Anjelik

Anjelik https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/301466/bmid_anjelik-659121fd357b5.jpg 5 37 16

Z areálu základnej školy zmizlo dievčatko. Tretiačka Natálka Blažejová. Jej spolužiačka Sonička bola poslednou osobou, ktorá ju v ten deň videla. Mávala Natálke cez okno školskej družiny, keď opúšťala školský dvor, držiac za ruku neznámeho muža. Odvtedy akoby sa pod Natálkou prepadla zem. Polícia spustila pátraciu akciu a v spolupráci s kriminalistami okamžite uzatvorili všetky výjazdy z mesta.Ešte tej istej noci sa stratené dievčatko našlo. Znetvorené a dobité v hustom krovinatom poraste. Niet najmenších pochýb, že sa stalo obeťou pedofila.... celý text

Přidat komentář

Zdenas5
01.04.2024 2 z 5

O násilí spáchaném na dětech ( a holčičkách především) se asi nikomu nečte dobře a tady bylo popsané dost podrobně, navíc je kniha napsaná podle skutečných událostí, což jsem nevěděla, protože bych ji asi nečetla. Autor mě však nezaujal zpracováním příběhu, dialogy mi občas
připadaly velmi amatérské a jejich porady dost bizarní, pachatele jsem určila hned po jeho objevení na scéně, a to se mi stává jen málokdy. Proto dávám jen dvě hvězdičky.

zimolka
04.02.2024 5 z 5

Tak tuto knihu si budu pamatovat opravdu dlouho. Opravdu drsný příběh, výborně napsaný.


VeraKlemsova
25.01.2024 5 z 5

Knížka je skvěle napsaná,příběh musím rozdejchat.Zvlášť po tom,co jsem se dočetla,že autor je bývalý kriminalista a takovej hajzl fakt byl

TerkinKnižnySve
24.01.2024 5 z 5

Roman Horňák - Anjelik


Počet strán: 267
Vydavateľstvo: @vydavatelstvo_elist
Žáner: #detektivka #thriller

Uff, toto bola kniha!

Ako matka 9 ročného dievčatka môžem povedat, že keby sa mi toto stalo, tak si to kľudne odsedim!

Veľmi silná kniha a určite nie pre slabé povahy.

Autorovi sa podarilo do detailu vykresliť nočnú moru každého rodiča, bola som emocionálne vyšťavena a cítila som taký smútok a hnev :( ach a keď si predstavím, koľko takých ľudí žije až mi je zle!

Ďakujem za štafetu @jurakovabetty a za túto knihu @roman_hornak , moja druha kniha od autora a rozhodne nesklamala.

Kapitán Horňák ma v tejto knihe bavil trošku viac, pretože ako rodič, sa dokázal vcítiť a bral to tuším aj on vážnejšie.

A detektívna časť opäť nemala chyby.

Teším sa na ďalšie autorove knihy

Štafeta č. 122
Kniha č. 19/2024

#kniznastafeta #kniznarecenzia #recenzieTerka #stafetovyzavislak #kniznizavislaci #podporujemeslovenskychautorov #vydavatelstvoelist #romanhornak #anjelik

Obsah:

#det i#pedofília #únosy
Z areálu základnej školy zmizlo dievčatko. Tretiačka Natálka Blažejová. Jej spolužiačka Sonička bola poslednou osobou, ktorá ju v ten deň videla. Mávala Natálke cez okno školskej družiny, keď opúšťala školský dvor, držiac za ruku neznámeho muža. Odvtedy akoby sa pod Natálkou prepadla zem. Polícia spustila pátraciu akciu a v spolupráci s kriminalistami okamžite uzatvorili všetky výjazdy z mesta. Ešte tej istej noci sa stratené dievčatko našlo. Znetvorené a dobité v hustom krovinatom poraste. Niet najmenších pochýb, že sa stalo obeťou pedofila.

vegal
21.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Knihu jsem právě po třech hodinách dočetla... nešlo to jinak, protože jsem musela vědět, jakej pošahanej magor byl schopnej udělat takové zvrácenosti, při jejichž popisu jsem musela přeskakovat a utírat si slzy. Jako vydržím toho, co se čtení týče, hodně. Tento popis byl pro mě už za hranou, ale možná to bylo umocněné tím, že šlo o dítě. Taky jsem si říkala, kdo může takové věci vymýšlet a pak jsem se dočetla, že autor je kriminalista a příběh je na základě opravdového případu.
Jinak se kniha četla dobře, až na překlad ze slovenštiny, kde se "překladatelka" občas úplně netrefila do správného tvaru či slovosledu.

