Loutkové divadlo

Loutkové divadlo https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394612/bmid_loutkove-divadlo-nBs-394612.png 4 1142 337

Washington Poe série

1. díl >

Sériový vrah mučí a upaluje lidi zaživa. Nezanechává žádné stopy a policie je bezmocná. Média ho přezdívají jako Upalovač. Když je jeho jméno nalezeno vyřezané do ohořelých zbytků třetí oběti, zdá se, že pomůže jen jediný muž. Washington Poe, suspendovaný detektiv, je povolán zpět do služby, o kterou ale už vůbec nestojí. Neochotně se spojí s brilantní, ale pro běžný život absolutně nepoužitelnou analytičkou Tilly Bradshawovou, a tento nesourodý pár odhalí stopu, kterou běžné oko nevidí. Jak počet nalezených těl stoupá, Poe si uvědomí, že ho případ vtahuje víc, než je mu milé. A brzy zjistí, že jsou i horší muka než hořet zaživa...... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

The Puppet Show , 2018


více info...

Přidat komentář

Ennie
10.04.2024 3 z 5

Příběh byl skvělý, Tilly jsem si moc oblíbila. A k Poemu pěkně sedla. Jak už tu je zmiňované, tak mi typově a chováním Poe přišel taky o dost starší. Uvidím v dalších dílech, jestli se to změní. Doufám, že moje sympatie k němu vzrostou... postavy mě totiž až tak moc neoslovily a přišlo mi, že nejsou dostatečně vykreslené. Snad v dalších dílech budou mít víc prostoru. Také mi přišlo, že bylo přehnané nepochopení detektivů, když přišla s něčím Tilly...vždyť některé věci byly logické a nebyla potřeba velká znalost IT. Za mě 3,5 hvězdiček, ale rozhodně má autor velký potenciál (tak snad další díly moje očekávání náplní).

brunettlibrary
03.04.2024 4 z 5

Knihu jsem poslouchala jako audioknihu a musím říct, že se mi líbila. Co musím jako první vyzdvihnout je normálnost hlavního detektiva. Hrozně mě totiž štve, když se v detektivkách objevuje stále ten stejný narativ detektiva vyléčeného alkoholika a vlka samotáře. I ostatní postavy byly skvělé a krásně se doplňovaly. Děj hezky plynul doplněný mnoha zvraty - a až na pár pasáží, které mi přišly už trochu moc, mě bavil. Pachatele jsem dopředu neodhadla. Autor děj smysluplně zakončil, takže člověk neměl pocit odfláknutého konce. Celkově bych knihu doporučila a já se mám v brzké době v plánu vrhnout na další dva díly.


Mysovlk
02.04.2024 3 z 5

První půlka mě nebavila. Zbytek knihy docela šel. Doporučuji především proto, že to je první díl. Ať jste v obraze. Druhý díl Černé léto je skvělý! Tedy sérii po této knize nevzdávejte!

elexmil
28.03.2024 5 z 5

Dobrá napínavá detektivka, váhala jsem mezi 4 a 5 hvězdami, to maximum dávám z důvodů snad ani ne čtenářských, ale osobně-cestovatelských. Bavilo mne vzpomínat na mou úžasnou cestu z r.2020 po Lake District, oživila jsem si pojmy jako je Castlerigg (místo upálení jedné oběti), Keswick, Grasmere, krajina Williama Wordswortha... Rozhodně budu pokračovat ve čtení dalších knih ze série, včetně toho, že si zase budu hledat na netu místa, kde se děj odehrává.

Terka18
09.03.2024 4 z 5

Dost zajímavá detektivka potažmo thriller. Ovšem musím říct, že mi tam něco chybělo, něco čím by mě autor dokázal úplně polapit a z příběhu nepustit. Ale i tak byl příběh skvěle napsaný a rozuzleni pro mě osobně nečekané. Hlavní hrdina Poe ma něco do sebe. Tvrdohlavý a neústupný vyšetřovatel a Tilly se mi líbila tím jak byla klasická počítačová myšky. Uvidím co přinese druhý díl

MadyDollar
04.03.2024 3 z 5

Soudil jsem podle obalu a na policích v knihkupectví mě hodně zaujala, těšil jsem se na další sérii krimi thrillerů. Nicméně po prvním díle asi odkládám.
Ne že by mě kniha úplně zklamala, ale spíš nenaplnila má přemrštěná očekávání.
Chemie hlavní dvojice vůbec nepůsobila - Tilly je hrozně okatě napsaná, Poe je zezačátku dost nemastný-neslaný a působí až nepropracovaně, ke konci alespoň jeho příběhu přibývá trošku šmrnc a v dalších dílech by se jeho osobnost mohla zajímavě rozvinout.
V příběhu je hodně klišé, což mi ani nevadí, to ke kriminálkám patří, ale příběh samotný i s rozuzlením je v dnešní době už dost omletý, to už mi vadilo trošku víc.

