Nehoda

Nehoda https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497005/bmid_nehoda-SmT-497005.jpg 4 160 54

Katherine Nicholsová je úspěšná mladá žena se slibně rozjetou kariérou, do jejíhož života vstoupí nová kamarádka. Eve je krásná, úchvatná a sebevědomá a Katherine se s ní po dlouhé době zase dobře baví. Jako onen osudný večer. Katherine věděla, že toho hodně vypila. Ale měly to domů jen kousek. A Eve tvrdila, že tamtudy nikdo nejezdí. Přece si spolu užily skvělou dámskou jízdu. I teď, když sedí za volantem a ví, že by vlastně neměla řídit, si připadá tak nějak rošťácky. Je to náramná jízda. Jenže legrace brzy skončí. Kdyby se o té nehodě někdo dozvěděl, zničilo by to Katherine život i kariéru. A pak je tu její dcera Abigail. Co by se stalo s ní? Katherine by dala cokoli za to, aby mohla vrátit čas. Kdyby se o nehodě někdo dozvěděl, zničilo by jí to život. Ale nikdo to přece vědět nemusí, protože Eve tam byla taky a pomůže jí to ututlat. Až na to, že s Eve není něco v pořádku, jenže než si to Katherine uvědomí... je už pozdě. Katherine brzy zjistí, že tím tahle noční můra nekončí. Byl to teprve začátek.... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

The Accident , 2019


více info...

Přidat komentář

lucie1744
24.04.2024 4 z 5

Chvíli mi trvalo než jsem se začetla, ale pak jsem se nemohla odtrhnout. Napínavé.

janca1705
12.03.2024 5 z 5

Tak to byla síla! Doporučuji!


Gabusza
03.03.2024 5 z 5

A mě se to líbilo. Líbila se mi Kate, byla odvážná, i když ze začátku se tak vůbec neprojevovala. Její trauma v dospívajícím věku z ní udělalo slabou osobnost a Eve ji využila ve svůj prospěch.

Takovou nehodu už musí vymyslet opravdový psychouš a zoufalec, a Eve se to podařilo dokonale vymyslet, intriky, manipulace a lži, jenže.
ale to už si přečtěte sami.

Čtení to bylo skvělé, sedlo mi jak pr*del na hrnec, parádně to odsýpalo, bylo to sice jednodušší, ale suprově zpracovaný námět.
Takové psychothrillery jsou mé oblíbené.

musivila
22.02.2024 4 z 5

Tak to byl tedy psychothriller. Manipulace, lži a intriky vládnou v této knize. Jaký dopad mají na lidskou psychiku? V mnohém předvídatelné, čekáte, kdy to dojde také Kat. V poslední třetině se už kniha nedala odložit, plno zvratů a také odhalení minulosti Kat.

„Pustila jsem do svého života psychopatku. Ne, je to ještě horší. Já jsem tu psychopatku do svého života pozvala.“

Miro67
13.02.2024 4 z 5

Jak říká naše přísloví: Hřála si na prsou hada.
Za mě spokojenost. Velmi čtivá kniha. Sice se překvapení na konci nekonalo, ale i naše čtenářské ego potřebuje občas pohladit nějakým tím "YES, já to věděla". A kámošky typu Eve nepřeji ani svému nepříteli.

Doubravka1975
12.02.2024 5 z 5

Super, skvělý psychothriller. Čtivé a napínavé až do konce

ka.dudk
30.01.2024 4 z 5

Moje druhá kniha od autorky. Pořádný psycho, knížka je napínavá a líbila se mi stejně jako hospodyně.

Tina.orl
06.01.2024 5 z 5

Úspěšná Kat se seznámí s Eve, které chce poděkovat za něco, co udělala ona pro ní. Stanou se z nich kamarádky a jednoho dne, kvůli jednomu jedinému rozhodnutí se Kat převrátí celý život naruby. Nehoda měla být pouze začátkem.

