Lovec bábik

Lovec bábik https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524768/bmid_lovci-babik-6532a09a4b59a.jpg 5 15 8

Povinné čítanie pre rodičov ... násťročných! Žijeme vo virtuálnej dobe, ktorá nás úplne pohltila. V dobe, kde nás najviac zaujíma, koľko lajkov máme pod svojimi príspevkami a fotografiami. Je to doba retušu, poloprávd a ilúzií. Doba, v ktorej svoje problémy riešime výhradne s cudzími ľuďmi, a v ktorej na názore najbližších akoby ani nezáležalo. Je to doba, v ktorej akoby sa naša popularita odvíjala iba od toho, koľko máme „priateľov“ na sociálnych sieťach. Kto je však skutočným priateľom a kto iba vlkom v ovčom rúne? Bohužiaľ, žijeme v čiernej dobe, v semeništi kybernetických predátorov, ktorí iba čakajú na svoju príležitosť „zaútočiť!“ Sú ako diabli, ktorí ak zavetria slabinu, roztrhajú svoju obeť na franforce. A sú to vaše deti, na ktoré si brúsia svoje ostré tesáky. Jediné, na čom im záleží, je ukojenie vlastných chúťok a ich krv. Viete, čo robia vaše deti na internete? Viete s kým si píšu? Viete aké stránky vyhľadávajú? Ak vám záleží na bezpečí vašich detí, nech je vám tento príbeh výstrahou!!!... celý text

Přidat komentář

MegaH
10.03.2024 4 z 5

Knížka má přímo raketový start a pokud překoušete, hmm, dost explicitní popis prvního zneužití a vraždy holčičky, které popisuje policejní patolog, dá se říct, nic brutálnějšího vás už nečeká. Tento příběh odhalí nejen bezprostřední naivitu dětí, ale i nezájem jejich rodičů o ně. Co se týká brutality, jde až na dřeň. Pro mě samotnou byly víc než samotný děj děsivé ty kapitoly s chaty mezi dětmi a uslintanými uchyláky.
Tempo knížky nekolísá, krátké kapitoly vás udržují ve střehu a slovenština se mi četla krásně. Narazila jsem na spoustu mně neznámých slovíček a i krásná přirovnání či slovní spojení. A i při takto těžkém tématu mě autor přinutil se zasmát, či uculit.
Knížku určitě doporučuji. Dnešní doba je opravdu trochu pokřiveným zrcadlem a pedofilové a predátoři mají ve svůj prospěch další zbraň, díky které naivní, nezkušené a hlavně nepoučené děti bohužel snadno naletí. Chraňte svoje děti.

monikasbookclub
17.02.2024 4 z 5

V prvé řadě bych moc chtěla poděkovat @jurakovabetty za uspořádání štafety a autorovi @roman_hornak za možnost si knížku přečíst. Za mě se jedná opravdu o silný příběh. Nebo spíše noční můru každého rodiče. I když jsem zvyklá v knížkách na jakékoliv kruté popisy, u této knihy se mi to opravdu četlo špatně. Autor ve mě dokázal probudit nechutenství, hrůzu, strach a bezmoc o každé dítě, které na internetu narazí na predátora. Opravdu se mnou příběh otřásl. O to děsivější bylo zjištění, že se jedná o příběh inspirovaný skutečnými událostmi. Děkuji ale autorovi za toto zpracování bez obalu a přikrášlení. Děj byl opravdu čtivý a autor má nadání na poutavé vyprávění. I všechny postavy byly věrohodné, i když ne vždy sympatické. Já jsem především nějak nedokázala překousnout chování policisty Romana. Opravdu se někdy choval nevhodně, ale s ohlédnutím na to, o čem příběh byl je i to jeho chování do značné míry pochopitelné. Jediné co mě hodně na knížce zklamalo byl závěr, který byl až moc uspěchaný. Nebo aspoň já jsem čekala něco více.
Celkově můžu knížku doporučit. Převážně dnes, v digitální době je ochrana dětí na internetu ještě víc potřebná než kdy dříve.


marrie5227
31.01.2024 3 z 5

Víte, co dělají vaše děti na internetu? Nebo co jste na něm jako puberťáci dělali vy? Roku 2020 otřásl společností snímek “V Síti, kde se za počítači usadily herečky. Tohle je však ošklivá realita a zde je další smutný příběh.

Kdo je skutečný přítel a kdo jen vlk v rouše beránčím?

Dětská duše je křehká a stačí málo, abyste se k ní dostali.

Své o tom ví detektiv Roman Horňák, kterého zavolají k podivuhodnému případu - mrtvé děvče, které je však sešroubováno, nalíčeno a naaranžováno jako panenka ve výkladní skříni. Dokonalá a krásná.

Čtyři děvčata, která jen chtěla přátele. A najednou jsou pryč. Ztracená.

