Dvě věže přehled

Dvě věže
https://www.databazeknih.cz/img/books/9_/1/bmid_dve-veze-O9U-1.png 5 7865 7865

Pán prstenů série

Druhý díl světoznámé trilogie, zaujímající dnes čelné místo v klasické světové fantasy. Druhá část Pána prstenů vypráví, jak se vedlo každému členu Společenstva Prstenu od jeho rozbití až do příchodu Velké tmy a propuknutí Války o Prsten, o níž se bude vyprávět ve třetí a poslední části. Ilustracemi knihu opatřil dosud nepřekonaný „tolkienovský“ ilustrátor Alan Lee.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Argo

The Two Towers, 1954

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvě věže. Přihlašte se a napište ho.

grargamel23
30.03.2025 5 z 5

Kniha navazuje na první díl Pána prstenů. Společenstvo prstenu se rozdělilo. Aragorn, Legolas a Gimli se vydávají zachránit zajaté hobity Merryho a Pipina. Mezitím se spojí s Gandalfem Bílým, který se vrátil silnější. Společně bojují proti Sarumanovým armádám a účastní se velké bitvy u Helmova žlebu. Mezitím Frodo se Samem jsou na cestě do Mordoru. Jak dopadla bitva a co se stalo s Frodem a Samem, kteří nesou prsten?
Kniha se mi líbila, protože je plná napětí a dobrodružství, proto je to jedna z mála knih, na které jsem se vždy těšil a nemohl se dočkat, až budu číst dál.

Tomk0
25.03.2025 4.5 z 5

Bylo to super, Dvě věže jsou skvělým pokračováním Společenstva prstenu, které ještě více rozšiřuje fascinující svět Středozemě. Tolkien mistrně proplétá osudy různorodých postav a buduje napětí v příběhu, který je plný dobrodružství i hlubších myšlenek.

Při čtení mě nejvíce zaujaly výborně napsané dialogy a plastické vykreslení prostředí, díky kterému Středozemě působí neuvěřitelně živě. Přesto jsem se bohužel občas trochu ztrácel v jednotlivých názvech míst a objektů, což mě občas štvalo. Naopak mě překvapilo jak na mě zatím působí Frodo, kterého si z filmu pamatuji trochu jako slabocha - v knize je mi velmi sympatický.

Knihu jsem četl v elektronické podobě, ale nenechal jsem se ochudit o nádherné ilustrace Alana Leeho, které jsem si průběžně vyhledával na internetu. Nejvíce na mě zapůsobila závěrečná část příběhu, kdy mě při popisu Oduly doslova mrazilo.

Celkově jde o výborné čtení, které dokáže vtáhnout a nadchnout svou atmosférou.
93%

Janillka78
24.03.2025 5 z 5

Četla jsem poprvé asi ve třinácti letech a strašně špatně jsem se do toho dostávala. Doporučila bych tenhle skvost spíše starším milovníkům epických fantasy.

Černočerné srdce, Za zamčenými dveřmi a další knižní novinky (6. týden)

04.02.2024

Knižní novinky (5. - 10. 11.)

03.11.2012

Ocenění knihy (1)

1957 - International Fantasy Award (Fiction)

Kniha Dvě věže v seznamech

v Přečtených12 359x
v Doporučených1 025x
v Mé knihovně3 717x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)