Kniha se stane zajímavou hned po několika přečtených stránkách. Množství zvratů a emocí nutí čtenáře číst dál a dál. Já jsem se nemohla od knihy odlepit a potřebovala jsem vědět víc.
Postavy jsou dle mého vykresleny velmi dobře. Stejně tak, jako jejich emoční stav kvůli kteremu některá rozhodnutí působí nesmyslně a hloupě.
Nestačila jsem se divit, co všechno si autorka připravila. Mohu rozhodně doporučit.

Nik..
06.01.2024 5 z 5

Samotné čtení:
Musí říct, že jako u většiny knížek se mi táhly první stránky, ale pak už to byla pořádná jízda. Od jednoho momentu se z této knihy stává kniha “nemůžeš přestat jen tak číst, prostě to nejde Nemůžete se odtrhnout a hlavně vůbec nechápete, co se to zrovna stalo Je to přesně taková kniha, u které se nestačíte divit, co se může stát. Čtete, víte, že se blíží průser, ale nemůžete ho nějak ovlivnit. Tohle byla po dlouhé době kniha, u které jsem ten příběh jakoby prožívala. Byla jsem do toho tak vtažená, že mi připadalo, jako kdyby se to dělo někomu v mém okolí. Celé čtení bylo propleteno mým nepříjemným pocitem. Znáte to ?
Musím říct, že ke konci jsem už na dobrý konec nevěřila, zároveň jsem si ho strašně přála. Jsem přesně ten typ, kdy musí zvítězit dobro nad zlem - přes to prostě nejede vlak. Jo a taky musí být samozřejmě všechny “zmije dostatečně potrestané, to je jasný Co myslíte, byla jsem na konci spokojená?-

Zápletka:
Jak udělat z mladé úspěšné ženy trosku?....Mladá příjemná a hlavně úspěšná žena - Katherine. Troufám si tvrdit, že měla takový ten “ideální a spokojený život. Skvělou práci, skvělý vztah s dcerou, milence, kterého milovala. Pak ovšem někomu pomůžete - taková forma na oplátku - Eve. A potom se to s Vámi už táhne a postupně ztrácíte všechny ty skvělé věci, které pro Vás byly asi i samozřejmostí. A stojí za tím jen jedno špatné rozhodnutí. Jedno špatné rozhodnutí a jedno popíchnutí, bez kterého byste nic takového neudělali. A pak se jako čtenář nestačíte divit. Takové promyšlené a propracované hnusárny ze strany Eve. Naschvály, které opravdu neměly obdoby. Taková klasická vyžírka, která si umí vzít co chce. Průběžně se začínáte dozvídat, jak se celá věc má. A postupně čekáte, co se Vám ještě odkryje. Co vše je možné vymyslet, abyste člověka poslali na úplné dno. A aby toho nebylo málo, tak Katherine si dokáže nabrnknout chlapa, který tomu všemu ještě pomůže.

Závěr
ANO ANO !
víc není potřeba dodávat.

JanaŠpe
05.01.2024 3 z 5

Zajímavý ale bohužel dost předvídatelný psychothriller. Na to jak o hlavní hrdince všichni mluví jako o velmi chytré ženě, mě přišla naopak hloupá a naivní. Člověk který každý den pracuje s počítačem a dokáže vydělávat hromady peněz díky průzkumům si nedokáže vyhledat informace na internetu? Za mě by to byla první věc kterou bych udělala ale hlavní hrdinka se raději nechá zastrašit řečmi. Nicméně v knize bylo pár zajímavých zvratů a celkově příběh rychle utíkal.

Peťulka3
29.12.2023 5 z 5

Napínavé od začátku až do konce. Četlo se to samo.

Dela111
27.12.2023 3 z 5

Nehoda je thriller pro ženy, dost předvídatelný. Většina věcí je jasná od začátku a když přijde zvrat, který by měl být překvapivý, stejně působí jako něco, co se dalo čekat. Navíc je to celé dějově málo pravděpodobné.
Velkým plusem knihy je však čtivost, tohle prostě baví. Autorka píše mimořádně chytlavě, což už dokázala u předchozí knihy.
Celý příběh bohužel kazí závěr, ten je nepovedený. Asi ve snaze finále vygradovat, to autorka překombinovala a absurdně dějově přehnala.
Téměř po celou četbu bych dala 4*, nakonec však za ten závěr jednu hvězdičku ubírám.