Jen mi chybělo vysvětlení, jak na holčičku přišel, jestli se nějak znali nebo to byla jen náhoda a dala na "strýčkovy" sladké řeči.

Babu150
20.01.2024 5 z 5

Nemám slov... Sladký název s extrémně silným příběhem. Husí kůži mám po těle do teď. Příšerné násilí popsané do detailů, smutek a bezmoc. Jako mámu mě to sebralo o to víc. Často jsem odkládála čtení abych situaci rozdýchala. Ovšem jsem ji přečetla za den.

Sallka
19.01.2024 2 z 5

Knihu hodnotím dvěmi hvězdami. Možná bych dala i tři, kdyby zpracování nebylo tak zoufale amatérské. Nemyslím si, že by na tom nesl vinu jen autor. Když přece vydávám knihu, obvykle si ji přečte další člověk kromě autora, pokud ne, tak alespoň korektor. V tomto případě pan Rejc odvedl naprosto příšernou práci a já doufám, že tuto činnost dělá ve svém volném čase zadarmo. Možná by si mohl osvěžit pravopis - vykřičník je asi jeho oblíbené zakončení věty. Dále paní Procházková, která knihu překládala asi nepochopila, že vyjadřování ve slovenštině není úplně to samé co v češtině. Možná by to chtělo příště více zapojit mozek a dát si trochu práci s dialogy. Doufám, že se svého honoráře také vzdala. Tyhle malý nakladatelství si tímto samy pod sebou podřezávají větev.
Ještě bych dodala, že pokud si Slováci myslí, že toto je vrchol jejich detektivní tvorby, tak je to velice smutné.

Iva.Iv
15.01.2024 2 z 5

(SPOILER) Andílek je první knihou, kterou jsem od autora četla a další už zkoušet nebudu. Zvrácenost zločinu, popis příšerného násilí, smutek a zoufalství rodičů, to bylo strašné. Ale pro mě bylo zoufalé i to, jak je kniha napsaná. Takové strašně amatérské, divné dialogy, porady vyšetřovacího týmu mi připadaly jako estráda. Pachatel vyčníval z pár podezřelých jako věž, nešlo ho přehlédnout. No a bavit se s kýmkoliv během vyšetřování jak je na tom oběť, popovídat si o jejím stavu, je trochu zvláštní. Nejvíce mi ale lezlo na nervy, když se mluvilo o holčičce, tak bylo xkrat použito Andílek a potom přišel na scénu, taky xkrat Ďábel - pachatel. Ďábel vstoupil,, Ďábel prošel chodbou atd..Škoda, na knihu jsem se těšila, nesedla mi a bylo to zklamání

Mon.CouCou
11.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Znovu se vracím k peru Romana Horňáka, tentokrát se silným tématem skrytým pod názvem knihy Anjelik.

Upřímně, tuto knihu jsem četla na několik večerů. Jako žena, matka, milující člověk, je pro mě nepředstavitelný svět pedofilie. Jenže tuto zvrácenost nelze vygumovat, je tady, a mezi lidmi, od kterých bychom to rozhodně nečekali. A už proto je dobré o této problematice mluvit. Psát.

Roman je skutečně slovenský Cris Carter. Je to v pořadí moje třetí kniha od něj a pokaždé šlo o velmi silný příběh. Aby ne-pracoval na kriminálce, takže to prožijete... jako z první řady.

Natálku ze školy odvede cizí muž. Poslední, kdo ji viděl, byla spolužačka. Boj s časem začíná. Znovu nastupuje známý vyšetřovací tým.
Do poslední chvíle jsem netušila, kdo je onen zločinec. O to mi víc spadla brada, když byla tato informace zveřejněna. Zdánlivě slušná osoba, s manželkou, dětmi. Člověk, k jakému prosíme, aby nás vzal... I já obdivuji Natálčiny rodiče a přeji v životě jen sílu, štěstí a hodně lásky.
Holčička naštěstí přežila. Šrámy si musí nést do konce života. Příběh je o to silnější tím, že je inspirován skutečností. Roman na konci psal, že ten-já vůbec nevím, jak slušně takový monstrum definovat-fakt to byl sráč-skočil z baráku. Přežil.
Na Slovensku by si odseděl pár let v psychiatrické léčebně. Já bych u takových případů dala moc rodičům. Pověsit za koule do průvanu a zlynčovat do smrti. Pardon, za tak silná slova. Jenže až sáhne taková bytost na Vaše dítě...

