Spát v moři hvězd. Kniha II přehled
Christopher Paolini

Spát v moři hvězd série
< 2. díl
Strhující závěr epické vesmírné ságy od autora bestsellerové série Odkaz Dračích jezdců. Xenobioložka Kira Navárezová na průzkumné misi objevila mimozemský organismus a celý život se jí obrátil vzhůru nohama. Měkké ostří – jak organismus pojmenovala – ukrývá řadu děsivých tajemství. Poté, co se Kiře a jejím přátelům nepodaří najít mystický artefakt pro boj s medúzáky a strašlivými nočními můrami, představuje poslední naději pouto, které mezi Kirou a Měkkým ostřím vznikne. Pouto, které může pro lidstvo znamenat rozdíl mezi životem a smrtí. *Kniha 2 není druhý díl série, ale jen druhá část samostané knihy (originál byl vydán jako jedna kniha).... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2021 , Fragment (CZ)Originální název:
To Sleep in a Sea of Stars. Part Two, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spát v moři hvězd. Kniha II. Přihlašte se a napište ho.

Jak napsal v dovětku Paolini sám, byla to jeho prvotina v oblasti sci-fi, protože potřeboval od série Eragona trochu pauzu. Jde vidět, že na knihu hodně studoval, aby cestování vesmírem bylo uvěřitelné ale... stále je to kniha spíše pro děti.
+ Xenobilogie
+ Úlová mysl
+ Nové technologie
+ lodní mozek Gregorovič, co mi připomněl kolegu z práce
- Nedopracované vztahy mezi postavami
- Nejednotná hlavní postava
- Kniha spíše pro mladší publikum
Knižní novinky (12. týden)
21.03.2021
Kniha Spát v moři hvězd. Kniha II v seznamech
v Mé knihovně | 285x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
vesmír mimozemské civilizace mimozemšťané kosmické lodě záchrana planety sci-fi kolonizace vesmíruAutorovy další knížky
2004 | ![]() |
2012 | ![]() |
2006 | ![]() |
2020 | ![]() |
2009 | ![]() |
(SPOILER) Ach jo, já jsem doufal, že druhej díl bude lepší, ale vyloženě jsem to celý protrpěl. Už chápu, proč autor v závěru psal, že knihu psal dlouho a musel jí několikrát přepisovat atd. Nevim, celý mi to přišlo takový blbý. Konec byl fakt pitomej a najednou zjistim, že to je opravdu konec a najednou tam je 50 stran vědeckejch vysvětlivek, o který nikdo nestál a konec. Jako jsem tak naštvanej, těšil jsem se na pořádný sci-fi a ono nic. Okamžitě vyřazuju z knihovny.