NarcisSamec NarcisSamec komentáře u knih

☰ menu

Elon Musk Elon Musk Ashlee Vance

Zajimavé počtení, Dozvěděl jsem se jak něco o jeho životě i to jak funguje vrcholový management v technologických firmách.

16.08.2021


Famfrpál v průběhu věků Famfrpál v průběhu věků Kennilworthy Whisp (p)

cash-grab...

16.08.2021 1 z 5


Dvě věže Dvě věže J. R. R. Tolkien

Upřímně by mě překvapilo jestli i po tolika letech by byl něchdo schopný dodat nějaký nový nápad na recenzi komentář.

16.08.2021 4 z 5


Spát v moři hvězd. Kniha II. Spát v moři hvězd. Kniha II. Christopher Paolini

Jako sci-fi průměr, za mě to zachraňoval jen ten konec.

16.08.2021 3 z 5


Spát v moři hvězd. Kniha I. Spát v moři hvězd. Kniha I. Christopher Paolini

Není to eragon :( Jako sci-fi se to číst dalo, ale i tak jsem někdy váhal co to hlavní hrdinka vlastně dělá. Za mě knihu zachraňoval lodní mozek.

16.08.2021 3 z 5


Hedvábnou stezkou Hedvábnou stezkou Lucie Drbohlavová

Pro mě kniha byla uspokojivá, dozvěděl jsem se mnoho a o středoasijských zemí. Docela byla i dlouhá. Přiložené obráky byly také poutavé.

16.08.2021 4 z 5


Darwinovy ceny - Odpočítávání konce Darwinovy ceny - Odpočítávání konce Wendy Northcutt

Ale jo, občas jsem se zasmál kam až hloupost člověka přivede.

16.08.2021 3 z 5


Kniha optických klamů Kniha optických klamů Georg Rüschmeyer

Velmi netradiční kniha, avšak musím podotknou, že není úpně cenově nejlepší za to co nabízí. Čekal jsem, že bude delší.

16.08.2021 3 z 5


Akta Snowden Akta Snowden Luke Harding

Tahle kniha nemá chybu. Ale někdy si říkám, až kam zašli někteří lidé s mučením terroristů. Ošklivá pravda, která vyšla na světlo.

16.08.2021 5 z 5


Filozofie pro chytré hlavy Filozofie pro chytré hlavy Marcus Weeks

No tohle je asi pro mladší ročníky.

16.08.2021 2 z 5


Půjčovna masa Půjčovna masa Richard K. Morgan

Zatraceně dobrá kniha a seriál taky. Občas jsem se zratil v počtu postav, ale na kvalitě knize to neubralo. Trochu jsem byl překvapen s množstvím a detailním popisem sexuálních scén :) . Kniha je mix detektivky/thrillerem/sci-fi. Jsem rád, že jsem knihu četl.

16.08.2021 4 z 5


Blade Runner – Sní androidi o elektrických ovečkách? Blade Runner – Sní androidi o elektrických ovečkách? Philip K. Dick

Zajimáve počtení, knížka je velmi krátká - téměř žádný popis ničeho, ale rozhovory a zápletka, která fakt šla předvídat jen těžce si zaslouží potlesk. Jsem rád, že jsem tuto knihu četl.

16.08.2021 4 z 5


Letopisy dračích jezdců Letopisy dračích jezdců Nicole Conway

No tohle byla škoda papíru. Chápu, že kniha je pro jedenáctileté dítě, ale i můj vnitřní jedenáctiletej kluk si trhal vlasy. Autorka je schopná v jedné kapitole zopakovat asi tak desetkrát po sobě, že náš hlavní hrdina je churavý, slabý a bůh ví co ještě a tak stále dokola. Navíc úplně si nemyslím, že pokud bude náš hrdina v pubrtě tak se bude chovat tak jak se chová v knize. Nemyslete si, že dostanete dalšího eragona. Lituju strom, který musel dát život, aby byl vyroben papír jen pro to aby to takhle s ním dopadlo.

16.08.2021 odpad!


Duna Duna Frank Herbert

"Tlustej červ dělá, co tlustí červi dělají." - Princezna Irulán, osobní deníček

16.08.2021 5 z 5


Bitevní mág Bitevní mág Peter A. Flannery

Kniha je dlouhá a poskytuje kompletní celiství příběh což je rozhodně plus, vzhledem k tomu, že každý druhý autor dneska píše serii. Dostatečné množství postav je plus a autor vyniká v popisu krajiny. Tady moje klady končí, neboť některé rozhodnutí co hlavní hrdina i jeho přátelé dělají naprosto nedávjí smysl... Taky chci upozornit, že pokud se těšíte na draky, tak je potkáte až na konci knihy, což mi přijde takové nešťastné.

16.08.2021 3 z 5


Perfekcionismus Perfekcionismus Raphael M. Bonelli

Bohužel, knihu nemohu doporučit. Některé rozhovory v příběhu mi přišly natolik hloupé, až musely být vymyšlené. Nemohu taky s autorem ve spoustě věcech souhlasit. Za mě 3 hvězdy.

26.08.2020 3 z 5


Bounty Bounty Michael Byrnes

Čtivé, myšlenka i hlavní hrdinové zajimavý, ačkoliv autor šetří popisem postav. Délka je dostačná, ale konec se mi poněkud nelíbil. Doporučuji, aby čtenář byl v IT trošku tehcnicky zdatnější pokud chces lépe porozumět popisovaným technologiím v příběhu.

26.08.2020 4 z 5


Místa, která musíte navštívit, než navždy zmizí Místa, která musíte navštívit, než navždy zmizí Jasmina Trifoni

Knihu mohu s klidem v duši doporučit. Zajímavé pojetí koncepce i myšlenky. Nádherné fotografie, dobrý popis i netradiční lokace. Proč tedy 4 hvězdy? Protože autorka varuje jned v úvodu, že nebude publikovat svůj osobní názor, při jednolivách místech, tak bohužel není tomu tak a častokrát jsem s ní musel nesouhlasit a druhá věc je poměrně vysoká cena.

26.08.2020 4 z 5


Marťan Marťan Andy Weir

Nemám slov, naprosto vynikající kniha, skvělá zápletka a sympatický hlavní hrdina je brutálně skvělou kombinací!!!!

26.08.2020 5 z 5


Leonardo da Vinci – Život, osobnost a dílo Leonardo da Vinci – Život, osobnost a dílo Alessandro Guasti

No, kniha je sice velmi příjmě cenově nastavená a to je asi vše dobrého co mohu o ni říct. je napsaná odporným "snobským" způsobem, zcela vynechává veškeré aspekty Leonardova života kromě malířství, což je zatracená škoda, neboť Leonardo byl skutečný velikán, co se týče architektury, inženýrstvý, matematiky a filozofie. Po celou dobu mi přišlo, že ačkoliv má kniha v názvu "život, osobnost a dílo", tak byla zcela zaměřena pouze na dílo...

26.08.2020 1 z 5