Láska mezi řádky

Láska mezi řádky https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355147/mid_laska-mezi-radky-yD2-355147.png 4 180 59

Láska mezi řádky série

1. díl >

Delilah nesnáší školu tolik, jako miluje knihy. Přesněji řečeno jeden příběh. Kdyby děti v její třídě věděly, kolikrát četla tu sladkou pohádku, určitě by se jí vysmály. V patnácti by už na pohádky věřit neměla. Avšak Delilah cítí, že se za příběhem něco skrývá. A jednoho dne přijde na to co. Zjistí, že okouzlující princ z příběhu je skutečný a zalíbila se mu jedna dívka, která čte opakovaně jeho příběh. Jak to, že princ ze slov žije? A může jejich láska vydržet, když každý pochází z jiného světa?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: ekniha , CooBoo
Originální název:

Between the lines , 2012


více info...

Přidat komentář

Jája92
21.12.2023 4 z 5

Knihu jsem brala jako nenáročnou a odpočinkovou četbu a to se mi splnilo.
Příběhem nás provází patnáctiletá Delilah, která se cítí jako outsider a knižní postava Oliver, který se vyskytuje v pohádkové knížce, na jejímž čtení se Delilah stane naprosto závislou.
Knihou nás provází podařené kresby, které knihu ozvláštnily a na konci jsou v barevném provedení.
Ačkoliv se hrdinka chová trochu podivně a naivně ku svému věku. Byla jsem zvědavá, jak celá kniha skončí, takový závěr jsem nečekala.

Nathally
08.11.2023 4 z 5

Knížka se mi docela líbila, děj byl pěkný a pořád se něco dělo. Ale spíš mi to přišlo jako pohádka pro děti a ne pro starší puberťáky. Oliver se mi líbil a nebyl to takový ten typ rozmazleného prince a i Delilah jsem si oblíbila


Petra38
31.03.2023 4 z 5

Moc hezky příběh, rozhodně nepředvídatelné rozuzlení a moc jsem si čtení užila . Celkový nápad na příběh jedinečný, což jsem dlouho neviděla

petulkapeta
26.03.2023 4 z 5

,,Zdá se, že nebýt s tím, koho milujete, když jste šťastní, ještě není to úplně nejtěžší. To, že Delilah nemůžu utěšit, když je nešťastná, je mnohem horší."

Co se stane když s vami promluvi princ z knihy a nebudete to jen sen? Příběh Delilah a Olivera byl vskutku pohadkovy,však posuďte sami..

Booklice
21.03.2023 4 z 5

Přestože je knížka určena spíše mladším čtenářům, moc mě bavila díky svému originálnímu nápadu. Mám ráda knihy, ve kterých hrají roli knihy. Po knihách od Mechthild Gläserové to byla další kniha podobného stylu, a přesto zase úplně jiná. Kniha byla zajímavá s neotřelou zápletkou a zajímavým vyústěním. Jen to byla další kniha, která podle mě skončila moc rychle, bez nástinu toho, jak to bylo dál. Nezlobila bych se, kdyby tam ještě byla jedna kapitola popisující události, které následovaly. Ale vím, že je ještě druhý díl, tak uvidíme, jak to bude pokračovat.

petrzel
02.03.2023 3 z 5

Miluji pohádky,miluji zamilované knížky,ale tohle mě prostě vůbec nebavilo,dočetla jsem kvůli výzvě.

knizninadsenec
15.12.2022 5 z 5

(SPOILER) Velmi krásný romantický a pohádkový příběh. Je vyprávěn postavou z pohádky a dívkou, která příběh čte.
Příběh se mi velmi líbil. Někdy překvapil a jednou i vyděsil, co to dělají a jak to dopadne. Samozřejmě myslím rozhodnutí, co udělala jedna postava bez druhé. Každá postava byla zajímavá a já se snadno do příběhu ponořila, pokud byl čas.

Postavy jsem si tak nějak oblíbila asi všechny. Bylo zajímavé nahlédnout takto do příběhu. Velmi hezký příběh a zajímavá myšlenka.

Princ bojoval za svou svobodu i lásku a jeho láska bojovala také, jen trochu jinak, za to samé.
Nakonec se to zajímavě vyvinulo / vyřešilo.

JointlieKat94
12.10.2022 4 z 5

Vlastně je to vcelku zajímavý nápad, ale spousta věcí z knihy mi nebyla úplně vysvětlena.. Delilah se opravdu nechová na svůj věk, buď na míň, nebo na víc.. a celkově bych hodnotila 3*, za obrázky přidávám hvězdičku navíc. Ty se mi líbily moc.
Děj je prostě nezajímavý a táhne se..

Kniha jako taková, a námět, byly tedy v celku vydařené, avšak k srdci mi to moc nepřiroste. Bohužel.

Na podobné téma jsem četla asi i lepší knihu.