ZimníLidé
13.11.2023 4 z 5

Tak co si budeme nalhávat, hospodyně vyhrává na plné čáře. Nehoda nebyla špatná kniha, ale ten konec a vyústění zápletky, nějak prostě toho bylo moc. A že mi překombinované knihy nevadí. Ale zrovna tady, kdyby se ubralo, tak to mohla být top kniha. Ale to je můj osobní pocit. PS: Opilý řidič veselý vrah! Kdo ví..., prostě za volantem se pít nemá :/

ZuzanaZ83
26.10.2023 3 z 5

Zajímavý psychothriller. Nicméně hlavní hrdinka mě dost štvala a děj byl až příliš překombinovaný. Celou dobu mě čtení tak trochu štvalo. Celkově průměr.

Janulica
21.10.2023 3 z 5

Průměrný thriller. Vše je hodně předvídatelné.

Michelle13
21.10.2023 4 z 5

Nehoda je napínavý a do detailů propracovaný psychologický thriller, který vás od první stránky vtáhne do temného světa plného tajemství a intrik. Hlavní postava, Katherine, je skvěle vystižena a autorka nám umožňuje nahlédnout do jejího nitra, když se ocitá v nepředstavitelně složité situaci po osudném večeru s novou kamarádkou Eve. Od autorky jsem četla už hospodyni a to mi přišlo o chlup lepší. I přesto nám autorka v této knize přináší brilantně vykreslený psychologický portrét hlavní postavy, která se snaží udržet svůj život a kariéru na správné cestě za každou cenu. Její vnitřní konflikty a pocity viny jsou popsány s hloubkou a empatií, což čtenáře nutí se s ní identifikovat a cítit s ní. Má to plno nečekaných zvratů a napětí. Je tam tolik tajemství a nejistoty, které vás nutí otáčet stránky, abyste zjistili jak se vše vyvine. Příběh je emocionálně nabitý a úchvatný, nepustí vás až do poslední stránky. Pokud máte rádi psychologické thrillery a napínavé příběhy plné zvratů je tato kniha nezbytnou volbou. Čte se to dobře a rychle.

Kami33
15.10.2023 4 z 5

O trochu lepší než Hospodyně. Děj byl poměrně předvídatelný, ale i tak se to hezky četlo a bavilo mě to.

micha-ella
13.10.2023 4 z 5

Četlo se to výborně, líbilo se mi víc než Hospodyně, ale mělo to podobná sporná a skřípající místa. Dvě hlavní postavy - Jedna hodná, druhá zlá a mazaná. Ale ta hodná byla naprosto hloupá, ač je prohlašovaná za chytrou. Když už zjistila, co ta zlá provádí, měla tím volné ruce a přesto místo rychlého řešení dál postupovala hloupě. A kdyby si autorka ke konci odpustila zvrat s Richardem a poté scénu na hřbitově, bylo by to mnohem lepší.

Bara52
02.09.2023 3 z 5

Nebylo to spatne, bylo to ctive, ale misty dost naivni - myslim, ze tak chytre osobe, jak je Kat v knize vymalovana, by to doslo mnohem driv. Momentalnich 85 % kniha podle me urcite nedosahuje, cetla jsem mraky lepsich.

Majulle
24.08.2023 5 z 5

Takže šup milovníci thrilleru, hoďte knihu do svého seznamu! protože spát rozhodně nepůjdete. Otáčela jsem stránky tak rychle jak to šlo. Tohle byla sakryš jízda !

Štítky knihy

tajemství thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

Natalie Barelli
australská
2021  81%Hospodyně
2022  85%Nehoda

Kniha Nehoda je v

Přečtených184x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených12x
Knihotéce126x
Chystám se číst124x
Chci si koupit35x
dalších seznamech6x