Bitevní mág přehled

Bitevní mág https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431386/bmid_bitevni-mag-19k-431386.jpg 5 113 113

Svět podléhá spalujícímu stínu Posedlých a pouze moc bitevního mága ho může zachránit. Ale prastaré pouto mezi mágy a draky selhává. Příliš mnoho draků je černých. Černí draci jsou nepřáteli lidstva. Černí draci jsou šílení. Falco Danté je churavý kluk ve světě válečníků, a co hůř, je synem vraha. Hnán touhou porozumět svému otci se odhodlá k činu, který ho dožene na pokraj beznaděje. Najde způsob, jak spasit svou duši před věčnými plameny pekla?... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: , Triton
Originální název:

Battle Mage , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bitevní mág. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (33)

kolacky
21.02.2024 5 z 5

Plnohvězdičková nádhera. Z mírného začátku hned do super jízdy, místy prostřídané "oddechovými" chvilkami. Všechny hrdiny si musíte zamilovat a jen trnete, jestli přežijou až do samého konce...

Betulabii
17.01.2024 4 z 5

Tohle jsou přesně případy, kdy mě na Databázi knih štve, že má jen pětibodovou hodnotící stupnici. Zkrátka na 5 hvězd to nemá, ale 4 mi zase přijdou málo. Takže hodnotím 8/10. Jinak myslím, že je to povedené fantasy pro mládež, pro někoho kdo s fantasy začíná. Pro sečtělejší čtenáře může být příběh poněkud jednodušší.
Plusy: draci, čtivě napsané.
Mínusy: přehnané popisy všeho a naopak pro mě málo rozvinutý svět. Některé věci byly nelogické. Mám ráda v knihách komplexnost, kdy postavy mají své klady a zápory. Tady měla každá postava jasně vytyčené jestli je dobrá nebo zlá a to se za celý příběh nezměnilo.
Ale jak píšu, začátečnická fantasy pro náctileté a fanoušky Eragona.


Grohlinka
24.08.2023 5 z 5

,,Svět nezná pocit srovnatelný s dračím žalem.
Vyjma snad dračího hněvu.

Pro milovníky Dragon Age povinnost. Pro ty, kterým se líbil Eragon a Tetovaný, tohle je lepší. Pravda, že já nepatřím mezi velké obdivovatele Dračích jezdců a Brettův Tetovaný, u mě ztrácel sympatie každým dalším dílem.

Kniha má pomalejší rozjezd, ale kdo má rád patřičný vývoj postav, vztahů mezi nimi, výcvik na akademii a strategické plánování nejen v žáru bitvy, ale i u stolu, bude nadšen. A to já mám.

Postavy jsou sympatické, procházejí si utrpením, čelí různým protivenstvím, ale také prožívají šťastné okamžiky plné přátelství a lásky. Mužské postavy jsou skvělé, snadno se v nich orientuje, jejich osobnosti jsou uvěřitelné, povětšinou jednají logicky. A co víc, najdeme zde i skvělé hrdinky, silné ženy.

A draci, draků je tu plno. Vlastně se jedná o jednu z nejlepších fantasy s draky, na kterou jsem narazila. Mnoho času je věnováno jejich vzhledu, osobnostem a zejména poutu se svým jezdcem.

Přála bych knize, aby byla víc vidět, aby si ji přečetlo, co nejvíce čtenářů, protože si to bezesporu zaslouží. Já se bavila od začátku do konce a přála si zůstat ve Wrathu ještě o chvíli déle.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Bitevní mág v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených143x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených15x
v Knihotéce128x
v Chystám se číst123x
v Chci si koupit53x
v dalších seznamech2x