Dasa1313
28.02.2024 4 z 5

M. W. Craven, knihy jsem si nejprve půjčila a po přečtení jsem si je musela zakoupit, protože musí mít místo v mé knihovně. A i přesto, že jsem první tři díly přečetla (již mám zakoupených všech pět), tak jsem se rozhodla, že si přečtu celou sérii od začátku a jelikož je to již delší doba od prvotního čtení, tak to byl pro mě skoro nový příběh, ale co mě překvapilo byl věk detektiva, myslela, jsem, že je mnohem starší a ne takový „mladík“:).

Kniha má krátké kapitoly a tak se čte velmi rychle, Washington Poe je tvrdohlavý, inteligentní detektiv, který začne pracovat s Tilly, která se stane jeho nejlepší kamarádkou, Tilly nemůže být víc sympatičtější.

Tyto skvělé postavy jsou součástí znamenitého příběhu vražd, které jsou promyšlené, chytré a naplánované. Dokazují vrahovu inteligenci a poté i jeho bolest.

Jen doufám, že to všechno dobře dopadlo! Doporučuji.

Monika456
27.02.2024 4 z 5

Čtivý a napínavý thriller, rozhodně sáhnu i po dalších dílech této série. Akorát jedno minus - uhodla jsem vraha moc brzy... ale mám už načteno hodně podobných knih, proto to pro mne nebylo moc velké překvapení. Tilly mě moc baví :-)

Ila117
23.02.2024 1 z 5

Hvězdu pouze za postavu Tilly.
Jinak pro mě velká nuda, vůbec tohoto autora již číst nebudu.

soukroma
21.02.2024 5 z 5

Výborné: čtivé, napínavé, podrobné policejní pátrání v terénu a analytická práce od stolu, s pomocí všech elektronických možností a databází. Líbí se mi volba postav (originály každým coulem) a pěkně přírodně drsné prostředí Cumbrie.
Čtu tuhle sérii na přeskáčku, teprve teď tedy první díl. A pak skočím na poslední nepřečtený, a to zatím poslední v sérii vůbec.

anmaride
19.02.2024 4 z 5

Bála jsem se, že se budu bát, to já moc nemusím. Ale bylo toho tak akorát. Děj je krásně promyšlený, stejně tak i postavy. Bavila mě Tilly. Závěr překvapivý. Pro mě kniha o které za chvilku už nebudu vědět, ale jako momentální jednohubka je skvělá.

nela3812
15.02.2024 4 z 5

U tohoto příběhu hrála velkou roli jeho audioverze. Při zpětném ohlédnutí se obávám, že bych jinak příběh odložila. Ač je promyšlený a napínavý, obsahuje zároveň až příliš mnoho detailů.

Příběh začíná šokujícím nahlédnutím do samotného případu z pohledu vraha a jeho oběti. Pokud někdo ví, jak vtáhnout čtenáře do příběhu, pak je to právě tento autor. Dále se však už detailů od vraha nedočkáme, nahradí je totiž policejní vyšetřování, a to až do samotného konce. Tam vrah odhalí svou identitu a všechny své pohnutky. Za sebe musím říct, že jsem jeho identitou byla překvapená a celá jeho práce a plány - naprostý šok z každého detailu se kterým dopředu počítal. Klobouk dolů před autorem, který dokáže přijít s takovou zápletkou, protože do toho zakomponoval obrovské množství lidí a různá časová období.

V tomto příběhu si na své přijdou milovníci kriminalistiky a samotného vyšetřování. A pokud jste náhodou ještě k tomu navíc fanouškem Cambrie - nesmíte tento titul minout. Autor má cit pro detail a trpělivost vysvětlit čtenářům všechny detaily. Na můj vkus jich tam bylo až přespříliš, i když čas od času skvěle dokreslují atmosféru. Nemusela bych tam mít vysvětlení každé zkratky a kompletní výčet činností, jemuž se to oddělení či úřad zabývá. O to více, když je tam o tom zmínka pouze jedinkrát. Často jsem se cítila zahlcena informacemi. Pokud bych příběh neposlouchala, ale četla, pravděpodobně by mě množství detailů nutilo knihu častěji odkládat.

