, tak kdy to začne?Nějaká akce? Pak přišla další kapitola a zbytek knížky jsem slupla jako malinu za sobotní odpoledne Kdo ji nečetl, tak bych Vám zpětně asi doporučila dělat si poznámky o jménech, nejednou jsem se musela vracet, abych si osvěžila paměť, kam danou osobu zařadit.

Zápletka:
Sympatický policista, který je postavený mimo službu - jeho jméno je vyryté na jedné z obětí a poté začíná koloběh detektivek. Další oběti, hledání důkazů, svědků. Washington Poe - zmíněný detektiv se vrací do služby, aby přišel na kloub těmto vraždám. Utvoří tým se společensky neotesanou, zato ale geniální analytičkou Tilly Bradshawovou. Tento tak strašně rozdílný pár si během knihy neskutečně padne do oka. Panebože, Tilly, to je postava, kterou jsem si já naprosto zamilovala To je prostě taková střela, která si Vás hned získá a už Vás nepustí, fakt, přísahám Vrah má svůj plán, jehož musí být z nějakého důvodu součástí i Poe a ten se neúnavně snaží přijít na to, proč. Musím říct, že zápletka této knihy mi naprosto vyrazila dech. Hlavně jsem ke konci knihy už nechtěla číst, protože jsem si myslela, že to nedopadne, podle mých představ, nicméně, můj svět fantazie je znovu úplně v pořádku. Jo a slzičky zase proběhly, nevěřila bych, že mě tohle bude provázet i u knížek. Jo a ještě je to ten druh příběhu, kdy v určité chvíli vlastně začnete sympatizovat s vrahem a přejete si, aby to i s ním dopadlo dobře.

16.01.2024 5 z 5


Persona Persona Maxime Girardeau

de začít.. Prvních 14 kapitol jsem si říkala, sakriš, to nemůžu dát. Tak zdlouhavý, natahovaný, chvílema i nezáživný. Ale teda. Padla 14 kapitola, a já jsem zbylých 31 kapitol zhltla za jeden den. Jasně, úklid byl nulovej, pohyb byl nulovej, vlastně všechno ten den bylo nulový, ale jinak to prostě nešlo No, v první řadě by mě zajímalo - kam, kam na to ti spisovatelé chodí. Tohle bylo něco jiného, než jsem zatím četla. Taková brutalita Takže, abych nedávala úplný spoilery, tak takhle. Bylo 5 obětí, přičemž mi bylo od půlky jasné, kdo je vrah, za kterým se honil celý (mně sympatický) tým. Samozřejmě, že můj typ byl nakonec jedna z obětí. No, v ten moment, jsem začala mít trošku zkreslený pocity. Bála jsem se, že nakonec ten konec bude nadstavený, a celkově, že se mi to nebude líbit. Ve finále vše dopadlo, jak mělo. Konec byl za mě překvapivý, pro někoho mohl být i trošku přitažený za vlasy, ale mně se asi líbil, pořád jsem taková na vážkách A abych se vrátila k těm brutalitám, tak styl, jakým byly oběti “zohaveny to teda mělo pořádný grády. Takže jsem se pokaždé musela zastavit a přemýšlet nad tím, jak tohle mohlo někoho napadnout. Za mě to byla hodně originální knížka, i přes ten dlouhý začátek, než se začalo konečně něco dít se mi vlastně fakt líbila. Koneckonců, Persona je první dílo autora a řekla bych, že si ji jako "premiéru" střihl na výbornou.

- - -
Tahle kniha je první vlaštovka tohohle spisovatele. 12 let pracoval v nadnárodní firmě, která zaštiťuje firmy, jako jsou Apple, Microsoft, Google a Facebook. A přesně do tohohle světa zasadil i svou knihu. Jednotlivé firmy, chování lidí, politika společností.

16.01.2024 5 z 5


Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Matthew Perry

Něco, co mě opravdu nadchlo! A to ve všech směrech.
Nutno podotknout, že tahle knížka vzbudila jen dvě emoce, a to dobrou a špatnou, nic mezi tím. Někdo tuhle knihu naprosto odsuzuje, někoho tahle kniha nadchla.

