Nathally Nathally komentáře u knih

☰ menu

Divotvůrce Divotvůrce Sebastien de Castell

Tato kniha mě naprosto vtáhla do svého děje. Hrozně dobře se četla, stránky mi doslova utíkaly mezi prsty a dějově byla taky zajímavá. Kellena jsem si oblíbila, i když někdy jednal trochu zbrkle a Ferius u mě vedla ihned od začátku.

10.11.2023 5 z 5


Ještě jeden den Ještě jeden den David Levithan

Jako první jsem si omylem přečetla Ještě jeden den a když jsem se vrátila k tomuto dílu, některé pasáže mě nudily, protože jsem je znala z té druhé knížky. Jinak se mi ale myšlenka líbila a někdy se plánuji podívat i na film. Mám takové příběhy ráda a i když jsem věděla, co tam bude, užívala jsem si knížku naplno. Rhinnon mi přišla fajn a je mi líto A.

10.11.2023 4 z 5


Zápisník smrti 1 Zápisník smrti 1 Tsugumi Ohba

Jako první jsem viděla anime, které se mi opravdu hodně líbilo, až jsem se rozhodla, že si přečtu i mangu. A musím říct, že manga nezklamala, i když vím, co jak bude, přijde mi naprosto úžasné a celkově kresby se mi moc líbí.

10.11.2023 5 z 5


Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

No musím říct, že mi to dalo docela zabrat. Některé pasáže mě vůbec nebavily a od některých jsem se nemohla odtrhnout. Pobavila jsem se a musím říct, že jsem nečekala, že to dočtu. Ale jsem ráda, za to, jak to dopadlo. Nombeko si to zasloužila to co, čím vším si prošla. Její příběh se mi docela líbil.

10.11.2023 4 z 5


Bitva o labyrint Bitva o labyrint Rick Riordan

Tento díl Percyho se mi zdál jeden z nejlepších. Byla tu pořádná akce, která nezklamala. Tajemný labyrint byl děsivý a velmi jsem se těšila na to, jak to bude dál. Stránky mi utíkali pod rukou a kniha se mi moc líbí, jak je propracovaná.

08.11.2023 5 z 5


Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

Z knížky jsem naprosto nadšená. Celý děj mě natolik pohltil, že jsem se od něj nemohla odtrhnout. Lia mi přišla sympatická, stejně i Rafe. U Kadena je to trošku horší, ale i tak se mi jako postava líbí.

08.11.2023 5 z 5


Fangirl Fangirl Rainbow Rowell

No nevím, moc s knížkou spokojená nejsem. Ze začátku mě bavila hodně, ale potom už se to strašně táhlo a to mě nebaví. Nakonec se přeci jen na konci zase rozjela a podařilo se mi ji dočíst. Ale líbilo se mi, že byla místy vtipná a Cath mi byla sympatická. Akorát mi vadily ty úryvky Simona a Baze.

08.11.2023 3 z 5


Havran (14 básní) Havran (14 básní) Edgar Allan Poe

Za mě super, sice nejsem moc na básně, ale toto se mi líbilo.

08.11.2023 5 z 5


Historie nás dvou Historie nás dvou Rachel Harris

Klišé knihy jde vidět již na začátku příběhu a už od začátku mě hrozně zajímalo, co bylo tou věcí, která Justina a Peyton rozdělila a co ji vlastně Justin tak hrozného provedl. To jsme se mohli dozvědět až skoro ke konci knížky a musím říct, že mě to napadlo ihned na začátku. A jsem ráda, že se ukázalo, že Justin není takovej parchant, jak se ze začátku zdálo. Byla jsem ráda, že tam byly pohledy, jak jeho, tak i Peyton, ale její pohledy mě až tak moc nebavily. Co mi v knize dost vadilo, tak pohledy do minulosti, kterých tam možná bylo až příliš a některé z nich mě ani extra nebavili, hlavně ne ty Peytoniny, protože mi přišly takové až moc suché a většinou o ničem. Knížka je odpočinková, ale že bych po ní chytla po druhé, to ne. Spíše je na dlouhé zimní večery.

08.11.2023 4 z 5


Illuminae Illuminae Amie Kaufman

No musím přiznat, že jsem od toho čekala trochu víc. Do děje jsem se pořádně dostala až za půlkou, když se Kady snažila dostat na Alexandra... Předtím jsem knihu musela na chvíli odložit, protože mě to ani nebavilo. Ale za tou události s Kady jsem z ní nadšená. Zajímavě udělaná po grafické stránce.

08.11.2023 4 z 5


Jackaby Jackaby William Ritter

Mně se knížka líbila. Sice jsem skoro od začátku věděla, kdo je vrah, ale bylo to příjemné počtení. Byl tam nádech humoru a i trochu hororu. Jackaby byl takový zvláštní, ale jako postava mi nevadil a Abigail mi přišla sympatická. Kniha se četla sama a během několika dní jsem ji měla přečtenou.