Romane, skvělá práce. Miluju Vaši tvorbu, pište, makejte, jsem Vaše věrná čtenářka!

LuciePro
19.06.2023 5 z 5

Kniha mě velmi zasáhla. Ikdyz se mi kniha dobre četla tak jsem ji musela odkládat protože některé scény jsem musela rozdychat. Klobouk dolů spitovately. Těším se na další knihy.

PitoR
27.02.2023 5 z 5

Narušený magor!
V poradí štvrtá kniha slovenského autora, povolaním detektíva, píšuceho pod pseudonymom.

Pekný názov, ktorý však ukrýva veľmi smutný príbeh. Spred školy zmizne malá Natálka v sprievode neznámej osoby a nikto nič nevie, nikto nič netuší. Nehanbím sa priznať, že mi pri čítaní riadkov, kedy jedna narušená ohava ubližuje tomu nevinnému deväťročnému dievčatku, vyšli slzy.

"Ktokoľvek dospelý ak zostane sám v tme, v cudzom prostredí, na neznámom mieste, už to naháňa obavy. Nehovoriac o tom, že by vám robil spoločnosť nejaký narušený magor. Ak sa nepocikáte, tak máte moje uznanie. O čo viac sa musí báť malé, deväťročné dieťa?"

Veľmi silný námet podľa podobného prípadu z praxe. Roman Horňák rozhodne nesklamal. Aj ten humor, na ktorý som si pri ňom zvykol, je tu podaný s decentnou mierou, viac by ho tu, vzhľadom na okolnosti, pôsobilo rušivo.

Výborné, číta sa to samo. A teším sa na voľné pokračovanie, piatu knihu v poradí, ktorou je Kat.

beata-betsy2310
24.08.2022 5 z 5

Anjelik - na prvý pohľad milý názov knihy, ale nedajte sa oklamať! Od prvej strany autor zaútočí na Vaše nervy, zdvihne Vám tlak a emócie Vami budú lomcovať a nech ste akokoľvek silní ani oko nezostane suché. Našťastie infarktové kapitoly autor "zjemňuje" vtipnými dialógmi v Košickom nárečí, takže máte chvíľu si pri čítaní vydýchnuť, ukľudniť sa, aby ste sa opäť v ďalšej kapitole ocitli v mlynčeku na mäso.
Nemôžem napísať že je to pekná kniha, nie, nie je. Roman Horňák sa pri písaní inšpiroval skutočným podobným prípadom, takže kniha je smutná a strašná zároveň.

Jurajovamaka
13.02.2021 5 z 5

Bolo to kruté, až mi ❤ trhalo :-(
O D P O R Ú Č A M výborne napísaná detektívka ;-)

mirec88
11.03.2020 5 z 5

Och, to bola veľmi veľmi smutná kniha, až som plakal, čo urobil tomu dievčatku... Hrozné, čo všetko sa deje na tomto svete a akí sú ľudia zlí. Neodporúčam túto knihu slabým povahám a už vôbec nie matkám.

ivana1975
17.10.2017 4 z 5

Tak toto bola ina jazda... Clovek si ani neuvedomi kolko svin chodi po tomto svete... Tato kniha je dot surova, ale cita sa naozaj dobre, teda az na urcite pasaze...

Viera15
26.08.2016 5 z 5

Vynikajúca kniha. Strhujúci dej, napínavá až do konca. Teším sa, že na poli detektívok pribudol ďalší skvelý autor. Za mňa 5 hviezdičiek.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány pedofilie krimi

Autorovy další knížky

Roman Horňák
slovenská
2017  94%Sexeso
2016  90%Anjelik
2014  78%Vymývač
2016  92%Kat
2015  76%Žaba

Kniha Anjelik je v

Přečtených52x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených5x
Knihotéce85x
Chystám se číst29x
Chci si koupit2x
dalších seznamech3x