Tak tohle bylo! Nutno podotknout - miluju přátele, jo! Vlastně ani nevím, jestli bych si tuhle knížku chtěla přečíst, kdyby nešlo o jednoho z hlavních herců asi ne, nechtěla - a věřím, že takhle to má spousta lidí. No, ale ke knize. Příběh závislosti, drog, nevydařených lásek, nemocí, bezmoci, chtíče. Fakt jsem to přečetla na jeden nádech. Tak moc poutavé to pro mě bylo. Poutavé a zároveň jsem si u tohohle čtení pořád jen říkala: Cože? To jako fakt? To jde? Jak je tohle možný? Co je to za sci-fi?
Já nebudu hodnotit příběh, o který šlo, to ať si každý hodnotí sám, podle sebe. Za mě ale tuhle knihu fakt doporučuju, ne proto, že jde o někoho slavnýho, ne proto, že jde o někoho z přátel (i když tohle byl můj nakopávač), ale proto, že tohle je něco, co si málokdo z nás umí byť jen představit. Já si to teda nedovedu moc dobře představit ani po přečtení, ale jsem strašně ráda, že jsem této knize věnovala svůj čas.

16.01.2024 5 z 5


Pytel kostí Pytel kostí Stephen King

Můžu Vám říct, že tahle kniha mě ale neskutečně bavila. King jaký má být!

Jsou tam překvapivě prvky i “romantiky, takže jsem si pochopitelně i přála, aby to končilo pořádným romantickým happyendem

Ale teď od začátku
Máme tu spisovatele - Mike Noonan, který má takové “dvě sídla na žití jedno ve městě a druhé na takové spíše samotce, u jezeraMikeova manželka bohužel na prvních stránkách přijde o život a společně s ní i jejich nenarozené dítě, o kterém ale Mike nevěděl, zatím. No a pak už to má takový typický spád. Mike, jako spisovatel, po tomhle šoku ztrácí veškerou nit, která ho držela u psaní svých knih. Začne trávit více času na chatě u jezera, a postupně mu v tom vstoupí do života krásná Matti s malou dcerkou Kyru. Bohužel, tahle žena také ztratila manžela a teď se snaží dostat do péče malou Kyru Mattiin velice movitý tchán ( na toho jsem měla strašný nervy. Ale že jako fakt strašný) no a postupem času začne u Mika na chatě strašit a on začne rozklíčovávat, co se vlastně všechno stalo, plus, co s čím a jak ještě souvisí. Ale to Vám už prozrazovat nebudu, to si už musíte přečíst

16.01.2024 5 z 5


Manželky Manželky Tarryn Fisher

No a řeknu, tuhle krásku jsem doslova zhltla za tři dny. Jo 3 dny To byla jízda!
Samotné čtení:
Když se podíváte na recenze této knížky, tak vidíte hrozně odlišné názory, což jsem byla fakt překvapena, protože mě tahle knížka zcela pohltila od první stránky. A to jsou rozdíly, za jednu část je to super a za druhou katastrofa. Nic mezi. Doporučuji tedy spíš asi ženskému publiku, to bych ráda podotkla na začátek. No a je to přesně ta kniha, kdy si v půlce řeknete, achjo, už teď vím, jak to skončí, a postupem času zjistíte, že víte, že rozhodně nic nevíte

Zápletka:
Takže, znáte to, že jo, borec, 3 manželky, každá má přiřazené jiné dny, klasika... No, už v tento moment prostě čtete protože si říkáte - CO? a čekáte, co se z takového námětu může vyvrbit Principem těchto vztahů je to, že "manželky" o sobě navzájem ví, ale ví pouze to, že někdo takový je. Neznají jména, neznají adresy, telefonní čísla, zkrátka žádné bližší informace a to se zákonitě jednou musí pokazit a potom už není cesty zpět, jak znáte jedno jméno a po ruce máte google a nedej bože Vás i napadne si tyhle ženy najít osobně a začít zjišťovat věci na vlastní pěst..

Závěr:
Knížka je napínavá, nepředvídatelná a hlavně čtivá, velmi čtivá.

Takže já - doporučuji !