Připravte se také na větší množství postav, protože se jedná o první díl série, kde budou pravidelně hrát hlavní roli tito vyšetřovatelé a jejich tým. Tady naopak přichází drobné mínus u audioverze - ženy v podání í interpreta znějí velmi často ufňukaně a podřadně. Zpočátku to na mě nedělalo dobrý dojem, nicméně jsem si během těch 15 hodin zvykla - taková připomínka pro vás, abyste to případně kvůli tomuto bodu nevzdávali. Celkově jsou však postavy sympatické, charismatické a máme je díky autorovi možnost poznat opravdu do detailu. Věřím, že to oceníme především v pokračování série, kdy bude mít samotné vyšetřování mnohem více prostoru, když už všechny účastníky známe.

Sečteno, podtrženo - knihu doporučuji a pokud máte možnost, sáhněte po audioverzi - každá minuta poslechu za to opravdu stojí, atmosféra je z hlasu interpreta naprosto hmatatelná. Osobně už nedočkavě vyčkávám další díly v audioverzi.

Hodnocení: 3,5/5

VasnivaCtenarka
13.02.2024 4 z 5

HODNOCENÍ AUDIOKNIHY:
Loutkové divadlo z pera anglického autora M. W. Cravena je prvním dílem knižní série Washington Poe. A po poslechnutí této audioknihy mohu bez jakýchkoliv obav říci, že zde máme další skvělý thriller, který potěší všechny milovníky tohoto žánru. Já většinou vrahy uhádnu, ale tady jsem až do konce neměla ponětí, kdo za vraždami stojí. A vyústění mě opravdu překvapilo.

Zpočátku jsem měla trošku problém se zaposlouchat. Přestože mám hlas interpreta Martina Zahálky velmi ráda, chvíli mi trvalo, než jsem si na něj zvykla. Po pár desítkách minut jsem už přišla panu Zahálkovi na chuť a poslouchalo se to jedna báseň.


Autorovi musím pochválit promyšlenost děje. Ale hlavně, hlavně mu musím pochválit postavu Tilly, která byla naprosto úžasná. Pevně doufám, že se s Tilly budeme setkávat i v dalších dílech, protože ona byla tak úžasně nemotorná a bambuloidní, že krásně oživovala celý příběh. Zkrátka jsem z ní měla pocit, že tomu dává takový zvláštní milý „šmrnc“.

Já jsem vášnivá čtenářka a thrillerů mám načteno již poměrně hodně, takže Loutkové divadlo hodnotím jako velmi povedený audioposlech, ale ve své kategorii thrillerů mi to přišlo jako standardní, lehce nadprůměrný thriller. Totiž abyste rozuměli, nebylo to vůbec špatné, ale podobně kvalitních thrillerů jsem slyšela/četla už opravdu hodně, takže bych řekla, že po čase tenhle thriller zapadne mezi kvanta ostatních a už si na něj ani nevzpomenu. Ale na další díly z této série se rozhodně těším.

Loutkové divadlo si můžete vychutnávat v podání výše zmíněného Martina Zahálky bez dvou minut krásných 15 hodin.

Za umožnění poslechnout si tento příjemný thriller děkuji Audiotéce.

Lovana
06.02.2024 5 z 5

První přečtená kniha roku 2024 a já si říkám, proč jsem s touto sérií tak dlouho otálela. Knihu už mám doma hodně dlouho, slyšela jsem na ni spoustu chvály a stejně mi tak dlouho trvalo, než jsem se do ní pustila. Na druhou stranu na začátek roku kniha, která mi opravdu sedla a četla se úplně sama.
Tolikrát jsem slyšela, jak jsou skvělí Poe a Tilly, že jsem byla zvědavá, co na nich všichni mají, ale musím se k nim přidat, tato dvojka je naprosto skvělá. Hlavně s postavou jako je Tilly se často nesetkáváme v knihách, a přestože je svým způsobem vlastně divná, tak když víme proč, tak její chování dává absolutní smysl.
Samotná zápletka byla skvělá, já jsem knihu četla ve společném čtení a správný tip na vraha padl velmi brzo, ale ani tak mě příběh nenudil a byla jsem velmi zvědavá, zda to opravdu byla tato osoba.
Už teď se těším na další díl a další setkání s Washingtonem a Tilly.

Hodnocení 4,75*/5*

dia.riedl
05.02.2024 5 z 5

Tak tohle bylo famózní! Je pro mě těžké zhodnotit v krátkosti to všechno, co se mi na knize líbilo.

