Bounty

Bounty https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359005/bmid_bounty-MEY-359005.jpg 4 51 17

Připojte se k asociální síti! Napínavý román o tom, co se stane, když všudypřítomná korupce a masové veřejné nepokoje zničí i poslední iluzi o tom, že ještě žijeme v právním státě. Když je zákon bezmocný a nedokáže už zastavit finanční kriminalitu, zkorumpované politiky a další podvodníky z řad elit, kteří zničili světovou ekonomiku, musí vzít věci do vlastních rukou obyčejní lidé prostřednictvím webové stránky, která vyplatí odměnu každému, kdo někoho z těchto zločinců zlikviduje. Zatímco dav tleská, agent Novak a jeho tým zaměřený na počítačovou kriminalitu je bezmocný. Nemohou sledovat toky peněz, nemohou zatknout milion lidí. FBI ani nemůže tuto stránku vypnout, ani najít majitele. A stoupenci těchto stránek přibývají po celém světě... A to ještě netuší, jaký zvrácený motiv má duchovní otec a zakladatel bounty4justice.com Bounty přináší akci a násilí, ale také zamyšlení nad povahou spravedlnosti, právního státu a vůlí lidu.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: , Omega
Originální název:

Bounty , 2016


více info...

Přidat komentář

genie
26.12.2021 5 z 5

Knihu na takové téma jsem ještě nečetla, autora však znám z předešlých titulů. A nezklamal. Kniha má spád - krátké a úderné kapitolky, nestandardní hi-tech IT zápletku, sice tu je spousta postav, ale polovina z nich jen na pár stránkách (epizodky v rolích obětí a jejich vrahů), agenti FBI, NSA, MI5 atd. - oceňuji, že je autor nechává opravdu spolupracovat a že si nejdou po krku jako v jiných knihách. Všechno je pěkně propletené a pospojované formou krátkých elektronických zpráv různého charakteru (mezičlánky mezi kapitolkami). I přes velmi střídmý konec hodnotím knížku na výbornou.

lazarus
03.05.2021 5 z 5

Po čertech povedená technojízda jenž se může stát realitou dřív než se nadáme. Pan autor si docela nastudoval IT problematiku, i když pár úsměvných kravin dokázal vyplodit i tady. Ale možná šlo jen o neerudovaný překlad některých pojmů.
Zábavností a zběsilostí děje mě připomněla tato záležitost knížku Já, poutník.


Twinny
25.02.2021 5 z 5

Bounty je děsivě realistická kniha. Příběh, který se může stát i ve skutečném světě. Sympatický agent Novak a ostatní mě provázeli tímto napínavým vyprávěním a dokázali mi rozbušit srdce. Mozek pracoval na plné obrátky.
I přes to, že nejsem zrovna počítačový znalec, skoro všemu jsem bez problému rozuměla. Pachatele jsem odhadla asi stránku před tím, než ho odhalil autor. Pokračování by bylo fajn.

Django
27.12.2020 4 z 5

Kdyby dílo udrželo tempo nastavené v první polovině, neváhal bych a šel do plného hodnocení. Bohužel, postupně ubývá napětí a jak i v jiných komentářích zaznělo, závěr je vyloženě odbytý i za předpokladu případného pokračování a to mě mrzelo. Co se mi naopak líbilo bylo trefné poukázání na nebezpečí rozšiřujících se možností technologií a taky sehranost vyšetřovacího týmu, kdy je milou změnou, že není přítomen žádný do očí bijící hlupák mezi vyšetřovateli.

Co se technických věcí týče, i já jako laik jsem neměl žádný problém s porozuměním. Kdo má základní znalosti a případně je ochotný si během jedné minuty na internetu najít, o čem přesně je řeč (i když v mnohých termínech se snaží autor čtenáře poučit), nebude mít žádný problém s pochopením.

RaDaR26
10.12.2020 4 z 5

Kniha nás představí zákoutí internetu a s ním spojená rizika, která ohrožují současný společenský řád. Téma nepochybně zajímavé, ale se závěrem si autor mohl pohrát o trochu více, i když chápu, že si nechává prostor pro druhý díl.

Bishamonten
04.09.2020 4 z 5

"Pojem soukromí byl v digitálním věku stejnou iluzí jako cudnost v bordelu."

Bounty je moderný techno-triler z prostredia kybernetickej kriminality s razanciou snajperskej guľky veľkého kalibru a svižnosťou optického internetu na Taiwane. Hlboké charaktery či obsiahle opisy tu nehľadajte, autor vsadil hlavne na dynamiku deja, čo sa mu rozhodne podarilo a napísal knihu s príchuťou filmového blockbusteru.

