Mishwaa Mishwaa komentáře u knih

☰ menu

Léčba Léčba Robin Cook

Moje první kniha od tohoto autora. A asi i poslední. Knihu jsem neustále odkládala a celkově mě zklamala.

09.12.2017 3 z 5


Panika Panika Lauren Oliver

Kniha velmi čtivá, podle mého názoru čtivější než Delirium, ale to je k pozitivům asi všechno, I když jsem stejně ani příliš neočekávala... Celkově ve mně kniha nic nezanechala a konec tomu ještě dodal korunu.

09.12.2017 3 z 5


Rozbřesk Rozbřesk Stephenie Meyer

Hlavní myšlenky Twilight ságy (SPOILER!)
1. díl: Edwarde, já tě miluju!
2. díl: Proč jsi mě opustil, Edwarde?
3. díl: Edwarde, ty ses ke mně vrátil!
4. díl: Edwarde, budeme mít dítě!

Když se nad tím zamyslíte, ty knihy jsou vlastně jen o tomhle. Kdyby bylo po mém, spoustu zbytečných vět bych seškrtala a vtěsnala bych čtyři díly do jedné knihy, stejně se tam nic moc neděje :). Čte se to celkem dobře, ale je to zdlouhavé.

30.08.2013 4 z 5


Lev, čarodějnice a skříň Lev, čarodějnice a skříň C. S. Lewis (p)

Možná jsem divná, ale z knihy jsem bůhvíjak odvařená nebyla. Nepopírám, že je to pěkný příběh, ale v mém žebříčku např. na Harryho Pottera zdaleka nemá. Sice se to poměrně hezky čte, ale hlubší dojem to ve mně nezanechalo. A to mi věřte, že knihy kritizuju nerada, ale bohužel jsem byla kapánek zklamaná.
4/5

29.08.2013 4 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Tahle kniha je v naší knihovně rezervována 30x, zatímco ty o poznání lepší knihy (vše od Stephena Kinga, Vampýrská akademie, 15 mínus, Tolkienovky..) nejsou mnohdy rezervovány ani jednou. Myslím, že výstižnější příklad lidské hlouposti a komerčnosti se dá vymyslet stěží.

29.08.2013 odpad!


15 minus 15 minus Tomáš Zářecký

Opravdu nádherná kniha.
Hned na začátku jsem si udělala obrázek o postavách, nádherně popsáno. Něco takového jsem rozhodně nečekala, vůbec by neuškodilo, kdyby byla kniha známější. Pan Zářecký píše velice poutavě, nemůžu než doporučit :)

29.08.2013 5 z 5


Mezi láskou a smrtí Mezi láskou a smrtí Meg Cabot

I kdyby Meg psala o tom, jak vynáší odpadky, pokaždé by mne její styl psaní strhnul..
Napřed jsem byla trochu zmatena, když Pierce zničehonic přeskakovala do svých vzpomínek, a hodnou chvíli mi trvalo, než jsem si zvykla. Ale celkově se kniha četla skoro sama, postavy nádherně charakterizované. John mě vytáčel, protože vzteklouny nesnáším, a je mi jedno, jak moc byl přitažlivý, stejně bych mu nejradši občas jednu vrazila :).

28.08.2013 5 z 5


Vyvolení Vyvolení Gabriella Poole

Přiznávám, že jsem čekala větší kravinu :).
Na začátku jsem měla nutkání knihu odložit, ale jak jsem se pročítala dál a dál, zjistila jsem, že se to dá číst. Sice mi nešlo do hlavy, jak se Isabella mohla stát nejlepší kamarádkou Cassie (však víte, vrána k vráně sedá, co měla holka z bohaté rodiny společného se stipendistkou?), ale příběh to byl příjemný,celkem akční. Akorát mi ti kluci okolo jaksi splývali, všichni krásní a dokonalí :).

Za vcelku slušné počteníčko dávám 3/5 hvězdiček.