16.01.2024 5 z 5


Podej mi ruku Podej mi ruku Tove Alsterdal

Samotné čtení:
Jako takhle, kniha dobrá, zajímavá. Když pominu to, že je v knize x jmen + x dalších krycích jmen - takže, jak už známe - nachystat poznámky ...Ale sakra, jak může někdo použít jedno jméno na straně 12 a potom až na straně 373? To jak si má normální člověk spojit? No, námět dobrý, styl psaní taky hodně dobrý, ale teda... kniha se odehrává v hodně rozdílných letech, také v rozdílných městech. Někdy bylo složitější se zorientovat, ale do toho se ta postupem kapitol dalo dostat. Co mě ale dělalo jeden velký problém bylo to, že kniha měla reálné základy v tom, co se dělo ve 20. století v Argentině, tím pádem zde byly použity slova, které jsou v tomto ohledu "normální". Mně to nic moc neříkalo, protože jsem asi na tohle hodně mladý kuřetakže jsem si kolikrát musela hledat, co to slovo konkrétně blíž znamená. Ale teda nepochybuji o tom, že starší ročníky by to mohly číst bez občasného vyhledávání některých pojmů

Zápletka:
Každopádně, na začátku knihy umírá mladá žena, jejíž smrt je uzavřena jako sebevražda, jak už to tak bývá, její sestře to nedá a začne se pídit ve všem okolo podivné sebevraždy, až postupně dojde na to, že s tímto souvisí pravděpodobně smrt jejich matky, která před několika lety utekla se svým milencem ze Švédska do Argentiny. Pátrá a jde stejnými cestičkami jako šla její sestra, což je konečně spojuje tak, jak nikdy předtím nea dostává se do stejných potíží. A jak už to tak bývá, celá kniha se kapitolu po kapitole spojuje, osudy všech se postupně proplétají a vy v tom všem začínáte mít pořádný guláš Ale jo, kniha dobrá, chytlavá

Závěr:
Já vám nevím, ale asi jo, asi doporučuji

16.01.2024 4 z 5


Inspekce Inspekce Josh Malerman

Samotné čtení:
Musím teda říct, že jsem musela zatnout zuby prvních 50 stran, to pro mě byla celkem bída. Ale pak už to bylo super. Jo a prosím Vás další kniha, u které bych doporučila, delat si na začátku poznámky se jmény, protože já jsem z toho byla celá blbá Za mě to byl vlastně super námět, něco zase úplně jiného.

Zápletka:
Představte si věž, ve které žijí jen samý chlapi/chlapci, kteří nemají potuchy o jiném pohlaví.. Ve druhé věži zase žijí jen ženy a dívky a také nemají ani potuchy o jiném pohlaví (samozřejmě krom zaměstnanců) Tyto dvě věže dělí jeden velký les..ale samozřejmě ne tak velký, jak by bylo potřeba, aby se o sobě tyhle dvě "věže" nikdy nedozvěděly. No a víte co, obchody s dětmi, lži, podvody..A jednou se ta hradba tajemství musí provalit. A tady to tedy bylo ve velkém stylu.
Za mě to byl vážně super koncept, ale teda konec mi přišel až moc přehnaný. Každopádně musím uznat, že tento autor moc dobře ví, jak pěkně poskládat slova, aby to bylo nejen chytlavé, ale i sakra poutavé. Jo, vím, že tenhle popis je poměrně strohý, ale upřímně, nemám moc co napsat, abych Vám neodkryla ty důležité karty každopádně, je to husťárna, tak přidávejte do seznamu.
Závěr:
Do toho určitě pojďte - Doporučuji!

16.01.2024 5 z 5


Revival Revival Stephen King

Samotné čtené:
Revival je poměrně kratší knížka. Hodně dobře se čte, i když vlastně nevíte proč. Kolikrát jsem se jen tak zastavila a říkala si, co mě na tom sakra baví Nedokázala jsem si odpovědět, ale věděla jsem, že tam prostě něco je, něco proč mě to strašně baví číst. Od prvního slova Vás vtáhne, na začátku jen proto, že čekáte, co se z toho tak vyloupne, pak už samozřejmě čekáte, jak tohle může skončit. Jednoznačně radím, přečtěte si tuhle knihu, svým způsobem je dech-beroucí, z nějakého důvodu. Až teda na konec, musím říct, ten mi přišel, mírně řečeno, přitažený za uši, až se mi tam asi jedna část vůbec nehodila.