A následně nalezená, avšak ve stavu, který by neměl nikdo na dítěti zažít. Natož jejich vlastní rodiče.

Co se týče námětu, na 435 stranách samotného příběhu, vypisuje autor opravdu maximum. Setkáváme se s velmi těžkým a bohužel stále aktuálním tématem. Lovci často nejsou dohledatelní a odbnažování se na webkamerách před malými dívkami může být jen špička ledovce, kterou rodiče ani nevidí.

Jednalo se o mou slovenskou premiéru a i když jsem měla strach, kniha se mi četla rychle a ani jsem jiný jazyk nevnímala. Autor píše opravdu čtivě.

Na druhou stranu se mi chvílemi zdálo, že se příběh natahuje zbytečnými dialogy a situacemi, které nebyly nijak potřeba. Nebyla nouze ani o postavy, ve kterých už jsem se pak začala ztrácet (rozhovory Viky a Vierky mi dávaly zabrat).

Jak jsem již psala v stories, nejspíš nejsem cílová skupina nebo jsem se vždy pohybovala v prostředí, kdy se mě takový námět nijak víc nedotkl, ačkoliv je smutný a velmi těžký.

Konec mě zamrzel. Nemám ráda, když se pachatel v celé knize objeví jen při výčtu dalšího množství postav a najednou je po všem.

Děkuji @jurakovabetty za možnost účasti ve štafetě. :)

* 3,5/5

Dydy7
08.01.2024 5 z 5

"Povinné čítanie pre rodičov ... násťročných!"

Roman Horňák sa vracia s deviatou časťou svojej drsnej krimi série s vyšetrovateľom Romanom a jeho kolegyňou Viki. Príbeh je opäť inšpirovaný skutočnými udalosťami a tentokrát nás zavedie do temných zákutí internetu, kde na nevinné obete môže číhať to najhoršie zlo.

Hlavným záporákom je psychopat, ktorý sa zameral na bezbranné deti a po ich usmrtení ich vystavuje ako bábiky.

Knihu neodložíte z ruky, kým sa nedozviete ako to celé skončí. Je to napínavé, drsné, smutné a vďaka krátkym kapitolám ubieha dej veľmi rýchlo. Dozvedáme sa aj čo to zo súkromia hlavných vyšetrovateľov, ktorým príde aj pomoc v podobe kapitána Sopka (mimochodom ďalšia veľmi dobre napísaná postava). Horňák opäť nedá čitateľom vydýchnuť, zlepšuje sa každou novou knihou a už sa neviem dočkať tej ďalšej.

"Kto je skutočným priateľom a kto iba vlkom v ovčom rúne?"

Nik..
08.01.2024 5 z 5

Samotné čtení: Tahle kniha se mi opravdu četla sama. Napínavý příběh od první věty. Doslova. Skvělé postavy, skvělá souhra slov, skvělý námět. Ale teda nutno podotknout, že tahle kniha není úplně pro slabé žaludky. Bylo pár chvil, kdy jsem jednoduše musela knížku zavřít a jít něco dělat, protože to chvílemi byla velká brutalita. Kdo z nějakého důvodu nezvládl dokument “V Sítí, tak bych se být ním do tohohle asi úplně nepouštěla. V knize jsou dále i přepisy chatů ze seznamek, které ještě lépe člověka zavedou přímo do děje.

Zápletka: Malé holky, pedofilové, vraždy, znásilňování, posednutí dokonalostí, neopatrnost, hnus. Chce to ještě nějak pokračovat? Tento příběh má takové 4 hlavnější vyšetřovatele, Kuba, Horňák, Malá a přítel z jiné stanice Sopko. Tyhle 4 jsem si zamilovala, jednoho vedle druhého, Jejich příběhy, přístupy, zkrátka všechno. Tihle 4 se snaží dojít na toho, kdo vraždí malé holky. Bohužel na začátku vůbec netuší, co později objeví

Poznámka: Sepisovat jména postav, je jich opravdu hoooodně.

Závěr: Pro silnější povahy vřele doporučuji! Byla to velká jízda!