28.08.2013 3 z 5


Drakie Drakie Sophie Jordan

Tenhle díl se mi líbil nejvíc, možná kvůli tomu, že se podstatná část děje odehrává jibde než v drakijském kmeni. Tady jsem ještě neměla ráda Cassiana, ale další knihou jsem si ho oblíbila.

28.08.2013 5 z 5


Fakt "šílenej" rok Fakt "šílenej" rok Tim Collins

Ačkoli mě první díl extra nebavil, zkusila jsem i dvojku. Ta mě bavila ještě méně než předchozí díl. Za moc nestojí, celou dobu jsem se modlila, abych to konečně dočetla. Nic moc.
Za ilustrace a snahu 2/5

28.08.2013 2 z 5


Vyvolená Vyvolená Kristin Cast

Z té Zoey se stala pěkná děvka, to vám povím..
Autorky si možná myslely, bůhvíjak bude super, když do knihy nacpou milostný čtyřúhelník. Dobrá, neříkám, že to není originální, ale to je tak všechno. Zoeyin románek s učitelem jsem upřímně nechápala. Mimo to pociťuji stále větší odpor k Zoey. Její nevděčnost, když se jí nelíbily dárky od kamarádů, mě rozběsňovala, a měla jsem sto chutí knihu roztrhat.
Průměrný, nudný příběh, vycpávaný spoustou vaty.
3/5

28.08.2013


Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Poslední díl Harryho Pottera rozvrhla Rowlingová dost prapodivně. SPOILER Téměř polovinu knihy mají jen jeden viteál, ale druhou polovinu knihy se "rozjedou". Nemluvě o tom, že měli víc štěstí než rozumu, když uletěli od Gringottů na drakovi, a nikdo nebyl schopen je zastavit? No promiňte, to není možné.
Nebo to, jak Ron šel do Tajemné komnaty pro baziliščí zuby a otevřel ji tím, že napodobil Harryho zasyčení? Jak by to mohl dokázat?
Nebo když Voldemort zničil Moudrý klobouk a prohlásil, že už žádné Zařazování nebude a všichni půjdou do Zmijozelu? Víme přeci, že o 19 let později se opět Zařazovalo.
Také jsem si vzpomněla, jak kloubouk v šestém díle prohlásil, že do Zmijozelu chodí čistokrevní, ale vzpomeňte si na Severuse Snapea, Voldemorta a jistě i jiné nečistokrevné.
Abych to uzavřela: Přestože zůstávají v příběhu trhliny, sérii Harryho Pottera miluji a drobné chybky odpustím :).

27.08.2013 5 z 5


Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve J. K. Rowling (p)

Tenhle díl je z celé série HP můj nejoblíbenější. Harry s přáteli už nejsou malá děcka, kouzelná pohádka přešla v temnější, složitější. Ačkoli jsem letos četla tuhle knihu počtvrté, vůbec jí to neubírá na kouzlu, ba naopak-vždy naleznu při čtení nový detail, kterého jsem si předtím nevšimla, a doplňuji si tak střípky zajímavostí o své milované sérii.
Harryho a Brumbálovy výpravy do vzpomínek mám moc ráda.
Co se týče ... smrti, ve filmu se mě vůbec nedotkla, zatímco v knize jí oplakávám.
A chtěla bych znát takového člověka, který je jako Albus Brumbál, protože hned po Severusovi je to moje nejoblíbenější postava :).
5/5

27.08.2013 5 z 5


Označená Označená Kristin Cast

Tahle kniha je tak stupidní, že naprosto nechápu, jak může být tak populární.

Dobrá, přiznávám.. Když se tato kniha dostala v mých jedenácti letech do rukou, byla jsem unešená, v tu dobu jsem však s fantasy žánrem teprve začínala, proto mi připadala nejlepší na světě.

Dnes už však mohu knihu posoudit objektivně, nebrání mi v tom nadšení z knihy.