Kdybych měla vybrat jeden hlavní důvod, tak to, že celá kniha je především o vyšetřování případu, ne o osobní lince detektivů/policistů a jejich bolístkách, jak k tomu někteří jiní autoři sklouzávají a z detektivky se rázem stává dramatická telenovela.

Tady sledujeme vyšetřování krok po kroku. Známe každý detail, stopu, nalezený důkaz, vše sledujeme společně s vyšetřovateli a díky tomu je případ a tedy i celkový příběh celistvý, věrohodný a logický.

Samotné postavy příběh vlastně ještě vylepšují! Jsou skvěle a uvěřitelně napsané, chovají se profesionálně (no skoro všichni ) a hlavně se všichni zaměřují na vyšetřování případu.
Ano, dozvíme se i něco o jejich životech, ale příběh na tom není postavený!

Bála jsem se podobnosti analytičky Tilly s Lisbeth Salanderovou, ale nedávejte na předsudky, vůbec tomu tak není. Tillyina osobnost je jiná a mezi ní a detektivem Poem byla celou dobu úžasná přátelská chemie!

Bezvadné je také místo, do kterého je příběh zasazen - zelená kopcovitá Cumbrie (severozápadní Anglie) s často neprostupnou mlhou a tajemnými kamennými kruhy.

Případ sériového vraha byl zapeklitý, a přestože jsem měla podezření, které se naplnilo, konec mě stejně ohromil.
Oceňuji taky, že autor si hodně věcí zjišťoval a prověřoval.

bozena3656
04.02.2024 5 z 5

Kniha se velice dobře četla, sice jsem motiv věděla už uprostřed knihy, přesto to nijak neubrako ze zajímavosti a zajímavého vyústění. Vřele doporučuji.

renefer
31.01.2024 4 z 5

Ze začátku mi to trochu připomínalo knihy od Cartera, ale pak se to srovnalo a druhá polovina už byla čistě detektivní práce.

Rosse
28.01.2024 4 z 5

I když děj nebyl nijak extra složitý, dočkali jsme se mimo jiné propracovaných a zajímavých postav. Tilly - geniální a superinteligentní datová specialistka, která má tak trochu mezery v sociálním chápání. Poea, jež má suchý humor a stojí si vždy za svým. Když dáte tyhle dva dohromady, vznikne dokonalé dynamické duo!

Jediné mínus vnímám v tom, že se zde občas objevili části, které mě nudily a má mysl utíkala jiným směrem. Snad to v tomto směru bude u dalšího dílu lepší.

Knihu jsem poslouchala jako audio, nemohu tedy hodnotit čtivost, ale poslouchala se dobře. Martin Zahálka namluvil audioknihu dost pomalu, takže jsem si ji nakonec na radu holek zrychlila a super.:-)

Tím, že se jedná o sérii se nabízelo nechat otevřený konec a opravdu nám zde několik otázek zůstalo viset ve vzduchu. Jsem zvědavá, jak se bude děj vyvíjet dál a hlavně jakým směrem se Poe bude ubírat. No a samozřejmě jsem zvědavá i na Tilly. Snad trochu prorazí tu svou sociální bublinu. Byla by sranda to sledovat! :-)

blebuska
25.01.2024 5 z 5

Top, vřele doporučuji. Nechápu, jak mě tato série mohla minout a tak dlouho jsem odkládala. Nechyběla zápletka, napětí, tajemství, humor a Poe se dostal s Tilly do top 5 mých oblíbených detektivů...

Gibis
17.01.2024 5 z 5

Ze začátku jsem si říkala, že jsem narazila na dalšího autora, který se vyžívá v detailním popisování ukrutností a nechutností a díky tomu je série tak dobře hodnocena. Naštěstí to byl opravdu jen začátek a pak už se rozjelo opravdu poctivé vyšetřování a krůček za krůčkem jsem spolu s detektivy odhalovala, kdo za vším vězí. Největší devízou je tady ovšem skvělá vyšetřovatelská dvojice, kterou si nemůžete nezamilovat. Těším se na jejich další případ!

Štítky knihy

detektivní a krimi romány thrillery sérioví vrazi tajemství anglický venkov analýza dat anglické romány

Autorovy další knížky

M.W. Craven
anglická, 1968
2019  86%Loutkové divadlo
2020  92%Černé léto
2021  92%Kurátor
2022  85%Mrtvá zóna
2023  95%Botanik

Kniha Loutkové divadlo je v

Právě čtených20x
Přečtených1 481x
Čtenářské výzvě173x
Doporučených87x
Knihotéce741x
Chystám se číst606x
Chci si koupit117x
dalších seznamech11x