Začínáme malým chlapcem, a knězem, který se nastěhuje k nim do města. Tihle dva k sobě najdou cestu, která se vlastně bude proplétat celý jejich život. Kněz si většinu lidí i dětí ve městě získá. Co tam tak přidat, aby děj nabíral na obrátkách? No jednoduše úmrtí milované rodiny kněze, která ho naprosto změní.. Jo a tenhle kněz má veelkou slabost pro elektřinu a všeho kolem ní. Po hodně nevydařeném kázání opouští město. No a mezitím než se tihle dva potkají, tak je vykreslený život teď už ne-malého chlapce, přes bouřlivý románek (ano, dámské srdce nejednou zaplesá i u Kinga) přechází to na život hudebníka v drogách. Jak už by se to čekalo, v tomto životním dnu se životy těchto dvou mužů potkají znovu. . A jak to bude pokračovat? Jak do tohohle všeho pořádně zasáhne elektřina?

Závěr:
Takžeeee... přeji příjemné čtení! - Doporučuji!

16.01.2024 4 z 5


Geraldova hra Geraldova hra Stephen King

Jednou se mi dostala do ruk tahle kniha. A řeknu Vám teda, já vydržím hodně zatnuté zuby, dokud mě třeba knížka nezačne bavit, ale musím se přiznat, že tuhle jsem zkrátka nezvládla. Skončila jsem tak v půlce, protože mi pořád nějak nebylo jasné, o co přesně v tom jde, co mě má na tom přesně zaujmout a o co hůř, neviděla jsem jediný důvod, proč pokračovat. Uznávám ale teda, že je to už nějaký rok, co jsem tuhle knížku četla, kdo ví, jestli bych měla stejný názor, kdybych si ji přečetla teď...

Zápletka:
Ve zkratce, celá knížka, nebo alespoň ta první polovina.. se odehrává pouze v pokoji, v ložnici, manželský pár dostane chuť si to trošku okořenit..
ALE, děj je za mě strašně zdlouhavý, nezáživný příběh.
Děj se nikam neposouval, hlavní hrdinka si mé sympatie taky nezískala. Jo, a jde o psychologický horor, to je také dobré podotknout.
Ono už jen ten začátek, manželka má na rukou pouta, a do toho, její manžel umírá na srdeční záchvat, jo, a ještě někde v tahu, na chatě, která je na samotce.. No..."okořenění" sexuálního života podle představ.

..Rozhodně neříkám, ať ji nečtete, to vůbec! Sto lidí, sto chutí.!

Závěr:
Moje ne, ale Ti, kteří ji máte v hledáčku, Vám přeji, ať Vás baví, a sobě přeji, abyste se tu s námi pak podělili o jiný pohled

16.01.2024 odpad!


Hospodyně Hospodyně Natalie Barelli

Kniha u které vlastně nevíte, proč Vás tak vtáhla do sebe, ale tuhle otázku si položíte až v částech, kdy nedokážete přestat Čtivá, zajímavá, pro mě originální. Je to další z knih, kdy si v půlce říkáte, jak víte konec, a ejhle, přijde něco, co Vás ani minimálně nenapadlo U téhle knihy mohu s čistým svědomím říct, že jsem si říkala všelijaký možný zakončení, ale to jediné, které bylo, to mi vyrazilo dech..a asi každému dojde, že rozhodně nebylo v těch mých možnostech Jo asi spíše ženskému publiku.

Zápletka:
Takový typická zápletka ze života, ženská Vám zničí život v mládí, vy ji po nějaké době náhodou potkáte, tak co bychom si dámy řekly, žejo, samozřejmě se situace obrátí a budete jí ho chtít zničit taky. Logicky, si Vás už nebude pamatovat, tak co je nejlepší cesta? No proniknout do jejího života a věci chytnou rychlý spád. Potom už jen stačí naprosto všechno převtátit a čtenář ani neví, jak se k takovýmu konci dostal

Závěr:
Jo, Jo, Jo - DOPORUČUJI!

16.01.2024 5 z 5


Ústav Ústav Stephen King

Tak tohle se četlo královsky! Na jeden dech. Dokonce u můj přítel, který normálně čte jen příspěvky na facebooku Já mám ráda seriál stranger things, a trošku bych to připsala tomuhle stylu. Skvěle a čtivě psané, je to přesně ta knížka, ve které končí jedna kapitola a vy hned musíte začít další Knížka, kterou přeletíte se zatajeným dechem a bleskovou rychlostí. Příběh, který Vás nenechá spát, pohltí Vás a naprosto vtáhne do děje.