Postavy jsou tupé, dětinské, chybí jim charakteristické povahové rysy.
Zoey je vymaštěná kráva.
Scéna s orálním sexem je pro děti, kterým se kniha bude líbit nejvíc, nevhodná, a navíc ji nepochopí (z mých zkušeností).
Všichni jsou krásní a hrozně nadaní, nejvíce samozřejmě Zoey a její přátelé (to je mi náhodička).
V knize platí nereálné pravidlo, že dobro vždy zvítězí.
Rozhovory mezi postavami jsou naprosto o ničem.

A další zápory by se určitě ještě našly.

27.08.2013


Návrat Návrat Sophie Jordan

Zhruba do sté stránky jsem se nudila. Ačkoli se zde událo mnoho, začátek mě zkrátka nějak ,,nechytl". Ale potom už se mi četlo jako po másle.
Konec se mi vcelku líbil, i když se mi zdál takový uspěchaný. Docela mě zklamalo, že autorka celý příběh neuzavřela epilogem, který by celý příběh obohatil, a my bychom tak mohli získat alespoň přibližnou představu o dalším osudu hlavních hrdinů. Ale nevadí, i přesto patří trilogie Drakie mezi to lepší, co jsem zatím přečetla.
4/5

27.08.2013 4 z 5


S příšerami v jedné lavici S příšerami v jedné lavici Lisi Harrison

Jak by řekla Frankie:,,Voltážový!" :)
Ne, vážně, moc příjemné holčičí počtení s prvky nadpřirozena.

26.07.2013 4 z 5


Neptunův syn Neptunův syn Rick Riordan

Série Bohové Olympu je moje nejoblíbenější knižní série. Nikdy mě nenapadlo, že mě bude zajímat řecká a římská mytologie, ale v knihách Ricka Riordana je podána tak zajímavým způsobem, že ji nejde jinak než milovat.
Autorův styl psaní je natolik vytříbený, že si veškerý děj knihy dokážete živě představit. Od knihy jsem se nedokázala odtrhout a naprosto splnila má očekávání, velice otevřený konec mě navnadil na další díl.
Knize dávám, zcela logicky, pět hvězdiček.

06.07.2013 5 z 5


Správné rozhodnutí Správné rozhodnutí Shani Petroff

Skvělé čtení na jedno odpoledne. Knihu jsem přečetla jedním dechem, je patrné, že autorka má spoustu fantazie, jistá část s vesmírem se mi zdála moc neuvěřitelná i na fantasy knihu (ti, kteří četli, pochopí).

15.05.2013 5 z 5


Roztomilé malé lhářky Roztomilé malé lhářky Sara Shepard

Po pomalejším rozjezdě, při kterém jsem měla chuť knihu odložit, jsem se dočkala překvapivě dobrého příběhu. Každá z dívek mne upoutala něčím zajímavým, ale mým jasným favoritem byla už od začátku Emily, zatímco Hanna mi většinou lezla krkem.
Příběh měl spád, nenašla jsem chvíli, kdy bych se nudila.
Největší plus příběhu bylo, že každá postava měla své osobní kouzlo. Za další klad knihy považuji perfektně promyšlenou zápletku, která se prakticky vůbec nedala prokouknout.
Kniha předčila má očekávání, očekávala jsem plytký románek, ten se ale rozhodně nekonal.

17.02.2013 5 z 5


Hostitel Hostitel Stephenie Meyer

Rozhodně jsem od téhle knihy neočekávala nic velkého, už jen kvůli spotům na zadní straně obálky, nad kterými jsem skepticky povytahovala obočí. Nad začátkem jsem skřípala zuby, ale jakmile jsem se dostal za půlku knihy, čtení šlo náhle jako po másle.
Ano, je to sice románek, trochu kýč, ale co je v dnešní době originální, že ? A musím podotknout, že to není zdaleka tolik přeslazené jako Twilight, ze kterého mi zuby trnuly, jako bych zuby měla slepené cukrem :D .
Hostitel se stal mým prvním sci - fi, ale už teď se pro mne stal sci - fi románem číslo jedna.

15.02.2013 5 z 5