EleanorJane
15.08.2022 3 z 5

Knížku jsem si vybrala proto, že od Jodi Picoult jsem přečetla snad všechno co jsem u nás v knihovně našla, a pak proto, že mám ráda fantasy a young adult. Nicméně při čtení jsem si říkala, proč knihu nezařadili spíše do dětského oddělení. Ideální čtení pro dívky mezi 10. a 15. rokem, nebo pro každého, kdo má rád sladké romány. A zrovna těm moc neholduju... Nicméně když pominu ty až trapné momenty kdy protáčím oči, máme tu docela zajímavou zápletku. ¨Téměř do poslední chvíle nevíte, jak to vlastně dopadne. Teda pokud si nepřečtete, o čem je druhý díl... Nicméně mne i tak kniha navnadila abych si ho přečetla a doufám, že se v mé knihovně objeví co nejdříve.

speciale88
06.04.2022 5 z 5

Krásná pohádka. Kniha se četla sama. Oddechove čtení

ZNellyZ
16.02.2022 1 z 5

Na to, že je hrdince patnáct, občas se chovala na deset. Bylo to naivní a rozhodně spíše pro věk 10-12 než výše, ačkoliv tam byly pasáže, které bych spíše tipovala ke starším. Když to shrnu, nebylo to úplně něco skvostného a zábavného, ale četlo se to poměrně rychle a děj hezky utíkal. Oliver je podle kresby fešák a bylo pro mě zajímavé sledovat pokusy a nápady při dostávání Olivera ven z knihy.

eva3992
16.01.2022 3 z 5

Příběh patnáctileté Delilah, která miluje čtení a obzvláště pak jednu pohádku, kterou čte pořád dokolečka. Něco jí k ní přitahuje a neví co, až jednoho dne zjistí, že princ v knize je skutečný a ráda by se s ním setkala.

Tuto knihu pro mládež napsala známá spisovatelka bestsellerů společně se svou dcerou. Knihy od Jodi Picoult mám moc ráda, takže jsem prostě musela sáhnout i po této, i když už rozhodně nejsem její cílová skupina.

Příběh mě i tak zaujal a představa, jaké by to bylo, kdyby obživly postavy z knížky a co vlastně takové postavy dělají, když knížku zrovna nikdo nečte, je zajímavá v každém věku. Příběh je doplněn nádhernými ilustracemi, které mě opravdu bavily.

Co mi však vadilo, tak kombinace pohádky a „puberťáků“. Pro malé děti tam bylo až dost věcí pro starší, pro „puberťáky“ to bylo až moc pohádkové.

Celkově tedy pěkný příběh, ale nezískal si mě.

PhoebePollard
10.10.2021 3 z 5

Tohle je něco jiného, než na co jsme od Jodi Picoultové zvyklí, ovšem to nutně neznamená změnu k horšímu. Ano, příběh je mnohem neuvěřitelnější a z jistého úhlu pohledu i naivnější, ovšem vzato kolem a kolem se jedná o dost zajímavou myšlenku.

Booky84
05.07.2021 4 z 5

Velmi zajímavý nápad na námět knihy, která se lehce čte a postavy v ní jsou všechny sympatické, hlavně hlavní hrdinové.

Knihomedvěd
05.05.2021

Tato kniha byla asi spíše pro mladší než jsem já, ale pohádkový motiv byl velice zajímavý a tím byl příběh originální. Hlavní postavy byly sympatické a Olivera jsem si hned oblíbila.

Liana
26.04.2021 5 z 5

To bolo tak krásne. Rozprávkové a romantické. Teraz už sa len dostať k pokračovaniu. :-)

Bajuli
13.04.2021 4 z 5

Za mě rozhodně neskutečně originální kniha.. Upřímně, autorky si daly tolik práce s tím vymyslet, jak a jestli vůbec, Oliver opustí svůj příběh, i když už mi přišlo, že se to vymýšlí moc dlouho.. Ano, určitě by mi rozhodně trvalo než bych svou oblíbenou postavu vytáhla z knížky, ale bylo to pořád dokola.. Už v realitě skoro byl, jenže pak zase se něco stalo a to mě už místama štvalo.. Ale tohle může být jen mnou, protože jsem neskutečně netrpělivý člověk, ale jinak krásná romantika, sice pro mladší, ale pořád romantika..♥️

lily_maleckova
26.01.2021 4 z 5

Milá, roztomilá kniha ❤️ dost se mi líbilo originální zpracování příběhu a zajímá mě, co přinese druhý díl.
Četla jsem i lepší romantické YA oddechovky, ale tato si zaslouží pěkné 4/5⭐

Murasaki
30.11.2020 4 z 5

Před dvěma roky jsem si knížku rozečetla, ale uprostřed mě přestala bavit. Celkově jsem v tu dobu měla čtecí krizi. Při nynějším druhém čtení jsem se toho v jednu chvíli obávala znovu, ale knížku jsem nakonec úspěšně dočetla.
Dle mého se jedná o velmi originální příběh, který mě zaujal. Přeci jen, kdo někdy nechtěl, aby jeho oblíbená postava z knihy ožila?
Příjemné čtení, chvílemi ale moje dospělácké já křičelo, jak některé věci v určitou chvíli nedávají žádný smysl. Ale nemění to nic na tom, že to bylo krásné. A konec mě přinutil si hned obstarat druhý díl.

Lučina7
17.11.2020 3 z 5

Zajímavý nápad na knihu, hezky napsané, určitě doporučuji.

Štítky knihy

láska princové romantika

Autoři knihy

Samantha Van Leer
americká, 1996
Jodi Picoult
americká, 1966

Kniha Láska mezi řádky je v

Právě čtených4x
Přečtených250x
Čtenářské výzvě46x
Doporučených10x
Knihotéce178x
Chystám se číst197x
Chci si koupit63x
dalších seznamech3x