NarcisSamec
26.08.2020 4 z 5

Čtivé, myšlenka i hlavní hrdinové zajimavý, ačkoliv autor šetří popisem postav. Délka je dostačná, ale konec se mi poněkud nelíbil. Doporučuji, aby čtenář byl v IT trošku tehcnicky zdatnější pokud chces lépe porozumět popisovaným technologiím v příběhu.

broskev28
22.07.2020 3 z 5

Zajímavé a čtivé, ale souhlasím s komentářem Tyrkysová - já jako technický a speciálně IT antitalent jsem se v terminologii ztrácela. Podobně jako danielrusnok, i mě časem trklo, koho vlastně hledáme. A shodně s komentářem muchomurka si myslím, že konec vlastně koncem nebyl, jen si na rozdíl od muchomurky myslím, že nezávazná procházka na Kajmanech mohla mít nečekané zakončení . . .
Co mě ale velmi překvapilo, a přitom to vůbec nesouviselo s technologiemi, byla závěrečná hra, oběšenec!

Janík511
19.07.2020 5 z 5

Neuvěřitelna kniha, která mě bavila od začátku do konce s prvky špionáže. Za mě ano, aktuální téma, které člověka donutí přemýšlet, co vše na netu sdílet.

Irsaf
23.08.2019 5 z 5

Kniha se mi líbila...
I odhad, kdo Rhea je se mi potvrdil...
Opravdu povedený příběh...

Tyrkysová
19.05.2018 5 z 5

Internetová bezpečnost, nakládání z daty - ať už tajnými či osobními - a jejich potenciální zneužití je právem velké téma... Ovšem v Bounty to Michael Byrnes rozjíždí ve velkém. A stojí to za to!
Nicméně, kybernetický svět je složitý a pro laika často nepochopitelný. To se bohužel nevyhne ani Bounty - i přesto, že se autor snaží svým čtenářům mnoho věcí přiblížit, bez znalosti aspoň základní terminologie se neobejdete. Nenechte se tím ale odradit ;-)
4,5*/5*

muchomurka
14.05.2018 4 z 5

Od knížky jsem očekávala solidní příběh, ale nenapadlo mě, že dostanu víc. Bála jsem se, že příběhu nebudu rozumět, když se týká hackerů, sítí, programování atd., ale všechno bylo dobře vysvětleno a správně zasazené do napínavé detektivky.
Téma příběhu se mi líbilo, nápadité, celou dobu jsem byla napnutá a hltala stránku za stránkou, ale teda ten konec, to je zklamání. Jak kdyby mi najednou dvě, tři kapitoly v knize chyběly. Co to jako mělo být? Nebo jako bude pokračování? Škoda to takto zabít.

Hella
04.03.2018 3 z 5

Zvláštní kniha. Když odhlédnu od toho, že jsem valnou část IT věcí nebyla prostě schopna pochopit, jen autorovi věřit, tak ano, příběh to byl velmi zajímavý a čtivý. Na druhou stranu konečné rozuzlení mi nepřišlo věrohodné a reálné a do toho zapletené postavy mi prostě nepasovaly.

danielrusnok
23.02.2018 3 z 5

Zajímavý námět i zpracování knihy. Jako programátor mohu uznat, že kniha je dobře zpracována i odborně. Akorát bych nejspíše nepřekládal tzv Bruteforce útok, který se v českém IT nepřekládá, navíc jako "útok velkou silou". Poté ovšem v další kapitole autor i vysvětluje co "útok velkou silou" znamená a vysvětluje to správně.
POZOR SPOILER! Jelikož se v knize objevila pouze jedna ženská postava, která rozumí IT a na konci je označena jménem Rhea, nebylo těžké uhodnout kdo za vším stojí.

Venda693
03.02.2018 4 z 5

Zajímavý námět, kniha mě bavila.

Ivuska.09
28.12.2017 4 z 5

Myslím, že Bounty se bude líbit všem čtenářům, kteří jsou nadšeni z knihy Marca Elsberga Blackout. Oba příběhy jsou v ledasčem podobné. A přece je každý jiný. Bounty vám ukáže, jak mocným nástrojem může být internet. Zavede vás do světa jedniček a nul, který představuje nebezpečnou mezinárodní hrozbu. Velmi čtivé dílo.

Harmonika_one
14.12.2017 5 z 5

Nemohla jsem se od knihy odtrhnout!!! Hltala jsem každou stránku, napětí od začátku do konce. Přestože počítačům nerozumím, knihu jsem si užila, všechny ty kybernetické/IT/hackerské věci. Pokud to máte rádi, nebudete zklamaní! V průběhu četby několik překvapivých momentů, kdy vám spadne brada, celou dobu si říkáte - kdo sakra za stránkama bounty4justice.com stojí? Tahle kniha, to je jízda!
Je to skvěle napsané, autor nevaří z vody, zajímavá filozofická otázka: Pokud justice/soudnictví selže, mají obyčejní lidé právo vzít spravedlnost do svých rukou?
Jednoznačně 5*