08.11.2023 5 z 5


Jeden z nás klame Jeden z nás klame Karen M. McManus

Musím říct, že se mi tato knížka opravdu hodně líbila. Celý příběh mi připadal skvělý, dobře se nejen četl, ale líbilo se mi, jak to bylo celé vymyšlené. Celou dobu jsem si říkala, kdo to asi byl a nakonec jsem přeci jen nebyla daleko od pravdy. Myslím, že z YA Thrilleru je tato knížka nejlepší ze všech...

08.11.2023 5 z 5


Jednou ano, dvakrát ne Jednou ano, dvakrát ne Cylin Busby

Páni, musím říct, že takhle dobrou knížku jsem dlouho nečetla. Nejenže děj krásně ubíhal a dobře se četl, celá zápletka se mi hrozně líbila a nemohla jsem se od knížky vůbec odtrhnout. Netrpělivě jsem očekávala, jak to celé dopadne a celý konec knížky mě překvapil. Čekala jsem všechno, ale toto ne. Moc krásný příběh.

08.11.2023 5 z 5


Láska a jiné úkoly Láska a jiné úkoly Kasie West

Byla to taková miloučká knížka. Celkově jsem si knížky od Kasie West oblíbila a i tato patří mezi moje oblíbené. Abby mi přišla sympatická a naprosto mi přirostla k srdci (možná je to tím, že s tou neopětovanou láskou máme stejnou zkušenost) a Cooper byl taky fajn. Iris jsem teda ráda neměla už od začátku, ale v každé knížce je někdo takový. Snad Kasie West napíše další takové skvělé knížky.

08.11.2023 5 z 5


Láska mezi písmenky Láska mezi písmenky Jodi Picoult

(SPOILER) Upřímně první díl se mi líbíl mnohem víc. Tady mi přišlo, že se pořád opakuje to jedno a stejný a děj mě ničím neuchvátil. Knížku jsem pořád odkládala a nemohla jsem ji dočíst. Myslím, že stačilo, kdyby byl pouze jeden díl namíchaný z obou knih.

Ale zas jako plusko se mi líbila Seraphina a královna Maureen v normálním životě a to, že tento díl byl spíše pro teenagery, než jak se mi zdálo u prvního dílu, který byl spíš pro ty menší... Konec jsem očekávala, jaký bude. Jsem ráda, že jsem to konečně dočetla, ale podruhé už si knížku nepřečtu.

08.11.2023 4 z 5


Láska mezi řádky Láska mezi řádky Jodi Picoult

Knížka se mi docela líbila, děj byl pěkný a pořád se něco dělo. Ale spíš mi to přišlo jako pohádka pro děti a ne pro starší puberťáky. Oliver se mi líbil a nebyl to takový ten typ rozmazleného prince a i Delilah jsem si oblíbila

08.11.2023 4 z 5


Hořkosladký život Hořkosladký život Lauren Conrad

Pro mě mnohem lepší díl, než předešlý. Opět čtivá a příjemné počtení se zajímavými zápletkami. A ten konec jsem opravdu nečekala. Skvělé zakončení a jsem ráda, že jsem si tuto trilogii přečetla. Už dlouho jsem nečetla něco takového, co by mě vtáhlo do děje.

08.11.2023 4 z 5


Malé sladké lži Malé sladké lži Lauren Conrad

No druhý díl je o něco slabší než první. ale i tak se nečetl špatně. Knížka byla opět plná intrik od Madison, Jane byla stále naivní, Gaby no... ta byla svá :D a Scarlett jediná rozumná.

08.11.2023 3 z 5


L. A. Candy L. A. Candy Lauren Conrad

Docela jsem se bála, co se z toho vyklube, ale musím říct, že to nebylo tak hrozné, jak jsem očekávala. Navíc jsem knihu přečetla během dvou dnů.

Jane a Scarlett jsem si oblíbila během chvíle, ale Gaby a Madison jsem nemohla vystát, obzvlášť Madison, protože tak namyšleného člověka bych nejradši uškrtila.

08.11.2023 4 z 5


Město z popela Město z popela Cassandra Clare (p)

Z tohoto dílu jsem ještě víc nadšená než z prvního. Opět je tu akce, která nechyběla ani v prvním díle, ale příběh je mnohem víc rozvinutější, dozvídáme se tu více o podsvětě a dalších postavách, které v prvním díle byli jen zmíněné. Valentýn opět útočí a Jace, Clary, Alek, Izzy a Simon zase chrání civily a i svůj svět.

08.11.2023 5 z 5