beata-betsy2310
21.12.2023 5 z 5

"ONI sa zaujímajú o vaše deti, ale nezáleží im na nich. A to je podstatný rozdiel."
Ako by som zhodnotila novinku z pera Romana Horňáka Lovec bábik?
Odporný príbeh o odporných zverstvách, ktoré páchajú násilníci najhrubšieho zrna... Mnohí predo mnou písali, že túto knihu by si mali prečítať najmä rodičia. Myslím, že by si ju mali prečítať iba po dôkladnom zvážení, či ju naozaj zvládnu. Čítala som ju niekoľko dní, nedala sa prečítať na jeden záťah. Už na strane 65 som mala "knedlík v hrdle" a potláčala som slzy (nie, revala som ako želva) Každou ďalšou stranou som sa utvrdzovala, že toto je zatiaľ najťažšia kniha akú som doposiaľ čítala. Áno, mala som ťažké srdce aj na autora, že sa o sadizme páchateľa(ov) rozpisoval do detailu a mala som v úmysle mu to "zrátať" pri konečnom hodnotení, ale neurobím to. Roman Horňák bez servítky na plné gule píše o tom, že násilníci, sexuálni predátori, úchyláci existujú, žijú medzi nami, a bohužiaľ vďaka internetu, našej zaneprázdnenosti a detskej zvedavosti to majú organizované skupiny zameriavajúce sa na obchod s deťmi pomerne jednoduché.
Ako RH v závere píše, dnešný svet je príliš benevolentný voči násilníkom, že už nežijeme v stredoveku, spoločnosť berie ohľad na ľudské práva... No ONI by mali byť tí poslední, ktorým by akékoľvek práva mali byť poskytnuté.
PS pre RH: Normálne sa začínam báť ďalšieho príbehu. Za príbeh Lovec bábik dávam roztrasenými rukami päťhviezdu cez uslzené oči a "smekám" klobúk
A idem si prečítať nejakú oddychovú krimi napr. od Chrisa Cartera

Mon.CouCou
11.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Myslím, že už v minulosti jsem dala dost najevo, že pro některé autory mám větší slabost. Mezi ně samozřejmě patří i Roman Horňák, kterému za chvilku vyjde kniha v češtině (takže kdo slovenštinu nedává, máte se na co těšit!). Roman má právem přezdívku slovenský Chris Carter a jeho poslední kniha LOVEC BÁBIK vystřelila rovnou na příčky bestselleru! Ale pozor! Tuto knihu se bálo vydat spousta nakladatelství (poserové), protože Roman zvolil tak ostré téma, na který je třeba mít koule!!

Už v anotaci je kniha doporučena pro každého rodiče. Proč? Protože jestli jste se do teď o svoje dítě báli, tak teď teprve zbystříte.
Tentokrát vůbec nevím, jak pojmout recenzi, protože námět je asi všem jasný-našim dětem dáváme mobily/tablety/pc... a svět na sítích je nemilosrdný. Nejde jen o podvody, kyberšikanu nebo nechutné hejty. Tady jde o víc. Představte si, že Vaše dítě-jo-to naivní, čisté a nevinné dítě... někdo vyláká jen za účelem zdrogování, zneužití, ukojení vlastních potřeb. Zničí tuto dušičku natolik, že smrt bude vysvobozením. Máte knedlu v krku? Zúžilo se vám hrdlo? Popadli jste kudlu? Jo, tak to jsou ještě malé emoce.
Bezmoc, zoufalství, úzkost? Jste o fous blíž...
Nebudu lhát. Na toto dílo nemá každý žaludek. Přesto garantuju, že se neodtrhnete. No dobře-vydýchat to budete sakra potřebovat!

Roman je bývalý kriminalista a vystudovaný psycholog. Jeho příběhy jsou drsný. Realistický. Často nechutný. Jenže ty svině takový jsou. Nezastaví je ani kulovnice. Jejich nechutné superprohnilé úchylky k životu potřebují jako vodu a vzduch. Děsí mě, kolik takových je mezi námi. A obrovský respekt, že TOTO DOKÁZAL NAPSAT, NAVÍC SLOVENSKÝ!, SPISOVATEL.

Klobouk dolů a doporučuju vším, co mám!

livus
19.11.2023 5 z 5

Násilníci existujú!
Sexuálni predátori existujú!
Úchyláci reálne existujú!

"Web je semenište vlkov,preoblečených do ovčích rún. Sú to upíri,ktorí ak zavetria slabinu a krv,roztrhajú vaše deti na márne kúsky."

Silné slová,silné posolstvo,silný príbeh podľa skutočných udalostí. Presne o tomto je kniha Lovec bábik.

Už dávno sa mi nestalo,aby som počas čítania celej knihy mala neustále guču v hrdle a slzy na krajíčku. Toľkokrát som chcela knihu položiť bokom a predýchať to všetko čo sa tam dialo, ale zároveň som sa nemohla od nej odtrhnúť. Mráz mi behal neustále po chrbte,pretože predstava, že by som niečo podobné mala zažiť ako matka je strašná.

Rovnaké pocity počas vyšetrovania mal aj Roman, a budete ich mať ako rodičia aj vy,ak sa rozhodnete si knihu prečítať.
Táto kniha Vám dá taký správny a v dnešnej dobe internetu potrebný, emočný preplesk, otvorí Vám v mnohom oči a budete nad ňou a tým čo sa deje okolo nás premýšľať ešte dlho.

Roman Horňák a jeho knihy sú pre mňa záruka,že si vždy prečítam kvalitú krimi, ale touto novinkou celú tvorbu posunul o level vyššie .

Ja som viac než spokojná a Vy si ju musíte prečítať tiež! Odporúčam ako milovník krimi ale aj ako rodič .