Zápletka:
Malý kluk, malý kluk, který se ocitne ve vizuálně svém pokoji, který ovšem není jeho pokoj.. a pak se začnou dít věci.. mimo domov a bez jeho rodiny. Dalších x dětí, jeden ústav, pokusy, dozorci ze kterých jde hlava kolem. I díky tomuhle si na konci strašně přejete, aby dobrou vyhrálo

Závěr:
Jednoznačně - DOPORUČUJU!

16.01.2024 5 z 5


Kurátor Kurátor M.W. Craven

To Vám byla jízda todleto!
Na tenhle díl jsem se těšila, ale že to bude takovej mazec, to by mě ani ve snu nenapadlo. Zhltla jsem to ve dvou dnech Dokonce jsem uvízla na 3 hodiny ve vaně, protože jsem prostě nemohla vylézt z vany a přestat číst, nemohla I ta nemoc mi za stála, fakt že jo Víte co mě úplně vykolejilo? Že já si u té knížky i pobrečela. A to je za mě to nejvíc! To, že se Vám prostřídají úplně všechny emoce! Pan Craven ví, jak napsat skvělou knihu!

Samotné čtení:
Jak říkám, od začátku jeden velkej sešup. A o konci ani nemluvím. Ale, že mi budou při posledních stránkách, s každým slovem, pořád dokola vypadávat oči z ďůlků, to jsem nečekala Má to spád, má to drive. Ani tenhle díl mě ani v nejmenším nezklamal.

Zápletka: Nu, mé oblíbené duo Poe & Tilly.. zase nabyli na síle. A já je s každým dílem miluji zase o něco víc. Tentokrát se první vraždy týkaly Vánoc, kdy byly v jednotlivých dnech na třech místech najity vždy dva páry prstů a k tomu vzkaz. Vzkaz, které byl v knize oklikou spojován s reálnou hrou “Bílá velryba (o které asi každý někdy něco zaslechl). Vyšetřování šlo jako po másle, všechny stopy naservírované jako na zlatém podnose. Ale.. to asi něco nehraje že? V závěru knížky se odehraje něco, co by mě ani ve snu nenapadlo. A abych Vám neudělala nějaké obrovský spoiler, jen Vám řeknu, že se to bude týkat někoho z policejního týmu. Poprvé co čtu, jsem si dokonce i musela poznamenat jednu větu, která mi úplně vehnala slzy do očí.

“Poe se nemusel ani ptát, proč se Bradshawová proč se rozhodla přeplavit se přes walneyský průliv. Byl její kamarád, a pokud měla přístup k internetu, vždycky radši pracovala tam, kde byl on.

(Tilly a její strach z cest přes moře, který potlačila jen kvůli svému kamarádovi Poeovi)

Závěr:
Jednoznačně jedno obrovské ANO!

16.01.2024 5 z 5


Lovec bábik Lovec bábik Roman Horňák

Samotné čtení: Tahle kniha se mi opravdu četla sama. Napínavý příběh od první věty. Doslova. Skvělé postavy, skvělá souhra slov, skvělý námět. Ale teda nutno podotknout, že tahle kniha není úplně pro slabé žaludky. Bylo pár chvil, kdy jsem jednoduše musela knížku zavřít a jít něco dělat, protože to chvílemi byla velká brutalita. Kdo z nějakého důvodu nezvládl dokument “V Sítí, tak bych se být ním do tohohle asi úplně nepouštěla. V knize jsou dále i přepisy chatů ze seznamek, které ještě lépe člověka zavedou přímo do děje.

Zápletka: Malé holky, pedofilové, vraždy, znásilňování, posednutí dokonalostí, neopatrnost, hnus. Chce to ještě nějak pokračovat? Tento příběh má takové 4 hlavnější vyšetřovatele, Kuba, Horňák, Malá a přítel z jiné stanice Sopko. Tyhle 4 jsem si zamilovala, jednoho vedle druhého, Jejich příběhy, přístupy, zkrátka všechno. Tihle 4 se snaží dojít na toho, kdo vraždí malé holky. Bohužel na začátku vůbec netuší, co později objeví

Poznámka: Sepisovat jména postav, je jich opravdu hoooodně.

Závěr: Pro silnější povahy vřele doporučuji! Byla to velká jízda!

08.01.2024 5 z 5


Nehoda Nehoda Natalie Barelli

Samotné čtení:
Musí říct, že jako u většiny knížek se mi táhly první stránky, ale pak už to byla pořádná jízda. Od jednoho momentu se z této knihy stává kniha “nemůžeš přestat jen tak číst, prostě to nejde Nemůžete se odtrhnout a hlavně vůbec nechápete, co se to zrovna stalo Je to přesně taková kniha, u které se nestačíte divit, co se může stát. Čtete, víte, že se blíží průser, ale nemůžete ho nějak ovlivnit. Tohle byla po dlouhé době kniha, u které jsem ten příběh jakoby prožívala. Byla jsem do toho tak vtažená, že mi připadalo, jako kdyby se to dělo někomu v mém okolí. Celé čtení bylo propleteno mým nepříjemným pocitem. Znáte to ?
Musím říct, že ke konci jsem už na dobrý konec nevěřila, zároveň jsem si ho strašně přála. Jsem přesně ten typ, kdy musí zvítězit dobro nad zlem - přes to prostě nejede vlak. Jo a taky musí být samozřejmě všechny “zmije dostatečně potrestané, to je jasný Co myslíte, byla jsem na konci spokojená?-

Zápletka:
Jak udělat z mladé úspěšné ženy trosku?....Mladá příjemná a hlavně úspěšná žena - Katherine. Troufám si tvrdit, že měla takový ten “ideální a spokojený život. Skvělou práci, skvělý vztah s dcerou, milence, kterého milovala. Pak ovšem někomu pomůžete - taková forma na oplátku - Eve. A potom se to s Vámi už táhne a postupně ztrácíte všechny ty skvělé věci, které pro Vás byly asi i samozřejmostí. A stojí za tím jen jedno špatné rozhodnutí. Jedno špatné rozhodnutí a jedno popíchnutí, bez kterého byste nic takového neudělali. A pak se jako čtenář nestačíte divit. Takové promyšlené a propracované hnusárny ze strany Eve. Naschvály, které opravdu neměly obdoby. Taková klasická vyžírka, která si umí vzít co chce. Průběžně se začínáte dozvídat, jak se celá věc má. A postupně čekáte, co se Vám ještě odkryje. Co vše je možné vymyslet, abyste člověka poslali na úplné dno. A aby toho nebylo málo, tak Katherine si dokáže nabrnknout chlapa, který tomu všemu ještě pomůže.

Závěr
ANO ANO !
víc není potřeba dodávat.

06.01.2024 5 z 5


Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

V první řadě - pište si postavy a jejich vzájemné propojení, protože to bylo šíílený Mraky postav, každá s každou je nějak propojená a přísahám, kdybych si to nepsala, nevím nicKaždá kapitola patří jedné rodině a po nějaké době se začne všechno krásně promíchávat. Rozjezd byl trošku pomalejší, ale jakmile se děj začal posouvat, nešlo přestat, potřebovala jsem vědět, jak to vyústí.

Zápletka:
3 úspěšné ženy, jejich rodiny, životy a problémy. Cecilia a její podivně se chovající manžel, Tess a její manžel, který se zamiloval do její sestřenice, která je pro ni jako sestra a nejlepší kamarádka. V poslední řadě Rachel, které před mnoha lety zabili dceru a její vrah se nikdy nenašel..Je zajímavé sledovat, jak se osudy těchto žen začnou postupně proplétat. Celou dobu chápete každou z těchto žen, každý její krok. Abych se vrátila k žánru knihynevím! myslela jsem si, že mi pomohou standardní weby, ze kterých normálně čerpám, ale dnes je to poprvé, co se nesešly Já bych se asi přikláněla ke společenské próze. Detektivku bych do toho asi nepletla, i když se tam zjišťuje kdo je vrah, nemá to podle mě úplně typické prvky detektivky. Je to přesně takový příběh, který můžete prožít i vy a právě proto se autorce povedlo, že čtenáři naprosto soucítí s hlavními hrdinkami. (Je to knížka hodně “ženy sobě, protože tady to chlapi naprosto celý zbabrali a ženský se s tím musely poprat )

Závěr:
Na deštivé, studené večery a dny, ideální!

06.01.2024 5 z 5